Autor Wątek: Kill Zone kontra reszta świata  (Przeczytany 15733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
Kill Zone kontra reszta świata
« dnia: Kwietnia 18, 2004, 16:22:07 pm »
Byłem w szoku po przeczytaniu textu o KZ w N+, jednak...
... na drugi dzień dane mi było obczaić zajawkę Stalker'a (PC) i pomyślałem - KZ nie ma szans. Powaga, kuna flak czegoś takiego to jeszcze świat nie widział!! Patrząc na wygląd miałem wrażenie, że oglądam jakąś relację z okolic Czernobyla, tu nawet D]I[ wymięka...
Niesamowity engine wymyślili ci Ukraińcy!!!
AMAZING

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 18, 2004, 18:35:36 pm »
eeee może jakieś namiary na "zajawkę Stalkera"?

mrpiki

• Tajny współpracownik
  • Reputacja: 0
Re: Kill Zone kontra reszta świata
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 18, 2004, 19:11:15 pm »
Cytat: "kun"
Byłem w szoku po przeczytaniu textu o KZ w N+, jednak...
... na drugi dzień dane mi było obczaić zajawkę Stalker'a (PC) i pomyślałem - KZ nie ma szans. Powaga, kuna flak czegoś takiego to jeszcze świat nie widział!! Patrząc na wygląd miałem wrażenie, że oglądam jakąś relację z okolic Czernobyla, tu nawet D]I[ wymięka...
Niesamowity engine wymyślili ci Ukraińcy!!!
AMAZING

Coś ci się pomieszało kun. S. T. A. L. K. E. R. do Killzone'a nie będzie zbytnio podobny.

Listen you fuckers, you screwheads, here's a man who would not take it anymore.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 18, 2004, 20:05:45 pm »
Tez tak sadze, S.T.A.L.K.E.R to calkowicie inna bajka... Co do Killzone to ta gra zmiecie GRYWALNOSCIA(chyba :twisted: ).
Fryty tyty dotknij pyty

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 18, 2004, 23:33:06 pm »
eeee może jakieś namiary na "zajawkę Stalkera"?

Była dzisiaj rano w Game Boxie... 8)

Az mnie zagięlo jak to zobaczylem - to było niemal real ...real...foto realistyczna grafika!! :shock: Ta cała obskurna, zasyfiona lkacja była normalnie piekna!! I ta interakcja z otoczniem - gość wymierzył w niebo i zabił ptaka oddalonego o 200m z pośród stada z 300 innych ptaszków!! Szoker!!! I ten Amerykaniec, któremu aż szczęka opadała, jak zobaczył "jakim cudem takie rzeczy robi się w jakiejś tam Europie Wschodniej!!". Bosko!!
GT: Trusio

mrpiki

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 19, 2004, 16:17:07 pm »
S.T.A.L.K.E.R. vs KILLZONE... who will win??

Ja na przykład nie mam wątpliwości:)

Listen you fuckers, you screwheads, here's a man who would not take it anymore.

Lord Gumiś

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 20, 2004, 11:30:08 am »
Hmmmm.moim skromnym zdaniem KillZone,ma szanse otrzymać tytuł strzelalinki roku..tak sądze.Ale najlepiej będzie się oceniać tą gre jak wyjdzie i pogramy sobie w nia trochę....
Niech moogle będą z wami zawsze...^_^

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 21, 2004, 21:33:07 pm »
wygląd, realistyczny świat, etc - to domena Stalkera
design klimat etc - na korzyść KZ
Jeśli chodzi o design, to rządzi!!! Nie wiem, czy gracie w karcianki (live),
ale podobnie wyglądające jednostki były w Doom Trooper. Naprawdę świetna sprawa.
KZ inny od stalkera??? Dlaczego to i to FPS z najwyższej póły (hope so!!!)

Lord Gumiś

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 22, 2004, 17:40:12 pm »
Może masz racje,ale wsztstko się wyjaśni w praktyce.My sobie piszemy ,że to albo to jest lepsze nie wiedząc nic zabardzo o tej grze.Najlepiej ocenia się gre potym jak już w nią popykałeś..więc poczekajmy z ocenami......^_^
Niech moogle będą z wami zawsze...^_^

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 22, 2004, 19:06:32 pm »
Dokładnie!!! Ja jak wariat czekam na obie!!!!
Chociaż fanem FPS'ów nie jestem...

