Autor Wątek: Race Driver Grid.  (Przeczytany 37421 razy)

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 0
Odp: Race Driver Grid.
« Odpowiedź #80 dnia: Maja 10, 2008, 19:48:01 pm »
Kurcze Ty masz na serio troszkę... ekhm ehh przemilczę to bo by mnie ktoś zbanował :D.
Jeżeli ja jestem fanatykiem to... kur... na prawdę nie wiem co napisać, skąd Ci takie głupoty do głowy napływają?
Tylko przedstawiam fakty, że ta gra to Arcade (gatunek) a GT5 symulacja. To wszystko. Ja też Ci udzieliłem odpowiedzi, może nie wprost ale bezproblemowo można z niej wywnioskować, że Grid to właśnie Arcade i system jazdy ma się nijak do tego z GT5. Proszę nie pisz, że myślenie mnie przerasta, bo jedyna osoba tutaj która na prawdę (nie żartuję) ma z tym problemy to Ty i Twoje śmieszne teorie o prowadzeniu w Gridzie.

RR7 i GT5 - ten sam gatunek? Ta, to są gry wyścigowe, ale znacznie inaczej podchodzące do tematu i przez to to NIE jest ten sam gatunek człowieku. Wg. Twojego toku myślenia MGS, CoD, R6:Vegas i Contra (z X360 Arcade) to też ten sam gatunek... 'strzelanki'?  :lol: :lol: O kur... maximmusie jak ty rozumujesz :D. Ale wydaje mi się, że lubisz wszystko upychać do jednego worka bo po prostu za trudne jest dla Ciebie pojęcie wszystkich gatunków gier.

A tymi cytatami to sam sobie strzeliłeś samo-buja bo z nich jasno wynika, że GRID to arcade z krwi i kości.

Ale Ty nigdzie nie napisałeś, że jest symulacją? No proszę w takim razie mam zwidy a na poprzedniej strony próbowałeś tylko nas sprowokować pisaniem, że model jazdy jest tak realistyczny jak w poprzednim GT?

Ahhhh, to cholera z czym ty się ze mną nie zgadasz jeżeli również uważasz, że Grid jest Arcadówką skoro w końcu sam poszedłeś po rozum do głowy i zacząłeś tak uważać?

A to forum jest dla fanów, można nazwać to fanatyków więc przestań się człowieku czepiać ludzi, że podchodzą do gier poważnie i je analizują, bo obrażasz wszystkich użytkowników forum.
A jeżeli jesteś takim poważnym człowiekiem i gry to dla ciebie tylko zabawa po obiedzie znajdź sobie inne forum

Do moderatora (pewnie Zielarza) ja chciałem prowadzić z maximkem kultularną dysputę ale to on zasugerował, że mam problem z myśleniem  :-o :-o

Ale się rozpisałem, ale musiałem to napisać bo maximek od dawna działa mi na nerwach...
Opublikowane: Maj 10, 2008, 19:36:02
p.s. przestań pier... z tym sprawdzaniem tytułu bo GRIDa mam parę dni człowieku  :lol:

Mufonek

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: Maja 10, 2008, 20:11:29 pm »
Przemilczę wasze kłotnie i opiszę krótko wrażenia z gry.

Grafika owszem jest b. ładna, samochody ulegają zniszczeniom, ale mam wrażenie, że czasami są one przesadzone. Model jazdy jest dziwny. Nie potrafię powiedzieć co dokładnie mi w nim nie gra. PGR4 dawał mi więcej satysfakcji, samochody sie tak bardzo nie ślizgały na zakrętach. Online jest ciekawy, ale na razie trudno znaleźć dużo ludzi; sama gra z innymi bywa frustrująca, np. gdy ktoś wjeżdża Ci w dupę lub spycha na bandę. Wrażenia z dema lepsze niż te z DIRTa (to demo mnie odrzuciło na kilometr).

