Autor Wątek: POLITYKA  (Przeczytany 2153788 razy)

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #9240 dnia: Października 29, 2015, 16:38:56 pm »

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #9241 dnia: Października 29, 2015, 16:40:16 pm »
no ale jako kraj nie byliśmy  przeciw, a za, więc skąd pomysł, że rząd chciał w ogóle z weta skorzystać?

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #9242 dnia: Października 29, 2015, 16:47:11 pm »
Jako kraj Tusk pozbawił nas prawa weta i nic innego mnie nie obchodzi. Jeśli chciał zdjąć odpowiedzialność z barków kopaczowej, to teraz powinien tę odpowiedzialność ponieść. Kopaczowej prawdopodobnie nie dałoby się ukarać, ale rudego akurat można.

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #9243 dnia: Października 30, 2015, 00:28:27 am »
Ty przestań pisać pierdoły i pijackie farmazony, albo odpowiadaj na pytania i swoje durne tezy poprzyj czymś innym niż swoim delirium.
brakuje jeszcze tylko lampy w oczy  :lol:
Wymyślili sobie pytania lewuski i pytają jakby naprawde chcieli odpowiedzi.
Jeszcze kilka takich postów i te pytania staną sie sławne niczym zadania herkulesa  :lol:
Mam to szczeście, ze mam delirium, a forum doktora, który to zdiagnozował.  :lol:
Inaczej musiałbym niedługo odpowiadać na pytania w stylu: dlaczego prawym analogiem sie rozgląda a lewym biega i czemu w butach do biegania nie można jeździć na rowerze.  No katastrofa by była.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #9244 dnia: Października 30, 2015, 00:35:16 am »
Mam to szczeście, ze mam delirium, a forum doktora, który to zdiagnozował. 

Pozdrawiam też neuropatie alkoholową. Forumek chce dla Ciebie dobrze.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #9245 dnia: Października 30, 2015, 06:54:42 am »
Jako kraj Tusk pozbawił nas prawa weta i nic innego mnie nie obchodzi. Jeśli chciał zdjąć odpowiedzialność z barków kopaczowej, to teraz powinien tę odpowiedzialność ponieść. Kopaczowej prawdopodobnie nie dałoby się ukarać, ale rudego akurat można.

nie masz racji i plujesz się dla zasady (chyba, bo o głupotę cię nie podejrzewam, choć zmieniam powoli zdanie).
jak już chcesz kogoś ciągać do odpowiedzialności ze tę garstkę imigrantów, którzy i tak stąd spierdolą przy pierwszej lepszej okazji, to właśnie kopaczową. ona, jako premier, ponosi odpowiedzialność za decyzje swoich ministrów.
ja rozumiem sytuację, w której głosowalibyśmy przeciwko, wtedy można gdybać, czy użylibyśmy weta, gdyby było dostępne, ale w obliczu zaistniałej sytuacji, jest to całkowicie bezcelowe, po prostu niemądre.

btw. w zasadzie to mi to zwisa czy go będą chcieli sądzić "za pozbawienie polski prawa weta". uważam po prostu, że byłoby to działanie skazane na porażkę, całkowicie nie do obrony, a dodatkowo obarczone bardzo wielkim ryzykiem politycznym i prawdopodobnie stratą części elektoratu. takie konserwy, jak ty i tak będą na nich głosować, ale ktoś inny może wytknąć im na starcie kłamstwo/zemstę/bicie piany, a ostatecznie sądową porażkę. przed trybunałem go nie postawią, bo w konstytucji jest jasno określone, kto może przed nim stanąć i szefa rady europy tam nie ma.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9246 dnia: Października 30, 2015, 10:24:07 am »
http://wyborcza.pl/1,75478,19111264,zoll-orbanizacja-trybunalu.html#MTstream

Na razie Trybunał Konstytucyjny nie uznał zarzutu PiS, że sędziowie powinni przysięgać przed Sejmem, a nie przed prezydentem. Według mnie obecne rozwiązanie jest prawidłowe, bo Trybunał kontroluje przede wszystkim Sejm, więc lepiej, by sędziowie przysięgali przed prezydentem jako gwarantem konstytucji. Ale to nie ma zasadniczego znaczenia. Prezydent złamie prawo, jeśli nie przyjmie ślubowania.

