łoah!! zarwałem noc i od rana napier*alałem i mam grę za sobą.
Mam wrażenie że to najdłuższy GoW w jaki grałem.
Jak zobaczyłem początek..pierwsze ruchy Kratosem....matko, z miejsca powiedziałem--interaktywne CGI. Ten blur przy ruchach dodaje takiej płynności że to szok! W ogóle się nie odczuwa że gra nie chodzi w 60klatkach. Grafika to jedno, a skala pojedynków to drugie. Animacja przeciwników to poezja..no pod względem technicznym nie ma gry która podskoczyła by GoW'owi. Początek naprawdę daje meeeega kopa, szkoda że dalej troszkę gra zwalnia, no ale gracz musi mieć trochę oddechu
Dobra teraz przejdę do tego co mi się nie podobało:
po pierwsze--zakończenie...takie jakieś za krótkie, za mało pokazujące i mało "treściwe". Mam takie uczucie niedosytu, chciałbym aby tam jeszcze coś się znalazło.
po drugie:--bronie, w GoWach podobało mi się to że calusieńką grę mogłem przejść używając samych podstawowych ostrzy, tu się nie da, same bronie są spoko, fajnie się nimi walczy, ale trochę denerwuje że nie mogę walczyć tylko moją ulubioną bronią.
po trzecie--fabuła..nie jest zła, tylko tak...czasem mam wrażenie że twórcy trochę na siłę wsadzili pewne wątki. Kiedy myślimy że wiemy już wszystko, dokładają coś więcej...a potem jeszcze więcej.
chodzi konkretnie o:
Motyw z puszką Pandory, niby wiemy skąd się wzięła, wiemy po co..a potem jeszcze że w niej wcale nie było to czego oczekujemy, a na końcu jeszcze nam dokładają do tego
W sumie to chyba tyle, z całą pewnością to jedna z najlepszych gier w jakie grałem po pierwszych kilku godzinach dawałbym 10/10, ale z czasem pojawiły się właśnie te elementy o których wspomniałem tak że - przy 10 powinien się znaleźć.
Czyli 10-/10
A i nie polecam, a nawet zabraniam przechodzenia gry w tak szybkim tempie. Tą grą trzeba się delektować
Ja pędziłem dlatego że gra pożyczona na okres świąt i w końcu chciałem mieć już ją za sobą.