Chyba każdy z czytających tego bloga po usłyszeniu wypowiedzi koncernu Sony na temat kresu popularnej "czarnuli" zorientował się, że czas Playstation 2 mija. Była już najlepsza konsola na Świecie niestety nie ma za wielu zapowiedzi, a jak już to gry, które ujrzą światło dzienne będą daleko od idealu, oczywiscie zdarza sie wyjatki, jednak zbyt wiele ich nie bedzie. Sony oglasza zapowiedzi dla swoich konsol, w których PlayStation 2 zostaje pominięte. Pare dni temu snilo mi sie, ze konsola Ps2 dojrzala i wyrosly w jej usta. Nie zwlekajac dlugo zaczalem jej zadawac pytania odnosnie jej przyszlosci, przytaczam ponizej odpowiedz "czarnuli" :
"Rozmawiałem z szefem Sony i powiedziałem, że jeśli będę brany pod uwagę, to na pewno nie odmówię posłuszeństwa. Gdy rozmawialiśmy , powiedział, że paru decyzji nadal nie podjął i nie jest do końca pewien, jak będzie wyglądała ostateczna lista zapowiedzi. Z jego słów wynikało jednak, że rok 2009 będzie szansą dla PSP, a ja mógłbym być brany pod uwagę w kontekście gier na imprezy."
Nawet gdyby Sony nie wydawalo nowych gier do PlayStation 2, jestem przekonany, że ten także nie wyskoczy z pretensjami. Oprócz tego, że to wyśmienita konsola (pewnie bardziej przed laty niż teraz), to przede wszystkim jest z klasą.Takich konsol jest niewiele, bo która może po upływie 9 lat od premiery pochwalić się taka popularnością oraz arcybogata biblioteka gier - DMC, GOW,GTA,Klonoa,DOA2,FF,Black,SH i wiele innych.