Autor Wątek: GTA: Chinatown wars  (Przeczytany 13688 razy)

lupinator

• Gość
GTA: Chinatown wars
« dnia: Lipca 15, 2008, 18:48:27 pm »
Szok  :shock: GTA na DSa :shock: Czekamy na więcej info.   :grin:

Podtytuł dodany
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2008, 18:52:43 pm wysłana przez Lupi, prawie admin »

Tarniak

• Gość
Odp: GTA
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 15, 2008, 18:51:03 pm »
China Town.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
Odp: GTA: Chinatown wars
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 15, 2008, 18:55:14 pm »
Zaraz będą komenty że teraz R* się sprzedało.
Czekam na screeny.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 15, 2008, 18:57:47 pm »
Nie dziwię się, że wyszło. GTA było już na GBA.;)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 15, 2008, 19:21:30 pm »
Nie dziwię się, że wyszło. GTA było już na GBA.;)
Ale nic nie wskazywało na to, że wyjdzie i na DSa.
Ciekawe, co będziemy robili stylusem i czy dostaniemy całe miasto (bo chyba nie samo Chinatown).

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 15, 2008, 19:24:10 pm »
Nie sądzę, żeby to był jakiś hit, ale poczekamy, zobaczymy.

Mikes

• Łajka
  • Reputacja: 0
  • Ej.
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 15, 2008, 23:47:34 pm »
<niuch niuch> Coś czuje. <niuch niuch>a, wiem co. Crapa.

Tanner

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 4
  • jeje...
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 15, 2008, 23:51:02 pm »
no crapem ostro wali.. cos jak assassain's creed troche

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 15, 2008, 23:51:59 pm »
no crapem ostro wali..
Tytuł?

Tanner

• Pawka Morozow
  • jeje...
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 16, 2008, 00:11:23 am »
no chinatown, a w jakim jestesmy wątku?

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 16, 2008, 00:13:07 am »
Wicie to wcale nie musi być GTA jakie znamy, to może być zupełnie co innego, karcianka anyone?

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 16, 2008, 00:15:12 am »
Zapytałem, czy to tytuł tak ci 'crapem ostro wali'. <sciana>

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 16, 2008, 00:17:04 am »
Wicie to wcale nie musi być GTA jakie znamy, to może być zupełnie co innego, karcianka anyone?
IMO to będzie jakiś słownik angielskiego.

Tanner

• Pawka Morozow
  • jeje...
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 16, 2008, 00:30:17 am »
Zapytałem, czy to tytuł tak ci 'crapem ostro wali'. <sciana>
niet, ale nie zawsze przenoszenie wielkich serii na kieszonsolki dobrze sie kończy ( patrz AC) <sufit>
Opublikowane: Lipiec 16, 2008, 00:27:23
poza tym, potwierdzenie stwierdzenia Mikes'a  :-P

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 16, 2008, 02:19:48 am »
IMO to będzie jakiś słownik angielskiego.

Nieładnie wyrażasz swoją zazdrość w stosunku do posiadaczy DSa, Michale.  :(

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 16, 2008, 13:14:30 pm »
Wreszcie coś ciekawego na DSa, już miałem dość tych jRPG ;/

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 18, 2008, 02:07:40 am »
Dwa cytaty z Sama Housera.
This is a game that will deliver a rich, fast-paced and intense 'Grand Theft Auto' experience that will be truly unique to Nintendo's handheld platform.
Rockstar Leeds, along with the team at Rockstar North, has built upon a decade of progressive design on Grand Theft Auto, and has created something fundamentally fresh and immersive.

