Autor Wątek: Rap USA  (Przeczytany 158518 razy)

suli dia

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 13
Odp: Rap USA
« Odpowiedź #240 dnia: Grudnia 10, 2008, 08:11:25 am »
Ja nadal czekam na nowa płyte Eminema .Oby to były nowe piosenki, a nie jakieś remixy.
Umiesz Liczyć, Licz na Siebie!!!

Marins

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Grudnia 10, 2008, 12:14:58 pm »
Ja nadal czekam na nowa płyte Eminema .Oby to były nowe piosenki, a nie jakieś remixy.

No raczej tak będzie  :eek: nie po to tyle w tym siedzi żeby wydał płytę na której będą remixy  :???:

suli dia

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #242 dnia: Grudnia 10, 2008, 18:42:53 pm »
Jaką polecacie płyte rapu ,która teraz wyszła bo ostatnio słuchałem nową płytę 50 centa i jakoś mi sie niepodoba .Ja polecam płyte Lupe Fiasco .
Umiesz Liczyć, Licz na Siebie!!!

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #243 dnia: Grudnia 12, 2008, 09:05:44 am »

Deltron 3030 - płyta-masterpiece, którą chciałbym wszystkim polecić.
Na wstępie powiem, że hardcore'owcy nie znajdą w niej nic ciekawego. Płyta jest z gatunku tych - albo kochasz albo nienawidzisz...
Dla mnie to jeden z najlepszych koncept-albumów w historii.

Del The Funky Homosapien(Deltron Zero) na mic'u, Dan The Automator (The Cantankerous Captain Aptos) zrobił bity, Kid Koala (Skiznod the Boy Wonder) - skrecze i cuty.

Bity to kosmos po prostu, Automator sadzi takie jointy, że ciężko usiedzieć spokojnie - do tego zimne, bezbłędne flow Del'a i nieziemskie skrzecze Kid'a!

Kto nie zna niech się wstydzi i nadrobi zaległości - posłuchajcie kilka razy, potem się wypowiedzcie. U mnie za pierwszym razem nawet nie przesłuchałem płyty do końca, ale wróciłem do niej po roku i od 4 lat wracam do niej regularnie.

Polecam. Przykładowe tracki - ale zachęcam do wyrobienia sobie zdania na podstawie całego LP...

3030

Mastermind

Madness

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Grudnia 12, 2008, 17:18:40 pm »
Propsy, nawet nie wiedziałem, że w rapie ktoś tworzy koncept-albumy. :o

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #245 dnia: Grudnia 12, 2008, 17:32:55 pm »
Znacie jakis dobry biały rap jak np. Ema czy FM? Jakoś zabardzo nie trawie takiego typowego czarnego rapu.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #246 dnia: Grudnia 12, 2008, 21:47:34 pm »
Propsy, nawet nie wiedziałem, że w rapie ktoś tworzy koncept-albumy. :o
Nie jest tego za wiele - ale kilkanaście koncept-albumów się znajdzie, w tym kilka przekozaków, np. Prince Paul - A Prince Among Thieves, historia młodego MC(nie pamiętam jak się nazywał), który zbiera kasę na demo oraz jego dalsze losy.
Znacie jakis dobry biały rap jak np. Ema czy FM? Jakoś zabardzo nie trawie takiego typowego czarnego rapu.

Co to znaczy, typowy czarny rap?
Napisz czego konkretnie nie lubisz to wtedy może coś zaproponuję.

Słucham właśnie HNIC-a więc pomyślałem, że wrzucę:
keep it thoro

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #247 dnia: Grudnia 12, 2008, 22:35:26 pm »
Np. cos takiego taki twardy amerykański czarny rap i ogólnie jakoś wole bardziej białych raperów (oczywiście nie tych polskich czy niemieckich).
Yeahh, me and hate that's an odd couple

gawi

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #248 dnia: Grudnia 13, 2008, 14:12:52 pm »
Deltron 3030, jedna z pierwszych płyt które pare lat temu wprowadziły mnie w świat undergroundowego hiphopu. Naprawdę masterpiece, a te 3 kawałki, które podałeś, to akurat moje ulubione :).

