Autor Wątek: POLITYKA  (Przeczytany 2153845 razy)

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #10360 dnia: Grudnia 16, 2015, 18:44:19 pm »
TAk szczerze to PiS wprowadził wiecej ustaw w miesiąc niż PO przez osiem lat.
Powinien sie jak najszybciej zając bublami PO i robionymi pod interesy elity kulczykowej ale na sam początek powinni zrobić pożądek z mediami.
kur** nawet głupiego programu informacyjnego nie można obejrzeć bo pierd**ą te smety lewusy w kółko.

Zaraz w mediach będzie, że PiS zrobiło zamach na Kulczyka :lol:

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #10361 dnia: Grudnia 16, 2015, 18:47:19 pm »
Ja sie nie mogę doczekać kiedy w końcu zajmą sie tymi nagranymi rozmowami w Sowa i Przyjeciele. Krótko mówiać dalej PIS!!! Rozpierdolcie ten układ zamknięty.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #10362 dnia: Grudnia 16, 2015, 18:47:46 pm »
Spółek państwowych tak ? Czy prywatne też tym objęli ?

tropik79

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: -7
  • Who's the boss?!
« Odpowiedź #10363 dnia: Grudnia 16, 2015, 18:49:16 pm »
ogarną swoje dupy i zajmą się rzeczami które są naprawdę ważne dla Polaków, a nie dla ich samych.

Z tym sie zgadzam. Choc dla ich samych = partie polityczne.
Ja oczywiście nie głosowałem na PIS, ale jak daję słowo, że jak wygrali wybory stwierdziłem że mimo że naprawdę ich nie trawię, dam im trochę spokoju, nich spróbują coś zmienić w tym kraju w ramach obowiązującego prawa. Nawet znajomym mówiłem, że poczekajcie zobaczymy, nie rządzili tyle lat może coś się zmieniło. Nawet sam popieram postulat nie posyłania 6 latków do szkoły. Teraz mi jednak głupio, nie mogę pojąć dlaczego Oni sami wpędzają się w tarapaty?
Kurva normalnie gracja słonia w składzie porcelany.
Ale ty pier**lisz smenty aż miło, człowieku mało rozumny, PO koncząc karierę chciało sobie zawłaszczyć TK, który blokowałby każdą ustawę PIS ciemnoto. A jak zaczął zabierać sie za dupy tym poskomunistą to nagle wielki krzyk. Jak byś nie zauważył lemingu a pewnie nie zauważyłeś bo w mediach pierd**ą tylko jedno i to samo, PIS wprowadziło podatek bankowy i od supermarketów, zmieniło ustawę o 6 latkach i wprowadziło 60% podatek od prezesików spółek, którzy dostawali mln odprawy. Ale ch** PIS jest zły bo media tak mówią, jebnijcie sie w te poj**ane puste łby i w końcu zacznijcie myśleć samodzielnie.
Ciemnoty to szukaj u siebie, pizdusiu.
Gówno mnie interesuję co robiło PO, nie jestem ich wyborcą i mam ich w dupie, niech giną. Od rządzących oczekuję natomiast jednego by przestrzegali prawo w tym kraju obowiązujące. Na dzień dzisiejszy jest coś takiego jak konstytucja jako najważniejszy akt prawny i nawet jakbyś nie zauważył, że "białe jest białe", tego nie zmienisz.
Skończą się kadencje sędziów to se pisiory swoich powsadzają, a do tego czasu WARA.

Podatek bankowy i od hipermarketów to też świetny deal, szczególnie jak bierzesz teraz hipoteczny, bo w tym momencie ty płacisz ten podatek a nie bank, m.in. przez podniesione już (sic!) marże. Dla rządzących ten podatek to super układ, zamienia banki i duże sklepy w poborców podatkowych.  :lol:

Oczywiście że można opodatkować banki i sklepy, ale kurva obmyślić jakieś zabezpieczenie żebyśmy to nie musieli za to płacić.

Już tego nie zatrzymacie i zostało wam jedynie stękanie w necie.

