Dobra ja sie wyżale po 50h gry
Zalety juz wszyscy znamy, to ja o wadach. Pewnie juz wiekszosc byla ale co tam
:
Technikalia:
-Wyskakujace/znikajace samochody znikad, szczegolnie przy szybkim ogladaniu sie za siebie i generalnym rozgladaniu sie w czasie jazdy.
-Bug z GPSem (przynajmniej u mnie). Przy pierwszym odpaleniu wszystko dziala cacy w wybranych samochodach. Pozniej mimo ze opcja jest wlaczona - nie dziala w zadnym. Dopiero po wejsciu w ekran opcji i 'zrefreshowaniu' tej opcji, wszystko dziala.
Gameplay:
-Nie ma za bardzo co sensownego robic po wątku fabularnym, tak jak to bylo w SA (kurcze, gdzie kasyna, multum automatow, bukmacherka, pakernia, patenty z tyciem?)
-Mimo zdecydowanie lepszego zachowania samochodow, to zawieszenie jest troche zbyt 'gumowe' i kraksy nadal nie sa w pelni satysfakcjonujace, samochody czesto odbijaja sie od siebie.
-Brak mozliwosci rozczłonkowywania ciał (nie robcie ze mnie sadysty
) - w SA bylo, czemu tutaj nie ma?
. Być moze chodzilo o odebranie jednego argumentu 'obroncom moralnosci' - ale skoro mamy sekwencje z hookerami, wieksza ilosc bluzgow, to mozna bylo pojsc na calosc
. Inna opcja moze byc problem z silnikiem Euphoria..
-Brak rowerow - naprawde lubilem nimi pomykać
(samoloty sobie odpuszcze, bo tu mamy tylko jedno miasto i zamieszczanie samolotu byloby bezsensem)
-Byly zapowiedzi mozliwosci wchodzenia do bardzo wielu budynkow - nic z tego.. I zaloze sie o parę używanych skarpetek ze do tych budynkow, do ktorych mozna bylo wbić w misjach, potem juz nie mozna wejsc (nie sprawdzalem, nie chcialo mi sie
).
-Puste Star Junction - w kazdym innym miejscu mozna natknac sie na porzadny korek, ale czemu nie w sercu miasta, gdzie mamy 4-pasmowke? WTF? tego nie moge pojąć
- zreszta w tej okolicy ZAWSZE jest kolejka 4-5 samochodow TYLKO na koncowce skrzyzowania gdzie mamy opcje skrętu w lewo/prawo
-Wizyty w barze/restauracji z friendami - jedziesz, wracasz (w barze pijany-troche urozmaicone), ale mamy tylko wyciemnienie i juz, koniec - o wiele lepiej bawie sie ogladajac genialne skecze w Split Sides i glupie scenki w Pierestrojce
-Niektore lokacje w misjach - palce sobie mozna na padzie połamać na tych roznych (denerwujacych mnie) polach konstrukcyjnych gdzie trzeba lawirowac po schodach wsrod plutonu zbirow i troszke niewygodnego 'systemu biegania' [rozumiem ze chodzi o realizm ale nie mowcie ze mozecie trzymac L2, poruszać sie lewą gałką, trzymać X (szybsze poruszanie sie podczas celowania - bardzo przydatne) i jeszcze operować prawą gałką, żeby sie obracac]. Chyba że macie trzy kończyny górne.