Autor Wątek: POLITYKA  (Przeczytany 2154751 razy)

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #11640 dnia: Lutego 19, 2016, 23:16:39 pm »
Ja nie wiem. Politycy PiS są słabymi dyplomatami. Wyborca Iras jest słabym dyplomatą. Zamiast wykorzystać fakt spalenia się PO w celu przygarnięcia nowych wyborców/kolegów, piętnują ich i izolują od reszty społeczeństwa. Przecież takich ludzi jest masa, i bynajmniej to nie do końca ich wina, że popierali takie PO, czy jeszcze jakąś inną partię niż PiS, bo przecież propaganda działała bez przerwy i to było nieuniknione że ulegną. Zamiast ich poniżać, powinno się maksymalnie wykorzystać moment aby takich ludzi w łagodny sposób przekonać do swoich racji, a nie żądać jakichś przeprosin za to, że głosowali na PO. Można przecież było stworzyć fikcyjną partię, jak to robiło PO, taki zamaskowany PiS o lekko lewicowych aspiracjach, ażeby ludzie szoku nie dostali jak sam Kaczyński się o nich upomni... Ale nie.

I przychodzi z nikąd taki Petru, w czyich interesach to już nie do końca wiadomo, ale facet ma głowę na karku i zgarnia rzesze ludzi, którzy kiedyś uwierzyli w PO, bo nikt inny się o nich nie postarał.

Tak na chłopski rozum, to niektórzy fani PiS szkodzą partii, bo tworzą skrajnie negatywny obraz wyborcy tej partii, co rzutuje na obraz samej partii.
Konkurencja może bez problemu swoich agentów wysyłać do takiej roboty, i będzie taki w internetach w imieniu PiS wysyłać innych do gazu, tworząc negatywny obraz partii wśród społeczeństwa.
Fanatyczni pisowcy tak mają, oni nie są zdolni do jakiejkolwiek głębszej refleksji.  Za to sami politycy pisowscy akurat w ostatniej kampanii zauważyli że typowo pisowską retoryką daleko nie ujadą i muszą coś zmienić. I trzeba tu przyznać że ładnie to sobie wykombinowali. Kaczyńskiego i Macierewicza schowali do szafy, praktycznie zero Smoleńska, Duda obiecywał, że będzie prezydentem wszystkich Polaków, Szydło została kandydatką na premiera. Wizerunek PiS wyraźnie się ocieplił. Ludzie mogli sobie pomyśleć że może to już nie jest ten stary pis a coś nowego, lepszego, bez typowej dla pis paranoi. Stąd udało się pisowi trochę nowych wyborców zwieść, uzyskując trochę więcej głosów niż zwykle(poza tym już wcześniej część palikociarni odpłynęła do PiS). Po wyborach  pis szybko ujawnił swoją prawdziwą twarz i te kilka procent po 2 miesiącach już od pisu się odcina co widać po sondażach.

« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2016, 23:21:31 pm wysłana przez Wulfen »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #11641 dnia: Lutego 19, 2016, 23:18:26 pm »
Ja nie wiem. Politycy PiS są słabymi dyplomatami. Wyborca Iras jest słabym dyplomatą. Zamiast wykorzystać fakt spalenia się PO w celu przygarnięcia nowych wyborców/kolegów, piętnują ich i izolują od reszty społeczeństwa. Przecież takich ludzi jest masa, i bynajmniej to nie do końca ich wina, że popierali takie PO, czy jeszcze jakąś inną partię niż PiS, bo przecież propaganda działała bez przerwy i to było nieuniknione że ulegną. Zamiast ich poniżać, powinno się maksymalnie wykorzystać moment aby takich ludzi w łagodny sposób przekonać do swoich racji, a nie żądać jakichś przeprosin za to, że głosowali na PO. Można przecież było stworzyć fikcyjną partię, jak to robiło PO, taki zamaskowany PiS o lekko lewicowych aspiracjach, ażeby ludzie szoku nie dostali jak sam Kaczyński się o nich upomni... Ale nie.

Czy to jest szkoła uprawiania polityki prosto z Kremla?  :lol:

Kto rozsądny ten dawno przejrzał na oczy, a reszty postkomuchów nikt na prawicy nie chce.

