Podstawowe informacje: Beta zajmuje prawie 900MB, a zawiera 3 mapy, 4 tryby i ograniczenie do 11lvl.
Pierwsze wrażenia: wszystko wygląda tak samo jak w czwórce, tylko osadzone w innych realiach (IMO gorszych). Perki również w większości są te same, ale dodano 4 klasę perków, która dotyczy pojazdów (np szybsze ładowanie działa). Co do samych pojazdów to na razie wydają się bardzo mocne (siedząc w czołgu miałem przeszło 10 kills streak), ale myślę, że jak gracze nauczą się map i taktyk, to będą słabiutkie.
Jeśli chodzi o mapki, to jedna jest bardzo dobrze zrobiona i klimatyczna, a pozostałe dwie są takie sobie (może za mało grałem), szczególnie mapa w Japonii wygląda słabiutko (okropne drzewa).
Ze zmian mamy jeszcze artylerie zamiast nalotu (wyznaczony przez nas obszar jest przez jakiś czas ostrzeliwany) i psy zamiast helikoptera (fajna sprawa
).
Jeśli chodzi o sprawy techniczne, to grafika jest ciut gorsza, a animacje dosyć znacznie gorsze (szczególnie bieg).
Ogólnie jest dobrze, ale CoD4 już się trochę zestarzał, a tu mamy to samo tylko w innej formie. Przy takim zalewie hitów nowego CoDa radzę odłożyć na gorsze czasy i wydać pieniądze na coś innego.
Na razie betkę oceniam na
7/10. Jak trochę więcej pogram możliwe, że dołożę plusa, ale nie więcej.
Ps. Po zaledwie paru rozegranych meczach, już udało mi się trafić na grupkę polaków
Czy to jest beta wyłącznie na konta USa czy również na Europę bo wyskakuje mi błąd , że chwilowo nie może połączyć się z usługą ;/
Ja dzisiaj ściągałem na kontu UK i wszystko było ok.