Mam pytanie. Mieszkałem 26 lat w PL. Uczyłem się, chodziłem do pracy, płaciłem podatki, chodziłem na wybory. Jestem za granicą 1.5r i nie mam prawa się czuć polakiem ? albo interesować się tym co się dzieje w PL ? Dużo polaków w PL nie jest polakami a mieszkają tam. Wszystkie lewaki itd
Jak poglądy masz polskie to jesteś Polakiem.
Hahah...czyli, zalezenie od pogladow poliytycznych (ktora partie popierasz), jestes Polakiem albo lemingiem (czyt. zdrajaca Wielkiego Narodu Polskiego). Jakie to sa poglady polskie? Kto decyduje, ze owe poglady sa polskie lub nie polskie? TY, Iras, Tomasz, PiS, Episkopat czy moze Radio Maryja?
Pzypominam, ze prawdziwy patriota, to:
@Marins, to masz liste, ktora ci pomoze:
1. 100% Katolik, broniacy KK na kazdym kroku, ale pelen nienawisci do wszystkich majacych inna opinie
2. Prawdziwy patriota nie moze byc osoba bogata, bo to znaczy, ze dorobiles sie na przekretach, albo znajomosciach, moze jestes masonem, zydem albo banksterem. Prawdziwy patriota musi byc wiec malo zamozny, a jeszcze lepiej jesli jest biedny.
3. Prawdziwy patriota nie wdaje sie w dyskusje z lemingami, argumenty sa nie patriotyczne, dyskusja sprowadza sie do wyzwisk.
4. Prawdziwy patriota nienawidzi lewakow wszelkiej masci, ale sam cieszy sie na wiecej socjalu.
5. Prawdziwy patriota nie czyta lewackich serwisow, nie oglada lewackiej TV (TVN, Gazeta, NaTemat, Onet, WP, Dziennik, RP, Polityka, Newsweek - dodaj wszystkie tytuly, ktore kiedykolwiek napisaly cos zlego na KK czy PiS)
6. Prawdziwy patriota, ignoruje fakty i ma bronic swojej prawdy (mimo dowodow na cos przeciwnego) do upadku. W najgprszym wypadku nalezy ignorowac argumenty i bluzgac osobe odpowiedzialna.
7. Prawdziwy patriota nie lubi/nienawidzi UE, Izraela, Rosji i Niemiec. Podobnie z wyznawcami innych religji, ludzi o innym kolorze skory czy odmiennej orientacji seksualnej.
jeszcze mozna troche tych punktow dopisac.