Autor Wątek: POLITYKA  (Przeczytany 2154037 razy)

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #10720 dnia: Stycznia 04, 2016, 19:55:28 pm »

chcesz coś przez to powiedzieć?

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #10721 dnia: Stycznia 04, 2016, 19:58:10 pm »
nie. po prostu przekazuje fakty, interpretacje zostawiam każdemu z osobna.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #10722 dnia: Stycznia 04, 2016, 22:14:09 pm »
Lis dalej w TVP i dalej szczuje  :cry:  Jaro, kurwa, za co ja ci podatki płacę?  :mad:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #10723 dnia: Stycznia 04, 2016, 22:33:45 pm »
Jaro, kur**, za co ja ci podatki płacę?
Płacisz, żeby patologia mogła dostać 500 zł na dziecko. :troll:

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #10724 dnia: Stycznia 04, 2016, 22:40:29 pm »

chcesz coś przez to powiedzieć?
Odkad Agora jest propolska. :lol:
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10725 dnia: Stycznia 04, 2016, 22:55:46 pm »
Na infografice niestety brakuje ukrytego kapitału żydowskiego i stąd takie cyrki.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10726 dnia: Stycznia 04, 2016, 22:56:59 pm »
na grafice brakuje nakładu głównie  :lol:

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #10727 dnia: Stycznia 04, 2016, 23:16:47 pm »
Nawet jak polskie to i tak się sprzedali  ;)

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
  • Easy Rider
« Odpowiedź #10728 dnia: Stycznia 05, 2016, 00:16:02 am »
Niezależna aż tak niezależna, że się jej nie uwzględnia?
Lepiej mieć spokój czy jaja? Współczesne dylematy.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10729 dnia: Stycznia 05, 2016, 00:30:38 am »

I to się odpierdala za moje podatki  :mad:

Ci ludzie byliby przeszczęśliwi, jakby do Polski wjechały niemieckie czołgi, żeby odebrać władzę PiS, przy okazji zabijając kilka milionów Polaków  :?

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Easy Rider
« Odpowiedź #10730 dnia: Stycznia 05, 2016, 00:45:10 am »
Ci ludzie byliby przeszczęśliwi, jakby do Polski wjechały niemieckie czołgi, żeby odebrać władzę PiS, przy okazji zabijając kilka milionów Polaków  :?
No cóż, jak lisa od lat nie trawię, a po jego ostatniej po-kampanii to nie jedyne Szydło, które wyszło z worka w najgorszym możliwym stylu, to zdaje się że większość zadeklarowanych pissowców chciałaby strzelać w tył głowy każdemu Polakowi, który ma jakiekolwiek wątpliwości co do metod jarusia... Trafił swój na swego.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10731 dnia: Stycznia 05, 2016, 01:30:09 am »
No cóż, jak lisa od lat nie trawię, a po jego ostatniej po-kampanii to nie jedyne Szydło, które wyszło z worka w najgorszym możliwym stylu, to zdaje się że większość zadeklarowanych pissowców chciałaby strzelać w tył głowy każdemu Polakowi, który ma jakiekolwiek wątpliwości co do metod jarusia... Trafił swój na swego.
U nas za zdrade sie wiesza cymbale.

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Easy Rider
« Odpowiedź #10732 dnia: Stycznia 05, 2016, 01:44:58 am »
U nas za poglądy się wiesza cymbale.
U nas, intelektualisto, nie ma na razie kary śmierci ;)

Chyba że mówisz o swej lepsiejszej mateczce, rosji :P Wtedy cholera wie co tam robicie.

PS. Zdrajca-dekiel z PSL-u zostanie powieszony prędzej niż bezpartyjniak. Tyle ugrać!