Del należy jeszcze do Hieroglyphics oraz nagrywa solo - kto nie zna, polecam sprawdzić. Poniżej 2 linki do Hiero's

- Hieroglyphics - Soweto
  - Hieroglyphics - You Never Knew

Jedna z moich ulubionych grup. Szczerze polecam!

BONUS:
  - Souls Of Mischief - 93 Til Infinity

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #249 dnia: Grudnia 13, 2008, 15:39:55 pm »
Np. cos takiego taki twardy amerykański czarny rap i ogólnie jakoś wole bardziej białych raperów (oczywiście nie tych polskich czy niemieckich).

To czy ktoś robi twardy rap czy inny nie zależy od koloru skóry.
Sprawdź następujących zawodników i powiedz czy taki klimat bardziej Tobie pasuje:
Lupe Fiasco - po jednym tracku z 2 przekozackich płyt

Masta Ace

oraz biali:
Slug z Atmosphere

The Streets

Qwel

Brother Ali

Rugged Man

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Marins

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Grudnia 15, 2008, 19:30:33 pm »
W ostatnim czasie Eminem udzielił ekskluzywnego wywiadu dla "Billboard". Naturalnie głównym pytaniem jest: Kiedy Relapse?
-"Ja i Dre ciagle siedzimy w studiu, to tak jak za dawnych czasów. Ciągle produkuje nowe beaty a ja ciągle pisze teksty. Gdy usłysze coś nowego od Doktora to coś we mnie drży. Takiej chemii między mną a producentem nie uświadczyłem jeszcze u nikogo innego oprócz Dre. On wyprodukował 3/4 kawałków, które pojawią się na Relapse."

Eminem wypowiedział się też na temat przecieku piosenki "Crack A Bottle": -"Ten kawałek nawet nie był skończony, nie słyszeliście go nawet w połowie. Nie pojawi się na Relapse ani na Detox, ale Dre dogra swoje zwrotki i zobaczycie na co nas stać."

Marshal skomentował też wypowiedź producenta Swizz Beats'a, który mówił o piosence "Stan Part Two". - "Nie wiem co Swizzy miał na myśli ale nigdy z nim nie współpracowałem. Nie mam z nim żadnego utworu. Stan wleciał do rzeki i utopił się, to by było żałosne gdybym nagrał drugą cześć do tego numeru."

A co czeka nas w 2009? Eminem odpowiedział: -"Najpierw usłyszycie Before I Self Destruct, które zostało przełożone ze względu, na fakt, że ja, 50 i Dre ciągle dopieszczamy ten album. Jest naprawdę świetny! Głównym producentem jest Dre, ja zaś pojawiam się na paru utworach. Potem przyjdzie czas na Relapse i Detox. Pod koniec 2009 roku pojawi się The Art Of Dying - Cashis'a, które choć nie jest jeszcze skończone to brzmi naprawdę nieźle. Wyprodukowałem wiele kawałków na ten album i Cashis obecnie wybiera najlepsze."

Miejmy nadzieje, że wszystko pojawi się zgodnie z planem bowiem dodając do tego albumy od Reakown'a, Banks'a oraz Yayo możemy śmiało nazwać rok 2009 rokiem Shady/Aftermath/G-Unit.

: Grudzień 13, 2008, 19:05:11 pm
Jak wrócę ze szkoły to wrzucę kilka fajnych kawałków.
(pisze to tak żeby nie zapomnieć :O)
: Grudzień 15, 2008, 07:23:13 am
Na początek już wcześniej prze zemnie wspominany Marco Polo w kawałku  "War" dla mnie rewelka.

Dalej...