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #11642 dnia: Lutego 19, 2016, 23:49:46 pm »
Do takich wywodów to i logika wystarczy. Prawda jest taka, że kraju nie zbuduje się tylko z ludźmi o jednakowych poglądach. Niestety trzeba umieć też rozmawiać z resztą, która myśli w odmienny sposób. Agresją daleko się nie zajdzie, jeśli nie zależy ci na wysłuchaniu różnych zdań i uważasz, że masz jedyne słuszne zdanie na temat, to wypadałoby chociaż stwarzać pozory i prowadzić porządną pracę nad ideologią i sposobami jej przedstawiania ludziom tak, żeby myśleli, że sami na to wpadli.

Fanatyczni pisowcy tak mają, oni nie są zdolni do jakiejkolwiek głębszej refleksji.  Za to sami politycy pisowscy akurat w ostatniej kampanii zauważyli że typowo pisowską retoryką daleko nie ujadą i muszą coś zmienić. I trzeba tu przyznać że ładnie to sobie wykombinowali. Kaczyńskiego i Macierewicza schowali do szafy, praktycznie zero Smoleńska, Duda obiecywał, że będzie prezydentem wszystkich Polaków, Szydło została kandydatką na premiera. Wizerunek PiS wyraźnie się ocieplił. Ludzie mogli sobie pomyśleć że może to już nie jest ten stary pis a coś nowego, lepszego, bez typowej dla pis paranoi. Stąd udało się pisowi trochę nowych wyborców zwieść, uzyskując trochę więcej głosów niż zwykle(poza tym już wcześniej część palikociarni odpłynęła do PiS). Po wyborach  pis szybko ujawnił swoją prawdziwą twarz i te kilka procent po 2 miesiącach już od pisu się odcina co widać po sondażach.

Tutaj do odpływu tych kilku procent nowych wyborców PiS w dużej mierze moim zdaniem przyczynili się politycy z poprzedniego układu. Wykorzystano dostępne koneksje w mediach i błyskawicznie wypunktowano lekkie niedopatrzenia PiS, rozdmuchując je do nienaturalnie sporych rozmiarów. Szybka i umiejętna akcja świadcząca o doskonałych zdolnościach manipulacji informacją. Co jak co, ale PiS musi się jeszcze dużo nauczyć w tej dziedzinie. W polityce toczy się zażarta rywalizacja o wyborcę i wygra ten, który wykaże się większym profesjonalizmem w kontaktach ze społeczeństwem, emocje trzeba odłożyć na bok. Dlatego PiS potrzebuje dobrych dyplomatów, którzy wiedzą co i kiedy powiedzieć, a czego nie mówić. Ostatnie kampanie wyborcze to rzeczywiście dobry początek ;)

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #11643 dnia: Lutego 20, 2016, 07:44:19 am »
Naprawdę będziesz twierdził, żeś tu swego czasu ramię w ramię z londkiem nie wojował ku chwale PO?  :D

Tak dokładnie będę twierdził. Jedyne co pisałem, to że stan dróg, chodników i kanalizacji znacznie się poprawił w mojej okolicy za ich rządów. Nie ma w tym nic nieprawdy, bo tak właśnie było. Wielokrotnie ich jechałem za podnoszenie podatków, wzrost cen paliw, żywności i mat. budowlanych. Tak samo jak teraz dostrzegłem, że jak na razie za PiS'u moje wypłaty wzrosły i czekam na rozwój sytuacji jak dalej będą sobie radzić. Niektóre ich decyzje są słabe, a inne dobre.

Ja wiem, że fanboje PiS i tak tego nie dostrzegą i nadal będą szufladkować ludzi, dokonywać podziałów, a nawet ich poniżać. Taka natura fanów Jarosława i ja to rozumiem. Dlatego też zdanie takich osób traktuję mocno obojętnie. Tylko czekać aż zoatanę zwyzywany od lewaków, zdrajców narodu itp. A to tylko dlatego, że nie uważam Jarka i jego ferajny za wybitnych polityków, których priorytetem jest naród, a nie koleżkowie i ich szemrane inreresy.

