"Nie polemizować, zniszczyć!". Wyciekło nagranie rozmów księdza Sowy z restauracji "Sowa i Przyjaciele"
@wszyscy znajomi posłowie i politycy - mam nadzieję, że oglądacie przesłuchanie w Kongresie byłego szefa FBI Jamesa Comeya. Darmowe korepetycje o tym jak być kompetentnym politykiem z klasą, jak bez uprzedzeń i zacietrzewienia zadawać pytania wyłącznie w trosce o prawdę i dobro kraju a na dodatek z szacunkiem dla pytanego.
Naczelny duchowny TVNU i Czerskiej wyłapuje przypał. Cytuj"Nie polemizować, zniszczyć!". Wyciekło nagranie rozmów księdza Sowy z restauracji "Sowa i Przyjaciele"https://wiadomosci.wp.pl/nie-polemizowac-zniszczyc-wycieklo-nagranie-rozmow-ksiedza-sowy-z-restauracji-sowa-i-przyjaciele-6131713427125889aTak sobie przejrzałem jego fejsa i w obliczu tego co teraz widzimy jego post sprzed 20 godzin jest jak najbardziej aktualny:Cytuj@wszyscy znajomi posłowie i politycy - mam nadzieję, że oglądacie przesłuchanie w Kongresie byłego szefa FBI Jamesa Comeya. Darmowe korepetycje o tym jak być kompetentnym politykiem z klasą, jak bez uprzedzeń i zacietrzewienia zadawać pytania wyłącznie w trosce o prawdę i dobro kraju a na dodatek z szacunkiem dla pytanego.
Ksiądz Sowa podsłuchany u Sowy
Cytat: Master_666 w Czerwca 09, 2017, 21:44:42 pmKsiądz Sowa podsłuchany u Sowy A te całe Sowy to nie jest jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji? Braciszkowie czy coś?
"Decyzja jeszcze nie zapadła, ale ja mówię: jestem za tym" – oświadczył Juncker. Jak podkreślił, "trzeba wyklarować, że podjęte decyzje są obowiązującym prawem, także wtedy, jeśli głosowało się przeciwko".
Głos 1: Jeszcze teraz se porsche kupił.ks. Sowa: A jakie?Głos 1: Cayenne, Krakchemia mu kupiła k** ja mu kupiłem... służbowe... no k** od tamtego tygodnia jeździ porszakiem k** i przyszedł do mnie i mówi tak... spełniłem swoje dziecięce marzenia... jeżdżę porsche k** zawsze... mówi... marzyłem jako dziecko, żeby se jeździć porsche.ks. Sowa: Ty machnąłeś ręką, ale wiesz o tym, że troszkę... oczywiście mówię tylko medialnie... wystawia się na strzał.Głos 2: Jurek?ks. Sowa: Nie Andrzej... wystawia się troszkę na strzał... oczywiście zawsze można powiedzieć to nie moje.Głos 1: Spółka mi kupiła i tak dalej.Głos 2: Ale ma tak, ma?Głos 1: No ma! Jeździ porsche k**** porsche jeździ.Janicki: A miał przecież k**** Q7.Głos 1: Zamienił na porsche k****.ks. Sowa: Marian... Q7 się nie rzucało w oczy... (śmiech)Głos 1: Przyszedł do mnie i mówi... czy mógłbyś spełnić moje dziecięce marzenie... zawsze chciałem jeździć porsche... dał mi tam wytyczne teraz jeździ k****.ks. Sowa: Jurek Ty jesteś za dobry człowiek... taka jest prawda.Janicki: Jurek jest debeściak k****.
Szanowny Panie!Kwituję odbiór listu Pana z 12 kwietnia 2017 r., z którego dowiedziałam się, że Prezydent Polski zaszczycił mnie tytułem Kawalera Orderu Zasługi RP.Jeśli przyczyną mojego odznaczenia był mój udział przez wiele długich lat w walce o wolność Polski, to ta właśnie przyczyna każe mi odznaczenie odrzucić.Niezliczone gwałty na wolności i zasadach demokracji, których obecna Polska jest teatrem, nietolerancja i nienawiść podniesione do rangi cnót, podeptana zasada rozdziału państwa od Kościoła, zniesienie prawa do aborcji, rozpasany nacjonalizm, legalizacja ruchów parafaszystowskich, ONR-u i Młodzieży Wszechpolskiej, kategoryczna odmowa przyjęcia ofiar wojny syryjskiej – listę można by ciągnąć – splugawiły naszą walkę. Polska wpadła w ręce partii, którą mogłabym tylko zwalczać. Odznaczenie nadane takimi rękami zamienia się w zniewagę. Nie przyjmuję go.Proszę mi wierzyć, Panie chargé d’affaires, że czynię to z wielkim żalem.Zrozumie Pan, nie wątpię, że podzielę się niniejszą decyzją z redaktorem naczelnym „Gazety Wyborczej” Adamem Michnikiem, moim przyjacielem i inspiratorem przez wszystkie minione lata.Z należnymi wyrazamiAnnette Laborey
Ciekawi mnie jak bedzie funkcjonowac wladza w tym kraju jak media w postaci tvn, tvp polsatu wyborczej itd przestana istniec. Zaczna cenzurowac intternet za posrednictwem komisji europejskiej?
Zdegradowani prokuratorzy polegli w Strasburgu
No ciekawe co byś napisał, jakby tam był Tusk z Komorowskim.
Mam dość wyobraźni, żeby wiedzieć, że zarówno Błaszczak jak i Tusk czy Komorowski dostają setki listów. Nie wiem, jakie to ma znaczenie, że któryś został przekazany z ręki do ręki przed kamerą.
Za to już PRWYATNE rozmowy NIELEGALNIE podsłuchane u Sowy traktujesz jako coś spoko?
Warszawski sąd odroczył proces, który Trybunałowi wytoczył prywatny przedsiębiorca. Powód? Zdaniem sędziego Wojciecha Łączewskiego władze Sądu Konstytucyjnego zostały wybrane nielegalnie - informuje RMF FM. To pierwszy tego typu decyzja w Polsce.Decyzja sądu oznacza, że TK nie posiada prezesa, a dokumenty podpisane przez Julię Przyłębską jak prezes Trybunału są nieważne.Proces, który odbywał się w warszawskim sądzie, wytoczył tyski przedsiębiorca Marek Jarocki. Według informacji reportera RMF FM Grzegorza Kwolka, rozprawa trwała tylko kilka minut. Sędzia miał zapytać pełnomocnika Trybunału o to, kto podpisał dokument upoważniający do reprezentowania TK. Gdy w odpowiedzi usłyszał, że na pełnomocnictwie widnieje podpis Julii Przyłębskiej, stwierdził, że jej wybór był nielegalny - relacjonował przedsiębiorca.
moja babcia mówi, że jak kogoś chce bóg pokarać, to mu rozum odbiera.
oto jak wygląda przeszłość jaskrawszego komentatora z prawej strony:https://www.wprost.pl/kraj/10061214/Wyznanie-Jerzego-Zelnika-Zdradzalem-zone-po-jej-smierci-przestalem.htmlniby przybił się nakłaniania do aborcji. kablowanie wyciągnęli mu kilka lat temu, ale wyznanie o przestrzeganiu przysięgi małżeńskiej po śmierci żony w ramach :rekompensaty" za zdrady w przeszłości, to już totalna abstrakcja.moja babcia mówi, że jak kogoś chce bóg pokarać, to mu rozum odbiera.