i co z tego? atakuje tylko świerki. te padną i na ich miejsce wyrosną nowe drzewa. niby nie lewak, a odgórne sterowanie lasem mu się podoba.
i co z tego. sugerujesz wycięcie 1/3 puszczy? ona powinna być pozostawiona sama sobie, to jest jeden z ostatnich dziewiczych regionów europie. tyle w temacie.
Pierwsza z nowości wiosennej ramówki, realizowany na żywo program "Tomasz Lis.", zadebiutuje już 29 lutego. W cotygodniowym programie poświęconym najważniejszym wydarzeniom w Polsce i na świecie Tomasz Lis dostarczy widzom solidną dawkę publicystyki na najwyższym poziomie. Rozmowy ze znanymi osobami świata polityki, biznesu, kultury, sportu oraz komentarze do bieżących zjawisk i sytuacji będą realizowane w nowoczesnej, internetowej formule.
Ciekaw jestem czy faktycznie ta ustawa o wykupie ziemi zablokuje miastowych przed kupnem działki na wsi. Przecież mnóstwo ludzi przeprowadza się z bloków do domów na wsi. Aż mi się wierzyć nie chce, że wypuściliby takiego bubla prawnego.
Cytat: BoBaN w Lutego 24, 2016, 12:46:37 pmCiekaw jestem czy faktycznie ta ustawa o wykupie ziemi zablokuje miastowych przed kupnem działki na wsi. Przecież mnóstwo ludzi przeprowadza się z bloków do domów na wsi. Aż mi się wierzyć nie chce, że wypuściliby takiego bubla prawnego.Sprawdzajcie swoje newsy, zanim coś napiszecie, działki powyżej 1 hektara mogą kupić tylko rolnicy, poniżej 1 h może kupić każdy. Krótko mówiąc bardzo dobra ustawa
Ja nie rozumiem jak ktos mi moze zabronic kupna dzialki. Mam hajs, jest sprzedawca, kupuje. Simple as that. ch** kogo powinno interesowac co ja robie ze swoim hajsem i to co robi wlasciciel dzialki ze swoja dzialka bo GUESS WHAT to jest MOJ hajs i JEGO dzialka. je**c WIEC TAKIE USTAWY W DUPE. Amen.
niestety, kuriozalne kwestie spadkowe i parę innych punktów nadaje się do poprawy!
Cytat: Braveheart1989 w Lutego 24, 2016, 21:13:22 pmCytat: BoBaN w Lutego 24, 2016, 12:46:37 pmCiekaw jestem czy faktycznie ta ustawa o wykupie ziemi zablokuje miastowych przed kupnem działki na wsi. Przecież mnóstwo ludzi przeprowadza się z bloków do domów na wsi. Aż mi się wierzyć nie chce, że wypuściliby takiego bubla prawnego.Sprawdzajcie swoje newsy, zanim coś napiszecie, działki powyżej 1 hektara mogą kupić tylko rolnicy, poniżej 1 h może kupić każdy. Krótko mówiąc bardzo dobra ustawaJa nie rozumiem jak ktos mi moze zabronic kupna dzialki. Mam hajs, jest sprzedawca, kupuje. Simple as that. Chuj kogo powinno interesowac co ja robie ze swoim hajsem i to co robi wlasciciel dzialki ze swoja dzialka bo GUESS WHAT to jest MOJ hajs i JEGO dzialka. Jebac WIEC TAKIE USTAWY W DUPE. Amen.
Cytat: Lem++ w Lutego 24, 2016, 21:22:32 pmJa nie rozumiem jak ktos mi moze zabronic kupna dzialki. Mam hajs, jest sprzedawca, kupuje. Simple as that. ch** kogo powinno interesowac co ja robie ze swoim hajsem i to co robi wlasciciel dzialki ze swoja dzialka bo GUESS WHAT to jest MOJ hajs i JEGO dzialka. je**c WIEC TAKIE USTAWY W DUPE. Amen.No właśnie trafiłeś w sedno - nowe przepisy są po to, żeby Niemcy nie kupowali polskiej ziemi.