PS. Od około 10 lat nie głosowałem ani na PO, ani na Komorowskiego. Taki ze mnie obrońca i zwolennik PO. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2016, 07:48:45 am wysłana przez BoBaN »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11644 dnia: Lutego 20, 2016, 20:26:26 pm »
No cóż Boban... Masz szczęście, że ktoś politykę sprzed 2012 wywalił.

-------------------------------------

Cytat: Newsweek
Tak, Lech Wałęsa był tajnym agentem. Ale Watykanu

Narodowo-katolickiej prawicy warto przypomnieć, że jeżeli Lech Wałęsa kogoś w ogóle słuchał, to był to Jan Paweł II

Świętym człowiekiem komunistyczną gębę wycierają  :mad:  Jak daleko oni się jeszcze posuną?

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11645 dnia: Lutego 21, 2016, 00:50:56 am »
Bo co? Bo udowadniałbyś mi jakimiś wyrwanymi z kontekstu cytatami, że jestem zwolennikiem PO? Proszę Cię Iras, bądźmy poważni. To ja najlepiej wiem na kogo głosowałem i co myślę na temat PO, a nie ktoś inny kto będzie próbował mi wmówić, że jest inaczej bo coś tam kiedyś tam napisałem.

Jak na razie PiS radzi sobie całkiem nieźle. Na pewno lepiej od aferzystów z PO. Zobaczymy co będzie dalej i jak będzie żyło się w tym naszym pięknym kraju kiedy PiS wdroży już wszystkie swoje pomysły.

Przyjmijcie wreszcie do wiadomości, że nie macie monopolu na prawdę, a tym bardziej na czyjeś poglądy i nic Wam nie da usilne wmawianie komuś co ten ktoś myśli, bo tylko ta osoba sama najlepiej to wie.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11646 dnia: Lutego 21, 2016, 10:29:00 am »
Bo co? Bo w czasach pierwszych rządów PO walczyłeś za nich jak lew - między innymi ze mną. No trudno, skleroza to ciężka przypadłość.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #11647 dnia: Lutego 21, 2016, 10:48:15 am »
Boban ja też pamiętam jak byłeś w bojówce platformy. Czemu nie chcesz się przyznać ?

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11648 dnia: Lutego 21, 2016, 12:24:39 pm »
W czasach pierwszych rządów kiedy zagłosowałem na nich po 2 latach nieudacznych prób rządzenia przez PiS. Wtedy oddałem głos na PO, ale widząc jakie machloje odpierdalają nie zagłosowałem na nich w żadnych z kolejnych wyborów (na Komora też nie głosowałem). Było to 10 lat temu. Nigdy tego nie ukrywałem, ale to spory szmat czasu i nie rozumiem dlaczego nadal próbujecie udowadniać, że ciągle jestem ich zwolennikiem.

Kiedyś na tym forum niektórzy byli fanbojami Xboxa/Microsoftu, ale widząc jak ładują graczy w chu**, zmienili poglądy. To naprawdę tak trudne do zrozumienia, że tak długi okres czasu kiedy człowiek zaczyna podejmować ważne decyzje w życiu, szukać stabilizacji i spokoju wpływa na jego poglądy oraz decyzje? Dlatego właśnie mam takie zdanie o politykach od lewa do prawa. Najpierw dbają o własną dupę, potem dupę koleżków, a gdzieś na końcu pomyślą dopiero o narodzie.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11649 dnia: Lutego 21, 2016, 12:49:52 pm »
Każdy ma prawe zmienić poglądy i nawet mnie specjalnie nie interesuje na kogo głosowałeś, ale zabawnie wygląda, kiedy swego czasu jeden z największych bojowników PO na forum wyskakuje z tekstem:

Ja PO nie broniłem

Marins

• Gość
« Odpowiedź #11650 dnia: Lutego 21, 2016, 12:52:30 pm »
Wszystko już wyjaśnione

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11651 dnia: Lutego 21, 2016, 13:06:37 pm »
Największych bojowników PO na forum...

:lol:

Popłynąć to Wy naprawdę potraficie.

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #11652 dnia: Lutego 21, 2016, 13:07:14 pm »
Boban to nawet dla mnie zatwardziały wyznawca tuska i jego opowiadań o drogach, chodnikach i domach kultury.