Ale czego?  :lol:

Zesrałem się z beki szczerze mówiąc  :lol:

To umyj dupę bo śmierdzi.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2015, 18:53:25 pm wysłana przez tropik79 »
(L)

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #10364 dnia: Grudnia 16, 2015, 18:50:25 pm »

Ale czego?  :lol:

Zesrałem się z beki szczerze mówiąc  :lol:

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #10365 dnia: Grudnia 16, 2015, 18:52:06 pm »
TAk szczerze to PiS wprowadził wiecej ustaw w miesiąc niż PO przez osiem lat.
Powinien sie jak najszybciej zając bublami PO i robionymi pod interesy elity kulczykowej ale na sam początek powinni zrobić pożądek z mediami.
kur** nawet głupiego programu informacyjnego nie można obejrzeć bo pierd**ą te smety lewusy w kółko.

Zaraz w mediach będzie, że PiS zrobiło zamach na Kulczyka :lol:
gdzies czytałem ze Kulczyk zyje i spierdolił gdzieś, prawdopodobnie nie chciał popełnić samobójstwa.  ;)

PS:czy tropik coś napisał o konstytucji?
hahaha  :lol:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2015, 18:55:37 pm wysłana przez Leszke »

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #10366 dnia: Grudnia 16, 2015, 19:00:52 pm »
To może niech Polacy zaczną kupować w polskich małych sklepach zamiast w marketach?

Nie ukrywam, że sam pracuje w małym sklepie budowlanym, ale jak widzę jak Castorama ma marże idące w kilkaset % to śmieje się z tego hasełka "Nikomu nie pozwolimy pobić naszych cen." Potem taki dziadek idzie i kupuje taśmę malarską, wartą jakieś 1-2zł, za 15zł :lol:

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #10367 dnia: Grudnia 16, 2015, 19:02:08 pm »
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2015, 19:05:23 pm wysłana przez Klosz »
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10368 dnia: Grudnia 16, 2015, 19:04:57 pm »
Sumlinski niewinny! Teraz tylko czekac az Komoruski I reszta ferajny pojdzie w miejsce gdzie powinni siedziec.

http://wpolityce.pl/m/polityka/275244-gigantyczna-kompromitacja-iii-rp-zwyciestwo-sumlinskiego-dziennikarz-niewinny-aleksander-l-skazany-na-4-lata-wiezienia-kto-odpowie-za-prowokacje-przeciwko-komisji-weryfikacyjnej
cieżko bedzie, ludzie wyjdą na ulice na wniosek petru i bedą robić majdan pod rytm podany przez giertycha  :lol:
Tej siły już nie powstrzymamy  8)

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #10369 dnia: Grudnia 16, 2015, 22:02:04 pm »
@Iras i Plissken podajecie przykład wyjaśnienia tego terminu w danym artykule, który w dodatku dotyczy kodeksu cywilnego, a jak na moje oko publikacja wyroku jest czynnością administracyjną. To są dwie różne gałęzie prawa i nie należy jednemu terminowi w jednej gałęzi przypisywać takie samo znaczenie, poza tym sąd wywodzi termin 14'dniowy na podstawie przepisów pokrewnych. Wiadomo 13 dni to nie jest jakiś duży okres czasu, bo wyroki też nie są publikowane z dnia na dzień ale niesmak pozostaje bo w każdej błahej nawet sprawie pis chce pokazać swoje zdanie.

ogarną swoje dupy i zajmą się rzeczami które są naprawdę ważne dla Polaków, a nie dla ich samych.