Trochę południowe brzmienie  8)

SPM - Dead Pictures

SPM - Strapped And Deadly

I Mr Lil One ściągnąłem całą dyskografie i jestem pod wrażeniem  :shock:
Mr Lil One "Miss You"

Mr. Lil One-What Cha Gonna Do

Jest więcej lepszych wałków ale na YT bieda, jak będę miał czas to powrzucam.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #251 dnia: Grudnia 15, 2008, 21:09:43 pm »
Super kawałek Nas'a. Usłyszałem go na treningu i się zajarałem
http://oggole.pl/sluchaj/112739-Nas_Hip_Hop_Is_Dead.html

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #252 dnia: Grudnia 16, 2008, 21:08:53 pm »
Ok - moja kolejna propozycja jeśli chodzi o albumy to kolejny koncept - ale tym razem nieco luźniejszy tematycznie i bardziej różnorodny.

Masta Ace - Disposable Arts

Pojedyncze tracki już zdaje się przytaczałem w tym wątku, ale chciałbym wszystkim nie znającym całego LP gorąco je polecić!

Absolutnie mistrzowski jest koncept tej płyty. Aby go zrozumieć trzeba trochę znać bio rapera.
Otóż między wydaniem poprzedniej płyty a Disposable Arts upłynęło 5 lat. Złożyło się na to wiele czynników ale efekt był taki, że Masta położył wiecie co na rap-biznes.
Historia na płycie rozpoczyna się od wyjścia Ace'a na wolność. Pobyt w więzieniu jest tu metaforycznym odniesieniem do okresu w którym Masta nie nagrywał płyt.
W kawałku Too Long możemy usłyszeć m.in. takie genialne rymy:
Aiyyo, its been a long time just like sweet revenge
Never thought that I'd be seen on these streets again
It's been five years at least Waiting for a piece
Bouncing off of these walls awaiting my release
"relase" w tym wersie ma podwójne znaczenie -  odnosi się nie tylko do wyjścia z więzienia ale również do wydania płyty! Podobnie dwuznaczne jest słowo "piece"...

W dalsze tracki można podzielić na 2 części: pierwsza w której Ace wraca na Brooklyn i opisuje co się dzieje na ulicach, oraz druga w której trafia on do Instytutu Hip-Hopu. Ten wątek jest również na maksa genialny - wielu przyjaciół odradza Ace'owi udanie się do tej szkoły - twierdzą, że lepiej jest się zając zarabianiem kasy, itp. Masta jednak tam idzie po to by studiować niejako hip-hop czyli dogłębnie poznać całą kulturę(polecam przysłuchać się jakie przedmioty są tam wykładane :-D). W szerszym zakresie jest to odniesienie do kondycji rap-gry, wielu "raperów" nie wyrosło z hip-hopu, nie zna jego korzeni - skupia się tylko na zarabianiu kasy, czyli niejako opuściło naukę w Instytucie Hip-Hopu!

Takich smaczków jak podane 2 jest na płycie cała masa - polecam wszystkim zapoznanie się z tym klasycznym LP!

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #253 dnia: Grudnia 17, 2008, 11:49:46 am »
Masta Acze rapować nie umie, nie wiem jak w ogóle można go słuchać, a to całe eMc to dno i tyle w tej kwestii.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #254 dnia: Grudnia 17, 2008, 14:35:32 pm »
Nie odpowiem na tą marną prowokację bo dziś dzień bez przeklinania. :D
Pamiętaj tylko:
Should know the student can´t fuck with the teacher
i tyle w tym temacie z mojej strony.
Aha:
And don't answer back, this is hard shit to follow
And you can't spit nigga, so you obviously must swollow...

