Autor Wątek: POLITYKA  (Przeczytany 2153866 razy)

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #10400 dnia: Grudnia 18, 2015, 05:58:57 am »
Czytając wypowiedzi lemingów, to dochodzę do wniosku, że gdyby wszyscy politycy pis schowali się do szafy to ich partia dostała 95% głosów.
Część lemingów uwierzyła w  przemianę paranoicznego pisu w nieco bardziej stonowany. Szydło została kandydatką na premiera,  Macierewicza i Kaczyńskiego praktycznie nie pokazywano, a Duda mówił, że będzie "prezydentem wszystkich Polaków". Pis skorzystał z tej samej sztuczki co w wyborach prezydenckich jak kandydował Kaczyński. Wtedy też miała być wielka przemiana Kaczyńskiego/pisu i niewiele zabrakło do wygranej. Po wyborach prezydenckich okazało się to wielkim blefem i Kaczyński pokazał swoje prawdziwe oblicze. Niestety ludzie mają słabą pamięć i zapomnieli, że po wyborach pis  stanie się starym,  paranoicznym i bandyckim PiSem. Lemingi teraz zobaczyły, że żadnej przemiany w pisie jednak nie ma, a straszenie pisem przed wyborami było właściwe. Stąd teraz spadek w sondażach dla pis.
Nie pierd**, bo czytać żal, bandyci to chodzą na wolności, ale już nie długo

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #10402 dnia: Grudnia 18, 2015, 08:20:19 am »

+Centylion+

• J-23
  • Reputacja: 12
  • Nałogowo wpierdalam cebule.
W grach wideo najbardziej realistyczną rzeczą jest niewidzialna ściana.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10404 dnia: Grudnia 18, 2015, 09:47:40 am »

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #10405 dnia: Grudnia 18, 2015, 10:23:18 am »
http://wiadomosci.wp.pl/martykul.html?kat=1342&wid=18053672
Bardzo dobra robota
Tak z ciekawości: Co pis musi zrobić wy wywołać u ciebie choćby cień refleksji? Zasłużyć na odrobinę krytyki?

Rozpierdalamy TK - hurra!
Usuwamy regułę wydatkową - świetny pomysł!
Wycinamy puszczę białowieską - do dzieła!
Blokujemy in-vitro - wspaniale, wspaniale!
Łamiemy prawo i depczemy procedurę legislacyjną - brawo!
Rozmontowujemy służbę cywilną by obsadzać urzędy ludźmi bez kwalifikacji - śliczności!
Upolityczniamy prokuraturę, łącząc funkcję MS i prokuratora generalnego by nikt nas nie złapał za rękę - genialne
Włamujemy się do placówki NATO - BARDZO DOBRA ROBOTA, kur** dźizus ja pier**lę BARDZO DOBRA ROBOTA

I to tylko w miesiąc. Pomyśleć jakie wspaniałości czekają nas dalej.

Na forum jednak pełna aklamacja, entuzjazm i zbiorowe orgazmy. Zaczynam was podejrzewać o zaawansowany trolling. Proszę Iras, Becet, Tomek, Master, Windo i reszta składu proszę was, przyznajcie że tylko trollujecie...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2015, 10:35:20 am wysłana przez Szymku »

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #10406 dnia: Grudnia 18, 2015, 10:27:17 am »
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10407 dnia: Grudnia 18, 2015, 10:47:10 am »
Mnie zastanawia skad GW od razu o tym wiedziała? :o Mają swoich agentów w kontrwywiadzie? Czy służą temu samemu mocarstwu co wrodzy agenci umieszczeni w naszym kontrwywiadzie?

Dobrze że wrogich agentów zastępuje się Polakami. Mam nadzieje że na TK i służbach się nie skończy. Czas w końcu na degermanizację i odruszczenie mediów.

Włamujemy się do placówki NATO

Jak bardzo trzeba mieć wyprany mózg żeby wejście polskiego wojska do polskiej placówki wojskowej w Polsce nazwać "włamaniem"?  :o Jak czołg z hangaru na poligon wyjedzie to GW napisze że Macierewicz ukradł czołg, a Szymku przyleci i powtórzy. Definicja leminga.