8) 8) 8) 8) 8)

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19110222,ziobro-o-ekstradycji-polanskiego-nie-wolno-nagradzac-przestepcy.html?lokale=local#BoxNewsLink

Popieram, szkoda, ze z pedofilami wsrod kleru nikt tak nie walczy.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9247 dnia: Października 30, 2015, 11:02:42 am »
Oj s00su, s00su... Na trybunał stanu znajdą się materiały z czasów premierowania rudego. Ja po prostu nie wierzę, że PiS nie załatwi mu wieloletniej odsiadki. Typ na pewno jest umoczony w niejednym bagnie - kwestia co i jak szybko wyjdzie na jaw. Uchodźcy to tylko głupi pretekst, żeby go z Brukseli odwołać.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9248 dnia: Października 30, 2015, 12:39:15 pm »
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19110222,ziobro-o-ekstradycji-polanskiego-nie-wolno-nagradzac-przestepcy.html?lokale=local#BoxNewsLink

Popieram, szkoda, ze z pedofilami wsrod kleru nikt tak nie walczy.

Faktycznie patałachu :lol: Każde donosy o pedofili wśród kleru są tępione przez prokuraturę i wszczynane są śledztwa. Dopóki nie udowodni się zarzutów to jakim prawem ma być w areszcie, skro wystarczy, że się zgłasza np. dwa razy w tygodniu na komisariacie. Polański, buc pedofil, uciekł z ameryki i każdy wie, że ruchał analnie 13 latkę, są kamery, są świadkowie - ale i tak cymbał może sobie chodzić po Polsce jak gdyby nigdy nic. Przestań pie**olić jak typowy leming w każdym artykule pod onetem, że "kleru to nie gonią" bo to zupełne kłamstwo.

Ja np. pomówię Ciebie o bycie pedofilem i niech Cię zamkną w ciupie od razu bez jakichkolwiek dowodów. Tego byś chciał, tak?

Zastanawiałem się właśnie jacy debile piszą te wszystkie komentarze pod artykułami z wypowiedzią Ziobry, cóż, już wiem.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9249 dnia: Października 30, 2015, 12:54:18 pm »
Ziobro mówi, że pedofilia jest be i nikt nie może stać ponad prawem - na gazecie 100% negatywnych komentarzy  :lol:

Znacjonalizować, znacjonalizować ścierwo, zamknąć w pizdu i rozgonić to bydło jak najszybciej.

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #9250 dnia: Października 30, 2015, 13:15:32 pm »
Wystarczy odciac budzet (w tym reklamodawcow dosc czesto powiazanych z PO..) i GW jak i wiele antypolskich gazet odejdzie w niebyt.
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2015, 13:18:50 pm wysłana przez Klosz »
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #9251 dnia: Października 30, 2015, 13:58:55 pm »

Ziobro mówi, że pedofilia jest be i nikt nie może stać ponad prawem - na gazecie 100% negatywnych komentarzy  :lol:

Znacjonalizować, znacjonalizować ścierwo, zamknąć w pizdu i rozgonić to bydło jak najszybciej.

Też jestem w szoku. Jeszcze trochę, a zaczną usprawiedliwiać pedofilów.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9252 dnia: Października 30, 2015, 14:22:19 pm »
Też jestem w szoku. Jeszcze trochę, a zaczną usprawiedliwiać pedofilów.

Przecież już go usprawiedliwiają (polańskiego) i cały czas go usprawiedliwali. Teksty typu "wyglądała na 16", "sama go sprowokowała", czy np. argumenty pokroju moherów, które za księdzem się wstawiają, pytania "Gdzie była matka?!" (z tą różnicą, że księża siedzą wtedy w ciupie, a Polański w willi).

+Centylion+

• J-23
  • Reputacja: 12
  • Nałogowo wpierdalam cebule.
« Odpowiedź #9253 dnia: Października 30, 2015, 14:26:43 pm »
Tak się te lewusy pieklą, że aż miło poczytać.
W grach wideo najbardziej realistyczną rzeczą jest niewidzialna ściana.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9254 dnia: Października 30, 2015, 14:32:40 pm »
http://www.pudelek.pl/artykul/85183/sad_w_krakowie_ekstradycja_polanskiego_do_usa_jest_niedopuszczalna/

Dostrzegamy nieprawidłowości w postępowaniu przeciwko Romana Polańskiego w USA, jednak wniosek należy uznać za wiarygodny. Ekstradycja do USA Romana Polańskiego jest niedopuszczalna - powiedziała w wystąpieniu końcowym prokurator Danuta Bieniarz. Ponieważ mimo upływu przedawnienia w Polsce czyny zarzucane Polańskiemu nie przedawniły się w USA. Polański nie został osądzony za nie w Polsce i brak jest dowodu, że w USA zapadł wyrok lub inne orzeczenie rozstrzygające kwestię winy i kary.