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #255 dnia: Grudnia 17, 2008, 15:30:39 pm »
Dla wielu mlodych ludzi Rap to Eminem, 50 Cent i cala reszta tego nowego gowna. Jest wiele osob ktore nigdy nie slyszalo prawdziwego rapu czy prawdziwej muzyki z tego gatunku. Jesli ktos naprawde chce poznac czym jest Rap to powininen przynajmniej sprawdzic The Tribe, De La Soul, Naughty by Nature, Common, Bone Thugs, The Roots, Warren G, Luniz. Na pewno sa ludzie, ktorzy nigdy nie slyszeli kawalkow tych fenomenalnych Raperow, no bo skad, skoro rap to big E i 50. naprawde troche szkoda, ale taka jest moim zdaniem prawda.

Tu jest tylko po kilka bardziej znanych kawalkow, moze kogos to zainteresuje.

The Pharcyde - Runnin'

The Pharcyde - Drop

The Pharcyde - Passin' Me By

Luniz - I Got 5 Five On It

The Roots - What They Do

The Roots - Silent Treatment

The Roots - Distortion To Static

A Tribe Called Quest - Oh my god

A Tribe Called Quest - 1nce Again

A Tribe Called Quest - Get a hold

Bone Thugs-N-Harmony - Tha Crossroads

Bone Thugs N Harmony - I Tried

Bone Thugs-N-Harmony - 1st Of The Month

Bone Thugs N Harmony - Foe Tha Love of Money

Naughty By Nature - O.P.P.

Naughty by Nature - Hip Hop Hooray

Naughty By Nature - Everythings Gonna Be Allright

Naughty By Nature - Uptown Anthem

Warren G - Regulate

Warren G - This D.J.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2008, 16:41:22 pm wysłana przez _ReD_ »

Marins

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: Grudnia 17, 2008, 15:56:00 pm »
Dla wielu mlodych ludzi Rap to Eminem, 50 Cent i cala reszta tego nowego gowna. Jest wiele osob ktore nigdy nieslyszalo prawdziwego rapu czy prawdziwej muzyki z tego gatunku. Jesli ktos naprawde chce poznac czym jest Rap to powininen przynajmniej sprawdzic The Tribe, De La Soul, Naughty by Nature, Common, Bone Thugs, The Roots, Luniz. Na pewno sa ludzie, ktorzy nigdy nie slyszeli kawalkow tych fenomenalnych Raperow, no bo skad, skoro rap to big E i 50. naprawde troche szkoda, ale taka jest moim zdaniem prawda.

Dobrze że Twoim zdaniem :)

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #257 dnia: Grudnia 19, 2008, 20:44:40 pm »
Marins nie bierz textu ReD'a do siebie - Ty oprócz Eminema słuchasz też inne rapsy, więc nie pasujesz to tego opisu, z którym oczywiście ja się zgadzam.
: Grudzień 17, 2008, 17:34:01 pm

Prince Paul - A Prince Among Thieves [1999]

Ta płyta jest moim ulubionym koncept-albumem jaki słyszałem!
Tak naprawdę to całość bardziej przypomina film niż LP - historia jest świetnie opowiedziana i bardzo wciągająca.

W skrócie: mamy 2 głównych bohaterów - Tariq, początkujący raper pragnący wybić się w rap-grze, dostał propozycje od WU na nagranie dema. TRU - przyjaciel Tariqa, diler narkotyków. Tru zazdrości przyjacielowi możliwości wybicia się w rapie, Tariq zazdrości Tru hajsu jaki on posiada.
Mamy wątki zarówno komediowe jak i dramatyczne. Całość zaczyna się jakby od końca, opisana jest sytuacja do której dotrzemy ponownie pod koniec płyty.

Dla mnie to jest arcydzieło - genialne bity, świetni goście(grający różne role), mistrzowski storytelling.

Kto nie zna - nadrabiać zaległości, bo to masterpiece jakich mało!!