Z tym sie zgadzam. Choc dla ich samych = partie polityczne.
Ja oczywiście nie głosowałem na PIS, ale jak daję słowo, że jak wygrali wybory stwierdziłem że mimo że naprawdę ich nie trawię, dam im trochę spokoju, nich spróbują coś zmienić w tym kraju w ramach obowiązującego prawa. Nawet znajomym mówiłem, że poczekajcie zobaczymy, nie rządzili tyle lat może coś się zmieniło. Nawet sam popieram postulat nie posyłania 6 latków do szkoły. Teraz mi jednak głupio, nie mogę pojąć dlaczego Oni sami wpędzają się w tarapaty?
Kurva normalnie gracja słonia w składzie porcelany.
Ale ty pier**lisz smenty aż miło, człowieku mało rozumny, PO koncząc karierę chciało sobie zawłaszczyć TK, który blokowałby każdą ustawę PIS ciemnoto. A jak zaczął zabierać sie za dupy tym poskomunistą to nagle wielki krzyk. Jak byś nie zauważył lemingu a pewnie nie zauważyłeś bo w mediach pierd**ą tylko jedno i to samo, PIS wprowadziło podatek bankowy i od supermarketów, zmieniło ustawę o 6 latkach i wprowadziło 60% podatek od prezesików spółek, którzy dostawali mln odprawy. Ale ch** PIS jest zły bo media tak mówią, jebnijcie sie w te poj**ane puste łby i w końcu zacznijcie myśleć samodzielnie.

70% ;)
A dokładnie 70% od nadwyżki, jak dobrze pamiętam 3 miesięczna odprawa a nadwyżka 70%.
Ogólnie pomysł dobry ale po:
1.Widać że jest to decyzja polityczna i pozostaje trzymać kciuki, że jak będą się kończyć kadencje prezesów wybranych przez rząd ustawa będzie dalej obowiązywać.
2.Jest to dla mnie nieuczciwe wobec osób które zostały zatrudnione wcześniej, przed wejściem ustawy, na pewnych warunkach i bez ich zgody nie powinny być zmieniane (no chyba że to tylko nowych prezesów obowiązuje?).
Odnośnie podatku od supermarketów jeszcze nie ma ostatecznego projektu, a podatek bankowy jak dla mnie spowolni gospodarkę bo kredyty na pewno pójdą w górę. Jeżeli ten podatek bankowy w ogóle przejdzie bo już się pojawiają głosy że niezgodny z przepisami UE. Tak w ogóle wprowadzanie podatków nowych aby podnieść social w naszym państwie to całkowita głupota...
Yeahh, me and hate that's an odd couple

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10370 dnia: Grudnia 16, 2015, 22:13:56 pm »

Lol, przecież dopiero co zatrzymali w demokratycznych wyborach. PiS ma pełną władzę jako pierwsza partia w demokratycznej Polsce po 89 - a wam zostało stękanie w necie i skakanie jak wam wódz Giertych każe.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #10371 dnia: Grudnia 16, 2015, 22:23:05 pm »
Sumlinski niewinny! Teraz tylko czekac az Komoruski I reszta ferajny pojdzie w miejsce odizolowania.

http://wpolityce.pl/m/polityka/275244-gigantyczna-kompromitacja-iii-rp-zwyciestwo-sumlinskiego-dziennikarz-niewinny-aleksander-l-skazany-na-4-lata-wiezienia-kto-odpowie-za-prowokacje-przeciwko-komisji-weryfikacyjnej

Sąd potwierdził, że Leszek T. spotykał się z marszałkiem Komorowskim, a w spotkaniu uczestniczyli też Bondaryk i Graś.

Niezrozumiałe jest, czemu w spotkaniu nie uczestniczyli obecni na miejscu funkcjonariusze z pionów śledczego i operacyjnego. Bondaryk nie wyjaśnił, czemu nie weszli do gabinetu. Ale przecież to nie szef ABW jest od prowadzenia czynności urzędowych. Nie da się wyjaśnić, czemu tak było

— zauważył sędzia.

komorowski=wsi
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2015, 22:25:39 pm wysłana przez wsciekly_blondyn »

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10372 dnia: Grudnia 16, 2015, 22:46:29 pm »
Devilek opisujesz, opisujesz i opisujesz. A ja dalej nie wiem ile dni odpowiada słowu "niezwłocznie".
Wykładnia prawa  :lol:
PS: Jestem ciekawy czy kiedykolwiek w tym kraju w sądzie wygra prawda a nie opłacona papuga. 

Miejsce złodzieja jest w wiezieniu a mordercy na pochyłym drzewie. 

