Poglądy wolnorynkowe dla chrześcijanina są czymś normalnym, niesprzecznym. Ja nie rozumiem jak socjalistyczne zniewolenie i odebranie wolnej woli można łączyć z chrześcijaństwem.
To sobie w piśmie świętym poczytaj jak Chrystus ludzi traktował, jak dla ciebie jest to niesprzeczne.
Nie wziąłeś pod uwagę jeszcze mniejszego o polowe vatu
Zmniejszanie VATu nie ma nic wspólnego z tym, co było na tym filmiku, chodziło o cięcia wydatków państwa. Nie dziwi mnie, że się nie zapoznałeś z treścią, a starasz się komentować, bo to u ciebie normalne.
gdybym jeszcze mógł decydować do jakiej szkoły pójdzie i czego ma się uczyć to byłbym jak najbardziej za.
Decydujesz do jakiej szkoły pójdzie. Jeśli tego nie wiesz, to znaczy, że nie masz pojęcia o sprawie. Oczywiście cieszy mnie powtarzanie tego samego memu co zwykle i tylko zapytam grzecznie w jakim państwie podstawa programowa nie jest regulowana i to szkoła decyduje jakich przedmiotów w jakim wymiarze będzie uczyć. Potem pytanie, na jakiej podstawie wg Ciebie byłbyś przyjmowany na studia? Skoro nie ma scentralizowanej podstawy programowej, nie licząc działów gdzie można bardzo łatwo wyznaczyć granicę, jak np. matematyka, nie ma możliwości na uściślenie "czego będziemy wymagać". Nawet jeśli by się dało, to będę się modlił, żeby nigdy nie było tak jak chce każdy liberał. Bo wtedy na bank dzieci rodziców po ASP nie będą potrafiły zrozumieć jak działa żarówka, a dzieci ynżyniera będą posługiwały się 18 słowami na krzyż.
nie mam nic przeciwko.
Na szczęście niektórzy mają coś przeciwko i może Twoje dziecko nie będzie takie durne jak ty i nauczy się troszkę historii i kultury, bo będzie mogło iść do muzeum narodowego zobaczyć jak kształtowała się ich ojczyzna. Naprawdę z całego serca ci życzę, żeby Twoje dzieci miały szersze horyzonty niż ty.
i co w tym strasznego? Zdarza się że ze stypendiów socjalnych wcale nie korzystają ci najbiedniejsi a ci którzy maja po 2 domy i 3 samochody.
Jak zawsze. Zdarzają się też wypadki na drogach, to znaczy że masz nie jeździć samochodem? To, że znajdzie się ktoś kto będzie chciał wykorzystać system jest oczywiste, bo to normalne. To zdarza się tutaj i zdarza się też w niemczech. I to nie tylko ze strony imigrantów - odsyłam do starego jak świat artykułu w Dużym Formacie (zła wyborcza pokazuje jak lewacki system można wyruchać). Abstrahując, bo wiadomo, że nie interesuje cię czytanie - lepsze takie nadużycie niż nadużycie wielkiego koncernu względem tysięcy pracowników albo dzieci. Co jest normalne w supergospodarkach w Azji
.
Jak ktoś się buduje na terenach zalewowych to powinien sobie zdawać sprawę z ryzyka. Zaryzykował, nie udało się. Jak chcesz możesz mu pomoc z własnej kieszeni, ale lewactwo woli sięgać do cudzej
Po pierwsze, powódź nie jest jedyną klęską. Jak komuś urwie dach wiatr, to powiesz że mógł sobie zdawać sprawę z ryzyka? Czy płacisz jakieś dodatkowe pieniądze na pokrycie strat, które dotknęły ludzi w województwie małopolskim (choćby niedawno - mocne wiatry, potężne ulewy, pourywane dachy). Nie, nie płacisz za to dodatkowych pieniędzy.
to ze lewak by nie dawal i jest egoista który dawałby jedynie z nie swoich pieniędzy wiem. Tylko nie wszyscy ludzie są lewakami i ich egoistyczna natura nie jest w stanie tego uszanować.
Bo lewak nie płaci. Na tym to polega, że wszyscy lewacy żyją w niewidzialnej bańce do której nie docierają podatki, tylko sterują z góry niteczkami, które wyzyskują prywatnych przedsiębiorców. Bo tylko oni płacą podatki. A wszyscy, którzy nie są ciemiężonymi przedsiębiorcami nie płacą. A jak płącą, to nigdy ze swoich, zawsze z cudzych... Ja np. nie płacę. Wujek Putin wszystko mi finansuje za utrzymywanie ducha socjalizmu w Polsce.