A jaki masz sprzęt?
Sam myślę że wezmę SC2, tylko bety nie miałem i nie wiem jak mi to będzie działac. Ale z drugiej strony to blizzard, mistrzowie optymalizacji.
W SC2 pokazali, że są mistrzami od ustawień graficznych. Myślę jednak, że wybrali właściwą drogę. Można wszystko naprawdę dobrze ustawić pod swój sprzęt.
Chociaż niektórych rzeczy można się uczepić. Dla przykładu okno avatara jednostki jest renderowane całkowicie przez komputer. To żaden prerendowany filmik jak w sc1. Jeżeli masz za słaby komputer, ustawienia sugerują, byś włączył stały obrazek. Więc de facto krok wstecz w stosunku do SC1. Dodatkowo model ten nie wygląda najlepiej, jeżeli nie ustawisz odpowiednio wysokich ustawień.
Jest jednak jeden problem... Jeżeli niektórych ustawień nie włączysz na co najmniej medium, ta gra zwyczajnie wygląda gorzej od SC1.
A by wszystko móc ustawić na medium, trzeba mieć co najmniej taki komputer jak Adriano i w dodatku z lepszą grafą.
Ja w tej chwili mam i3 2,4 Ghz zdaje się, 4 Gb ramu i x1950 256 mb. Przy tym win 7. Mam ustawienia medium/high i ogólnie grać mogę, ale nie mogę powiedzieć, by gra była okazem piękna przy tych ustawieniach. Bez karty z dx10 i karty 512 mb, grze naprawdę brakuje by wyglądać "miodnie", godnie jak na Sc2 i 2010 r.
Nie po to człowiek czekał tyle czasu, by odpalać grę, która nie dość, że wygląda średnio, to jeszcze może klatki tracić przy większej zadymie...