RMF FM otrzyma od Skarbu Państwa 83 mln zł w ramach odszkodowaniaJak poinformował portal wirtualnemedia.pl, Sąd Okręgowy w Warszawie wydał wyrok w toczącej się od 13 lat sprawie pomiędzy radiem RMF FM a KRRiT. Na jego mocy Skarb Państwa wypłaci stacji odszkodowanie w wysokości 83 mln zł.
CytujRMF FM otrzyma od Skarbu Państwa 83 mln zł w ramach odszkodowaniaJak poinformował portal wirtualnemedia.pl, Sąd Okręgowy w Warszawie wydał wyrok w toczącej się od 13 lat sprawie pomiędzy radiem RMF FM a KRRiT. Na jego mocy Skarb Państwa wypłaci stacji odszkodowanie w wysokości 83 mln zł.
Cytat: onetPierwsza z nowości wiosennej ramówki, realizowany na żywo program "Tomasz Lis.", zadebiutuje już 29 lutego. W cotygodniowym programie poświęconym najważniejszym wydarzeniom w Polsce i na świecie Tomasz Lis dostarczy widzom solidną dawkę publicystyki na najwyższym poziomie. Rozmowy ze znanymi osobami świata polityki, biznesu, kultury, sportu oraz komentarze do bieżących zjawisk i sytuacji będą realizowane w nowoczesnej, internetowej formule.
Już nawet po Morawieckim seniorze je**e bez pardonu
No to jak masz hajst to na ch** Ci ponad 1 h ziemi rolnej? ziemia rolna jest dla rolników, a jak chcesz pod dom to uwierz mi jeden h Ci wystarczy. A jak tak bardzo chcesz kup sobie nawet 10h ale ziemi budowlanej.
Swoją droga jak za 200 osób na bruku można wyciągnąć ponad 80 baniek, to ciekawe ile Rydzyk dostałby za ogrzanie mieszkań (tak mówią eksperci, spadaj s00s!), gdyby nie poszedł na ugodę
Cytat: Braveheart1989 w Lutego 24, 2016, 21:50:37 pmNo to jak masz hajst to na ch** Ci ponad 1 h ziemi rolnej? ziemia rolna jest dla rolników, a jak chcesz pod dom to uwierz mi jeden h Ci wystarczy. A jak tak bardzo chcesz kup sobie nawet 10h ale ziemi budowlanej.Co to za lewicowe posty ja widzę. Państwo wie lepiej, jaka ilość ziemi będzie dla mnie lepsza pod budowę domu. No dzięki.
CytujRMF FM otrzyma od Skarbu Państwa 83 mln zł w ramach odszkodowaniaJak poinformował portal wirtualnemedia.pl, Sąd Okręgowy w Warszawie wydał wyrok w toczącej się od 13 lat sprawie pomiędzy radiem RMF FM a KRRiT. Na jego mocy Skarb Państwa wypłaci stacji odszkodowanie w wysokości 83 mln zł.http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rmf-fm-otrzyma-od-skarbu-panstwa-83-mln-zl-w-ramach-odszkodowania/f7fe2hDlaczego boban nie donosi, że rmf zabrało Poznaniowi/Wrocławiowi/Zakopanemu/hospicjom/chujwieczemujeszcze?
pokaż mi tych ekspertów, którzy mówią o ogrzewaniu mieszkań. ja czytałem o dostarczeniu ciepłej wody, takiej do mycia, latem. już ci się ładnie pierniczy
"Ten jedyny otwór wydobywczy w Toruniu w tej chwili (...) to jest (...) 500 ton wody powyżej 60 stopni na godzinę. To jest ciepła woda dla 200 tysięcy mieszkańców, to jest ciepło dla 20 tys. mieszkańców w okresie srogich mrozów" - dodał.