Nosz kur**, wiadomo, że wyrok w USA nie zapadł, bo pedofil spierdolił z USA zanim skończył się proces.

Kolejny raz sądy pokazują, że dzielimy się na równych i równiejszych. Szkoda, że rozprawa nie odbyła się później, już po utworzeniu nowego rządu. Byłbym ciekaw czy tak samo by pozwolili pedofilowi mieszkasz bezkarnie na terytorium Polski.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #9255 dnia: Października 30, 2015, 19:55:55 pm »

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9256 dnia: Października 30, 2015, 20:19:31 pm »
http://telewizjarepublika.pl/winiarski-zeznawal-w-aferze-marszalkowej-quotkomorowski-bal-sie-mojej-wiedzy-o-pro-civiliquot,25509.html
Komorowski, już nie długo zdrajco

Czekamy....=bedzie beka, bo pewnie na niego nic nie maja i wyroku nie bedzie.  Beton taki jak ty lyka takie bajeczki. ZAL

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #9257 dnia: Października 30, 2015, 21:02:41 pm »
Prof. Gliński o najbliższych planach nowego rządu
– Chcemy wprowadzić regulacje, które powstrzymają wyprowadzanie podatków z Polski. To uproszczenie VAT, zaklejenie luk vatowskich i rozdzielenie płatności, aby karuzele vatowskie wyprowadziły się z Polski. Obecny rząd tez zauważył problem, ale zapewne na wskutek działalności lobbystycznych, wprowadzi pewne zmiany od 2017 r. – mówił prof. Piotr Gliński w "Dziś wieczorem" TVP Info.

Gliński zapewniał, że rząd PiS "dość szybko wprowadzi podatki od banków i sklepów wielkopowierzchniowych". - Chcemy współpracować z sektorem bankowym, którego zyski to 16 mld zł. Dlatego panowie bankowcy, bez przesady - dodał.
http://fakty.interia.pl/polska/news-prof-glinski-o-najblizszych-planach-nowego-rzadu,nId,1913799

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9258 dnia: Października 30, 2015, 22:35:12 pm »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9259 dnia: Października 30, 2015, 22:44:38 pm »
Sami zainteresowani się odnieśli do zarzutów w komentarzach i fight zakończony nokautem natemat. Tu dotyczący tej sprawy:

"Zarzucają więc redaktorowi Moszyńskiemu, że przywołał artykuły dwojga Polaków. Ale czy to ma znaczenie? W przywoływaniu zagranicznych komentarzy istotne jest to, do kogo trafiają. A trafiają do pokaźnej grupy Francuzów, niezależnie od tego, kto napisał tekst."

Jak można przedstawiać "komentarz zza granicy", jeżeli jest to NAPISANY PRZEZ POLAKA komentarz, który został wysłany do zagranicznej redakcji?
Masz problem z logicznym myśleniem, więc rozbiję to na części pierwsze:
1) Francuz przyjeżdza do Polski, rozgląda się, pisze relację do francuskiej prasy w kotekście wydarzeń we Francji i porownuje/wnioskuje/prorokuje
2) Polak będący w Polsce, rozgląda się, pisze relację do francuskiej prasy w kotekście >>> WŁASNYCH <<< odczuć i porównuje/wnioskuje/prorokuje

Widzisz różnicę?

Stąd właśnie, fakt że trafia to potem do pokaźnej grupy francuzów, wniosek że jest to MANIPULACJA.
dlaczego?
1) Felietonista GW, pisze o tym że w Polsce jest taaaaaaaaaaaaakie larum (choć to nieprawda, bo nie jest obiektywny)
2) Francuz w gazecie paryskiej przeczyta że w Polsce jest taaaaaakie larum...
3) Polak przeczyta w polskiej gazecie, że we francuskiej gazecie jest taaaaaaakie larum
4) Polak się potem zastanawia, skąd to larum? Czemu francuzi tak źle o nas myślą?