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #258 dnia: Grudnia 19, 2008, 21:21:29 pm »
Dla wielu mlodych ludzi Rap to Eminem, 50 Cent i cala reszta tego nowego gowna. Jest wiele osob ktore nigdy nie slyszalo prawdziwego rapu czy prawdziwej muzyki z tego gatunku. Jesli ktos naprawde chce poznac czym jest Rap to powininen przynajmniej sprawdzic The Tribe, De La Soul, Naughty by Nature, Common, Bone Thugs, The Roots, Warren G, Luniz. Na pewno sa ludzie, ktorzy nigdy nie slyszeli kawalkow tych fenomenalnych Raperow, no bo skad, skoro rap to big E i 50. naprawde troche szkoda, ale taka jest moim zdaniem prawda.

Ogólnie beka z Ciebie i Twojego "prawdziwego" rapu. Po przykładach widać że słuchasz wszystkiego i niczego, żadnego gustu nie masz wyrobionego, więc nie wyskakuj z h8em na 50 jak za przeproszeniem ch***a wiesz. Co do Masta aca'a to nie jest żadne prowo poważnie typa nie toleruje, jak dla mnie jeden z najgorszych raperów ever. Razem ze swoimi przydupasami z eMc.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #259 dnia: Grudnia 20, 2008, 17:31:21 pm »
Odezwal sie expert lol, 50 to pozer i nic wiecej tak jak wiekszosc tych gangsta wannabe gwiazdeczek. Z reszta nawet nie bede sie wdawal w dyskusje na ten temat bo kazdy ma swoje zdanie.
: Grudzień 20, 2008, 11:22:53 am
Jakbyście chcieli posłuchać czegoś lepszego niż fenomalny Game, Eminem czy Kanye, to częstujcie sie:

Doomsday Productions - Redrum

Brotha Lynch Hung ft X-Raided - Return of da baby killa

Natas - Fuck the world

Woodie - Demonz N My Sleep

Three 6 Mafia-Fuckin wit dis Click

Ganksta N-I-P - Psycho

Jesli to jest wyznacznik twojego gustu, to prosze zamilcz i nie mow nic na temat mojego, bo jesli twoim zdaniem The Pharcyde, Roots, Bone Thugs czy Tribe swiadcza o jego braku to nie mam pytan lol
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2008, 18:38:34 pm wysłana przez _ReD_ »

Marins

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: Grudnia 20, 2008, 22:57:38 pm »
Panowie zamiast się kłócić to sprawdźcie to

Mr. Lil One płyta "Once In a Dacade PT.2" Hokus Pokus
http://www.wrzuta.pl/audio/k5rlZUPtU2/hokus_pokus_mr._lil_one

Mr Lil One - Suicide/Homicide
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2008, 22:59:54 pm wysłana przez Marins »

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #261 dnia: Grudnia 20, 2008, 23:07:44 pm »
Gustu nie masz bo g-funkowy Warren sie nijak ma do zawieszonego na pokoju na świecie Commona, BTNH ze swoimi techniczno-śpiewanymi zwrotkami do twórczości rootsów, drący morde yukmouth z lunizów do lajtowego tribe'a. Brzmieniowo ten zestaw to jak country, punk i death metal. Słuchasz Rapu czyli wszystkiego co Ci wpadnie w ręce, a nie jest 50 centem i wydaje Ci się że jesteś lepszy od gimbusów którzy się nim jarają. Ten cały A-n czy Marins słuchają muzyki której nie trawie ale mają przynajmniej jakiś gust wyrobiony. Usłyszałeś kilku wykonawców którzy nagrywali przed 2000 rokiem i wydaje Ci się że jesteś ekspertem.

lol

Marins

• Gość
« Odpowiedź #262 dnia: Grudnia 21, 2008, 11:31:34 am »
Podczas wywiadu z magazynem Esquire, Eminem zdradził co nieco o swoim nowym albumie Relapse i nowym, pozytywnym nastawieniu umysłowym. "Przez ostatni rok uczyłem się jak nie być złym o wszystko tylko cieszyć się z tego co mam i co osiągnąłem. Robiąc tak stałem się szczęśliwszy i nie użalam się już nad sobą. Nie mówię, że moja muzyka stała się szczęśliwsza ale jest o wiele bardziej zaskakująca i ciekawa." Nie mamy jednak czego się obawiać bowiem Marshall szybko dodał: "Nie martwcie się, na tych kawałkach nadal słychać agresję."