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #10408 dnia: Grudnia 18, 2015, 10:49:53 am »
nowy spot PO  :lol: :lol: :lol:
Wypisz wymaluj Szymku.
Mnie nie wymienił, jestem tylko resztą składu, chyba myśli, ze jestem gorszego sortu.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #10409 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:09:25 am »
Windo
Przepraszam Cie bardzo, ze niby ja jestem PiSiorem? xDDD

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10410 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:11:47 am »
Przewinac do 21 minuty, szczegolnie prosze zwrocic uwage na fragment od 25:22.

http://vod.tvp.pl/22821316/17122015

Jakze mamy teraz podobna sytuacje w Polsce. Taka sama presja z strony tych "madrzejszych", ktorzy zapisuja czarne karty historii.
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10411 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:13:20 am »
http://biznesalert.pl/niemcy-nie-dotrzymaly-slowa-polska-przegrala-sprawe-przeciwko-nord-stream-2/
Niemcy.

PS:znowu afera dla kodu. Co ja czytam  :lol:
Pułkownik dusza nie zgadza sie z decyzją przełożonego i strajkuje w tv i gazecie wyborczej  :lol: :lol: :lol:
kur** za to to kulka w łeb w normalnym kraju jest  :lol:
Co za lemingi  :lol: Szymku wyprzedził Wulfena w trolingu  :lol:

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10412 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:16:48 am »
Czyli Windo trolluje  ;)

Chociaż tyle dobrego.
nowy spot PO  :lol: :lol: :lol:
Wypisz wymaluj Szymku.
Mnie nie wymienił, jestem tylko resztą składu, chyba myśli, ze jestem gorszego sortu.
Leszek ty jako przedstawiciel tradycyjnie konserwatywnego odłamu polskiego społeczeństwa jesteś częściowo usprawiedliwiony. Osoby, które wskazałem są za to w mojej ocenie nieświadomymi lemingami, pracującymi na ciepłych posadkach beneficjentami systemu, korzystającymi intensywnie z jego uroków, jednak z nieznanych przyczyn przepełnionymi frustracją.

Ja jestem lemingiem bo mam wysypkę na po i pis, podczas powinienem mieć tylko na pis.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10413 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:17:28 am »

Szymku tego broni :lol:

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #10414 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:20:01 am »
Czyli Windo trolluje 
Dobra typie, ostatecznie utwierdziles mnie w przekonaniu, ze nie ma najmniejszego sensu z Toba w ogole gadac (co sie staram stosowac od jakiegos czasu, ale sam mnie do tablicy wywolujesz).

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10415 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:21:12 am »

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10416 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:25:35 am »
wejście polskiego wojska do polskiej placówki wojskowej

Czy placówka NATO to polska placówka wojskowa to bym mocno polemizował. Poza tym jaki trzeba mieć mózg by wymieniać kadry w środku nocy, wchodząc z żandarmerią zamiast najnormalniej w świecie kogoś odwołać zgodnie z procedurami i wstawić swojego człowieka, a nie wkraczać do placówki sojuszniczej.

tropik79

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: -7
  • Who's the boss?!
« Odpowiedź #10417 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:28:53 am »
Będzie dużo drożej! Wszystko przez PiS

Po wejściu nowego podatku proponowanego przez PiS , kredyty bankowe zdrożeją nawet o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Banki po prostu odbiją sobie na naszych kieszeniach nowe przepisy. Takie ostrzeżenie wystosował prezes Związku Banków Polskich.

Po wprowadzeniu nowego podatku „wieloletni kredyt mieszkaniowy zaczyna być droższy o kilkadziesiąt punktów bazowych, a kilkadziesiąt punktów bazowych przez 15, 20 czy 30 lat od kwoty 250 tys. zł czy 300 tys. zł to (...) dodatkowe kilkadziesiąt złotych, albo kilkadziesiąt do stu kilkudziesięciu złotych więcej (raty) miesięcznie" – twierdzi szef Związku Banków Polskich Krzysztof Pietraszkiewicz.
Kilka banków już podniosło marże!

