Ech no dobra pytam się ciebie grami co tu jest popierdółkowate:
-advance wars (obydwie werje)
-tony hawki
-FF XII: Revenant Wings
-FF IV
-Guitar Hero
-Metroid Prime: Hunters
- Ninja Gaiden: DS
- Zelda
- Fire Emblem
- Pokemon Diamond and Pearl
- World ends with you
- New Super Mario Bros
- Phoenix Wrighty (wszystkie)
- fifa 08
- Dementium the ward
- COD4
- Mario kart
- Resident Evil
Która z powyższych jest słaba ?
A czy ja powiedziałem "gra <tu wklej jakikolwiek tytuł z wymienionej wyżej listy> jest pierdółkowata / słaba? Nie, wymieniłeś wiele świetnych gier, które po prostu do mnie jakoś nie trafiają lub też przejadły mi się dawno temu. Pytacie się skąd wziął się taki stereotyp u graczy? Może stąd, że duża liczba gier na tej konsoli skierowana jest właśnie do młodszych (wspomagaczem takiego poglądu są różnego rodzaju "pierdółkowate" listy najlepszych gier przeznaczonych dla dzieci, jak np. ta -->
http://www.usatoday.com/tech/columnist/jinnygudmundsen/2007-12-07-best-of-2007_N.htm, gdzie większość gier pochodzi właśnie z NDS'a i Wii), lub casual gamers, wiele też z gier pochodzących z kraju kwitnącej wiśni po prostu jest niezrozumiała dla europejskich graczy. I nie mówcie mi w tym momencie, że odkryłem przed wami Amerykę, że głównym targetem nintendo są właśnie te kręgi odbiorców. Jednocześnie zaznaczam i pogrubiam nawet,
że nie oznacza to że na NDS brakuję gier dla wyjadaczy, czy też dorosłej części naszej małej społeczności. Chociażby wymieniony przez ciebie ninja gaiden, który mnie jednak osobiście po prostu nie obchodzi, dlatego też napisałem:
W ogóle to powiem tak, jeżeli miałbym się zdecydować na DS'a to póki, co zachęca mnie tylko The Legend of Zelda: Phantom Hourglass później długo długo nic aż do nadchodzącego GTA (jeżeli w ogóle będzie dobre).
wyrażając w ten sposób brak zainteresowania resztą tytułów wydanych na tą konsolę, a nie negowaniem, a już na pewno nie besztaniem z błotem reszty gier.
Przyznam że dla mnie teza o większej dorosłości PSK nad NDSem to też jednen z najbardziej niezrozumiałych steretypów jakie panują wśród graczy...
Po prostu zwyczajnie nie wiem jaka jest defincja dorosłości gry - bo chyba nie o poziom grafiki tu chodzi. Jasne - jest masa popierdułek typu jakieś Cooking Mama itp na NDs-ie ale jednocześnie na NDSie jest mim zdaniem znacznie więcej gierek właśnie dla osób tylko dorosłych tzn. takich gdzie liczy się coś więcej niż tylko zręczność w posługiwaniu się przyciskami.
Heee...a pamiętacie taki temat "czy gry są tylko dla dzieci?" znanego skądinąd Revampeda (czy jak mu tam). Chciałem to przekształcić właśnie w rozmowę, czym właściwie są gry dla dorosłych (i nawet wspierał mnie w tym niejaki grafoman)? Czy gry oznaczone "M" to gry pisane z myślą o dorosłym odbiorcy i przemawiające największą dojrzałością? Bo co tak na prawdę jest bardziej dorosłe manhunt, czy np. seria Final Fantasy? Posypały się offtopici, temat poleciał do kosza, a z nim i sam pomysł.
A wracając do myśli przewodniej
Do tematu to chciałbym już zobaczyć chociaż 1 screen z gry
Może na GC pokażą coś więcej niż tylko jeden screen z gry.