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #82 dnia: Maja 10, 2008, 20:16:11 pm »
ps. Marcepan... trudno się z toba niezgodzić... pozatym widac ze w gre grałes a nie zabierasz zdanie bez sprawdzeniu tytułu.

Żeby jeszcze wyjaśnić sprawę do końca napiszę Ci Maximmus że faktycznie można odnieść wrażenie że GRID to coś więcej niż arcade. Nijak ma się do RR7 i nijak do GT5:P. GRID to taka arcade'ówka, która ma udawać w jakimś stopniu symulację by dawać większą frajdę z grania i tak właśnie jest. Są zniszczenia, masa aut na trasie i zawrotne prędkości. Tutaj trafić w szczyt zakrętu jest bardzo łatwo i pokonać trasę optymalnie można dosłownie po paru minutach grania na danym torze. O to właśnie chodzi. Dlatego gra jest tak grywalna bo każdy może grac na wysokim poziomie. Gdybyś zagrał w PGR3 lub 4 to uwierz że stwierdziłbyś iż tam model jazdy jest jeszcze bardziej realistyczny niż w GRID a mimo to jest to ciągle arcade.

Jeszcze raz napiszę że ta gra dostarcza masę zabawy, szczególnie online właśnie przez to że nie trzeba szczególnie znać tras i uczyć się prowadzić każdego auta. Dlatego ja po przetestowaniu dogłębnym tego tytułu po prostu odpalam go na padzie z systemami kontroli by grać z największa dawką fun'u. GRID to taki wymagający arcade bo ujść z życiem po starcie i nie dać się rozwalić łatwo nie jest gdy na ogonie siedzi grubo ponad 10 przeciwników.

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Maja 10, 2008, 20:55:09 pm »
Ta, to są gry wyścigowe, ale znacznie inaczej podchodzące do tematu i przez to to NIE jest ten sam gatunek człowieku.
i tym pozbawionym logiki zdaniem mozna podsumowac twoje wywody

Opanuj się i jak już sobie takie głupoty kodujesz do głowy to powstrzymaj się i nie wypisuj ich na forum bo ktoś to odbierze poważnie.
tutaj mały cytat z obrażania... kto kogo itd... ale ja wiem że ty jesteś niewinny ;)

Ale się rozpisałem, ale musiałem to napisać bo maximek od dawna działa mi na nerwach...
Słyszałem że sadysta tłuczący swoja żone też "musi"...

A to forum jest dla fanów, można nazwać to fanatyków więc przestań się człowieku czepiać ludzi, że podchodzą do gier poważnie i je analizują, bo obrażasz wszystkich użytkowników forum.
Mylisz się... to forum jak i inne jest dla ludzi... dla jednych gry to całe zycie dla innych jedna z wielu rozrywek. Problemy zaczynają się kiedy w danej dziedzinie naszego zycia zaczyna dominować agresja, ignorancja i bark otwartości na inne opinie i poglądy.
TY masz już ten problem.
I mylisz się że obrażam wszystkich uzytkowników forum bo inni nie sa tacy jak TY... ja podchodze do ludzi i świata INDYWIDUALNIE. Stąd tez wiem że niemasz większego prawa niż JA do wyrażania opini a tym bardziej do mówienia MI gdzie, jak i kiedy moge pisać.

Osobiscie posiadam tylko ps3 i zapozanłem się z grami wyscigowymi jedynie z tej konsoli. Model jazdy jeśli miałebym do czegos porównać to GT3. Takie są moje odczucia - niemuszą być takie jak nakazuje PARTIA. Grałem jedynie w demo GT5p. Byłem ciekaw jak na tle tej gry wypada GRID... gry niemam... odpowiedzi udzielił mi MarcePan - dzieki.

