Leszke pisze bzdury. Na wsiach od kilku lat są piękne i równe drogi. Pomijam obiekty sportowo-rekreacyjne, których też sporo powstało.
Teraz za to mamy drogą zmianę i paliwko chcą nam podnieść cenowo. Niech już wypie**alają te pajace bo wszystko za ich kadencji drożeje jak szalone (kto kupuje żywność ten wie o czym mowa, a jak komuś kupuje jedzonko mamusia to chu** o tym wie).
Chyba któryś z nas żyje w alternatywnej rzeczywistości, bo ja tam nie widzę wzrostu cen w jakiejkolwiek formie życia. Co ciekawe nawet gaz czy prąd nie podrożały, a ten pierwszy lekko spadł. Drożeje wszystko jak szalone? Przykłady. Podaj przykłady, bo sam jestem ciekaw konkretów. Tylko nie pisz o sezonowych owocach, które są drogie przez warunki atmosferyczne albo o oc/ac, które windują "uczciwie" firmy.
A co do pięknych i równych dróg to jesteście naprawdę zabawni.
Nie będę wymieniał najbardziej abstrakcyjnych przykładów dziurawych ulic, jezdni i dróg, ale podam coś bardziej wymownego. Polecam drogę krajową z Kłodzka na Czechy. Tak, tak. Droga - teoretycznie - międzynarodowa, a polski odcinek jest z...kostki brukowej pamiętającej Adolfa - ten odcinek znajduje się w jakimś miasteczku, nie pamiętam nazwy. Polecam też pojeździć po mojej wiosce - Wrocław. Zapewne wymyślam sobie te dziury w jezdni i kostkę brukową w 1/3 miasta. Ale ok, co ja tam wiem.
Co do podwyżek paliw o 25 groszy to proponuję się wstrzymać, bo niektórzy tu zejdą na zawał. To dopiero projekt. Takich projektów sporo wychodzi, a mało który jest realizowany. Osobiście mam nadzieję, że to nie przejdzie, a jeśli już to maksymalnie w wysokości 10 groszy na litrze.
Jak już tak płaczemy, to może na pocieszenie dodam, że ceny za paliwa w Polsce są jedynymi z najniższych w Europie + obecna niska cena ropy na światowych rynkach = dobry moment na dojenie Polaków przez każdą władzę.
Poprzednia, jakże cudowna i wspaniała ekipa czarodziejów drenowała portfele rodziców podwyższając Vat na artykuły dla najmłodszych, kradnąc pieniądze z OFE, a ta sobie podniesie podatki z paliw. Póki co bilans jest i tak na rzecz partii Jarosława, bo ci biorą, ale też dają. Tamci tylko w jedną stronę ciągnęli sukno.