: Grudzień 21, 2008, 11:27:41 am
Albumy które mają się pojawić w 2009r. ze stajni Shady/Aftermath/G-Unit.

Eminem - Relapse
Dr. Dre - Detox
50 Cent - Before I Self Destruct
Cashis - The Art Of Dying
D12 - Ambitions

JHON_DOE

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
  • got light>?
« Odpowiedź #263 dnia: Grudnia 21, 2008, 12:53:01 pm »
Podczas wywiadu z magazynem Esquire, Eminem zdradził co nieco o swoim nowym albumie Relapse i nowym, pozytywnym nastawieniu umysłowym. "Przez ostatni rok uczyłem się jak nie być złym o wszystko tylko cieszyć się z tego co mam i co osiągnąłem. Robiąc tak stałem się szczęśliwszy i nie użalam się już nad sobą. Nie mówię, że moja muzyka stała się szczęśliwsza ale jest o wiele bardziej zaskakująca i ciekawa." Nie mamy jednak czego się obawiać bowiem Marshall szybko dodał: "Nie martwcie się, na tych kawałkach nadal słychać agresję."

Eminem - Relapse
Dr. Dre - Detox
D12 - Ambitions

to jest temat o amerakanskim rapie????
chyba popie.Gratuluje gustu i obeznania w ahmerykanskim rapsie

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #264 dnia: Grudnia 21, 2008, 14:10:24 pm »

No to pochwal się co tam słuchasz, bo jestem ciekaw...

JHON_DOE

• Pionier
  • *
  • got light>?
« Odpowiedź #265 dnia: Grudnia 21, 2008, 14:20:07 pm »
hmmmm o ile dobrze rozumiem słuchacie rapu zeby sie tym chwalic przed nastoletnimi suniami w strojach swoich starszych sióstr...
z tych które raczej powinniscie kojarzyc pare z brzegu
WU TANG CLAN jak i całe wu fam
Onyx
Cypress Hill
NWA
Public Enemy
KRS
Boot Camp Click
Jery The Damaya
Afura
Noughty By Nature
Redman
Jedi Mind Tricks
oprócz tego w kurwe podziemia amerykanskiego i wiele rapu from the 90's

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #266 dnia: Grudnia 21, 2008, 14:23:36 pm »
Nie zrozumiałeś mnie - wrzuć mi tu jakąś porządną płytę/track i napisz co w tym jest takiego extra...
Takie listy to ja mam w dupie :x Chcę poznać nowe, ciekawe tracki, -  nie interesuje mnie co tam słuchałeś przez lata...

JHON_DOE

• Pionier
  • *
  • got light>?
« Odpowiedź #267 dnia: Grudnia 21, 2008, 14:29:39 pm »
watpie zebym wpasowal sie w wasze preferencje skoro rap mainstreamowy wiedzie w waszych glosnikach prym...

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #268 dnia: Grudnia 21, 2008, 14:31:35 pm »
watpie zebym wpasowal sie w wasze preferencje skoro rap mainstreamowy wiedzie w waszych glosnikach prym...

Taa - Deltron, Prince Paul(przykłady z ostatnich stron) to mainstream w ch***
Dzięki za tracki - potem obadam...

