Autor Wątek: POLITYKA  (Przeczytany 2155153 razy)

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #12200 dnia: Marca 09, 2016, 21:39:00 pm »
Co do Hofmana, PIS słusznie zrobił, wypie**alając go, i to są standardy, czego nie można powiedzieć o twoich idolach którzy są przyspawani do stołków i myślą ze wszystko im wolno. Co do Skoków, nawet Ziobro ostatnio o nich wspominał, ze wszystkimi aferami sie zajmie , wiec spokojna twoja

Licze na to Tomku, bo ja wcale nie przekreślam PiS'u. Nadal liczy się dla mnie efekt dla zwykłego obywatela. Obiecywali natychmiastowe działanie, ale trochę zwlekają. Zobaczymy za 3 lata.

PS. Jacy moi idole?

Pisał ci już Szymku. Nie udawaj, bo każdy wie co się tam wydarzyło. Chodzi o obecnego senatora Biereckiego.

W dowody PiSu nikt normalny już nie wierzy. Był taki co mówił, że "już nikt nie zginie przez tego pana", a potem musiał przepraszać. Oni działają w myśl zasady "dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie". Ale to się na nich szybko zemści.
No i co ze miał przepraszać jak temu człowiekowi i tak udowodniono przekręty

No i to, że PiS uwielbia rzucać oskarżenia na lewo i prawo, a potem trzeba przepraszać.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #12201 dnia: Marca 09, 2016, 21:41:49 pm »
Pisał ci już Szymku. Nie udawaj, bo każdy wie co się tam wydarzyło. Chodzi o obecnego senatora Biereckiego.

No co tam się wydarzyło?  :lol:  Osiem lat szukali haków na Biereckiego i nic nie znaleźli.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #12202 dnia: Marca 09, 2016, 21:43:22 pm »
http://wpolityce.pl/polityka/284513-marian-kowalski-sedziowie-tk-powinni-wyleciec-na-zbity-pysk-bowiem-dzialaja-na-szkode-polski-nie-mozna-poblazac-wrogom-ojczyzny-nasz-wywiad
Marian Kowalski: Sędziowie TK powinni wylecieć na zbity pysk, bowiem działają na szkodę Polski. Nie można pobłażać wrogom Ojczyzny

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #12203 dnia: Marca 09, 2016, 21:44:52 pm »
Co do Hofmana, PIS słusznie zrobił, wypie**alając go, i to są standardy, czego nie można powiedzieć o twoich idolach którzy są przyspawani do stołków i myślą ze wszystko im wolno. Co do Skoków, nawet Ziobro ostatnio o nich wspominał, ze wszystkimi aferami sie zajmie , wiec spokojna twoja

Licze na to Tomku, bo ja wcale nie przekreślam PiS'u. Nadal liczy się dla mnie efekt dla zwykłego obywatela. Obiecywali natychmiastowe działanie, ale trochę zwlekają. Zobaczymy za 3 lata.

PS. Jacy moi idole?

W dowody PiSu nikt normalny już nie wierzy. Był taki co mówił, że "już nikt nie zginie przez tego pana", a potem musiał przepraszać. Oni działają w myśl zasady "dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie". Ale to się na nich szybko zemści.
No i co ze miał przepraszać jak temu człowiekowi i tak udowodniono przekręty

No i to, że PiS uwielbia rzucać oskarżenia na lewo i prawo, a potem trzeba przepraszać.
No moze przesadziłem z tymi idolami, mam nadzieje ze takich nie miałeś w PO

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #12204 dnia: Marca 09, 2016, 21:50:08 pm »

No co tam się wydarzyło?  :lol:  Osiem lat szukali haków na Biereckiego i nic nie znaleźli.
Krótko: Skoki działają na zasadzie spółdzielczości. Bierecki założył prywatną spółkę za granicą, której krajowa Skok reprezentowana przez Biereckiego przekazał prawa do znaku towarowego Skok oraz część majątku kas. Następnie Skoki zaczęły płacić kolosalne sumy za korzystanie z tego majątku i tego znaku towarowego, których wcześniej używały za darmo. Zostało zawarte również szereg umów w których poszczególne Skoki zaczęły zlecać spółce Biereckiego różne czynności, które dotychczas realizowały we własnym zakresie (rozliczenia, obsługa administracyjna), za to po kosztach znacznie wyższych niż gdy robiły to same. Wyprowadzono w ten sposób ogromne pieniądze do podmiotu zewnętrznego, którego właścicielem jest Bierecki i jego brat. W jakiej sytuacji finansowej są Skoki każdy wie.
No ale git malina, przecie to swój...