A co mówił światły wicepremier w pisiorskim szmatławcu:
(...)Mateusz Morawiecki: Banki nie przerzucą kosztów nowego podatku na klientów, bo w tej branży jest duża konkurencja(...)
http://wpolityce.pl/polityka/273908-mateusz-morawiecki-banki-nie-przerzuca-kosztow-nowego-podatku-na-klientow-bo-w-tej-branzy-jest-duza-konkurencja

A pisolemingi nadal swoje.  :lol:  :lol: :lol:
Banda gamoni, obudzicie się z reką w nocniku i wydymani bez mydła.
(L)

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10418 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:32:50 am »
Jednak kto ma racje jajko czy kura?

Wiadomo ze oplaty beda wyzsze, choc powiedzial bym ze wreszcie normalne. Co za tym idzie, z czasem czesc bankow spakuje manatki i zrobi miejsce pod wynajem dla nowych firm. 8)

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10419 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:34:00 am »
Czyli Windo trolluje 
Dobra typie, ostatecznie utwierdziles mnie w przekonaniu, ze nie ma najmniejszego sensu z Toba w ogole gadac (co sie staram stosowac od jakiegos czasu, ale sam mnie do tablicy wywolujesz).

Ale co? Mam czuć smutek czy zrobić rachunek sumienia?
Ten temat jest dla wszystkich, czy tylko chcecie się wzajemnie komplementować? Jeśli tak, to zmień nazwę na "Polityka w ujęciu PiS i okolice". Przestanę go odwiedzać i nie będę tracił czasu na jałowe dyskusje. Dopóki jednak jest to temat ogólnodostępny służący wyrażaniu poglądów politycznych, nie muszę bezkrytycznie akceptować tego słodkiego pierdzenia, które tu się odbywa i wychwalania idiotów, którzy obecnie sprawują władze w tym kraju.

tropik79

• Budowniczy socjalizmu
  • Who's the boss?!
« Odpowiedź #10420 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:35:47 am »
Jednak kto ma racje jajko czy kura?

Wiadomo ze oplaty beda wyzsze, choc powiedzial bym ze wreszcie normalne. Co za tym idzie, z czasem czesc bankow spakuje manatki i zrobi miejsce pod wynajem dla nowych firm. 8)
Nie wiem czy żartujesz, czy piszesz serio. Życzę ci byś pracował w firmie która spakuje manatki by zrobić miejsce nowej, najlepiej z drogim kredytem hipotecznym na 35 lat.  :roll:
(L)

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10421 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:39:29 am »
Coz, prawo rynku jest czasem brutalne. Nikomu tego nie zycze, zeby nie bylo. Zas co do oplat, nie bedzie to znow jakas katastrofa, jesli tylko nie bedzie potajemnej zmowy cenowej korporacji zachodnich. ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2015, 11:41:37 am wysłana przez Klosz »

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #10422 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:39:57 am »
Ale co? Mam czuć smutek czy zrobić rachunek sumienia?
Nie obchodzi mnie to co sobie tam czujesz.

Ten temat jest dla wszystkich, czy tylko chcecie się wzajemnie komplementować? Jeśli tak, to zmień nazwę na "Polityka w ujęciu PiS i okolice". Przestanę go odwiedzać i nie będę tracił czasu na jałowe dyskusje. Dopóki jednak jest to temat ogólnodostępny służący wyrażaniu poglądów politycznych, nie muszę bezkrytycznie akceptować tego słodkiego pierdzenia, które tu się odbywa i wychwalania idiotów, którzy obecnie sprawują władze w tym kraju.
Tak, jest dla wszystkich, nie napisalem, ze masz tu nie pisac. Po prostu ja nie mam zamiaru wchodzic z Toba w dyskusje, bo jest to bez sensu. Po prostu nie wywoluj mnie tutaj, jako rzekomego zwolennika pisu (ciagle sie smieje).

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10423 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:45:16 am »
wejście polskiego wojska do polskiej placówki wojskowej

Czy placówka NATO to polska placówka wojskowa to bym mocno polemizował.

