Pełen optymizmu po tutejszych zachwytach nad grafiką postanowiłem samemu zbadać ten arcygenialny tytuł i faktycznie, niemądre były me słowa jakoby ta gra była brzydka. Jest wspaniała i onieśmiela widokami, które możecie podziwiać poniżej:
Aby w pełni oddać sprawiedliwość kunsztowi id Software poczekałem grzecznie, aż wszystkie tekstury się doczytają i pokażą całość swego piękna i artyzmu.
Jeżeli grafikę oceniasz wyłacznie po tym jak podchodzisz do ściany i sprawdzasz jakość tekstur z bliska to szczerze współczuje.
Dla mnie grafika w Rage (oprócz płynnych 60 klatek) to jest to:
Dla tych co nie grali: Tak to gra rzeczywiście wygląda tak rewelacyjnie jak na tych screenach co zapodałem.
O. Jest i wspomniane niebo.
Tak. Gra ma widoczki. Nie robią aż tak kolosalnego wrażenia jak lata temu przy
Crysis, niemniej widoki są w należytym porządku. A lizanie ścian pomijam.
Przypomnieliście mi, że jakiś już czas temu sprawdziłem demo z PSN i miałem napisać o grafice.
Więc tak: bardzo mi się podoba. W zasadzie wali mnie serdeczne technologiczne gadanie, ale widać, że grafa jest "inna", jakoś inaczej generowana/wyświetlana. Efekt jest ciekawy. Szczególnie szybkość i płynność robi wrażenie. Do tego krótki czas reakcji na przyciski wybierane na padzie (mały input lag/wysoka "responsywność") i całość jest taka "konsolowa" (w rozumieniu poprzednich generacji konsol). Na minus daję wskakujące tekstury: jest to niestety widoczne ale nie przeszkadza mi.
Rage wrzuciłem na swoją grową listę to-do.
Dobrze napisane. High V.
Wiesz, ja nie mówię, że Rage to dno -nic z tych rzeczy! Ot, z dużej chmury mały deszcz. Osobiście to chciałbym zobaczyć Fallouta z tą grafiką.
Wpis. Też o tym dawno mówiłem. To byłoby coś.
Ogólnie przymierzam się do zakupu tego ewidentnego średniaka (moi liczni znajomi, z opinią których się liczę nigdy się jeszcze nie mylili) z dobrą grafiką. Zobaczymy z czym to się je na moim Wunderwaffe PC
Te, spamer. To dział konsolowy.
Niebo wygląda pięknie.
Mówisz o tej nieruchomej bitmapce jak w GT4 na PS2?
Piszę.
Niemniej, tak. Wiesz, i bitmapa może cieszyć oko. Spójrz na prart'sa. Kumaty człowiek. Znakomicie podsumował oprawę
El Shaddai i wcale nie chodzi tu o to, iż mam dokładnie takie samo zdanie.
Gra zatrzymała się technologicznie na poziomie PS2, ale artyzmem urzeka na tyle, że osobiście jestem jej oprawą zachwycony.
Ale jako, iż darzę cię szacunkiem, to przy kolejnej sesji z
Rage przyjrzę się dokładnie niebu.