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12205 dnia: Marca 09, 2016, 21:51:53 pm »
@Iras
No, a miliony zniknęły. Nic się nie wydarzyło. Są czyści jak łza.

@Tomek
Nie mam żadnych idolów w PO. Nigdy nie miałem żadnych idolów z polityki. Teraz zastanawiam się czy w ogóle głosować na kogokolwiek, bo ci na których oddałem głos na razie zawodzą. A PiSu mi trochę szkoda, bo niektórzy ich wyborcy (nie piszę o Tobie) bardzo zniechęcają do tej partii i tylko działania PiSu poprawiające byt zwykłego Kowalskiego mogą do nich przekonać. Zobaczymy pod koniec kadencji.
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2016, 21:55:14 pm wysłana przez BoBaN »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12206 dnia: Marca 09, 2016, 22:56:14 pm »
Krótko: Skoki działają na zasadzie spółdzielczości. Bierecki założył prywatną spółkę za granicą, której krajowa Skok reprezentowana przez Biereckiego przekazał prawa do znaku towarowego Skok oraz część majątku kas. Następnie Skoki zaczęły płacić kolosalne sumy za korzystanie z tego majątku i tego znaku towarowego, których wcześniej używały za darmo. Zostało zawarte również szereg umów w których poszczególne Skoki zaczęły zlecać spółce Biereckiego różne czynności, które dotychczas realizowały we własnym zakresie (rozliczenia, obsługa administracyjna), za to po kosztach znacznie wyższych niż gdy robiły to same. Wyprowadzono w ten sposób ogromne pieniądze do podmiotu zewnętrznego, którego właścicielem jest Bierecki i jego brat. W jakiej sytuacji finansowej są Skoki każdy wie.
No ale git malina, przecie to swój...

Dowody? Zarzuty? Proces? (O wyrok nawet nie pytam  :hihi: ) Tyle lat prób umoczenia w czymś Biereckiego i nie stać was na nic ponad szkalowanie w gazetach. Doprawdy święty musi być z niego człowiek. A ty rzekomo masz coś wspólnego z prawem? Dyplom chyba rzeczywiście dostałeś w Tworkach.

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12207 dnia: Marca 09, 2016, 23:27:18 pm »
Dyspozycyjny prokurator umarza postępowanie. Sprawy nie było. Dobra zmiana.

Od Tworek faktycznie może jesteś specjalistą jako stały pensjonariusz, ale tym razem nie trafiłeś.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12208 dnia: Marca 09, 2016, 23:38:40 pm »
Dyspozycyjny prokurator  :lol:  Dobrze wiesz, że śledztwo umorzono na początku roku, a dobra zmiana w prokuraturze nastąpiła niecały tydzień temu. No chyba że spróbujesz nam wmówić, że PiS rządził prokuraturą przez ostatnie 10 lat  :lol:  Paranoiku  :?

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12209 dnia: Marca 09, 2016, 23:46:37 pm »
Taki święty człowiek, tak wspaniałe zarządzał, że BFG już 3 500 000 000 zł wyłożył na ratowanie skoków. Z pieniędzy podatników. No popatrz jaki mąż opatrznościowy.

Dyspozycyjny prokurator  :lol:  Dobrze wiesz, że śledztwo umorzono na początku roku, a dobra zmiana w prokuraturze nastąpiła niecały tydzień temu. No chyba że spróbujesz nam wmówić, że PiS rządził prokuraturą przez ostatnie 10 lat  :lol:  Paranoiku  :?
Znajomości w prokuraturze apelacyjnej w Gdańsku Bierecki miał od dawna. Po wyborach zrobił z nich użytek bo wcześniej takie coś by nie przeszło.

Broń oszustów dalej, do twarzy ci

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12210 dnia: Marca 10, 2016, 00:31:43 am »
Taki święty człowiek, tak wspaniałe zarządzał, że BFG już 3 500 000 000 zł wyłożył na ratowanie skoków.

Z czego większość jeśli nie wszystko dla klientów SKOK Wołomin z którego pieniądze wyprowadzili Komorowskiego przyjaciele z WSI.

Długo zamierzasz tak łgać i manipulować?

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #12211 dnia: Marca 10, 2016, 00:49:15 am »

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #12212 dnia: Marca 10, 2016, 01:18:23 am »
z tym skok wołomin, to się chyba dopiero zacznie. jeżeli wszystkie nieoficjalne informacje się potwierdzą, to może być największa afera w historii.