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #10373 dnia: Grudnia 16, 2015, 23:18:31 pm »
A tymczasem w Irlandii obniżają drastycznie podatki dokonując tym samym wzrostu gospodarczego aż do 7%. To jakby ktoś się zastanawiał czym się różni polityka proobywatelska od propartyjnej. Czekam niecierpliwie na podobne ruchy polskiego rządu.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10374 dnia: Grudnia 16, 2015, 23:45:42 pm »
Trzeba było głosowac na takie partie a nie dziś po wszystkim narzekać na PiS, głosując wczesniej na Poperu.

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #10375 dnia: Grudnia 16, 2015, 23:46:01 pm »
Sumlinski niewinny! Teraz tylko czekac az Komoruski I reszta ferajny pojdzie w miejsce odizolowania.

Ciekawe, a myślałem że w sądach jedna klika i sprzedawczyki siedzą....

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10376 dnia: Grudnia 16, 2015, 23:48:08 pm »

Pewnie zmieniają swoje preference polityczne. Czego o sie nie robi dla stanowiska i pieniedzy. Sam o tym nie myślałeś?

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #10377 dnia: Grudnia 17, 2015, 06:58:19 am »
@Iras i Plissken podajecie przykład wyjaśnienia tego terminu w danym artykule, który w dodatku dotyczy kodeksu cywilnego, a jak na moje oko publikacja wyroku jest czynnością administracyjną. To są dwie różne gałęzie prawa i nie należy jednemu terminowi w jednej gałęzi przypisywać takie samo znaczenie, poza tym sąd wywodzi termin 14'dniowy na podstawie przepisów pokrewnych. Wiadomo 13 dni to nie jest jakiś duży okres czasu, bo wyroki też nie są publikowane z dnia na dzień ale niesmak pozostaje bo w każdej błahej nawet sprawie pis chce pokazać swoje zdanie.
No tak, to wtedy KPA do ręki, art. 35 i mamy podane wszystko na tacy. ;)

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10378 dnia: Grudnia 17, 2015, 07:17:04 am »

Jakbys przeczytal jego ksiazki to bys wiedzial ze rowniez siedza..;)
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10379 dnia: Grudnia 17, 2015, 10:36:31 am »

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10380 dnia: Grudnia 17, 2015, 11:31:11 am »

W skrócie - "znakomita większość mediów obecnych na rynku to siły wrogie, antypolskie i zaprzedane przeciwnikom narodu. Wszyscy się mylą a rację mam ja."

Jak trzeba być zaślepionym by łykać gadki tego fanatyka.

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10381 dnia: Grudnia 17, 2015, 12:12:44 pm »
Oczywiscie Szymku, dane TVP:

dyrektorzy i z-cy dyrektorów to 74 osoby, pracownicy realizacji telewizyjnej to zaledwie 405 osób, natomiast pracownicy administracyjni to aż 743 osoby, a pracownicy gospodarczy, obsługi itd. to 145 osób. To pokazuje stan TV publicznej, jeśli może obyć się bez dziennikarzy, to nie jest gotowa do wypełniania tego, do czego została powołana i realizowania misji

Za to mozna ubrac taki pas prawda:

Od Sedziow zrecznie uciekles. :P

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10382 dnia: Grudnia 17, 2015, 12:13:03 pm »

W skrócie - "znakomita większość mediów obecnych na rynku to siły wrogie, antypolskie i zaprzedane przeciwnikom narodu. Wszyscy się mylą a rację mam ja."

Jak trzeba być zaślepionym by łykać gadki tego fanatyka.
Ja tu widzę innego fanatyka, który łyka wszystko co mu powie TVN Polsat TVP

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10383 dnia: Grudnia 17, 2015, 12:21:01 pm »

tropik79

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: -7
  • Who's the boss?!
« Odpowiedź #10384 dnia: Grudnia 17, 2015, 14:48:25 pm »
Dobra zmiana.  :roll:

Tak PiS szuka pieniędzy. Biedni będą głodni?