Nie żartuj - placówka pod zwierzchnictwem MON utworzona przez SKW przypadkowo pewnie zrobiona na spółkę wyłącznie ze Słowacją, krajem NATO który oficjalnie popiera Putina, jest kontrolowany przez FSB a jego cała wojskowość opiera się sprzęcie z Rosji. Dlaczego w tej "placówce" NATO stacjonowali tylko stronnicy ruskiego FSB, 'polscy' agenci podpisujący szemrane umowy z ruskimi służbami i agenci kraju popierającego Rosję? I jeszcze od razu służby puścily damage control że ten ruski cwel to za szpiegostwo na rzecz USA został złapany, oj ruscy szybko się od swoich odcinają :lol:

Macierewicz deratyzuje polskie służby z ruskich agentów i dobrze. Wiadomo że będą kwiczeć i oni i ich media, ale raka trzeba usunąć.

Masz tu jeszcze raz bo udajesz że nie widzisz jakie to "nato" tam siedziało w tej jednostce:

Szymku tego broni :lol:

tropik79

• Budowniczy socjalizmu
  • Who's the boss?!
« Odpowiedź #10424 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:49:41 am »
Coz, prawo rynku jest czasem brutalne. Nikomu tego nie zycze, zeby nie bylo. Zas co do oplat, nie bedzie to znow jakas katastrofa, jesli tylko nie bedzie potajemnej zmowy cenowej korporacji zachodnich. ;)
Dobre, naprawdę niezłe, przypomnę ci w odpowiednim momencie, a kiedyś taki nadejdzie.
(L)

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10425 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:50:47 am »
Masz tu jeszcze raz bo udajesz że nie widzisz jakie to "nato" tam siedziało w tej jednostce:

Pomijając kwestę zasadności stawianych zarzutów (nie wierzę we wszystko co przeczytam w internecie - jak będzie akt oskarżenia z dochodzenie prokuratury wojskowej to zacznę się zastanawiać) to:

Poza tym jaki trzeba mieć mózg by wymieniać kadry w środku nocy, wchodząc z żandarmerią zamiast najnormalniej w świecie kogoś odwołać zgodnie z procedurami i wstawić swojego człowieka, a nie wkraczać do placówki sojuszniczej.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10426 dnia: Grudnia 18, 2015, 11:56:46 am »
najnormalniej w świecie kogoś odwołać zgodnie z procedurami i wstawić swojego człowieka, a nie wkraczać do placówki sojuszniczej.

Ale wiesz że oni go najnormalniej w świecie odwołali zgodnie z procedurami tydzień temu, a on tam dalej siedział i nie chciał odejść zgodnie z poleceniem? Właśnie dlatego weszli tam z żandarmerią.

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10427 dnia: Grudnia 18, 2015, 12:04:31 pm »
Dobre, naprawdę niezłe, przypomnę ci w odpowiednim momencie, a kiedyś taki nadejdzie.
Oczywiscie musisz wszystko personalnie odbierac. Zycie mnie juz po czesci tego nauczylo, nie musisz przypominac. Nie jest nic milego w splacaniu za kogos 200 tys. zl i widziec jak po czesci przez to rozpada sie rodzina.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2015, 12:13:30 pm wysłana przez Klosz »

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10428 dnia: Grudnia 18, 2015, 12:12:45 pm »
Banki nie poniosą marży, Jesli poniosą wszystkie to bedzie zmowa cenowa.
Gdzie znajda klienta?

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #10429 dnia: Grudnia 18, 2015, 12:14:27 pm »

8)

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10430 dnia: Grudnia 18, 2015, 12:19:48 pm »
Obiektywne i bezstronne media  :lol: To jak z tematami na maturze za komuny "Kogo najbardziej na świecie kochasz i podziwiasz - i dlaczego jest to Józef Stalin?" Metody te same, tylko imie i nazwisko na Ryszard Petru zmienili.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2015, 12:23:36 pm wysłana przez el becetol »

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10431 dnia: Grudnia 18, 2015, 12:23:16 pm »
ja to sie chyba zakochałem, taki ładny

tropik79

• Budowniczy socjalizmu
  • Who's the boss?!
« Odpowiedź #10432 dnia: Grudnia 18, 2015, 12:38:01 pm »
Banki nie poniosą marży, Jesli poniosą wszystkie to bedzie zmowa cenowa.
Gdzie znajda klienta?
No pewnie że nie podniosą, a te co już podniosły się nie liczą.  :lol:
A gdzie znajdą klienta? Zadając tak inteligentne pytanie obstawiam, że masz mieszkanie nie kupione w kredycie.
Klienta na kredyt hipoteczny bank znajdzie zawsze, tylko ten klient nie mając innego źródła finansowania dla zakupu miejsca do życia dla rodziny i swojego nowonarodzonego dziecka, musi się posiłkować bankiem i niestety z czegoś będzie musiał zrezygnować, bo będzie spłacał kredyt+podatek bankowy. Proste jak budowa cepa.