JHON_DOE

• Pionier
  • *
  • got light>?
« Odpowiedź #269 dnia: Grudnia 21, 2008, 14:36:31 pm »
akurat nie pisalem o tych wykonawcach..chodzilo mi o ekipe G NIOTA...płytka Princa to banger,a jego zdolnosci producenckie sa znane mi  juz od czasów Gravediggaz ,gdzie tworzył naprawde mroczne wykrecone beaty.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #270 dnia: Grudnia 21, 2008, 18:43:38 pm »
No to że napisał jakie płytki wychodzą w 2009 nie oznacza że ich słucha. A jak by nie było to G-unit i reszta tworzą raperskie USA. Te bardziej komercyjne, nastawione na show, ale jednak.

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #271 dnia: Grudnia 21, 2008, 18:55:12 pm »
hmmmm o ile dobrze rozumiem słuchacie rapu zeby sie tym chwalic przed nastoletnimi suniami w strojach swoich starszych sióstr...
Onyx
Cypress Hill
NWA
Public Enemy
KRS
Boot Camp Click
Jery The Damaya
Afura
Noughty By Nature
Redman
Jedi Mind Tricks

Następny ekspert z dupy, nawet niektórych nie potrafisz poprawnie zapisać, ludzie którzy twierdzą, że słuchają "całego wu-fam" prezentują ten sam poziom co Ci co mówią że 50 centa słuchali od czasów gdy nagrywał u JMJ. Co do tekstów o nastoletnich suniach to odpuść bo pewnie jesteś w pierwszej liceum i wydaje Ci się że jesteś lepszy od gimbusów co słuchają 50 centa bo usłyszałeś paru raperów, którzy na mtv lecą trochę rzadziej.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #272 dnia: Grudnia 21, 2008, 19:00:31 pm »

Eminem - Relapse
Dr. Dre - Detox
D12 - Ambitions

Przejrzyj cały temat a nie piszesz posty wyssane z palca cieniasie. "Gratuluję" twojego gustu,sry ale niczym nie zaskoczyłeś.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #273 dnia: Grudnia 21, 2008, 19:08:25 pm »
ja pierdziele ludzie...
każdy słucha tego co lubi. Jeden lubi 50 Centa i Eminema a inny np coś bardziej oldschoolowego.
Jechać po ludziach tylko dlatego że słucha wg nas gorszego rapera, albo w ogóle gorszej muzyki to debilizm.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 21, 2008, 19:10:27 pm »
wuher, jak narazie najgorszy i najbardziej lamerski poziom to representujesz ty, tak mocno chcesz pokazac ze sie niby znasz i jestes cool ze jest to az smieszne, a z tego co wczesniej napisales to mialo niezla polewke kilku moich znajomych lol

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 21, 2008, 19:25:36 pm »
Ja nie muszę nikomu pokazywać, że jestem "cool"(gratuluje słowo które było modne jakieś 10 lat temu), a już na pewno nie na forum internetowym. Ty za to wyskakujesz z tekstami o "prawdziwym rapie", hejtujesz 50 centa, którego każdy głupi może hejtować, a hajtujesz go tylko dlatego, że tak jest modnie(anty-fani Fiddy'ego są już bardziej męczący, niż jego fani, co ciekawe coraz częściej jak widać na Twoim czy tego co słucha "całego wu-famu" przykładzie prezentują poziom merytoryki niższy niż wywiady Moniki Olejnik) wyskakujesz z takimi przykładami, że szkoda gadać i masz czelność twierdzić, że mi zależy na tym żeby pokazać że się "niby znam". Pozdrów kumpli.

lol

Ruff Priest

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 21, 2008, 19:55:19 pm »
Co sądzicie o Beastie Boys?