Prościej się nie da, więc może zrozumiesz.

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9260 dnia: Października 30, 2015, 23:41:09 pm »
http://solidarni2010.pl/32049-proces-wojciecha-sumlinskiego-porazajace-zeznania-swiadka.html

Choc to sie nadaje do szokuje i teorie spiskowe zarazem.

Ja pierdziele, Gadowski mial racje, Polskie ala sluzby nie bronia Polski, one sie niej uwlaszczyly w mysl swoich mafijnych interesow.
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9261 dnia: Października 31, 2015, 00:17:33 am »
Polecam książkę Wojciecha.

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9262 dnia: Października 31, 2015, 07:48:23 am »
Mam trzy. Ta najnowsza musze kupic.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9263 dnia: Października 31, 2015, 11:50:53 am »
http://solidarni2010.pl/32049-proces-wojciecha-sumlinskiego-porazajace-zeznania-swiadka.html

Choc to sie nadaje do szokuje i teorie spiskowe zarazem.

Ja pierdziele, Gadowski mial racje, Polskie ala sluzby nie bronia Polski, one sie niej uwlaszczyly w mysl swoich mafijnych interesow.

Na poczatku 2000 pisano o tym jak kaczynski kombinowali z WSI i UOP, teraz o komorowskim itp....mnie rozwala fakt, ze ktos ma watpliwosci, ze sluzby rzadza w PL. PiS, PO, SLD, AWS, Samoobronna itd. przeciez to wszystko jest umoczonoe, sterowane. Komuna w PL padla nie tak dawno, ludzie sluzb po 89r z cienia rzadza wszystkim.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9264 dnia: Października 31, 2015, 12:42:43 pm »
Sami zainteresowani się odnieśli do zarzutów w komentarzach i fight zakończony nokautem natemat. Tu dotyczący tej sprawy:

"Zarzucają więc redaktorowi Moszyńskiemu, że przywołał artykuły dwojga Polaków. Ale czy to ma znaczenie? W przywoływaniu zagranicznych komentarzy istotne jest to, do kogo trafiają. A trafiają do pokaźnej grupy Francuzów, niezależnie od tego, kto napisał tekst."

Jak można przedstawiać "komentarz zza granicy", jeżeli jest to NAPISANY PRZEZ POLAKA komentarz, który został wysłany do zagranicznej redakcji?
Masz problem z logicznym myśleniem, więc rozbiję to na części pierwsze:
1) Francuz przyjeżdza do Polski, rozgląda się, pisze relację do francuskiej prasy w kotekście wydarzeń we Francji i porownuje/wnioskuje/prorokuje
2) Polak będący w Polsce, rozgląda się, pisze relację do francuskiej prasy w kotekście >>> WŁASNYCH <<< odczuć i porównuje/wnioskuje/prorokuje

Widzisz różnicę?

Stąd właśnie, fakt że trafia to potem do pokaźnej grupy francuzów, wniosek że jest to MANIPULACJA.
dlaczego?
1) Felietonista GW, pisze o tym że w Polsce jest taaaaaaaaaaaaakie larum (choć to nieprawda, bo nie jest obiektywny)
2) Francuz w gazecie paryskiej przeczyta że w Polsce jest taaaaaakie larum...
3) Polak przeczyta w polskiej gazecie, że we francuskiej gazecie jest taaaaaaakie larum
4) Polak się potem zastanawia, skąd to larum? Czemu francuzi tak źle o nas myślą?

Prościej się nie da, więc może zrozumiesz.

Troche dziurawa logika, bo jesli chcemy byc bardzo dokladni, to mozemy sie przyczepic do faktu, ze Polski dziennikarz wspolpracujacy z redakcja francuzka lepiej sprawdza sie jako korespondent relacjonujacy sprawy z PL, bo ciezko zbudowac sobie kompletny obraz jakiegos kraju/miasta w kilka dni/miesiecy e.g. windo i londyn/uk, wrzuca idiotyzm za idiotzymem.