« Ostatnia zmiana: Maja 10, 2008, 21:08:41 pm wysłana przez Maximmus80 »

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #84 dnia: Maja 10, 2008, 21:12:19 pm »
GameTrailers po raz kolejny zalicza wtopę, tym razem porównując obie wersje GRID'a:

http://www.n4g.com/News-144053.aspx

sieq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #85 dnia: Maja 10, 2008, 21:16:34 pm »

Co z tego że jest jeszcze bardziej wymagający z wyłączonymi wspomagaczami. Nadal to arcade i nic tego nie zmieni.
Jeśli wyścigi nie są arcade to jakie jeszcze mogą być?
arcade to ridge racer,
w takim razie dla Ciebie model jazdy w ridge racer jest taki sam jak w gridzie!

a ode mnie tyle

:lol: :lol: :lol:
Jest zupełnie inny ale w dalszym ciągu to po prostu arcade i tyle.  Nie zgodzisz się?

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #86 dnia: Maja 10, 2008, 21:32:09 pm »
GameTrailers po raz kolejny zalicza wtopę, tym razem porównując obie wersje GRID'a:

Najciekawsze, że którys raz z rzędu na niekorzyść PS3.

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Maja 10, 2008, 21:33:27 pm »
Wogole porownania w gametrailers to porazka z zalozenia poniewaz stosuja tak duza kompresja ze material traci baaardzo duzo z swojej jakosci... na tyle aby nie mozna bylo dostrzec jakosci tekstor, oswietlenia itp... Im lepsza grafika w grze(gt5p) tym osiagaja gorsze efekty w porownaiu do orginalu. Lepszej jakosci materialy mozna znalezc na gamersyde.com ale i tak ciagel wypada to blado w porownaniu do tego co ojest dostepne na Psstore... mozna zalozyc ze tam 100mb to 1min. video.

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #88 dnia: Maja 10, 2008, 21:41:41 pm »

Co z tego że jest jeszcze bardziej wymagający z wyłączonymi wspomagaczami. Nadal to arcade i nic tego nie zmieni.
Jeśli wyścigi nie są arcade to jakie jeszcze mogą być?
arcade to ridge racer,
w takim razie dla Ciebie model jazdy w ridge racer jest taki sam jak w gridzie!

a ode mnie tyle

Jest zupełnie inny ale w dalszym ciągu to po prostu arcade i tyle.  Nie zgodzisz się?

Dla mnie to arcade z paroma elementami symulatora(blokowanie kol, buksowanie kol przy nadmiernym dodaniu gazu)
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

sieq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #89 dnia: Maja 10, 2008, 21:51:27 pm »
Bardziej wymagający arcade ale arcade... Tak samo jak PGR. Nie rozumiem ludzi którzy się oburzają jak się określi tą grę arcade'owym racerem. Widać że niektórzy za mocno się zgrzali tym tytułem  :lol:... Może nie grali w Forze2/GTPp :wink:
« Ostatnia zmiana: Maja 10, 2008, 21:53:22 pm wysłana przez sieq »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #90 dnia: Maja 10, 2008, 21:59:31 pm »

Jaki wstyd! Chamy, oszusty i debile. No ale taki Anonimowy i tak się będzie podpierał ich porównaniami.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Maja 10, 2008, 22:15:36 pm »
GT pod względem porównań ssie  :mad:

Jack

• Towarzysz
« Odpowiedź #92 dnia: Maja 10, 2008, 22:24:33 pm »
Ja prosze o takie zniszczenia w GT.A jesli chodzi o GRID'a to bedzi niezla gierka.