JHON_DOE

• Pionier
  • *
  • got light>?
« Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 21, 2008, 20:31:35 pm »
Onyx
Cypress Hill
NWA
Public Enemy
KRS
Boot Camp Click
Jery The Damaya
Afura
Noughty By Nature
Redman
Jedi Mind Tricks

Następny ekspert z dupy, nawet niektórych nie potrafisz poprawnie zapisać, ludzie którzy twierdzą, że słuchają "całego wu-fam" prezentują ten sam poziom co Ci co mówią że 50 centa słuchali od czasów gdy nagrywał u JMJ. Co do tekstów o nastoletnich suniach to odpuść bo pewnie jesteś w pierwszej liceum i wydaje Ci się że jesteś lepszy od gimbusów co słuchają 50 centa bo usłyszałeś paru raperów, którzy na mtv lecą trochę rzadziej.
to widac jaki ty jestes ekspert skoro oczekujesz odemnie zebym wymienil cale wu fam hah rozjebales mnie kolo...co do mojego wieku to mam lat 21 i rapu slucham od lat 16 wiec mi nie pierd**.Zespoly ktore wymienilem to te bardziej rozpoznawalne,bo sadze ze gdybym zarzucil kapelą to bys nie wiedzial gdzie jest prawa a gdzie lewa...
: Grudzień 21, 2008, 20:18:22 pm
Bez kolejności:

Brotha Lynch Hung ? Season of da Siccness
X-Raided - Unforgiven
Esham - KKKill the Fetus
Three 6 Mafia - Mystic Stylez
C.O.S. - Siccmade Rituals
Ganksta NIP - The South Park Psycho

Wyszło 6.
pozatym nie mam o czym konwersowac z typem dla ktorego rap amerykanski to głownie poludnie...nie jestes w zadnym stopniu oryginalny.
SORY MAN NO BONUS!
: Grudzień 21, 2008, 20:24:23 pm
A to moje 6 najlepszych albumów na dzien dzisiejszy:

KRS "Return of the Boom Bap"
Gravediggaz "Six feet deep"
Wu Tang Clan "Enter The 36 Chambers" STIIL NUMBER ONE!
ONYX "All we got iz us"
Top Quality  "Magnum Opus"
Parental Advisory "Ghetto Street Funk"

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 21, 2008, 20:35:31 pm »
Gdybyście przejrzeli ten temat gdzieś od strony trzeciej zaczyna się podobna wojenka, w której brałem udział i podobnie jak niektórzy też chciałem innym wyperswadować słuchanie G-Unit i innych G-niotów.

Ludzie, to jest bez sensu!!! Nikt nikogo nie przekona - wszyscy strugają wielkich kozaków z rapu, że w ch** ogarniają temat i w ogóle są pro. A powiedzmy sobie szczerze, że tak nie jest...
 Jimson rapował:
Ostatnio typków z podziemia duma rozpiera
Tak jakby ssali szesnastki prosto z chu*a Big L'a
Na forum widzę, że to się udzieliło niektórym.
Ja mam to gdzieś - wrzucam to, co mi się podoba, komentuje wtedy, gdy ktoś zapoda coś ciekawego - ograniczając krytykę do minimum.

Innym proponuje zrobić to samo i dać na wstrzymanie...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2008, 20:38:21 pm wysłana przez A-n »

JHON_DOE

• Pionier
  • *
  • got light>?
« Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 21, 2008, 20:41:32 pm »
hejtujesz 50 centa, którego każdy głupi może hejtować, a hajtujesz go tylko dlatego, że tak jest modnie
lol
no no
ja tam napewno nie hejtuje słuchaczy "rapu" tego typu ,bo jesli ktos podziwia plastikowych gangsta z tivaja to ich sprawa..GUSTA i gusciki...
a jesli juz mial bym wymienic cechy poprzez ktore nie trawie 50taka to jego słabe teksty ,flow i to ze ten czlowiek to poprostu aktor ktory slicznie wpasowuje sie w gusta hip popowców i nastolatek dla ktorych mtv to dom bozy.JEden z argumentów ktory uswiadamia mnie dlaczego ten czarnuch wzbudza az taki wielkie  zainteresowanie to chyba fakt ze zostal postrzelony 7 razy.To jest naprawde chlodne  :lol:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2008, 20:43:28 pm wysłana przez JHON_DOE »