Dodatkowo, pracuje z ludzmi z kilku duzych redakcji i kilkoma freelance reporterami i sporo redakcji poprostu korzysta z dziennikarzy tego typu zamiast robic caly wywiad itd, ale to nie sa pierwsi lepsi dziennikarze itd. dlatego do AFP itd. nie pisza pereiry czy terlikowcy. Zgodze sie, ze jest tam duzo polityki miedzy roznymi tytulami i grupami medialnymi.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9265 dnia: Października 31, 2015, 13:09:04 pm »
Jutro zniszczą smoleńskie akta

W czwartek minister spraw wewnętrznych Teresa Piotrowska wydała specjalne zarządzenie, którego celem jest zniszczenie na olbrzymią skalę dokumentów w samym ministerstwie, ale i w instytucjach jej podległych, w tym m.in. policji i Straży Granicznej. 1 listopada zarządzenie wchodzi w życie.

Jak ujawniła na początku września „Gazeta Polska” i telewizja Republika, 1 listopada br. wchodzi w życie ustawa umożliwiająca brakowanie (niszczenie) dokumentów w instytucjach państwowych. W Kancelarii Premiera oraz w poszczególnych ministerstwach przygotowano wykazy dokumentów, które mają być wybrakowane. „Służby specjalne chcą zniszczyć pozostające w ich zasobach materiały dotyczące m.in. operacji zagranicznych Agencji Wywiadu, raportów w sprawie przygotowywania wizyty prezydenta prof. Lecha Kaczyńskiego w Katyniu oraz raportów powstałych po katastrofie smoleńskiej w Agencji Wywiadu oraz Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego” – ujawniły 9 września br. „Gazeta Polska” i telewizja Republika.

Według naszych informacji w MSW mają być zniszczone m.in. dokumenty wytworzone przez komisję Jerzego Millera, byłego szefa ministra spraw wewnętrznych i administracji, która badała okoliczności katastrofy smoleńskiej. To właśnie w komisji są dokumenty dotyczące wizyt Jerzego Millera w Moskwie, gdzie dwa razy w 2013 r

Jak tam s00su - zemsty się boją czy sprawiedliwości?

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #9266 dnia: Października 31, 2015, 13:21:29 pm »
nie wiem, pewnie obu.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9267 dnia: Października 31, 2015, 13:45:11 pm »
Francuzi bratają sie z Putinem, chyba im sprzedadza staeczki.
A zły putin zestrzelił swój samolot aby legalnie wejsc wojskiem.
Ciekawe co tam sie urodzi w główce znanego rusofoba i antysemity.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9268 dnia: Października 31, 2015, 14:04:58 pm »
http://www4.rp.pl/Prokuratorzy/310319983-Kazimierz-Olejnik-o-prokuraturze-Cud-sie-nie-zdarzyl.html

Ciekawy tekst. Pokazuje mozliwosci naduzyc w modelu proponowanym przez PiS. Strasznie razi brak kary dla Macierewicza, zdrajcy narodu, rosyjskiego agenta, macierewicza.

Jutro zniszczą smoleńskie akta

W czwartek minister spraw wewnętrznych Teresa Piotrowska wydała specjalne zarządzenie, którego celem jest zniszczenie na olbrzymią skalę dokumentów w samym ministerstwie, ale i w instytucjach jej podległych, w tym m.in. policji i Straży Granicznej. 1 listopada zarządzenie wchodzi w życie.

Jak ujawniła na początku września „Gazeta Polska” i telewizja Republika, 1 listopada br. wchodzi w życie ustawa umożliwiająca brakowanie (niszczenie) dokumentów w instytucjach państwowych. W Kancelarii Premiera oraz w poszczególnych ministerstwach przygotowano wykazy dokumentów, które mają być wybrakowane. „Służby specjalne chcą zniszczyć pozostające w ich zasobach materiały dotyczące m.in. operacji zagranicznych Agencji Wywiadu, raportów w sprawie przygotowywania wizyty prezydenta prof. Lecha Kaczyńskiego w Katyniu oraz raportów powstałych po katastrofie smoleńskiej w Agencji Wywiadu oraz Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego” – ujawniły 9 września br. „Gazeta Polska” i telewizja Republika.

