A)Czy taka konwersacja jest możliwa ?
B)Czy PS3 ma dostatecznie tyle mocy?
C)Czy według was (konsolowców) ta gra mogła by zbudzić zainteresowanie?
D)czyli ogólnie:czy ta gra jest warta świeczki?
Ad1. Oczywiscie. Osobiscie wydaje mi sie, ze Crysis na PS3 osiagnie poziom jak Crysis z PC w 720p ze wszystkim na medium.
Ad2. Crysis to jest pierwsze next genowa gra. Pierwsza gra ktora miala wyraznie lepsza grafike od poprzedniej generacji byly Girsy, ale gameplay - swietny, jednak nic nowego. odkrywczego tam nie bylo. Zas Crysis nie dosc, ze ma grafike na poziome "o ja cie p**rdole" (sorrki, ale tak jest;) to jeszcze fizyka niszczy wszystko co widzielismy w grach wczesniej. Do tego olbrzymi teren, ogromna swoboda, niesamowita dbalosc o detale. Moze byc krucho z ta moca. Raczej jestem spokojny, ze zarowno fizyke i AI mozna uzyskac identyczne jak na PC, tak brak loadingow, otwartosc terenu i przedewszystkim jakosc grafiki - nie sadze.
3. Zainteresowanie to ona wzbudzila przeszlo dwa lata temu gdy pokazali pierwsze rendery.
4. Na poczatku Crysis jako gra nie robilo na mnie wrazenia. Teraz sobie pykam na kompie ze wszystkim na High w 720p - cholera jedyna gra jaka jest na PC, ktorej nie moge uciagnac na fullu w 1080p ;( - i musze powiedziec, ze im dluzej gram tym bardziej jestem w szoku. IMO lepsza jest niz CoD4, tzn to sa inne doznania. CoD4 to niesamowicie filmowe wydarzenie na jeden raz. JEstesmy tam prowadzeni za raczke, korytarzami, mamy do czynienia z respawn'ujacymi sie przeciwnikami. Gra sie od punktu do punktu, ale niesamowicie widowiskowo przy tym z wielce filmowym akcentem. Zas Crysis to gra ktora jest tak fajna jak grajacy;). Jezeli grasz jak cep i gnasz do przodu, to gra jest nudna, ale jak zaczynasz kombinowac, szukac nowych mozliwosci to masakra. Czegos takiego nie bylo wczesniej. IMO FPSy roku to Bio, CoD4 i Crysis. Kazda z tych gier nalezy do kategorii "trzeba to przejsc"