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #93 dnia: Maja 10, 2008, 23:17:39 pm »

Jaki wstyd! Chamy, oszusty i debile. No ale taki Anonimowy i tak się będzie podpierał ich porównaniami.

hahahhaahahahhaah

A tak pozatym, strasznie najezdzacie na ta gre ;)

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Maja 10, 2008, 23:35:05 pm »
Wychodzi na to ze na ps3 to moze byc tylko jedna dobra scigalka... GT5p. Tylko ze jak dla mnie filing ktory dostarcza GRID demo jest lepszy niz wszytkie do tej pory odslony w jakie gralem GT lacznie z demami. Mam dosc poruszania sie poduszkowcem, bezkarnie odbijac sie o bandy i przeciwnikow. Oczekuje swietnej fizyki i wiarygodnych zniszcen. I GT juz dla mnie tych wrazen nie dostarcza poniewaz moje oczekiwania rosna wraz z kolejnymi generacjami konsol. Aktualnie zapowiada sie ze najblizeszy SYMULACJI wrazen z toru wyscigowego(nie mylic z modelem jazdy) jest GRID. Umarl krol niech zyje krol. Niema swietych krow. Kto kiedykolwiek ogladal jakies rajdy, w szcegolnosci KUBICE sprzed F1 widzial jaka tam jest agresja i rywalizacja. Jakie to unikalne doznania kiedy na zakrecie dochodzi do kraksy, jest pelno dymu a ty jako kierwoca zwalniasz i prubujesz wyjsc z tego calo. Jak bliskie rzeczywistosci jest to ze jadac tuz obok innego auta puszczam je przed siebie chca uniknac ryzka "zachaczenia" i kraksy.
Opublikowane: Maj 10, 2008, 23:32:59
To somo istotne i rownie wazen jak model jazdy elementy ktore czynia blizsza warunka jakie panuja na torze wyscigowym.

xryxx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: Maja 11, 2008, 02:33:54 am »
Nie wiem co wy widzicie w tej fizyce i zniszczeniach. Wg mnie pod tym względem Grid jest właśnie spedalony i to strasznie. Jedno mocniejsze stuknięcie w bandę i game over. Średnie stuknięcie i kłopoty ze sterowaniem do końca gry. Zjedziesz lekko z trasy na pobocze i od razu bączki kręcisz. Ludzie TO JEST GRA a nie prawdziwe życie. Może jeszcze powinien być dodawany pneumatyczny młotek do konsoli który będzie was walił w łeb jak za mocno przywalicie w bandę żeby zasymulować uszkodzenie kierowcy. Nie wiem na co wy narzekacie w GT5. Kto nie lubi sobie ściąć zakrętu? Albo kto lubi kręcić się w kółko po trasie i wnerwiać tylko dlatego ,że lekko zjechał na pobocze? Gra ma być grywalna a nie wnerwiająca. Jak ktoś chce się podenerwować to niech sobie pojeździ maluchem po polskich ulicach zimą na letnich oponach. Od gry oczekuje Fun-u, zniszczenia mogą być ale tylko wizualne a nie wpływające na grę.

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Maja 11, 2008, 02:44:58 am »
Widzimy REALIZM ;) Sproboj autem zrobic to samo w realu. Sa rozne rodzaje gry... jeden lubi realistyczne drugi nie... przyjelo sie mowic ze gry nie realistyczne, skupione na samej przyjemnosci plynacej z rozrywki to ARCADE. I jestes kolejna osoba ktora zauwazyla ze GRID to nie jest czysty arcade.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #97 dnia: Maja 11, 2008, 09:14:58 am »
Nie wiem co wy widzicie w tej fizyce i zniszczeniach. Wg mnie pod tym względem Grid jest właśnie spedalony i to strasznie. Jedno mocniejsze stuknięcie w bandę i game over. Średnie stuknięcie i kłopoty ze sterowaniem do końca gry. Zjedziesz lekko z trasy na pobocze i od razu bączki kręcisz. Ludzie TO JEST GRA a nie prawdziwe życie. Może jeszcze powinien być dodawany pneumatyczny młotek do konsoli który będzie was walił w łeb jak za mocno przywalicie w bandę żeby zasymulować uszkodzenie kierowcy. Nie wiem na co wy narzekacie w GT5. Kto nie lubi sobie ściąć zakrętu? Albo kto lubi kręcić się w kółko po trasie i wnerwiać tylko dlatego ,że lekko zjechał na pobocze? Gra ma być grywalna a nie wnerwiająca. Jak ktoś chce się podenerwować to niech sobie pojeździ maluchem po polskich ulicach zimą na letnich oponach. Od gry oczekuje Fun-u, zniszczenia mogą być ale tylko wizualne a nie wpływające na grę.

