jakoś klasykami zawsze zostają gry (zarówno te planszowe, sportowe czy klasyczne) które są proste i przejrzyste.
To idz graj w bierki.
blizzard wcale się nie lenił przez 11 lat, tylko wydawał cały czas patchy, organizował blizzcony i supportował WCG
No tak, a inni developerzy to nic innego nie robia, wez daj spokoj z takimi glupi tekstami. Blizzard ma
4600 pracownikow!, jesli chociaz 200 z nich jest developerami, to dalej jest to bardzo duza liczba, tym bardziej biorac pod uwage, ze korzystaja tylko z 3 IP.
Majac 200 osob i ponad 8 lat jestes w stanie zrobic naprawde od cholery gier w bardzo dobrej jakosci, a nie dwie jak oni.
wszystkie(małe i duże) studia miały 12 lat (!!!) i nie zrobiły kompletnie NIC co chwyciłoby fanów rtsów za serca
Fanbojow Starcrafta nie zachwycisz niczym ponad Starcraftem. Powiedz mi w ile RTS'ow grales po wyjsciu Starcraft 1?
z niezliczoną liczbą strategii, masą buildupów, cheezów
Kazdy dobry RTS ...
z co najmniej trzema różnymi stronami konfliktu,
Od cholery jest takich gier. Lepiej powiedz w jakie grales ...
z ogromną bazą użytkowników,
A co to ma do rzeczy? Farmville czy WoW tez ma duzo graczy, ale nei znaczy, ze jest to rozgrywka najwyzszej jakosci.
z wyśmienitą sceną i niezapomnianymi meczami to przerzucę się na nią od razu. bez mrugnięcia okiem. tylko znajdźcie taką najpierw Wink
Nie kazdy RTS jest widowiskowy, bo w wiekszosc RTS'ow gra sie godzinami i potrzeba wiecej how to, niz wiedziec ile buduje sie dana jednostka, czy ile surowcow zzera. Starcraft jest gra mocno microbased i dlatego jest efektowna, i latwo sie ja oglada. Skupia sie na niewielu jednostkach z uzyciem skilli, a nie globalnej walce i ekspansji. Nie mierz kazdego RTS'a miara Starcrafta.
Nikt nie mowi, ze Starcraft jest zly, baa bardzo dobra gra, ale nie jest genialna, ani tym bardziej w zaden sposob innowacyjna. Do tego uwazam, ze jest to bardziej expansion pack do jedynki, bo zmian jest naprawde niewiele jak na sequel, zwlaszcza po takim okresie. Ja wiem, ze nie chcieli psuc formuly gry, ale bardzo mnie smieszy fakt, ze nadal w tej grze nie mozna robic normalnej obrony w bazie. Naprawde dodanie kilku nowych jednostek i skilli oraz kiepskiej grafiki w 3D nie wymaga 10 lat balansowania i tworzenia.