It appears that Bioshock 2: Sea of Dreams will have a multiplayer mode, and will be available for the PC,PS3,and 360.? Extending and enhancing Unreal Engine 3 with proprietary networking tech to address gameplay, performance, platform, production, tools, and QA needs? Responsible for delivering a robust, scalable, and responsive multiplayer gameplay code and backend services for the PC, PS3, and Xbox 360 platforms
http://www.trofeaps3.com/trophies/news.php?readmore=293ruszyła stronka Bio2
18. marca spodziewałbym się czegoś nowego. W liście ze stronki podana jest ta data, a obok niej wskazówka "Keep Waiting". Nie czytałem niczego, ponieważ boję się o jakiekolwiek spoilery dotyczące "jedynki" w którą nie grałem.
Kupisz mi PS3 ?
Mam, ale framerate pozostawia wiele do życzenia. Nie chcę iść na półśrodki z tą grą, chcę ją zobaczyć taką, jaką widzą ją jej twórcy.
Wygląda na to, że druga część BioShock powoli wychodzi z ukrycia i tryby maszyny marketingowej są już naoliwione. Na razie uruchomiona została strona Something in the Sea, na której możemy znaleźć dwie notki o porwaniu małej dziewczynki i fotkę lalki, którą widzieliśmy w pierwszym teaserze gry. Kotaku informuje również, że na ulicach można już spotkać plakaty, które zachęcają do odwiedzenia powyższej witryny
After decompiling the Bioshock 2: Sea of Dreams website, we found a couple of hidden files including a load of dates scattered about seemingly at random. However, after more searching through the files we found those same dates overlayed on the world map on the teaser site. Each date marks a location, perhaps where a child was taken by this ?monster??Interestingly, there is one cross on the map that does not have a date located at the mid-atlantic? not Rapture which is located between Iceland and Greenland, but the exact supposed location of Atlantis. So, perhaps they can pull of another Bioshock in a similar setting. The idea of 2K?s take on Atlantis sounds pretty exciting.
Redaktorzy Eurogamera postanowili przyjrzeć się bliżej stronie zapowiadającej BioShock 2 , o której pisał Wam Maciu, i dokonali interesujących odkryć. Najważniejsze przypuszczenie brzmi - akcja gry będzie mieć miejsce siedem lat po części pierwszej. Skąd ten pomysł? Wycinek z gazety, o uprowadzeniu dziewczynki z jej sypialni jest datowany na 20 lutego 1967 r., natomiast BioShock rozgrywał się w roku 1960.
Na podstawie gazetowej notki, Eurogamer wysnuł też wniosek, że Big Daddy porywa dziewczynki z miast położonych na wybrzeżu, ale ta teoria ma słabsze podstawy.
że Big Daddy porywa dziewczynki z miast położonych na wybrzeżu
Nieco badziewne... Big Daddy porywający dzieci, Atlantyda?? Bueerk!!! Coś czuję, że przekombinują.
Wygląda na to, że 9 kwietnia skończą się nasze domysły i poznamy wreszcie konkretne informacje nt BioShock 2. Wtedy to właśnie ukaże się 200. nr PC Gamer, w którym znajdzie się ekskluzywny materiał poświęcony grze. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie to co najmniej porządna zapowiedź, powinniśmy zatem dowiedzieć się czegoś nt fabuły oraz zobaczyć pierwsze screeny.
We?ve got a full 10-page spread with tons of exclusive info and art on the return to Rapture. As the player returns the underwater city, the Big Sister awaits you.
Dokładnie rzecz biorąc to Take-Two podało listę gier, które firma wyda do końca października 2009 roku, bo wtedy właśnie kończy się ich rok fiskalny 2009. Lista prezentuje się okazale głównie dzięki kilku wyróżniającym się tytułom: Beaterator TBA BioShock 2 TBA Borderlands Xbox 360, PS3, Games for Windows Don King Boxing Wii, DS Grand Theft Auto: Chinatown Wars DS Grand Theft Auto IV drugi epizod Xbox 360 Mafia II Xbox 360, PS3, Games for Windows Major League Baseball 2K9 PSP Midnight Club: Los Angeles DLC - South Central Premium Upgrade Xbox 360, PS3 NBA 2K10 wiele platform NHL 2K10 wiele platform Red Dead Redemption Xbox 360, PS3
Mam nadzieję, że nie będzie to time-exclusive jak w przypadku jedynki i gra jednocześnie ukaże się na X360 i PS3.
Cytat: Ryo w Marca 11, 2009, 12:47:43 pmMam nadzieję, że nie będzie to time-exclusive jak w przypadku jedynki i gra jednocześnie ukaże się na X360 i PS3.to jest raczej pewne, oby tylko bohater nie był niemową (ok w 1 powiedział...czy 3 zdania).Bo to daje większe pole do popisu dla scenarzystów i lepiej się wczuć w osobę którą gramy.