zwroc uwage na predkosc przy jakiej udezasz w ta bande...a potem przeczytaj przy jakich predkosciach ludzie gina w wypadkach, zauwazysz ze wcale tak mocno w GRID nie przesadzili, pogralem troche na demku i powiem ze gra naprawde dobra, ale do PGR nie ma co porownywac, to inne gry, maximmus ma w tej kwestii racje GRID bardziej do realizmu podciaga...

xryxx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: Maja 11, 2008, 11:17:59 am »
Ale mnie o to chodziło że właśnie ten cały realizm i brak arcade psuje grywalność. Ostatnio ludzie na forach sieją zamęt i kłócą się które wyścigi są bardziej nastawione na symulacje i realizm jakby to był jakiś wielki plus. A określenie arcadowy model jazdy jest wielką obelgą dla gry wg niektórych. Dla mnie realistyczna to może być grafika albo fizyka w grach FPP. Co mnie obchodzi że po uderzeniu w bandę przy jakiejś tam prędkości ludzie giną w wypadkach. To jest gra, ja nie chcę ginąć tylko odbić się od bandy i jechać dalej a jedyną karą jaka za to ma być to zwolnienie samochodu. A co do pobocza to przyjemnie sobie ściąć jakiś zakręcik bez wnerwiającego kręcenia bączków. Ludzie zrozumcie Arcade=Fun a realizm to tylko restarty i kupa nerwów.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #99 dnia: Maja 11, 2008, 11:23:24 am »
Ale mnie o to chodziło że właśnie ten cały realizm i brak arcade psuje grywalność. Ostatnio ludzie na forach sieją zamęt i kłócą się które wyścigi są bardziej nastawione na symulacje i realizm jakby to był jakiś wielki plus. A określenie arcadowy model jazdy jest wielką obelgą dla gry wg niektórych. Dla mnie realistyczna to może być grafika albo fizyka w grach FPP. Co mnie obchodzi że po uderzeniu w bandę przy jakiejś tam prędkości ludzie giną w wypadkach. To jest gra, ja nie chcę ginąć tylko odbić się od bandy i jechać dalej a jedyną karą jaka za to ma być to zwolnienie samochodu. A co do pobocza to przyjemnie sobie ściąć jakiś zakręcik bez wnerwiającego kręcenia bączków. Ludzie zrozumcie Arcade=Fun a realizm to tylko restarty i kupa nerwów.

dlatego, wlasnie dla funu, zagrywam sie w PGR'y, choc do najlatwiejszych nie naleza, ale fun daja niesamowity...:D

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #100 dnia: Maja 11, 2008, 11:23:49 am »

hahha pieknie, GT takimi akcja traci dużo użytkowników, pieknie wychwycona ściema

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #101 dnia: Maja 11, 2008, 18:06:05 pm »

Nie zgadzam sie z tym, ze realizm to tylko restarty i kupa nerwow, wystarczy jezdzic z HAMULCEM i unikac niepotrzebnych bojek na torze.