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 16, 2004, 00:56:16 am »
Nowa okładka europejska

Alundra

• Towarzysz
« Odpowiedź #11 dnia: Października 04, 2004, 13:31:00 pm »
Ludzie wchodźcie tutaj:
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=3,0&x=nowinki,10,15305
Sony Poland rozdaje za darmo demo KillZone

Mam demo KZ. Rewelacja gra. Super klimat, animacj i grafa.

ren

• Towarzysz
« Odpowiedź #12 dnia: Października 04, 2004, 14:20:02 pm »
A date tego newsa widziales?
[size=9]Waitin' for:[/size]

deloq

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Października 04, 2004, 15:01:57 pm »
co do stalker'a, po obejzeniu trailerow, przyznaje bez bicia iz otoczenie wyglada realistycznie, dosc "przekonujaca", jednak "levele" wygladaja dla mnie tak ... "idz przed siebie a sie nie zgobisz". poprostu bylo widac gdzie trzeba dymac bohaterem, zero "szukania". po za tym za wiele nie ujzalem na trailerku, no coz. zobaczymy, gra sie zapowiada nie zle.

killzone jednak wraz z biegiem czasu troszke mnie rozczarowuje. pierwsze screany z gry jak np oddzial sie skrada gdzies polem czy przechadza sie po "hali" byly ecstasa dla moich oczu. jednak po ukazaniu trailerow nie wywarl juz takiego impaktu na mnie. pierwsze co mnie ugryzlo to animacja. grafa jak najbardziej mi sie podoba, jednak animacja jest/byla nie dopracowana zza czasu wypuszczenia trailerkow ( np koles przy dzialku przy obracaniu "slizga" sie po ziemi ). nie podoba mi sie takze ai komputera, gdzie kolesie stoja 2 metry od siebie, gracz przeladowuje bron a koles stoi i sie patrzy zamiast walic do niego z giwery - ta sa jednostki specjalne ? takze mnie razi walka a la "rambo", gdzie kolo wbiega pomiedzy dwoch, oni pruja do niego olowiem, a nasz bohater i tak jest lepszy rozwalajac ich pokolej i wywalajac 4x mniej amunicji. Killzone posiada takze wiele plusow, jak wczesniej wymieniony klimat. swietnie zostala dobrana imo "kolorystyka" leveli jak i postaci. nie widzialem zadnych teczy kolorow walacych po galach. takze lokacje maja "cos" w sobie, jak wczesniej wspomniana hala. fajna architektura no i ten desant podczas rozgrywki, mniam [; ahh, bym zapomnial, oczywiscie design jednostek tez jest ciekawy, bardzo podobny do tych z "Jin-Roh - The Wolf Brigade". Licze ze dopracuja ja no i wypuszca ~<;

na dzien dzisiejszy killzone dostal by odemnie 8/10 a stalker ... nie wiem. zbyt malo mialem stycznosci z tym tytulem, z 2 razy moze mi sie przewinela przez ucho, a zlookalem trailery dopiero po przeczytaniu tego postu.

dlaczego sie czepiam takich szczegolow ? bo jak piszcza ci nad uchem o super grze, to ma byc super i mam prawo oczekiwac od niej czegos [;
We could say, that future is like a leaf.
It has many ways and posibilites ...
Depending of what you do and where you go, things would change ...
But THAT WOULD BE A LIE ...

NarutO:)

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Października 07, 2004, 13:19:37 pm »
powiem tak :

killzone rulez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://seph.freeownhost.com    < just relax and see

Alundra

• Towarzysz
« Odpowiedź #15 dnia: Października 07, 2004, 18:39:50 pm »
Cytat: "NarutO:)"
powiem tak :

Ja też. Rządzi Killzone!