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 18, 2008, 11:16:16 am »
Wreszcie coś ciekawego na DSa, już miałem dość tych jRPG ;/
Jakich jRPG, jeśli można zaofftopować? :-D Bo ja szukam jakichś dobrych na DSa.

grami

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 02, 2008, 00:58:27 am »
No mnie ta wiadomość z lekka zbiła z tropu, typowe wtf miałem przez chwilkę w głowię (jak dla mnie jedyna warta uwagi wiadomość od nintendo na minionym E3)`. Spoko gta zawszę było na GB już od GBC, często nie najlepszej jakości, jednak teraz z każdą kolejną częścią coraz bardziej spoczywa na tej grze brzemię tytułu - giganta, po prostu Rockstar nie może sobie za bardzo pozwalać na wpadki. Tym bardziej po całej tej aferze z chęcią przejęcia Take Two przez EA. Przy tak dużej liczbie sprzedanych DS'ów, nie bardzo mogą sobie pozwolić na takiego crapa, lepiej mimo wszystko sprzedałaby się - może nie wybitna - ale chociaż dobra gra. Jeżeli chłopaki z R trochę pomyślą przy tej produkcji i szerszego i ciekawego zastosowania stylusa, to wydaję mi się, że jeszcze mogą nas nie lada zaskoczyć. Mimo, że nie mam DS'a to po cichu liczę na małego killera, jako że DS do tej pory w ogóle mnie nie interesowała jako platforma do gier tak może coś się zmieni z takimi troszkę doroślejszymi produkcjami, jak ta.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 02, 2008, 11:28:53 am »
jako że DS do tej pory w ogóle mnie nie interesowała jako platforma do gier tak może coś się zmieni z takimi troszkę doroślejszymi produkcjami, jak ta.
Widzę, że nie jesteś w temacie gier przez ostatnie kilka miesięcy, więc pragnę cię uświadomić - na DSa jest dość dużo "doroślejszych gier" od zbierania cukierków na polanie pełnej słońca.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 02, 2008, 11:56:44 am »
jako że DS do tej pory w ogóle mnie nie interesowała jako platforma do gier tak może coś się zmieni z takimi troszkę doroślejszymi produkcjami, jak ta.
Widzę, że nie jesteś w temacie gier przez ostatnie kilka miesięcy, więc pragnę cię uświadomić - na DSa jest dość dużo "doroślejszych gier" od zbierania cukierków na polanie pełnej słońca.

Ja też to powtarzam w nieskończoność, ale znów, w tym wypadku, mi się nie chciało. Taki panuje stereotyp i już.

grami

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 02, 2008, 14:24:18 pm »
Nie jestem faktycznie jakoś super obeznany w temacie DS'ów, jednak dział poket w psx extreme wciągam z miesięczną regularnością. Może troszkę źle się wyraziłem, nie mówię, że dorosłych gier na DS'ie w ogóle nie ma, jednak musicie przyznać, że odsetek pierdułowatych gierek jest jednak troszkę większy niż w przypadku PSP. W ogóle to powiem tak, jeżeli miałbym się zdecydować na DS'a to póki, co zachęca mnie tylko The Legend of Zelda: Phantom Hourglass później długo długo nic aż do nadchodzącego GTA (jeżeli w ogóle będzie dobre).

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 02, 2008, 22:46:08 pm »
Przyznam że dla mnie teza o większej dorosłości PSK nad NDSem to też jednen z najbardziej niezrozumiałych steretypów jakie panują wśród graczy...

Po prostu zwyczajnie nie wiem jaka jest defincja dorosłości gry - bo chyba nie o poziom grafiki tu chodzi. Jasne - jest masa popierdułek typu jakieś Cooking Mama itp na NDs-ie ale jednocześnie na NDSie jest mim zdaniem znacznie więcej gierek właśnie dla osób tylko dorosłych tzn. takich gdzie liczy się coś więcej niż tylko zręczność w posługiwaniu się przyciskami.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 03, 2008, 13:15:24 pm »
Ech no dobra pytam się ciebie grami co tu jest popierdółkowate:
-advance wars (obydwie werje)
-tony hawki
-FF XII: Revenant Wings
-FF IV
-Guitar Hero
-Metroid Prime: Hunters
- Ninja Gaiden: DS
- Zelda
- Fire Emblem
- Pokemon Diamond and Pearl
- World ends with you
- New Super Mario Bros
- Phoenix Wrighty (wszystkie)
- fifa 08
- Dementium the ward
- COD4
- Mario kart
- Resident Evil

Która z powyższych jest słaba ?