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Maja 11, 2008, 19:19:57 pm »
xryxx... uwierz mi na słowo ze wystarczy jedynie troche wprawy w GRID a przestaniesz być ofiara zderzeń... poprostu tutaj trzeba czasem odpuścić przeciwnikowi aby wyprzedzic go na najblizszym zakręcie... podobnie jak w realu  i to jest wspaniałe w tej grze :D

crasch

• He?
« Odpowiedź #103 dnia: Maja 11, 2008, 20:25:53 pm »
Mylisz się... to forum jak i inne jest dla ludzi... dla jednych gry to całe zycie dla innych jedna z wielu rozrywek. Problemy zaczynają się kiedy w danej dziedzinie naszego zycia zaczyna dominować agresja, ignorancja i bark otwartości na inne opinie i poglądy.
TY masz już ten problem.
I mylisz się że obrażam wszystkich uzytkowników forum bo inni nie sa tacy jak TY... ja podchodze do ludzi i świata INDYWIDUALNIE. Stąd tez wiem że niemasz większego prawa niż JA do wyrażania opini a tym bardziej do mówienia MI gdzie, jak i kiedy moge pisać.

Ty bo ja Ciebie na prawdę nie rozumiem, szanuje innych opinie etc. ale fakt to fakt. GRID to gra konsolowa z gatunku Arcade, czy Ci sie to nie podoba czy nie tak po prostu jest. A jeżeli dla Ciebie wyścigówka to wyścigówka i nie podoba Ci się, że ktoś podchodzi do tematu 'poważnie' określając typ gry to ekhm... z tobą jest coś nie tak.
Ahh maximusie maximusie... Dobrze, dobrze od tej pory gry dla mnie dzielą się tylko na: wyścigówki, strzelaninki i piłki - pasi? Po prostu nie chcę żeby coś Ci się nie podobało jak w jakimś temacie napiszę, że "Dobra to Arcadówka'.  :lol:

-------

Ostatnio trochę zagrywam się w GRIDA, świetna gierka! Kurcze coraz bardziej mi się podoba :-) IMHO prowadzenie auta, oprawa, wypadki, i to co się dzieje w środku auta (ruchy skrzyni biegów, ręczny, pedały gazu/hamulca) czy uczucie prędkości - piękne.
Świetna pozycja, na pewno zakupię fulla za jakiś czas.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #104 dnia: Maja 11, 2008, 22:18:50 pm »
Już parę razy na online ta gra zwiesiła mi tak konsolę że musiałem przełącznikiem z tyłu wyłączać. Czasem to nawet jest takich hałas w głośnikach że muszę ściszać na full'a bo uszy bolą. Powinni to naprawić bo lipka.

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #105 dnia: Maja 11, 2008, 22:28:40 pm »
Już parę razy na online ta gra zwiesiła mi tak konsolę że musiałem przełącznikiem z tyłu wyłączać. Czasem to nawet jest takich hałas w głośnikach że muszę ściszać na full'a bo uszy bolą. Powinni to naprawić bo lipka.

to samo mialem pare razy

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Maja 11, 2008, 22:56:12 pm »
Dobra... co odkryłem... przy starcie(uzywam galek) duze znaczenie na pierwszych pozycjach ma start. I teras jesli wcisniemy gaz ale nie do sameo konca tak aby przy predkosciomierzu(po prawej)zapalily sie na bialo wszystkie lampki poza jedna(symbolizujace obroty?)
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2008, 23:31:52 pm wysłana przez Maximmus80 »

crasch

• He?
« Odpowiedź #107 dnia: Maja 11, 2008, 23:25:05 pm »

to samo mialem pare razy

Uff czyli to nie tylko u mnie, bo również to miałem - na razie raz.
No poprawić muszą koniecznie ale należy pamiętać, że to tylko demko:)

b.szym

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #108 dnia: Maja 11, 2008, 23:28:36 pm »
Powiem tylko tyle - gra jest świetna, nie mogę doczekać się jej premiery. :)

Maciomaniak

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #109 dnia: Maja 11, 2008, 23:29:31 pm »
Niestety mam to samo - również konsola zawiesiła mi się przy grze online w GRID'a :(

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #110 dnia: Maja 11, 2008, 23:31:24 pm »

to samo mialem pare razy

Uff czyli to nie tylko u mnie, bo również to miałem - na razie raz.
No poprawić muszą koniecznie ale należy pamiętać, że to tylko demko:)

Macie przy tym czasem takie trzaski w głośnikach? Masakra bo są takie głośne że uszy bolą. Muszą to naprawić.

crasch

• He?
« Odpowiedź #111 dnia: Maja 11, 2008, 23:37:51 pm »
Nie przejmuj się, ja mam :D więc trzaski+powiecha to jakiś błąd w grze. Cóż...