Według naszych informacji w MSW mają być zniszczone m.in. dokumenty wytworzone przez komisję Jerzego Millera, byłego szefa ministra spraw wewnętrznych i administracji, która badała okoliczności katastrofy smoleńskiej. To właśnie w komisji są dokumenty dotyczące wizyt Jerzego Millera w Moskwie, gdzie dwa razy w 2013 r

Jak tam s00su - zemsty się boją czy sprawiedliwości?

Jakies inne zrodla poza niezalezna?

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #9269 dnia: Października 31, 2015, 14:22:49 pm »
Że niby kłamią?  Udowodnij to  :lol:

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #9270 dnia: Października 31, 2015, 15:11:34 pm »
Już niedługo pis podniesie ceny w sklepach by potem te skradzione pieniądze rozdać cyganom i innym patologiom(500zł na dziecko).

http://www.fakt.pl/finanse/nowe-podatki-dla-malych-przedsiebiorstw-,artykuly,586566.html?utm_source=Interakcja
« Ostatnia zmiana: Października 31, 2015, 15:15:18 pm wysłana przez Wulfen »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9271 dnia: Października 31, 2015, 16:09:04 pm »
PO podniosło dużo bardziej ceny w sklepach, a wydało tylko na ośmiorniczki i przelewy na swoje szwajcarskie konta, więc zmiana zdecydowanie na lepsze.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9272 dnia: Października 31, 2015, 16:09:34 pm »
Że niby kłamią?  Udowodnij to  :lol:

Jelopie, nie raz juz pisalemm, ze w PL obowiazuje domniemanie niewinnosci, ty musisz udowodnic, swoje zarzuty w innym wypadku zamilcz. Tak dziala prawo betonie. Bez dowodow, prawomocnego wyroku to proste pomowienia. ZAL.

np. Pan Kaminski z PiS, udowodniono mu, ze prawo zlamal, wyrok dostal, sk*rwiel jednak w PiS jest :troll:

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9273 dnia: Października 31, 2015, 16:10:12 pm »
PO podniosło dużo bardziej ceny w sklepach, a wydało tylko na ośmiorniczki i przelewy na swoje szwajcarskie konta, więc zmiana zdecydowanie na lepsze.

W jaki sposob PO podnioslo ceny w sklepach?

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9274 dnia: Października 31, 2015, 16:14:15 pm »
Londek nie słyszał że PO podniosło VAT z 22% na 23% :lol: :lol: :lol: Co ty nieuku robisz w tym temacie  :lol: :lol:

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9275 dnia: Października 31, 2015, 16:37:05 pm »
ale sie złapał na podpuche  :lol: :lol: :lol:

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #9276 dnia: Października 31, 2015, 16:38:03 pm »
nie słyszał że PO podniosło VAT z 22% na 23%
PiSowi jest jednak wciąż mało i chcą ludzi jeszcze bardziej okradać. W statystykach pewnie znowu się okaże, że pis zabiera ludziom znacznie większą cześć ich pieniędzy, tak jak podczas ich ostatnich rządów.
Poza tym jak można porównywać  jedzenie ośmiorniczek do rozdawania 22 mld zł na cyganów i patologie.
« Ostatnia zmiana: Października 31, 2015, 16:40:03 pm wysłana przez Wulfen »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #9277 dnia: Października 31, 2015, 16:45:46 pm »
na cyganów i patologie.

Dlaczego wy lewaki ciągle obrażacie Polaków? Teraz każdy Polak to cygan i patol zdaniem forumowej lewicy londek/wulfen :(

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #9278 dnia: Października 31, 2015, 17:19:02 pm »
Londek nie słyszał że PO podniosło VAT z 22% na 23% :lol: :lol: :lol: Co ty nieuku robisz w tym temacie  :lol: :lol:
Dodam tylko, że miała to być czasowa zmiana ale ludzie zapomnieli i zostało na stałe :P
Yeahh, me and hate that's an odd couple

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9279 dnia: Października 31, 2015, 18:16:10 pm »

OK.

Dokladnie odpowiedz jakiej oczekiwalem :troll:
Teraz pomysl jaki wplyw a ceny bedzie mial podatek bankowy czy ten hipermarketow...
dodatkowo uszczelnienie systemu podatkowego, sprawi podniesienie oplat za produkty, uslugi itd.

Jesli ktos liczy,, ze ceny spadna jest gleboko w bledzie
ale sie złapał na podpuche  :lol: :lol: :lol:

Moj post to byl podpucha....