Szkoda tylko, że snajperka + shootgun = bronie w multi
Cały multi ogranicza się do tych dwóch broni. Confused
Widać, że bardzo mało grałeś w Gerasy jedynkę na multi, więc wstrzymuj się z takimi tezami zanim znowu się zbłaźnisz
Wszystko zależy od sytuacji, z bliska wiadomo, że shotgun jest nieoceniony, ale już z trochę dalszej pistolecik i lancer są zabójcze (2s i leżysz). Tak naprawdę każda broń w multi była użyteczna, trzeba tylko wiedzieć kiedy jej użyć. Jak grałeś z jakimiś leszczami to faktycznie mogli używać głównie snajpy i shoutguna.
Ja mówie głównie o karabinkach w grze- czyli broni których się uzywa przez 90% kampanii.
Z tym też różnie bywa. Ja przez większość kampanii używałem snajpy, revolweru i kuszy, a lancera sporadycznie (głównie w pierwszych poziomach).
w ostateczności może być też rewolwer, z którego też można sadzić niezłe headshoty Surprised
Mi raz udało się zrobić headshota z Booma
Co do grafiki, to na pewno prezentuje się lepiej niż jedynce: lepsze kolory, oświetlenie i naprawdę sporo się dzieje (maszerujący obok Brumak i stada Locustów robią wielkie wrażenie, w jedynce nie było takich akcji). Poza tym trzeba pamiętać, że to ten sam engine i niektóre elementy pozostały takie same (np wrogowie, choć w dwójce paru nowych dojdzie). Mi np średnio podobają się te nowe czołgi, które są zrobione tą samą metodą co helikoptery w jedynce i z bliska wyglądają jakoś tak sztucznie. Z osądem radziłbym poczekać do kolejnych trailerów, na których powinni zostać pokazani nowi wrogowie, ciemniejsze lokacje i (mam nadzieję) zniszczalne otoczenie.