O ponad 5 mln zł – czyli aż o jedną czwartą – rząd zmniejszy dotacje dla barów mlecznych. W ten sposób PiS, kosztem najuboższych osób stołujących się w tanich jadłodajniach, chce wspomóc finanse państwa.

W budżecie na ten rok może zabraknąć nawet 13 mld zł. Dlatego pierwszym zadaniem, jakie miał do wykonania nowy minister finansów Paweł Szałamacha (46 l.), było szukanie oszczędności. No i je znalazł. Postanowił m.in. zmniejszyć dotacje do barów mlecznych, które dostają od państwa około 20 mln zł rocznie.

Przez te jego cięcia ucierpią emeryci i studenci. To oni stołują się w tych barach najczęściej. Bo ich właściciele, którzy nie od dziś mają problemy z pomysłami polityków, będą musieli pewnie w nowym roku podnieść ceny potraw. Jeszcze niedawno Platforma walczyła z barami mlecznymi, zabraniając w nich używania przypraw. W myśl interpretacji ówczesnego ministra finansów Mateusza Szczurka (40 l.) można było używać tylko soli. Użycie pieprzu, papryki w proszku, liścia laurowego czy majeranku groziło nawet utratą dotacji.

– To jest śmieszne! Dopóki ludzi nie stać, żeby wyżywić się ze swojej pensji czy emerytury, musimy dopłacać do barów mlecznych – grzmiała kilka miesięcy temu w radiowej Jedynce Beata Szydło (52 l.), wówczas posłanka PiS. I co? Teraz to właśnie rząd pod jej przywództwem chce zabrać 5 mln zł z dotacji! O dziwo, jednocześnie ani o złotówkę nie zmniejszono budżetu kancelarii premiera, Sejmu, Senatu czy Kancelarii Prezydenta. Można to jednak jeszcze wszystko zmienić podczas prac w Sejmie. Powalczymy o to!
http://www.fakt.pl/politycy/pis-szuka-kasy-i-zabiera-barom-mlecznym-tak-pis-szuka-pieniedzy,artykuly,598068.html

oraz dobra zmiana deluks.

PiS miał ułatwić życie emerytom, a teraz planuje zmiany w prawie, które albo całkowicie zabronią im dorabiać na starość albo to ograniczą - podaje "Dziennik Gazeta Prawna". To kolejny cios w finanse emerytów po tym jak planowane jest obniżenie wieku emerytalnego, które w znacznym stopniu obniży świadczenia osób starszych. Jednak zakaz łączenia pracy z emeryturą nie obejmie polityków.
O pomyśle ograniczenia zarobkowania emerytów mówił w "Dzienniku Gazecie Prawnej" szef Komitetu Stałego Henryk Kowalczyk. Jak twierdzi gazeta, to jedna z koncepcji PiS na zminimalizowanie skutków obniżenia wieku emerytalnego.

Ma to przekonać emerytów do tego, aby nie korzystali oni ochoczo z możliwości zakończenia pracy w wieku 65 lat (mężczyźni) i 60 lat (kobiety). Wówczas otrzymaliby oni większe świadczenie w przyszłości, a finanse państwa byłby mniej obciążone. Tym bardziej, że na początku grudnia Henryk Kowalczyk oficjalnie powiedział to, przed czym przestrzegała opozycja i eksperci - osoby, które zdecydują się na wcześniejsze przejście na emeryturę mogą otrzymać nawet o 30 proc. niższe świadczenie, niż gdyby pracowały do 67. roku życia.
Plan PiS podawany przez "DGP" ma jednak dwie wersje. Drastyczną, zakładający całkowity zakaz dorabiania przez emerytów oraz łagodniejszą, która wprowadzałaby progi zarobkowe, których przekroczenie wiązałoby się ze zmniejszeniem bądź zawieszeniem emerytury. Nie wiadomo dokładnie, jak procentowo wyglądałby zmniejszenie emerytury.
Takie przepisy obowiązują obecnie w odniesieniu do świadczeń wypłacanych przed osiągnięciem wieku emerytalnego. Bez żadnych ograniczeń można dorobić do 70 proc. przeciętnego wynagrodzenia miesięcznie, przy większych kwotach świadczenie jest zmniejszane, a po przekroczeniu 130 proc. – wypłata jest zawieszana.
Wygląda jednak na to, że ewentualne zmiany nie obejmą posłów pobierających emerytury. - Osobie starszej trudno zakazywać ubiegania się o mandat posła. Łączenie uposażenia z emeryturą może wydawać się co najmniej kontrowersyjne, ale nie da się z tym nic zrobić bez zmian w prawie - wyjaśnia wiceprzewodniczący sejmowej komisji senioralnej Michał Szczerba z PO.
Z oficjalnych danych wynika, że w 2014 r. do emerytury dorabiało około 450 tys. seniorów.