Iras poglądów sie nie zmienia, to co wczoraj było czarne, jutro nie bedzie białe.

A poza tym unija jewropejska powinna zostac zniszczona.

PS:Windo ty chuju :troll:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11653 dnia: Lutego 21, 2016, 13:08:36 pm »
Za drogi i chodniki nadal będę ich chwalił, bo zmiany które się dokonały są kolosalne.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11654 dnia: Lutego 21, 2016, 13:11:54 pm »
Za drogi i chodniki nadal będę ich chwalił, bo zmiany które się dokonały są kolosalne.
Sie dokonały, dobrze powiedziane. Mimo rządów tak sprzedajnej i marnotrawnej partyji sbckiej.
Gierek to przynajmniej takiego długu nie narobił a zrobił nie tylko milion razy wiecej dróg ale również milion innych rzeczy.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11655 dnia: Lutego 21, 2016, 13:16:27 pm »
Nie wiem, nie pamiętam. Jestem z 84. Nie mam prawa pamiętać.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11656 dnia: Lutego 21, 2016, 13:25:16 pm »
Nie wiem, nie pamiętam. Jestem z 84. Nie mam prawa pamiętać.
Ale dwa lata rzadów PiSu pamietasz? Tusk z michnikiem nieźle wytresowali..

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11657 dnia: Lutego 21, 2016, 13:33:28 pm »
Pamiętam, bo to jednak spora różnica czasu i wtedy już miałem prawo wyborcze.

A Ciebie kto wytresował? Pawłowicz czy Macierweicz? Bo podobnie bredzisz.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11658 dnia: Lutego 21, 2016, 13:36:56 pm »

Niby gdzie tu bredze?

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #11659 dnia: Lutego 21, 2016, 14:04:56 pm »
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #11660 dnia: Lutego 21, 2016, 15:22:42 pm »
Pytanie jest czy od początku była to przygotowana prowokacja i ja się na to dałem nabrać. Czy prawdą było że Pan zgubił pieniądze na kupno samochodu i dodatkowo kontrolowano Panu wydawanie pieniądze w pracach operacyjnych. Wtedy ja się na Pana płaczącą prośbę zgodziłem podpisałem podobne papiery , ale Pan pod przysięgą obiecał że wszystkie te papiery wrócą do mnie a na pewno będą zniszczone

Wałęsa ostro odpłynął :lol:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #11661 dnia: Lutego 21, 2016, 15:55:45 pm »
I tak zredagowali błędy, tu oryginał:

Najlepsze że to napisał na wykopie, pomyślcie że to Nixon się broni z oskarżeń o aferę Watergate pisząc niegramatyczne posty na 4chanie  :lol:

Tu już kolejna wersja, tym razem zacytowane zgodnie z oryginałem :lol:

« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2016, 16:00:08 pm wysłana przez el becetol »

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11662 dnia: Lutego 21, 2016, 16:54:56 pm »

Jakie to jest kur** smutne/przykre  :cry:

« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2016, 17:00:35 pm wysłana przez Leszke »

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #11663 dnia: Lutego 21, 2016, 17:40:17 pm »
Tez ostatnio rozkminiałem czy to menora czy nie? Ten żydowski świecznik to ma 7 ramion, to co na stole stoi to w sumie nie wiadomo co. Menora bez środkowego miejsca na świeczkę, bez elementu symbolizującego boski czynnik... w tym miejscu chyba zaczyna się teoria spiskowa o judejskiej sekcie bezboznikow

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #11664 dnia: Lutego 21, 2016, 19:16:20 pm »

Jakie to jest kur** smutne/przykre  :cry:

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11665 dnia: Lutego 21, 2016, 19:27:25 pm »
Tez ostatnio rozkminiałem czy to menora czy nie? Ten żydowski świecznik to ma 7 ramion, to co na stole stoi to w sumie nie wiadomo co. Menora bez środkowego miejsca na świeczkę, bez elementu symbolizującego boski czynnik... w tym miejscu chyba zaczyna się teoria spiskowa o judejskiej sekcie bezboznikow
zdziwiony jestem jaką wiedze posiadasz. Niby żydostwo powojenne przyszło do Polski ze wschodu razem z komuchami ale, że nawet Ty.
Spodziewałem sie tego po Lemie, Bececie czy sOOsie(dokładnie w tej kolejności) ale Andriuszka?
Tłumacz sie zainteresowaniami..