zabranie 26mln na rzecz Torunia
Cytat: svonston w Lutego 25, 2016, 01:16:09 amCytat: Braveheart1989 w Lutego 24, 2016, 21:50:37 pmNo to jak masz hajst to na ch** Ci ponad 1 h ziemi rolnej? ziemia rolna jest dla rolników, a jak chcesz pod dom to uwierz mi jeden h Ci wystarczy. A jak tak bardzo chcesz kup sobie nawet 10h ale ziemi budowlanej.Co to za lewicowe posty ja widzę. Państwo wie lepiej, jaka ilość ziemi będzie dla mnie lepsza pod budowę domu. No dzięki. no trzeba przyznać, że skala lewizny obecnego rządu i ich zwolenników nawet mnie przerosła sterowane media - nareszcie = oglądam codziennie i teraz nie jest stronniczosocjal na dzieci - brawo =było w całej uniji u nas nie wolnowyższe podatki - wiadomo, dowalić jeszcze większe = powinni jeszcze bykowe wprowadzić dla takich buhajów jak Ty.gospodarka leśna centralnie planowana - nie ma sprawy (dwa w jednym, chronią przecież przyrodę przed kornikiem/samą sobą ) = powiedz to niemcom i żydomnieefektywne oze - pięknie= wut?regulowany obrót ziemią - dzięki bogups. podsumowanie 100 dni rządu w odniesieniu do obietnic z expose (bez zbędnej polityki, same fakty): = podsumowanie 8 lat platformy i K.O.
Nom, mój znajomy senator, który jest "rolnikiem", posiada zamek i setki hektarów w Polsce, a jego żonka tysiące hektarów w niemczech na pewno się ucieszy. Taki to "rolnik" chochlik. Ciekawe ilu takich jest?
Cytat: Iras w Lutego 24, 2016, 23:43:27 pmCytujRMF FM otrzyma od Skarbu Państwa 83 mln zł w ramach odszkodowaniaJak poinformował portal wirtualnemedia.pl, Sąd Okręgowy w Warszawie wydał wyrok w toczącej się od 13 lat sprawie pomiędzy radiem RMF FM a KRRiT. Na jego mocy Skarb Państwa wypłaci stacji odszkodowanie w wysokości 83 mln zł.A juz myslalem ze chodzi o karote
Główne działania projektusieć Eko-doradców w 37 gminach w Małopolsce, którzy będą wspierać wdrażanie Programu ochrony powietrza, będą pozyskiwać środki zewnętrzne na działania ograniczające emisję zanieczyszczeń oraz mobilizować mieszkańców do włączenia się w te działania,doradztwo dla mieszkańców Małopolski w zakresie najbardziej efektywnych sposobów ograniczenia emisji i źródeł finansowania, w tym zapobieganie ubóstwu energetycznemu poprzez działania służące oszczędności kosztów energii,Centrum Kompetencji na poziomie regionalnym, obejmujące szkolenia i bazę wiedzy dla wszystkich samorządów lokalnych, aby wspomóc gminy w realizacji prowadzonych działań,wzmocnienie doradztwa i obsługi administracyjnej dla mieszkańców Krakowa w zakresie likwidacji starych pieców i kotłów na paliwa stałe, w tym uruchomienie punktów informacyjnych, w których udzielana będzie pomoc osobom zainteresowanym ubieganiem się o dofinansowanie przedsięwzięć oszczędzających energię,narzędzie do wysokorozdzielczego modelowania rozkładu zanieczyszczeń w Krakowie oraz analiza modelowych wariantów wdrożenia działań ograniczających emisje zanieczyszczeń do powietrza na przykładzie Krakowa – do wykorzystania przez inne gminy,międzyregionalna baza źródeł emisji dla Małopolski, Czech i Słowacji wraz z modelowaniem jakości powietrza.
Boban jak zwykle typowa reakcja na zaoranie. Tymczasem lider opozycji swetru Rysio popada w coraz większą paranoją. Kilka dni temu zupełnie poważnie sugerował, że teczki Kiszczaka to spisek PiS, a dzisiaj domaga się komisji śledczej, bo boi się, że jego telefon jest na podsłuchu
Nie wyrobili się, trudno, ale chęci im nie można odmówić - w końcu pracują po kilkanaście godzin na dobę.
A ten dalej nie ogarnia