Do tematu to chciałbym już zobaczyć chociaż 1 screen z gry :/

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 03, 2008, 14:11:48 pm »
Skończcie, bo znowu będę płakał w kącie, bo nie kupiłem DSa z wypłaty. :?

grami

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 03, 2008, 22:40:47 pm »
Ech no dobra pytam się ciebie grami co tu jest popierdółkowate:
-advance wars (obydwie werje)
-tony hawki
-FF XII: Revenant Wings
-FF IV
-Guitar Hero
-Metroid Prime: Hunters
- Ninja Gaiden: DS
- Zelda
- Fire Emblem
- Pokemon Diamond and Pearl
- World ends with you
- New Super Mario Bros
- Phoenix Wrighty (wszystkie)
- fifa 08
- Dementium the ward
- COD4
- Mario kart
- Resident Evil

Która z powyższych jest słaba ?
A czy ja powiedziałem "gra <tu wklej jakikolwiek tytuł z wymienionej wyżej listy> jest pierdółkowata / słaba? Nie, wymieniłeś wiele świetnych gier, które po prostu do mnie jakoś nie trafiają lub też przejadły mi się dawno temu. Pytacie się skąd wziął się taki stereotyp u graczy? Może stąd, że duża liczba gier na tej konsoli skierowana jest właśnie do młodszych (wspomagaczem takiego poglądu są różnego rodzaju "pierdółkowate" listy najlepszych gier przeznaczonych dla dzieci, jak np. ta --> http://www.usatoday.com/tech/columnist/jinnygudmundsen/2007-12-07-best-of-2007_N.htm, gdzie większość gier pochodzi właśnie z NDS'a i Wii), lub casual gamers, wiele też z gier pochodzących z kraju kwitnącej wiśni po prostu jest niezrozumiała dla europejskich graczy. I nie mówcie mi w tym momencie, że odkryłem przed wami Amerykę, że głównym targetem nintendo są właśnie te kręgi odbiorców. Jednocześnie zaznaczam i pogrubiam nawet, że nie oznacza to że na NDS brakuję gier dla wyjadaczy, czy też dorosłej części naszej małej społeczności. Chociażby wymieniony przez ciebie ninja gaiden, który mnie jednak osobiście po prostu nie obchodzi, dlatego też napisałem:
W ogóle to powiem tak, jeżeli miałbym się zdecydować na DS'a to póki, co zachęca mnie tylko The Legend of Zelda: Phantom Hourglass później długo długo nic aż do nadchodzącego GTA (jeżeli w ogóle będzie dobre).
wyrażając w ten sposób brak zainteresowania resztą tytułów wydanych na tą konsolę, a nie negowaniem, a już na pewno nie besztaniem z błotem reszty gier.

Przyznam że dla mnie teza o większej dorosłości PSK nad NDSem to też jednen z najbardziej niezrozumiałych steretypów jakie panują wśród graczy...

Po prostu zwyczajnie nie wiem jaka jest defincja dorosłości gry - bo chyba nie o poziom grafiki tu chodzi. Jasne - jest masa popierdułek typu jakieś Cooking Mama itp na NDs-ie ale jednocześnie na NDSie jest mim zdaniem znacznie więcej gierek właśnie dla osób tylko dorosłych tzn. takich gdzie liczy się coś więcej niż tylko zręczność w posługiwaniu się przyciskami.

Heee...a pamiętacie taki temat "czy gry są tylko dla dzieci?" znanego skądinąd Revampeda (czy jak mu tam). Chciałem to przekształcić właśnie w rozmowę, czym właściwie są gry dla dorosłych (i nawet wspierał mnie w tym niejaki grafoman)? Czy gry oznaczone "M" to gry pisane z myślą o dorosłym odbiorcy i przemawiające największą dojrzałością? Bo co tak na prawdę jest bardziej dorosłe manhunt, czy np. seria Final Fantasy? Posypały się offtopici, temat poleciał do kosza, a z nim i sam pomysł.