Maciomaniak

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #112 dnia: Maja 11, 2008, 23:44:58 pm »
Ja nie mam trzasków. Żadnych - po prostu zawiesza się i koniec - cisza... Trzeba przyciskiem z tyłu resetować, bo innej możliwości nie ma niestety.

crasch

• He?
« Odpowiedź #113 dnia: Maja 11, 2008, 23:47:07 pm »
Mi się na razie raz powiesiła, i były trzaski. Może to zależy od podłączenia PS3 do TV/AUDIO (chodzi mi o występowanie tych trzasków :D). Kto wie.

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Maja 11, 2008, 23:59:46 pm »
Raczej wina dema... a gra jest jeszcze nie ukonczona.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #115 dnia: Maja 12, 2008, 00:21:05 am »
Fiu fiu, drifty w tej gierce sa wypasne, ze az glowa boli. Dzisiaj udalo mi sie zrobic 3 melony pkt.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Honorovy

• Towarzysz
« Odpowiedź #116 dnia: Maja 13, 2008, 17:54:28 pm »
ja zrobilem dopiero 500k. Ale gra faktycznie rewelka, rywal dla burnouta moim zdaniem.

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Maja 14, 2008, 03:17:23 am »
pograłem kilka minut - poza grafiką reszta jest tragiczna :( wielka szkoda że ewolucja serii TOCA poszła w takim kierunku :( sam model jazdy jest beznadziejny, totalnie nieprzewidywalne jest zachowanie samochodów (grałem tylko na pro bez wspomagaczy). generalnie spory zawód i zaliczenie kompletnego dna. aż strach pomyśleć co codemasters zrobią z licencją f1 :/

rzucanie samochód na wszystkie strony przy każdym dodaniu gazu nie czyni gry symulacją, wręcz przeciwnie, wygląda to dennie i kompletnie nierealistycznie. pgr4 znacznie lepiej udaje symulację. tam arcade z domieszką symulacji fajnie się sprawdził, ale w grid jest źle. na pewno tej gry nie kupię.

ale grafika faktycznie nieprzeciętna, super zniszczenia i rewelacyjny efekt rozbijanych opon (a jednak można :) ).

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #118 dnia: Maja 14, 2008, 09:11:16 am »
...aż strach pomyśleć co codemasters zrobią z licencją f1 :/

Jeśli pójdą w stronę arcade przy produkcji F1 to nie będzie ciekawie. Natomiast IMO takie posunięcie w przypadku GRID'a sprawdziło się świetnie. Mnie sie bardzo podoba ta arcade'ówka i po sieci jest mega grywalna.

Pomyśleć tylko że pełnej wersji będzie masa klas (formułki, DTM, MC). To będzie raj online. Ja się już doczekać nie mogę ale niestety gra chyba wychodzi w podobnym czasie co MGS4.

Honorovy

• Towarzysz
« Odpowiedź #119 dnia: Maja 14, 2008, 15:09:21 pm »
rzucanie samochód na wszystkie strony przy każdym dodaniu gazu nie czyni gry symulacją, wręcz przeciwnie, wygląda to dennie i kompletnie nierealistycznie.

Gdzie masz napisane ze GRID to symulacja ?. A dennosc i kompletna nierealnośc nazywana typem arcade.
Opublikowane: Maj 14, 2008, 13:03:10
Gram caly czas w to demko, i stwierdzam ze bije gt5:p na glowe... Otoczenie i odczucie predkosci w GRID daje solidnego klapsa skosnookim braciom z Polyphony.