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #16 dnia: Października 07, 2004, 19:22:29 pm »
Cytat: "NarutO:)"
powiem tak :

Powiem tak: nie ma to jak ocena gry przed jej ukazaniem 8)
Fryty tyty dotknij pyty

KaKasHi

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 21, 2004, 20:29:08 pm »
TRUSIO MAM PYTANIE Z KOND MASZ CZCIONKE Z  NARUTO ????????

Dante MUst Die :P

Zeus-Nelson

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 28, 2004, 18:19:43 pm »
osobiscie maiłem okazje zagrac tylko w dwupoziomowe demko Killzone...ale i tak jestem maxymalnie podjarany na ta gierke :wink: demko przeszlem juz ze 100razy zapoznajac sie z kazdym cm plansz...rozkoszujac sie kazdym oddanym strzałem i zabitym przeciwnikiem...dla mnie juz KZ stał sie królem konsolowcyh FPS'ów i mysle ze sowjego zdania niezmienie napewno po zagraniu w pelan wersje,a jedynie utwierdze sie w swojej opini :twisted:

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 28, 2004, 21:24:59 pm »
a ja powiem tak (lepiej późno niż wcale :wink: ) killzone zasysa!! ludzie, gdzie wy tam widzicie jakąś rewolucję/rewelację?!?!?! klimat to może i tam jest, ale reszta jest do tyłka (oczywiście w świetle tego czym killzone miał być!)...a jeszcze dzisiaj zobaczyłem w gameboxie halo 2...i jakoś nie widzę żeby killzone miał kill-nąć halo 8) nie ma najmniejszych szans!!

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 29, 2004, 00:23:28 am »
KaKasHi Wysłany: Nie Lis 21, 2004 20:29:08    Temat postu:  

--------------------------------------------------------------------------------

TRUSIO MAM PYTANIE Z KOND MASZ CZCIONKE Z NARUTO ????????

Młodsza siostra wygrzebało to gdzieś ze strony www.senpuu.net - tam jest taka opcja.

Ciekaw jestem - jak Killzone sprawdza się w sieci. Bo przecież największym minusem gry są zidijociali przeciwnicy, a online może być ciekawiej. To może być jakaś tam zawsze alternatywa dla tych, którzy nie zasmakują Halo 2 w sieci ( i poza nią :( )...

Alundra

• Towarzysz
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 01, 2004, 20:21:09 pm »
Killzone już w sklepach
- Specjalnym, stalowym pudelkiem (wymiary takie same jak w normalnym DVD)
- Zmieniona okladka
- fluorescencyjnym logo
- bonusowym dyskiem zawierajacym:

10 minutowy film "Making of...", czyli jak powstawal Killzone
teaser (story boardy, szkice, itd.), trailery,
specjalne animacje (cut-scenes), których nie ma w grze
ponad 200 artów z okresu produkcji, concept arty SOUNDTRACK w wykonaniu Praskiej Orkiestry (City of Prague Philharmonic
Orchestra)

Wydanie w stalowym pudelku jest pierwszym tego typu w historii gier na PlayStation / PlayStation 2.

Źródło: http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,16691

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 02, 2004, 10:16:32 am »
hmm
killzone

jest baaaaardzo fajne, dobre wrecz rzekne sobie. ale skonczylem i czuje niedosyt. za malo, ja chce wiecej, wiecej drani z helgastu do rozwalenia, wiecej broni, wiecej strzelania, wiecej !!!!!

chce by jakies pojazdy dalo sie prowadzic, chce by dalo sie caly czas czuc ten klimat wojny, chce by wiecej bylo takich wstawek (choc ostatnia jest patetyczna jak dla mnie) i wiecej takich postaci jak Hakha czy Rico (bo Templar to ciota, a luger jest nie ten teges)

JA CHCE WIECEJ

aha, i w k2 nie chce takiego glupiego ograniczenia przemieszczania się jak w k1 :]

ogólnie ma u mnie 9 ta gra, za klimat, wyglad i za to ze wkoncu jest

killzone - aj low dys gejm

Alundra

• Towarzysz
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 02, 2004, 19:29:50 pm »
Reklama TV  :shock:
"Konsola Sony PlayStation2 z grą w 10 ratach po 69zł"
Promocja w Media Markt - konsola PSTWO za 690zł i Killzone (gratis gra!).
Kliknij= www.mediamarkt.pl