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12213 dnia: Marca 10, 2016, 07:29:43 am »
Taki święty człowiek, tak wspaniałe zarządzał, że BFG już 3 500 000 000 zł wyłożył na ratowanie skoków.

Z czego większość jeśli nie wszystko dla klientów SKOK Wołomin z którego pieniądze wyprowadzili Komorowskiego przyjaciele z WSI.
I to jest dopiero kłamstwo i słodkie pierdzenie.

Po primo pierwsze - tacy sami przyjaciele Bula jak Kaczyńskiego. Przyjaciele, bo co? Bo Komorowski zrobił sobie z nimi zdjęcie przy okazji jakiejś imprezy publicznej? Mój sąsiad ma takie zdjęcie ("panie prezydencie czy można zdjęcie")... A ci rzekomi przyjaciele Bula mają też fotki z Sasinem i Biereckim, a to ciekawe, bo to raczej kandydaci do fotek publicznych i autografów nie są.

Po primo drugie, nadzorował ich Bierecki w ramach kasy krajowej, za co brał kilkanaście baniek rocznie. Jak zatem ten nadzór wyglądał?
Typowy przykład, że jak złapiesz pis za rękę na szwindlu, będzie krzyczał że nie jego ręka

Dla przypomnienia:

9 marca "Wprost" napisał, że senator PiS i "twórca SKOK-ów Grzegorz Bierecki wyprowadził kilkadziesiąt milionów złotych do spółki, której dziś jest właścicielem i prezesem

10 marca szef klubu PiS Mariusz Błaszczak podjął decyzję o zawieszeniu w prawach członka klubu parlamentarnego senatora Grzegorza Biereckiego. Błaszczak zwrócił się do senatora o wyjaśnienia w związku z publikacjami mediów na temat SKOK.

Atu nagle kryształowy, święty człowiek. Nie to co jakiś Białobłok, aferzysta na wielką skalę, narażał stadninę na stratę w kwocie 900 zł miesięcznie.

kur** absurd. A wy to łykacie.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12214 dnia: Marca 10, 2016, 07:47:36 am »
I znowu "ktoś napisał"  :lol:  Gdzie dowody? Z ciebie taki prawnik jak z koziej dupy trąba, jeśli wyrokami rzucasz na prawo i lewo (właściwie tylko na prawo  :lol: ) na podstawie medialnych pomówień. A że go zawiesili? Były oskarżenia, to sprawę trzeba było sprawdzić. Oskarżenia okazały się fałszywe i Bierecki został odwieszony. W PO sprawę od razu zamiatano by pod dywan.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12215 dnia: Marca 10, 2016, 07:50:14 am »
Odpuść Szymku. Widzisz przecież, że człowiek niereformowalny. Broni partii jak własnej matki. To jest jego całe życie. Nie ma sensu. Białoboka zuwyzywał od kurw i złodziei zanim jeszcze sprawa ruszyła, a Bierecki to dla niego wzór czystości. Logika? Brak. Serio szkoda Twojego czasu, bo i tak nic nie dotrze.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12216 dnia: Marca 10, 2016, 07:55:51 am »
Tymczasem taki news przywitał mnie z rana.

http://www.scigacz.pl/Drozeje,ubezpieczenie,OC,28239.html

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12217 dnia: Marca 10, 2016, 08:12:03 am »
I znowu "ktoś napisał"  :lol:  Gdzie dowody? Z ciebie taki prawnik jak z koziej dupy trąba, jeśli wyrokami rzucasz na prawo i lewo (właściwie tylko na prawo  :lol: ) na podstawie medialnych pomówień. A że go zawiesili? Były oskarżenia, to sprawę trzeba było sprawdzić. Oskarżenia okazały się fałszywe i Bierecki został odwieszony. W PO sprawę od razu zamiatano by pod dywan.
Ślepy, czy nie umie czytać? A może syndrom wyparcia?

Oskarżenia wyjaśnia się przed organami ścigania a nie u Jarka... A z jakiej to przyczyny Jaro wywalił z list wyborczych brata Biereckiego (i jego najbliższego współpracownika w skok)?

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #12218 dnia: Marca 10, 2016, 08:15:28 am »
Irek, a daj jakieś info czemu to niby za wszystkim stoi wsi?