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #11666 dnia: Lutego 21, 2016, 20:19:48 pm »
Nie lubisz żydów Lechu ?
Yeahh, me and hate that's an odd couple

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #11667 dnia: Lutego 21, 2016, 20:34:02 pm »
zdziwiony jestem jaką wiedze posiadasz. Niby żydostwo powojenne przyszło do Polski ze wschodu razem z komuchami ale, że nawet Ty.
Spodziewałem sie tego po Lemie, Bececie czy sOOsie(dokładnie w tej kolejności) ale Andriuszka?
Wiedzę mam bo Wikipedię czytałem wczoraj jak to zobaczyłem :p tez chciałem to wrzucić do tego tematu ale jak wyszło ze to nie do końca to to się rozmysliłem :p

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #11668 dnia: Lutego 21, 2016, 20:56:40 pm »

CO do posłanki Pałwowicz, mogę sie po części zgodzić, ale robić z Macierewicza głupka, nawiedzonego człowieka, az mi krew gotuje, zapamiętaj sobie jedno, po 89r nie było na tym stanowisku [Ministra Obrony] człowieka tak oddanego ojczyznie i tak dobrze znającego sie na swoim fachu. A Smoleńsk w koncu ujrzy światło prawdy, bo prawda zawsze wyjdze prędzej czy pozniej, nie nauczyło Cie to życie? Przecież już taki młody nie jesteś

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11669 dnia: Lutego 21, 2016, 21:21:36 pm »
Wiedzę mam bo Wikipedię czytałem wczoraj jak to zobaczyłem :p tez chciałem to wrzucić do tego tematu ale jak wyszło ze to nie do końca to to się rozmysliłem :p
hehe nie ma nic lepszego jak żyd który sie wstydzi swojego żydostwa  :P Bodajże gebbels tak miał  ;)
Nie lubisz żydów Lechu ?
1. Nie mów na mnie lech, bo nie mam tak na imie.
2. czy ja nie lubie żydów?
Mysle, ze żydzi bardziej nie lubią mnie, niż ja ich.
Moja babka wychowała sie w miasteczku typowo żydowskim(80%) i to jakie miała z tego wrażenia nie przekonuje mnie do jakiejkolwiek dobrej mysli o tej rasie.

Filmy: "WAŁĘSA..." - 6 mln zł dotacji "POKŁOSIE" - 3,5 mln "IDA" - 3 mln - "PILECKI" - 0 zł "HISTORIA ROJA" - 4 lata walki o wejście do kin
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2016, 23:58:58 pm wysłana przez Leszke »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11670 dnia: Lutego 22, 2016, 09:26:18 am »

CO do posłanki Pałwowicz, mogę sie po części zgodzić, ale robić z Macierewicza głupka, nawiedzonego człowieka, az mi krew gotuje, zapamiętaj sobie jedno, po 89r nie było na tym stanowisku [Ministra Obrony] człowieka tak oddanego ojczyznie i tak dobrze znającego sie na swoim fachu. A Smoleńsk w koncu ujrzy światło prawdy, bo prawda zawsze wyjdze prędzej czy pozniej, nie nauczyło Cie to życie? Przecież już taki młody nie jesteś

Ale co takiego nagle się dowiemy w sprawie Smoleńska? Najważniejsze jest już wiadome. Żaden inny pilot nie podjąłby się lądowania w tak ekstremalnie trudnych warunkach, a ten to zrobił bo musiał i skończyło się jak skończyło.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11671 dnia: Lutego 22, 2016, 10:13:46 am »
Ale co takiego nagle się dowiemy w sprawie Smoleńska? Najważniejsze jest już wiadome. Żaden inny pilot nie podjąłby się lądowania w tak ekstremalnie trudnych warunkach, a ten to zrobił bo musiał i skończyło się jak skończyło.