KaKasHi

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 02, 2004, 19:47:33 pm »
Cytat: "cappo"
a ja powiem tak (lepiej późno niż wcale :wink: ) killzone zasysa!! ludzie, gdzie wy tam widzicie jakąś rewolucję/rewelację?!?!?! klimat to może i tam jest, ale reszta jest do tyłka (oczywiście w świetle tego czym killzone miał być!)...a jeszcze dzisiaj zobaczyłem w gameboxie halo 2...i jakoś nie widzę żeby killzone miał kill-nąć halo 8) nie ma najmniejszych szans!!

zgadzam sie :]
brat byl na expo w warszawie i grał w tego kill zon'a i wiecie co zabiło tom gre . brak skoku , wogule nie mozna skakac PORAŻKA . nie ma to jak HALO w locie przyblizenie ze snajpery i strzał w głowe :] jak nie wierzycie to popatrzcie na muj status :] powiem tak : dla mnie to kill zon przegrał z HALO nawet pierwszom cz. :]

Dante MUst Die :P

_Maniek_

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 02, 2004, 19:48:25 pm »
Cytat: "Alundra"
Reklama TV  :shock:
"Konsola Sony PlayStation2 z grą w 10 ratach po 69zł"
Promocja w Media Markt - konsola PSTWO za 690zł i Killzone (gratis gra!).
Kliknij= www.mediamarkt.pl

Łoł.....już czuje ,,magie Świąt", jeszcze tylko czekać, aż GBA stanieje a będzie dobrze :). A w Killzone'a grałem na PE i był naprawde COOL. Jednak sterowanie było ,,takie sobie" :|

Ako

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 02, 2004, 23:31:39 pm »
Cytat: "KaKasHi"
Cytat: "cappo"

brat byl na expo w warszawie i grał w tego kill zon'a i wiecie co zabiło tom gre . brak skoku , wogule nie mozna skakac PORAŻKA . nie ma to jak HALO w locie przyblizenie ze snajpery i strzał w głowe :] jak nie wierzycie to popatrzcie na muj status :] powiem tak : dla mnie to kill zon przegrał z HALO nawet pierwszom cz. :]

Moze i halo jest lepsze od killzone, ale synu, jak możesz ceniac killzone na straty w porównaniu z halo, jak nawet w to nie grałes. Po tym, ze brat ci powiedział ze skoku niema? to, ze niema skoku w niczym nie przeszkadza, bo z góry wiadomo gdzie iść, a jeśli trza coś przeskoczyć, wyskakuje przycisk akcji.

Killzone ma zajebisty klimacik, gra jest długo, a ja jestem gdzieś przy końcu. Pozniej to dopiero zaczynają sie trudne misje.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 03, 2004, 13:32:30 pm »
brat byl na expo w warszawie i grał w tego kill zon'a i wiecie co zabiło tom gre . brak skoku , wogule nie mozna skakac PORAŻKA . nie ma to jak HALO w locie przyblizenie ze snajpery i strzał w głowe :]

jak takie akcje cie cieszą to polecam ci każdego Quaka. tam biegasz, skaczesz, strzelasz, co tylko chcesz - masz full serwis takich zagrywek. ale nie o to chodzi w killzonie, tam ma byc zimno, brudno i trudno i tak jest. nie ma skakania bo zastanow sie jak bys wygladał na wonjnie biegajac po polu bitwy i skakał ze snajperka przy oku ??

coż, może kilku padłoby ze śmiechu, ale ty zostałbyś zdjęty błyskawicznie. tutaj nie ma skoku bo tego nie wymaga sytuacja, a jak ciesza cie takie curkierkowe strelanki jak Halo to lajt, nie mam nic przeciwko, ale nie bluzgaj na Killzona skoro nawet nie grałes.

