Nie jestem za ruskimi, tylko Ci kur** mówie co sie zwyczajnie by opłaciło. Przykładowo Merkelom opłacało sie pomagać ukrainu a Polsce? Może też, jeśli spojrzysz z drugiej strony. Nawet ja dostaje propozycje zakupu ziemi na ukrainu, tanio w ch**, tylko skad mam wziąć kilka milionów? Przypadkiem do uniji ich chcą ich chapnąć? Kolejny ogromny rynek zbytu. Myśleli ze putin oleje i odda, tylko zapomnieli ze putin NIE MÓGŁ pozwolić na oddanie ukrainy. To by go politycznie skompromitowało a on nie może sobie na to pozwolić. To nie tusk, to patriota. Dobrze ze Putin spokojny i nie doszło do wojny, bo dziś ja bym nie miał internetu a ty byś siedział na szkoleniu u merkel w sali gmnastycznej. Długi temat, tłumaczyć Ci nie bede bo widze i tak nie zrozumiesz.
Niby czemu znowu coś wmawiasz? Nie bede sie odnosił do poszczeólnych zarzutów bo zwyczajnie są smieszne i mi sie nie chce.
Niepodległość.. mam nadzieje ze dożyje do tego czasu
PS:Mój dziadek w 39 wrócił na piechote spod Lwowa. Dowódca rozpuścił kompanie, kumaty chłop był. Jedni poszli do rumunii inni do domu. Często, gesto opowiadał. Przyszli ruscy zastrzelili krowe, przyszli niemcy i zastrzelili mu syna. Wiec pamietam, cięzko zapomnieć..