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10733 dnia: Stycznia 05, 2016, 02:05:03 am »

Przez osiem lat rządów nikt im puczu nie zafundował (wręcz przeciwnie - to oni załatwili Prezydenta), a teraz nie minęły dwa miesiące od zaprzysiężenia rządu, który w wyborach zapewnił sobie niespotykaną większość, a oni już Niemcy UE o interwencję błagają, więc nie pierdol, że trafił swój na swego! I tak, ponieważ jesteśmy suwerennym narodem, a nie pierdolonym niemieckim landem, to dla zdrajców kulka w łeb byłaby wskazana.

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10734 dnia: Stycznia 05, 2016, 11:32:41 am »
MON: Sławomir Cenckiewicz zajmie się reformą archiwów wojskowych

• Cenckiewicz pełnomocnikiem MON ds. reformy archiwów wojskowych
• Został też p.o. dyrektora Centralnego Archiwum Wojskowego
• Historyka powołał Antoni Macierewicz

Minister obrony narodowej Antoni Macierewicz powołał historyka dr. hab. Sławomira Cenckiewicza na pełnomocnika MON ds. reformy archiwów wojskowych oraz p.o. dyrektora Centralnego Archiwum Wojskowego - poinformował rzecznik prasowy MON Bartłomiej Misiewicz.

Jak podało MON, pełnomocnikowi podlegają Centralne Archiwum Wojskowe (CAW), Centralna Biblioteka Wojskowa i Wojskowe Biuro Badań Historycznych. Z kolei dyrektorowi CAW podlega sieć archiwów wojskowych, czyli Archiwum MON, Archiwum Sił Powietrznych, Archiwum Marynarki Wojennej oraz archiwa wojskowe w Toruniu i Oleśnicy.

"Jest to pierwszy etap reformy w obszarze archiwistyki wojskowej, której celem jest powołanie Wojskowego Biura Historycznego. W skład WBH wejdą trzy instytucje: Centralne Archiwum Wojskowe, Wydział Badań Naukowych (w tym redakcja +Przeglądu Historyczno-Wojskowego+) oraz Centralna Biblioteka Wojskowa" - poinformował Misiewicz.

Minister Macierewicz zapowiada także przekazanie do Instytutu Pamięci Narodowej akt ze zbioru zastrzeżonego, czyli tajnych dokumentów z lat PRL, które nie są udostępniane na normalnych zasadach, tak jak pozostałe archiwa IPN, do których wgląd mają m.in. osoby wymienione w tych dokumentach, naukowcy i dziennikarze.

"Obecnie w Ministerstwie Obrony Narodowej trwają prace nad wspomnianym przekazaniem akt ze zbioru zastrzeżonego do Instytutu Pamięci Narodowej. Termin ich zakończenia, na tym etapie, jest trudny do określenia" - poinformował w niedzielę Misiewicz. Podkreślił, że "celem przekazania do IPN akt ze zbioru zastrzeżonego jest umożliwienie badaczom i historykom przekazywania prawdy o najnowszej historii Polski".

Rzecznik MON przypomniał, że już w 2007 r. Macierewicz, wówczas wiceszef MON, przekazał dużą część akt ze zbioru zastrzeżonego do IPN, ale krótko po zmianie władzy MON znowu przejęło te akta.

Z kolei Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego poinformowała PAP, że "zgodnie z art. 39 ustawy o IPN oraz treścią porozumienia z dnia 30.07.2003 r. pomiędzy Prezesem IPN a Szefami ABW i AW prowadzone są nieprzerwanie prace mające na celu weryfikacje materiałów ze zbioru zastrzeżonego pod kątem ich odtajnienia i przekazania do zbioru ogólnego IPN". Dodano, że najważniejszą przesłanką, którą szef ABW kieruje się, podejmując decyzje o odtajnieniu materiałów ze zbioru zastrzeżonego, jest bezpieczeństwo państwa.

45-letni Cenckiewicz jest absolwentem Instytutu Historii Uniwersytetu Gdańskiego, gdzie obronił także doktorat. W 2011 r. uzyskał stopień doktora habilitowanego na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Jest profesorem Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu. Specjalizuje się w historii najnowszej, w latach 2001-08 pracował w IPN.