linc

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 03, 2004, 16:20:44 pm »
nie rozumiem za bardzo, skad porownanie do stalkera. killzone to sredniak, o czym juz pisalo wiele gazet. ukrainska produkcja to natomiast cos wiecej, takie pecetowe fable (i zdaje sie, ze tym razem nie bedzie niespelnionych obietnic). 20km kwadratowych terenow, chodzimy gdzie chcemy, uzywamy pojazdow, nawiazujemy przyjaznie, zyskujemy wrogow.nowy rodzaj inteligencji, w ogole nie opartej na skryptach (!). jednym slowem hicior. i szkoda jedynie, ze w planach nie ma wersji na ktorakolwiek z konsol :(
pozdro

vivi

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 03, 2004, 17:18:01 pm »
na 10 h przed kupnem :D :
nooo wedlug mnie killzone mimo kilku minusow (liniowows do bolu) jest gra naprawde rewelacyjna i pisanie ze jest tylko srednia jest raczej bezpodstawne (nie ma godnego rywala na PS2).

Na nia zamierzam wywalic moje fundusze, hmmm sterowanie jest dobre trzeba sie tylko przyzwyczaic i naprawde milo sie gra....w KZ najbardziej podoba mi sie dzwiek, przeladowanie broni, rozmowy hellgastow, odglosy wybuchow - to mnie kreci... poza tym to najlpesza gra fpp na PS2, odpowiedz na Halo, a tym samym tytul niezbedny...
-kekika mikataka??
-its your servant .... mine mastah ....

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 09, 2004, 10:27:27 am »
Powie mi może ktoś jak killzone spisuje się online, bo to ma przeważyć o moim kupnie tej gry?????

patras

• Towarzysz
Tez jestem ciekaw??
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 09, 2004, 12:39:02 pm »
Jak sprawuje sie network play w kilzon bo mam nowego ps2 i b3 w sieci wymiata a o killzone wiem tylko ze jest fajne- grałem w demo ale jak sie sprawdza w sieci grał ktoś??

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 11, 2004, 20:46:37 pm »
OJ jak zobaczylem ta gre od ukrainskich braci to sobie powiedzialem Halo to bardzo ladna gra, ALE S  to poprostu :shock: jak tam wyglada niebo :shock: ,a co do KZ to jest slabsze od HL2 I HALLO2.POmarańcze rlz"P

Lorek

• Towarzysz
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 19, 2004, 11:00:27 am »
A mi wystarczy Killzone przynajmniej na razie w HL2 sobie nie zagram (za słaby PC) a Halo 2 odpada bo nie mam X-box'a

_Maniek_

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 19, 2004, 11:25:17 am »
[SPAM] Nie chcę nic mówić, ale Killzone jest już w cenie........140zł!!! :shock:  :shock:  :D  :D. Coraz bardziej zastanawiam się nad kupnem tej gry.... [/SPAM]

Wudi

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 19, 2004, 16:46:41 pm »
A jaczekam tylko i wylacznie na Stalklera, to bedzie cos :wink:
Killzone jakos mi nie przypadl do gustu  8)
You're asking: how? My answer is : long and hard :wink: .

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 24, 2004, 16:10:27 pm »
ale stalker bedzie na PieCa

a Killzone w sieci spisuje sie hmm, tak naprawde to brakuje mi slow aby opisac to ile ta gra sprawia radosci. bieganie i rozwalanie jankow sprawia wiele radosci i nie frustruje sie czlowiek tak bardzo jak ginie !! a to tez jest wazne, jakos tak sympatycznie sie gra

Wudi

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 25, 2004, 16:19:24 pm »
Apropo frustracji, slyszal ktos z was mp3 jak gosciu gral w Q3?
Killzone jest moim zdaniem troche gorszy od XIII (na PS2), jakiego łącza potrzeba zeby grac plynnie przez neta?

JimDeGriz

• Proletariusz
« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 28, 2004, 15:05:35 pm »
Skoro ten Stalker będzie na PC to kiego grzyba porównujecie go do
KillZone  :x  ? Przeciesz to dział o PS2 ! To porównujcie go z grami na PS2 ewentualnie z X .

Wudi

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 28, 2004, 15:38:46 pm »
No ale Stalker podobno wyjdzie tez na Xenona (moze PS3 ale przy premierze tej konsoli to juz pewnie bedzie staroc z archaiczna grafika) :wink: .