A wracając do myśli przewodniej :lol:

Do tematu to chciałbym już zobaczyć chociaż 1 screen z gry :/

Może na GC pokażą coś więcej niż tylko jeden screen z gry.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2008, 05:06:20 am wysłana przez grami »

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 04, 2008, 12:31:17 pm »
To teraz wszystko spoko, wszystko jasne. Tylko to po prostu tak zabrzmialo jakbyś nie widział żadnej dobrej gry na DS. Fakt od wyjścia DSa Nintendo przyjęło inną strategie, ale na szczęście w DSa to tak nie uderzyło jak w Wii. Dlatego mnie to zdziwiło a wręcz lekko poruszyło.
Dziwi mnie tylko jeszcze to że żadna gra powyżej ci nie leży. Ty to masz delikatne podniebienie  :P

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #27 dnia: Września 20, 2008, 20:56:09 pm »
Przeznaczony na Dual Screena projekt jest jak na razie wielką niewiadomą i od momentu jego ujawnienia podczas tegorocznych targów E3 nie uzyskaliśmy dostępu do żadnych związanych z nim faktów. Możliwe jednak, że przez przypadek światło dzienne ujrzał opis najważniejszych właściwości tytułu, a wszystko to za sprawą ankiety konsumenckiej, która przed kilkoma dniami wyciekła najprawdopodobniej z siedziby Rockstara i została opublikowana na jednym z blogów serwisu UGO. W dokumencie, który na wniosek producenta zdjęto już z witryny, pojawił się wykaz opcji, jakie mogą, aczkolwiek nie muszą, pojawić się w grze łudząco podobnej do pozycji z cyklu GTA. Na liście znalazły się następujące cechy:
    * Otwarty świat – akcja dziejąca się w obszernym, realistycznym środowisku, gdzie gracz może swobodnie eksplorować lokacje w zmiennych porach dnia, w dowolnym momencie podejmować się wykonywania misji, korzystać z mapy, a także spotykać na ulicach policję i pieszych, wyposażonych w zaawansowane algorytmy AI;
    * Dojrzała fabuła – możliwość wcielenia się w postać młodego gangstera, pragnącego objąć kontrolę nad przestępczym półświatkiem wielkiej metropolii;
    * Multiplayer Wi-Fi – opcja wspólnej zabawy w czterech trybach rozgrywki, m.in. w wyścigu (na siedmiu trasach, z możliwością użycia każdego pojazdu dostępnego w grze) oraz w co-opie;
    * Ponad 20 godzin gry – 70 misji, które można zaliczać na różne sposoby;
    * Minigierki z użyciem rysika – zadania wplecione we właściwą rozgrywkę, pozwalające m.in. na strzelanie ze snajperki oraz włamania do samochodów;
    * Dostęp do zaliczonych wcześniej misji – możliwość ponownego rozegrania ukończonych wyzwań poprzez wybranie ich z poziomu menu.
Właściwości te brzmią niczym koncert życzeń i teoretycznie nie muszą dotyczyć Chinatown Wars. Tym niemniej skojarzenia z przedsięwzięciem Rockstara są w tym wypadku nieuniknione, w związku z czym pozostaje nam czekać, aż firma skomentuje całą sprawę.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=42330
Opublikowane: Sierpień 07, 2008, 12:47:50
Nowe informacje:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=43009