Od lipca do października 2006 r. był kierownikiem Komisji Likwidacyjnej Wojskowych Służb Informacyjnych i doradcą pełnomocnika ds. powołania Służby Kontrwywiadu Wojskowego Antoniego Macierewicza (komisja likwidacyjna działała obok komisji weryfikacyjnej, którą kierował Macierewicz).

Nowy pełnomocnik MON jest autorem ponad 200 publikacji naukowych, źródłowych i popularnonaukowych. Opublikował i współredagował 19 książek, w tym siedem edycji źródłowych oraz dwanaście książek autorskich (trzy jako współautor). Ma w dorobku trzy książki dotyczące Lecha Wałęsy: "SB a Lech Wałęsa. Przyczynek do biografii", "Sprawa Lecha Wałęsy", "Wałęsa. Człowiek z teczki". W pierwszej z nich napisanej wspólnie z Piotrem Gontarczykiem - opublikowanej w 2008 r. przez Instytut Pamięci Narodowej - znalazła się informacja, że Lech Wałęsa był w pierwszej połowie lat 70. agentem SB o kryptonimie "Bolek".

Cenckiewicz jest także autorem takich pozycji jak: "Anna Solidarność. Życie i działalność Anny Walentynowicz na tle epoki (1929-2010)" i "Długie ramię Moskwy. Wywiad wojskowy Polski Ludowej 1943-1991" i współautorem publikacji "Lech Kaczyński. Biografia polityczna 1949-2005".

W 2007 r. odznaczony przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego Srebrnym Krzyżem Zasługi.
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10735 dnia: Stycznia 05, 2016, 11:41:54 am »
kulka w łeb byłaby wskazana

No ja jestem bardziej humanitarny - zwolenników PiS umieszczałbym w zakładach zamkniętych i poddawał leczeniu jak na wariatów przystało.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10736 dnia: Stycznia 05, 2016, 11:45:33 am »
zwolenników PiS umieszczałbym w zakładach zamkniętych i poddawał leczeniu jak na wariatów przystało.

Widać że przywiązanie do komunistycznej tradycji nadal żywe:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Psychiatria_represyjna_w_ZSRR

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10737 dnia: Stycznia 05, 2016, 11:58:42 am »
zwolenników PiS umieszczałbym w zakładach zamkniętych i poddawał leczeniu jak na wariatów przystało.

A kulka w łęb dla osób o innym światopoglądzie to czyja tradycja, mój uczony kolego?

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #10738 dnia: Stycznia 05, 2016, 12:05:57 pm »
dla zdrajców kulka w łeb
A kulka w łęb dla osób o innym światopoglądzie to czyja tradycja, mój uczony kolego?
Prawnik a czytać nie umie.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10739 dnia: Stycznia 05, 2016, 12:11:07 pm »

Do Niemców nazistów, kolaborantów i reszty ludzi o "innym światopoglądzie" jak ich nazywasz strzelali np. bohaterowie z AK.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #10740 dnia: Stycznia 05, 2016, 12:18:06 pm »

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10741 dnia: Stycznia 05, 2016, 12:26:34 pm »

Do Niemców nazistów, kolaborantów i reszty ludzi o "innym światopoglądzie" jak ich nazywasz strzelali np. bohaterowie z AK.
Jaki będą kryteria kwalifikacji? Bo ja np. uważam się za patriotę, członkowie mojej rodziny walczyli za ten kraj i za ten kraj ginęli (również w AK)... Sumiennie płacę podatki i udzielam się obywatelsko. To kim jestem?

Z kolei np.: wysocy przedstawiciele kościoła katolickiego regularnie grzecznie kolaborowali z zaborcami i hitlerowcami nękającymi tę krainę. Jak ich nazwiemy?