http://www.se.pl/pieniadze/newsy/pis-zabroni-emerytom-dorabiac-sa-dwie-wersje_750763.html

i na koniec HIT.

Każdemu emerytowi po 75. roku życia, bez względu na dochody, będą przysługiwać darmowe leki – obiecywało PiS podczas kampanii wyborczej. Dziś jednak rząd zmienia zdanie. Dla kogo będą darmowe leki i od kiedy?

Darmowe lekarstwa? Tak, ale już nie dla każdego seniora i nie wszystkie. – Budżet by tego nie wytrzymał – przyznaje minister zdrowia Konstanty Radziwiłł (57 l.) na łamach „Gazety Wyborczej". Tylko co o tym wszystkim mają myśleć starsi ludzie? Minister ma gotową odpowiedź. – Hasła wyborcze muszą być krótkie i siłą rzeczy uproszczone – z rozbrajającą szczerością wyjaśnia zmianę polityki lekowej.( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:) I wyjaśnia, że resort zdrowia chce utworzyć listę leków, na której znalazłyby się głównie te stosowane przez starsze osoby.
– Sięgamy z jednej strony do leków droższych, czyli z odpłatnością 30 i 50 proc., z drugiej – tanich, wypisywanych na ryczałt – mówi Radziwiłł. Z wykupienia niezbędnych leków rezygnuje 17 proc. pacjentów i to właśnie oni teraz skorzystają – podkreśla. Tym bardziej, że lista będzie stopniowo rozszerzana. – Najpierw musimy sprawdzić, jak to działa w praktyce – zastrzegł jednak.

To wszystko zrozumiałe, szkoda tylko, że seniorzy o tych szczegółach dowiadują się dopiero po wyborach.
– Minister, mierząc się z obietnicami pani premier stwierdził, że za dużo kosztują i są trudne do wykonania – tłumaczy Radziwiłła ekspert prawa medycznego Rafał Janiszewski.
http://www.fakt.pl/politycy/obietnice-pis-darmowe-leki-nie-dla-wszystkich-seniorow,artykuly,597794.html

P.S. Tak i wiem że informacje zaczerpnięte z reżimowych mediów! Nie to co niezależna.pl  :lol: :lol:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2015, 15:00:48 pm wysłana przez tropik79 »
(L)

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10385 dnia: Grudnia 17, 2015, 15:08:47 pm »
To najubożsi chodza do barów mlecznych na obiad?
Ciekawe, wyborcza i jej strachy na lachy dla lemingów.
Poczekajcie jak ustawa wejdzie w zycie i zostanie przetłumaczona na polski, wtedy zaczynajcie szczekać.
Dziś nie ma to żadnego sensu.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10386 dnia: Grudnia 17, 2015, 15:20:38 pm »
Była w tym temacie gadka o barach mlecznych w maju - ktoś się wtedy opowiadał za dofinansowaniem? Taki leming tropik zdania wtedy nie zabrał, bo mu jeszcze media nie powiedziały co myśleć. Teraz PiS zmniejsza wydatki z budżetu - to źle, a przed chwilą jak zwiększał to też było źle. Zmniejszyli dotacje dla barów to płacz że źle, jakby zwiększyli to tropik czy inny wulfen by płakali że też źle, socjalizm i rozdawnictwo. Przecież cokolwiek PiS nie zrobi to będzie źle, tak wygląda ten temat od kiedy opanowały go lemingi - za których myślą niemieckie media. 