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #12219 dnia: Marca 10, 2016, 08:18:07 am »
Poczytaj ksiazki np. Gadowskiego. ;)
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12220 dnia: Marca 10, 2016, 08:41:05 am »

W radzie nadzorczej i zarządzie SKOK Wołomin zasiadali wysocy funkcjonariusze WSI, znani zresztą z innego przekrętu - Pro Civili.

I co do nadzoru Biereckiego - sprawę SKOK Wołomin zgłosił podległej PO Komisji Nadzoru Finansowego, kiedy przeterminowane kredyty stanowiły 10%. Pod nadzorem KNF suma ta sięgnęła 93%.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12221 dnia: Marca 10, 2016, 08:44:52 am »
Dubieniecki najlepiej pokazał jakie to szemrane towarzystwo otacza ludzi dzisiejszej władzy. Ileż jest gadania o moralności, religijności i zasadach w tych kręgach, a inwalidów okradali. Koneksje z Rydzykiem też dużo mówią na temat obecnej władzy.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12222 dnia: Marca 10, 2016, 08:51:55 am »
Bo Dubieniecki jest z PiS  :lol:  Długo jeszcze będziesz mnie kundlu za nogawkę szarpał, zamiast podjąć rzeczową dyskusję?

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12223 dnia: Marca 10, 2016, 10:56:54 am »
I co do nadzoru Biereckiego - sprawę SKOK Wołomin zgłosił podległej PO Komisji Nadzoru Finansowego, kiedy przeterminowane kredyty stanowiły 10%. Pod nadzorem KNF suma ta sięgnęła 93%

No i czego kłamiesz? Skok wszedl pod nadzór KNF pod koniec 2012 r.Wcześniej mogł sobie bierecki zgłaszac zastrzezenia, jak KNF nie miał żadnej mocy sprawczej w Skokach. Taką moc sprawczą miał właśnie Bierecki i nie zrobił nic.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #12224 dnia: Marca 10, 2016, 11:13:29 am »

są powszechnie dostępne informacje o zatrzymaniach byłych oficerów wsi zasiadających w zarządzie skok wołomin. w tle mamy morderstwa, ruskich agentów oraz pobicie wiceprezesa knf.
sprawa albo rozpierdoli polską scenę polityczną, albo jej łeb ukręcą, a kilka osób "powiesi" się po celach.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #12225 dnia: Marca 10, 2016, 11:18:56 am »
Bo Dubieniecki jest z PiS  :lol:  Długo jeszcze będziesz mnie kundlu za nogawkę szarpał, zamiast podjąć rzeczową dyskusję?
Proszę się powstrzymać od takich epitetów.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12226 dnia: Marca 10, 2016, 11:21:08 am »
No i czego kłamiesz? Skok wszedl pod nadzór KNF pod koniec 2012 r.Wcześniej mogł sobie bierecki zgłaszac zastrzezenia, jak KNF nie miał żadnej mocy sprawczej w Skokach. Taką moc sprawczą miał właśnie Bierecki i nie zrobił nic.

No i czego znów rzucasz bezpodstawnymi oszczerstwami? W 2012 w SKOK Wołomin miał miejsce audyt wg którego na koniec 2011 roku niespłacone pożyczki wynosiły 2%, a kondycję SKOK-u - stan na wrzesień 2012 - oceniono jako dobrą. Pod koniec 2012, kiedy KNF przejmował nadzór, niespłacone kredyty sięgały już 10%, a PO PONAD DWÓCH LATACH NIEUDOLNEGO NADZORU KNF SUMA TA DOBIŁA 93% w chwili ogłoszenia upadłości.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #12227 dnia: Marca 10, 2016, 11:47:57 am »
oni po prostu szli po bandzie, czytałem, że całe autobusy słupów podjeżdżały pod odziały i każdy kredyt na kilkaset tysięcy. knf tutaj nic by nie wskórał przy tej skali, to była robota dla cbś.

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #12228 dnia: Marca 10, 2016, 11:58:24 am »

są powszechnie dostępne informacje o zatrzymaniach byłych oficerów wsi zasiadających w zarządzie skok wołomin. w tle mamy morderstwa, ruskich agentów oraz pobicie wiceprezesa knf.
sprawa albo rozpierdoli polską scenę polityczną, albo jej łeb ukręcą, a kilka osób "powiesi" się po celach.

