Maximus szanuje twoje prawo do opinii, ale niestety nie zgadzam się z nią. Bo resistance 2 z pewnością przeciętniakiem nie będzie. Nie wiem czy kiedyś w ogóle grałeś w resistance 1. Ja natomiast przeszedłem singla i rozegrałem kilka tysięcy meczy online. I wiesz co mi się najbardziej podoba w tej grze?. Dynamika i to, że w res liczą się przede wszystkim umiejętności gracza. Jeśli ktoś nie ma ,,czucia w palcach", nie ma czego w tej grze szukać. Bo nooby tu są lane niemiłosiernie. I może stąd twoja opinia ( i kilku innych forumowiczach) o tym tytule (bez urazy). Ja w przeciwieństwie do ciebie cieszę się z tego, że ta gra jest ,,starodawna" i nie ma systemu osłon, bo nie chcę dostać kolejnego klona cod4 (mamy przynajmniej wybór). Ponadto fakt, że gra nie podąża za trendami nie znaczy, że jest słaba, bo nie każdego musi cieszyć chowanie się za ścianą. Piszesz, że res śmierdzi sztampą. Dla mnie sztampą smierdzi to jak developerzy poraz n-ty wpychają nam popularne patenty (chodzby wspomniany przez ciebie system osłon). Piszesz o jakimś systemie inteligencji na wzór stada. Facet czy ty nie za dużo wymagasz? Skoro inne gry nie posiadają tego patentu ( nie mówiąc nawet o porządnej inteligencji) to dlaczego akurat res 2 musi go mieć?. Zastanów się.