Poza tym co to kur** jest za zawłaszczanie tradycji AK na potrzeby Goebbelsowskiej- propisowskiej propagandy? Co AK ma wspólnego ze zbiorową histerią wyborców PiS, stymulowaną przez resortowe dziecko Jarosława K.?

tropik79

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: -7
  • Who's the boss?!
« Odpowiedź #10742 dnia: Stycznia 05, 2016, 12:55:27 pm »
Szymku, olej temat, nie dyskutuj, w tym temacie jest jakaś sekta, która chce strzelać do ludzi (ciekawe czy podchodzi to pod jakiś paragraf?).
Ja odpuściłem, tutaj nikogo nie przekonasz, że "białe jest białe", jak mawia wódz, w bardziej rzeczową dyskusję wejdziesz z piekarnikiem niż z tutejszymi tłuczkami. :roll:
(L)

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10743 dnia: Stycznia 05, 2016, 12:59:12 pm »
zbiorową histerią wyborców PiS
:lol: :lol: :lol:
lewusy odlatują tak im dupki pościskało  :lol:

http://wpolityce.pl/polityka/277111-der-spiegel-w-1981-r-polska-jest-zagrozeniem-dla-europy-der-spiegel-w-2016-r-polska-jest-zagrozeniem-dla-europy-nawet-autorzy-tych-strachow-nazywaja-sie-tak-samo
 :lol:

U nas, intelektualisto, nie ma na razie kary śmierci
PO z Komorowskim wiedzieli co robią co? Nawet w czasie wojny zlikwidowali kare smierci, ciekawe dlaczego i czego sie bali?
Zastanawiałeś sie kiedyś nad tym?

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10744 dnia: Stycznia 05, 2016, 12:59:42 pm »
Jedyna merytoryczna opozycja w Sejmie. Ciesze sie ze na nia glosowalem. :)

i reszta:

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10745 dnia: Stycznia 05, 2016, 13:08:56 pm »
Pisowska histeria i propaganda  :lol:  Szymuś to już chyba gdzieś w okolice Jowisza odleciał  :lol:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10746 dnia: Stycznia 05, 2016, 13:14:48 pm »
Bo to PiS chce obalić demokratycznie wybraną władzę i biega do Niemców proszą o interwencję :lol:

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10747 dnia: Stycznia 05, 2016, 13:53:20 pm »
Wyjazd sędziów TK do Chin: 96.883,41 zł. Dodatkowe 53.875,87 zł za rewizytę chińskiej delegacji. Problem w tym, że Chinach nie ma TK.
:lol:

PS: co oni w tej telewizji o tej zgodzie Polski na zmniejszenie socjalu w UK?  :lol:
kur** pierdolą trzy po trzy kilka dni. Niby co my sie tam mamy do gadania?
Od kiedy nas tam sie słuchają?
Ktoś wyjasni?

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10748 dnia: Stycznia 05, 2016, 14:32:28 pm »
No jak co? Zmanipulowali wywiad Waszczykowskiego i próbują ugrać kilka % dla swetru  :lol:

A jak Tusk przehandlował Polaków na wyspach za własny stołek w Brukseli, to się żadna kur** słowem nie zająknęła.

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #10749 dnia: Stycznia 05, 2016, 14:54:39 pm »

Lenin

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Easy Rider
« Odpowiedź #10750 dnia: Stycznia 05, 2016, 16:59:32 pm »
Szymku, olej temat, nie dyskutuj, w tym temacie jest jakaś sekta, która chce strzelać do ludzi (ciekawe czy podchodzi to pod jakiś paragraf?).
Ja odpuściłem, tutaj nikogo nie przekonasz, że "białe jest białe", jak mawia wódz, w bardziej rzeczową dyskusję wejdziesz z piekarnikiem niż z tutejszymi tłuczkami. :roll:
Żeby jeszcze nie mieli tego podejścia - mamy większość w sejmie, to możemy wymordować mniejszość... Chore.

PO z Komorowskim wiedzieli co robią co? Nawet w czasie wojny zlikwidowali kare smierci, ciekawe dlaczego i czego sie bali?
Co ja czytam? PO zniosło karę śmierci? Serio?