Oni już są komiczni w tym jak szukają rzeczy którymi można opluć PiS i Dudę :lol:

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10387 dnia: Grudnia 17, 2015, 15:26:26 pm »
Ja tu widzę innego fanatyka, który łyka wszystko co mu powie TVN Polsat TVP

Pisałem ci już, że nie mam telewizji, wiadomości oglądam pewnie raz w miesiącu jak odwiedzam teściów.

Od Sedziow zrecznie uciekles.

Ale co chcesz usłyszeć? ja swoją opinię o sędziach mam z autopsji. Są wsród nich ludzie zwyczajnie wredni, z przerostem ego, skorumpowani bądź zwyczajnie głupi. najbardziej boję się tych ostatnich bo głupota rodzi agresję. Nie zmienia to faktu że znakomita większość to normalni, bardzo ciężko pracujący ludzie, którym nie można nic zarzucić.

Uważam że jest znacznie więcej złych (w sensie biblijnym) lekarzy, którzy zamienili primo non nocere na pecunia non olet.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10388 dnia: Grudnia 17, 2015, 16:57:42 pm »
To najubożsi chodza do barów mlecznych na obiad?
Ciekawe, wyborcza i jej strachy na lachy dla lemingów.
Poczekajcie jak ustawa wejdzie w zycie i zostanie przetłumaczona na polski, wtedy zaczynajcie szczekać.
Dziś nie ma to żadnego sensu.

PLUS

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10389 dnia: Grudnia 17, 2015, 17:01:52 pm »
Szymku.

Mowisz prawde, ale zapominasz o gorze ktora ciagle wydaje swoje dyspozycje, to jest sitwa polaczona z ludzmi sluzb/biznesu/polityki ktorzy chowaja w szafach papiery na siebie i w tej sposob pchaja dalej ten woz obrzydliwosci i skorumpowania.

Sprawa Popieluszki to jeden z wzorcowych przykladow, do teraz niewyjasniona, 3 razy odbierane sledztwo tuz przed wyjasnieniem sprawy. W Teoriach Spiskowych dalem fragment, wiec mozesz sobie przeczytac.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10390 dnia: Grudnia 17, 2015, 17:06:35 pm »
Jakiś leming pisał coś o barach mlecznych?
http://telewizjarepublika.pl/fakt-pisze-o-zmniejszeniu-dotacji-dla-barow-mlecznych-ministerstwo-prostuje-ceny-nie-ulegna-zmianie,27438.html
Kwoty nie ulegną zmianie, widać Fakt dołączył do meinstimu, je**ne lewaki

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10391 dnia: Grudnia 17, 2015, 17:14:11 pm »

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #10392 dnia: Grudnia 17, 2015, 17:32:15 pm »
http://niezalezna.pl/74020-ryszard-petru-jest-wszedzie-zobacz-memy
Jak ze trafne
Jak dla mnie za mało. Musze jeszcze dodatkowo wchodzić na jego facebooka.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10393 dnia: Grudnia 17, 2015, 20:28:18 pm »
http://niezalezna.pl/74020-ryszard-petru-jest-wszedzie-zobacz-memy
Jak ze trafne
Jak dla mnie za mało. Musze jeszcze dodatkowo wchodzić na jego facebooka.
Widać propaganda działa, łykasz lepiej niż pelikan, ale tak jak była mowa wcześniej jesteś beneficjentem tego zdechłego układu

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #10394 dnia: Grudnia 17, 2015, 20:52:27 pm »
Korwin całkiem trafnie o dzisiejszej sytuacji w kraju

Ludzie z PiSu powsadzają tych z PO i PSL do więzień, a potem za łamanie prawa powsadza się do więzień tych z PiSu, i jakoś Polska się trochę oczyści.

Także spokojnie, niech PiS sobie działa, będzie dobrze. ;)

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
  • Easy Rider
« Odpowiedź #10395 dnia: Grudnia 17, 2015, 22:51:44 pm »
Korwin całkiem trafnie o dzisiejszej sytuacji w kraju

Ludzie z PiSu powsadzają tych z PO i PSL do więzień, a potem za łamanie prawa powsadza się do więzień tych z PiSu, i jakoś Polska się trochę oczyści.