Wpis. Nie pierwsza, i nie ostatnia niestety..
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12229 dnia: Marca 10, 2016, 12:05:01 pm »
oni po prostu szli po bandzie, czytałem, że całe autobusy słupów podjeżdżały pod odziały i każdy kredyt na kilkaset tysięcy. knf tutaj nic by nie wskórał przy tej skali, to była robota dla cbś.

Tak czy siak dwuletnia opieszałość KNF sprawie nie pomogła, a CBŚ również podlegało PO, więc z punktu widzenia tej dyskusji nie ma to większego znaczenia i niech się "uroiłem sobie, że jestem prawnikiem" nie ośmiesza przypisywaniem tej afery Biereckiemu.

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12230 dnia: Marca 10, 2016, 12:18:13 pm »

No i czego znów rzucasz bezpodstawnymi oszczerstwami? W 2012 w SKOK Wołomin miał miejsce audyt wg którego na koniec 2011 roku niespłacone pożyczki wynosiły 2%, a kondycję SKOK-u - stan na wrzesień 2012 - oceniono jako dobrą. Pod koniec 2012, kiedy KNF przejmował nadzór, niespłacone kredyty sięgały już 10%, a PO PONAD DWÓCH LATACH NIEUDOLNEGO NADZORU KNF SUMA TA DOBIŁA 93% w chwili ogłoszenia upadłości.
Fajne dane z kapelusza wyciągasz. A o tym, że Wołomin fabrykował sprawozdania finansowe na potrzeby audytów już nie napiszesz?

Tak czy siak dwuletnia opieszałość KNF sprawie nie pomogła, a CBŚ również podlegało PO, więc z punktu widzenia tej dyskusji nie ma to większego znaczenia i niech się "uroiłem sobie, że jestem prawnikiem" nie ośmiesza przypisywaniem tej afery Biereckiemu.
I uważasz pewnie, że tak bardzo mnie pojechałeś?
Ja nie buduję swojego ego robieniem gównoburzy na forum. Udzielam się wyłącznie po to byś nie mieszał ludziom w bańkach swoją zjebaną retoryką.
Bierecki niewinny bo sąd go nie skazał. Ale jak Bianka Mikołajewska (pierwsza opisała sprawę skok) wygrała w sądzie z Biereckim wszystkie założone przez niego sprawy o naruszenie dóbr osobistych to "sądy były na usługach PO". A przecież  te wygrane potwierdzają, że jej zarzuty były uzasadnione.
No ale polemika z tobą to jak gra w szachy z gołębiem.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12231 dnia: Marca 10, 2016, 12:23:14 pm »

jaki news? Przecież to wiadomo od marca 2015, przynajmniej mi to wiadomo  :lol:

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12232 dnia: Marca 10, 2016, 12:25:12 pm »
Pojechałeś, to ty się wystarczająco sam. Bianka Mikołajewska jedynym dowodem na miliardy wyprowadzone przez Biereckiego  :lol:

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #12233 dnia: Marca 10, 2016, 12:27:55 pm »

Dyplomata.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12234 dnia: Marca 10, 2016, 12:32:56 pm »

jaki news?

Ten w linku.

Szymku ładnie jedziesz z tą furą gnoju (bo argumentami ze strony iraska tego nazwać nie można) i każdy ze zdrowym rozsądkiem widzi gdzie leży prawda, ale pamiętaj, że masz do czynienia z zaklinaczem rzeczywistości i tylko szkoda Twojego czasu.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12235 dnia: Marca 10, 2016, 12:42:37 pm »
Czyli upewnijmy się - waszą wersją jest, że miliardy ze SKOK Wołomin wyprowadził Bierecki?

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12236 dnia: Marca 10, 2016, 12:49:25 pm »
Nie no, wyprowadził Bul. Przecież widać na zdjęciu jak odpala cygaro banknotem.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12237 dnia: Marca 10, 2016, 12:53:03 pm »
Szymek a co w końcu z tym trybunałem sie staneło?

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12238 dnia: Marca 10, 2016, 12:57:06 pm »
Nie no, wyprowadził Bul. Przecież widać na zdjęciu jak odpala cygaro banknotem.

Lans na papierek renomowanej uczelni, a na proste pytanie odpowiedzieć nie potrafi. Wiele się po tobie nie spodziewam, a i tak rozczarowujesz.

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12239 dnia: Marca 10, 2016, 12:58:54 pm »
Szymek a co w końcu z tym trybunałem sie staneło?
No jak nie pamiętasz?
Córka Rzeplińskiego pracowała z córką Komorowskiego! W jednej fundacji!!!
Mafia panie.