Czyli jednak peowski leming  :fake-smile:

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #11672 dnia: Lutego 22, 2016, 10:23:40 am »
Boban

Odnosnie Smolenska:

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11673 dnia: Lutego 22, 2016, 10:42:49 am »

Czyli jednak peowski leming  :fake-smile:

A Ty pisowski leming.

Ten kto wsadził do tego samolotu tyle ważnych dla państwa ludzi powinien pierwszy za to beknąć.

A jeśli ruskie faktycznie maczały przy tym palce to teraz i tak gówno im udownodnią.

Pytanko do fanbojów pisu pokroju Iraska. Słyszeliście, że tv trwam dostała odszkodowanie 26mln za cofnięcie dotacji przez PO? I co lemingi? Nie mówiłem wam, że przede wszystkim kolesiostwo sie liczy? Stare dziadki i babki co dawali na radio maryja powoli sie wykruszają, to trzeba z publicznych pieniędzy finansować imperium Rydzyka. Teraz głupi naród będzie zapierdalał na wygody pseudo księdza i jego przydupasów. Dobra zmiana. Kurski bardzo dobrze was podsumował nazywając swoich wyborców ciemnym ludem.

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #11674 dnia: Lutego 22, 2016, 10:57:57 am »
Boban, nie jestem fanem PIS'u. Choc uwazam ich za mniejsze zlo niz PO/PSL/SLD/Nowoczesna.

Skomentowal bym to tak:

Kosciol niepotrzebnie zagmatwany jest w politke, szkodzi to tylko religii. Niemniej trwa to od dawien dawna. Zreszta sam Papiez Franciszek rowniez mowi glupoty i wbrew Chrzescijanstwu ostatnimi czasy.

Plus, jedna ustawa o zwrocie vatu odpowiednio napisana to wg. ministerstwa finansow 82 miliardy zlotych wyludzonych z budzetu, rocznie. Wiec skala wyludzen wczesniej byla znacznie wieksza.
« Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2016, 11:00:39 am wysłana przez Klosz »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11675 dnia: Lutego 22, 2016, 11:06:44 am »
Klosz ja nie jestem fanem żadnej partii. Śmieszy mnie tylko, że jeśli coś się wytknie PiSowi, to jego pieski zaczynają szczekać jakby własnej matki broniły. Najlepsze jest to, że nie bronię w żaden sposób PO, a jestem z miejsca nazywany lemingiem. Wystarczy tylko coś nie tak napisać na PiS i z miejsca jesteś zwolennikiem PO. Jak mam poważnie traktować takie dyskusje? Ten temat to szambo i miejsce dla ludzi, którzy uwielbiają sprowadzać innych do swojego poziomu i tam ich pokonywać.

Tak jak pisałem kiedyś. Jeśli za PiS'u będzie żyło się dobrze, to mają mój głos. Mimo, że w ich szeregach siedzą takie dziwadła jak Pawłowicz czy Macierewicz.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11676 dnia: Lutego 22, 2016, 11:08:43 am »
Słyszeliście, że tv trwam dostała odszkodowanie 26mln za cofnięcie dotacji przez PO? I co lemingi?

I bardzo dobrze.

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #11677 dnia: Lutego 22, 2016, 11:10:41 am »
Uzdrowic Polske jest prosto, tylko to wszystko bierze w leb jesli pojdziemy z tymi radami do polityki. Szambo pokaze nam wtedy swoje cuchnace oblicze.

Wpierw musza uporac sie z sadownictwiem, gdyz mafia ciagle tam siedzi pod litera prawa.

Od 4:20:

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11678 dnia: Lutego 22, 2016, 11:15:28 am »
Leming.

Dekiel.

Każdy kto inwestuje w odnawialne źródła energii ma prawo do dotacji z budżetu, ale Rydzykowi trzeba zabrać, bo jest Rydzykiem  :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #11679 dnia: Lutego 22, 2016, 11:20:12 am »
Szkoda tylko, że Rydzyk bezczelnie oszukuje starszych ludzi wyciągając od nich kasę. Tego nie widzisz, bo zbyt wiernym pieskiem PiSu jesteś. Wyzywał cię nie będę, bo nie zniżę się do twojego jakże niskiego poziomu.