Wasza taktyka gadać tak długo i tak głupio, aż wszystkim opadną ręce zaczyna przynosić skutek. Gratulacje.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10751 dnia: Stycznia 05, 2016, 17:08:16 pm »

Wasza taktyka gadać tak długo i tak głupio, aż wszystkim opadną ręce zaczyna przynosić skutek. Gratulacje.

Xell typowy lewak-ignorant powyzywa, a nawet nie wie że pluje na prawdę:

http://www.wprost.pl/ar/414690/Komorowski-podpisal-Koniec-kary-smierci-w-Polsce/

Wasza taktyka "mieć zerową wiedzę w temacie, a i tak pluć na tych którzy wiedze posiadają" niestety nadal nie przynosi skutku. Gratulacje.

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Easy Rider
« Odpowiedź #10752 dnia: Stycznia 05, 2016, 17:36:35 pm »

http://www.wprost.pl/ar/414690/Komorowski-podpisal-Koniec-kary-smierci-w-Polsce/

Wasza taktyka "mieć zerową wiedzę w temacie, a i tak pluć na tych którzy wiedze posiadają" niestety nadal nie przynosi skutku. Gratulacje.
el becetol typowy prawicowiec piszący kupą po szybie co mu się w głowie wymyśli. Gdzie napisałem że Komorowski nie podpisał? Przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem, jak nie zaskoczy to próbuj do skutku.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10753 dnia: Stycznia 05, 2016, 17:41:29 pm »
Leszek napisał prawdę i zacząłeś go wyzywać pisząc że gada głupoty, debilnie przy tym pytałeś "Co ja czytam?" - a teraz wkręcaj że to normalna reakcja na przeczytanie prawdy i zgadzanie się z dyskutantem. :lol:

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Easy Rider
« Odpowiedź #10754 dnia: Stycznia 05, 2016, 17:50:14 pm »
becet i czytanie ze zrozumieniem... Ma post przed sobą, ale musi kłamać, bo nie po jego myśli. Powtórzę specjalnie dla ciebie - "Przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem, jak nie zaskoczy to próbuj do skutku." Albo może twoje ulubione - daj cytat. Zaskoczyło?

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #10755 dnia: Stycznia 05, 2016, 17:50:48 pm »

Lenin
Następny debil co czytać nie umie, on napisał o zdrajcach, nie wiedziałem że Lenin strzelał do zdrajców. On strzelał do wszystkich

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #10756 dnia: Stycznia 05, 2016, 17:53:31 pm »

el becetol typowy prawicowiec piszący kupą po szybie co mu się w głowie wymyśli. Gdzie napisałem że Komorowski nie podpisał? Przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem, jak nie zaskoczy to próbuj do skutku.
Podałeś w wątpliwość że po tego dokonało, więc nie pierd**

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Easy Rider
« Odpowiedź #10757 dnia: Stycznia 05, 2016, 17:55:09 pm »
Bo PO nie zlikwidowało kary śmierci, ot całe zamieszanie :angel:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #10758 dnia: Stycznia 05, 2016, 17:57:20 pm »
becet i czytanie ze zrozumieniem... Ma post przed sobą, ale musi kłamać, bo nie po jego myśli. Powtórzę specjalnie dla ciebie - "Przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem, jak nie zaskoczy to próbuj do skutku." Albo może twoje ulubione - daj cytat. Zaskoczyło?

Podczas ostatniej rozmowy z 10 osób ci tłukło że nie masz racji, ciebie nie poparł nikt, a ty i tak tkwiłeś przy swoim. Teraz się popisałeś brakiem elementarnej wiedzy w temacie i też się upierasz walcząc z faktami. Brak sił na takiego fanatyka.

Może niech Leszek się wypowie, bo to jego tekst o ratyfikacji nazwałeś głupotą, ja tylko podałem link który pokazuje że po raz kolejny nie masz racji.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #10759 dnia: Stycznia 05, 2016, 17:58:24 pm »
Bo PO nie zlikwidowało kary śmierci, ot całe zamieszanie :angel:
To kto zlikwidował?