Jesteś takim mózgiem w myśleniu analtycznym że strach się bać.
Mogę się z tobą założyć o 500zł (na dziecko  :lol:), że po wprowdzeniu podatku bankowego (zapewne w 2016) w przeciągu 6 miesięcy, koszt kredytu hipotecznego we wszystkich bankach czyt. marża w tym wypadku, będzie wyższa niż marża banku w roku 2015.
Wchodzisz?

P.S. Mnie ewentualna wyższa marża nie dotyczy bo od 2011r. mam hipoteczny, więc powinno mnie to je**ć, ale nie chciałbym być na miejscu tych którzy mają to przed sobą.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2015, 12:41:37 pm wysłana przez tropik79 »
(L)

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #10433 dnia: Grudnia 18, 2015, 12:41:32 pm »
A czy to będzie zgodne z prawem, jeśli bank sobie zmieni warunki kredytu po zawarciu umowy?

« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2015, 12:43:49 pm wysłana przez andryush »

tropik79

• Budowniczy socjalizmu
  • Who's the boss?!
« Odpowiedź #10434 dnia: Grudnia 18, 2015, 12:43:12 pm »
A czy to zgodne z prawem, że bank sobie zmieni warunki kredytu po zawarciu umowy?
Nie dotyczy, chodzi o kredyty które ludzie będą brali dopiero.
(L)

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10435 dnia: Grudnia 18, 2015, 13:08:22 pm »
najnormalniej w świecie kogoś odwołać zgodnie z procedurami i wstawić swojego człowieka, a nie wkraczać do placówki sojuszniczej.

Ale wiesz że oni go najnormalniej w świecie odwołali zgodnie z procedurami tydzień temu, a on tam dalej siedział i nie chciał odejść zgodnie z poleceniem? Właśnie dlatego weszli tam z żandarmerią.
Jeżeli go odwołali (JEŻELI) to niech płonie i dobrze, że zareagowali - racja jest po stronie AM. Jeżeli nie, to insza inszość. Tak czy inaczej niepotrzebne nocne podboje, bo takie rzeczy załatwia się w białych rękawiczkach

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #10436 dnia: Grudnia 18, 2015, 13:11:41 pm »
Windo
Przepraszam Cie bardzo, ze niby ja jestem PiSiorem? xDDD
a nie? klosz i leszke też zarzekają się że nie są pisowcami, a cały czas zachwyty nad pisem i opluwanie wszystkiego co niepisowskie+typowo pisowska paranoiczna retoryka (układy, agenci, WSI, ubecy, zdrajcy,  fałszowane sondaże itp).

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10437 dnia: Grudnia 18, 2015, 13:20:13 pm »
Ja sie nie zachwycam, ja tylko mowie to co robia dobrze oraz krytykuje totalna glupote wiekszej czesci opozycji.

Odnosnie tego co dales w nawiasie, to nie retoryka, to tylko smutna rzeczywistosc postkomunistycznej Polski, ktora takze dotyka czesci PIS. Z rzeczy ktore zrobili zle to np. postawa wg. Camerona ktory chcial dosc mocno ograniczyc benefity tu w UK, a polskie obecne wladze podzielaja zdanie UE ktora sie temu sprzeciwia.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10438 dnia: Grudnia 18, 2015, 13:33:46 pm »
typowo pisowska paranoiczna retoryka (układy, agenci, WSI, ubecy, zdrajcy,  fałszowane sondaże itp).

To jest też retoryka Brauna i Korwina, którą popierasz tu od lat. Korwinopisysm potwierdzony.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10439 dnia: Grudnia 18, 2015, 13:51:55 pm »
Czy placówka NATO to polska placówka wojskowa to bym mocno polemizował.

Tyle w temacie. Petru i jego lemingom znowu nie wyszło wywołanie wojny, ale zobaczymy co przyniesie dzień jutrzejszy.