Także spokojnie, niech PiS sobie działa, będzie dobrze. ;)
Dobre. Korwin jak mu się chce potrafi gadać z sensem.

Tak mnie naszło - kaczor jest sensowny tylko, kiedy milczy, fart że wytrzymał tyle miesięcy z rzędu przed wyborami (jednymi i drugimi).
Lepiej mieć spokój czy jaja? Współczesne dylematy.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #10396 dnia: Grudnia 17, 2015, 23:04:30 pm »
Czytając wypowiedzi lemingów, to dochodzę do wniosku, że gdyby wszyscy politycy pis schowali się do szafy to ich partia dostała 95% głosów.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10397 dnia: Grudnia 17, 2015, 23:57:19 pm »
Janusz zawsze dobrze mówi tylko czasami ludzie mają problem z interpretacją. Coś jak Jarosław. Podobnych zresztą mają przeciwników.  :lol:

PS: rekalma star warsow w polskich serwisach infrormacyjnych we wszystkich kanałach jest jakoś zasponsorowana przez wytwórnie? Zydki z holiłoodu jaką kaske na to dali? czy tak po prostu mamy kraśke w kinie itp?
Czy to może chodzi o lewadzkie nastawianie społeczeństwa a w Polsce tym razem imperatora gra sam kaczyński?
Czekam na porównania..

PSS:Stare, ale bardzo pasuje dzisiaj:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2015, 00:18:37 am wysłana przez Leszke »

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #10398 dnia: Grudnia 18, 2015, 00:36:13 am »
Czytając wypowiedzi lemingów, to dochodzę do wniosku, że gdyby wszyscy politycy pis schowali się do szafy to ich partia dostała 95% głosów.
Część lemingów uwierzyła w  przemianę paranoicznego pisu w nieco bardziej stonowany. Szydło została kandydatką na premiera,  Macierewicza i Kaczyńskiego praktycznie nie pokazywano, a Duda mówił, że będzie "prezydentem wszystkich Polaków". Pis skorzystał z tej samej sztuczki co w wyborach prezydenckich jak kandydował Kaczyński. Wtedy też miała być wielka przemiana Kaczyńskiego/pisu i niewiele zabrakło do wygranej. Po wyborach prezydenckich okazało się to wielkim blefem i Kaczyński pokazał swoje prawdziwe oblicze. Niestety ludzie mają słabą pamięć i zapomnieli, że po wyborach pis  stanie się starym,  paranoicznym i bandyckim PiSem. Lemingi teraz zobaczyły, że żadnej przemiany w pisie jednak nie ma, a straszenie pisem przed wyborami było właściwe. Stąd teraz spadek w sondażach dla pis.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2015, 00:41:14 am wysłana przez Wulfen »

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10399 dnia: Grudnia 18, 2015, 00:40:08 am »
Część lemingów uwierzyła w  przemianę paranoicznego pisu w nieco bardziej stonowany. Szydło została kandydatką na premiera,  Macierewicza i Kaczyńskiego praktycznie nie pokazywano, a Duda mówił, że będzie "prezydentem wszystkich Polaków". Pis skorzystał z tej samej sztuczki co w wyborach prezydenckich jak kandydował Kaczyński. Wtedy też miała być wielka przemiana Kaczyńskiego/pisu i niewiele zabrakło do wygranej. Po wyborach okazało się to wielkim blefem i Kaczyński pokazał swoje prawdziwe oblicze. Niestety ludzie mają słabą pamięć i zapomnieli, że po wyborach pis  stanie się starym,  paranoicznym i bandyckim PiSem. Lemingi teraz zobaczyły, że żadnej przemiany w pisie jednak nie ma, a straszenie pisem przed wyborami było właściwe. Stąd teraz spadek w sondażach dla pis.
to co tam Ci Jarosław uczynił? Co tam za żal masz?