Już wcześniej informowaliśmy o pewnych pobieżnych informacjach na temat tego projektu. Teraz znamy ich znacznie więcej. Przede wszystkim, ważna informacja o wyglądzie gry – autorzy zdecydowali się użyć technologii cel-shading, znanej już z kilku produkcji. Symuluje ona niejako ręczną komiksową kreskę. Wydaje się to świetnym pomysłem – technologia ta będzie zapewne wyglądała ładnie, wpisywała się w klimat serii (późniejsze części GTA choć trójwymiarowe prezentowały przecież lekko komiksowe ukazanie świata) jednocześnie dając się zrealizować w przyzwoity sposób na ograniczonej technologicznie przenośnej konsoli. Pierwsze zdjęcia z tej produkcji wyglądają naprawdę obiecująco.
Nie samą grafiką człowiek żyje. Według zapowiedzi będzie to prawdziwy przedstawiciel serii – otrzymamy otwarty teren z mnóstwem możliwości. Akcja zostanie ukazana w rzucie izometrycznym. W pełni wykorzystane zostaną specyficzne możliwości konsoli Nintendo (czyli ekran dotykowy) oferując mnóstwo pomniejszych gierek. Interfejs będzie imitował wygląd oprogramowania palmtopa – będziemy mogli odbierać pocztę elektroniczną, komunikować się, słuchać muzyki (także charakterystycznych dla serii stacji radiowych), oglądać mapę, obsługiwać system nawigacji satelitarnej. Gra będzie także odnotowywała nasze statystyki, które później umieścimy na stronie Rockstara. Co ważne, tytuł ma być przeznaczony dla dorosłych a więc prawdopodobnie charakterystyczny czarny humor i przesadna przemoc będą w nim obecne.
Zmianom ulegną poszczególne elementy mechaniki gry. Misje będą odrobinę krótsze. Jeżeli coś się nie powiedzie będzie można wrócić do początku danej sekwencji, więc nie będziemy musieli powtarzać całości od nowa. Teren gry zgodnie z zapowiedziami to znane już Liberty City – zobaczymy jednak nowe miejsca. Miasto będzie oczywiście żywe – zarówno jeśli chodzi o aspekty cywilizacyjne (przechodnie i samochody) jak i naturalne (cykl dnia i nocy, dynamiczne efekty pogodowe). Otrzymamy też opcje automatycznego celowania oraz tajemniczo brzmiące wspomaganie w prowadzeniu samochodów. Osobną kwestią jest system Wanted (wskazujący zainteresowanie policji naszą osobą) znany z każdej części – w tej wersji, zamiast tylko i wyłącznie gubienia wozów policyjnych, będzie trzeba wyeliminować ich jak największą liczbę.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 15, 2008, 16:31:55 pm »

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 16, 2008, 11:45:02 am »
A oto oficjalny boxart:

Malutki

• J-23
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 09, 2009, 14:32:20 pm »
GTA: Chinatown Wars będzie mieć tryb kooperacji

Niby to tylko jeden obrazek z GoNintendo, ale za to ile emocji. Jak wynika z ulotki, którą można było znaleźć na tegorocznym Comic Conie GTA: Chinatown Wars będzie posiadać mój ulubiony tryb kooperacji. No to czekamy na jakieś szczegóły. Chciałbym, żeby oznaczało to, że będziemy mogli przejść całą grę ze znajomym(i), ale coś mi się wydaje, że będzie to jak w GTA IV jedynie parę osobnych misji.
http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,6251836,GTA__Chinatown_Wars_bedzie_miec_tryb_kooperacji.html

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 53

3DS friendcode: 1478-6316-9345
Nintendo Network ID: Mnichu

D3LTA_TOM.

• Pawka Morozow
  • Xbox Live: xXI TOMEK IXx
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 21, 2009, 19:02:47 pm »
Wczoraj odzyskałem mojego  DSa wiec napewno sprawdze to GTA :cool:

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 07, 2009, 12:50:17 pm »
Nowy artykuł na IGNie oraz sporo nowych screenów: http://ds.ign.com/articles/957/957177p1.html
: Luty 26, 2009, 15:24:48 pm
Ruszyła wreszcie oficjalna strona gry z trailerami i masą screenów zarazem, oraz innymi bajerami:
http://www.rockstargames.com/chinatownwars/

Mnie ta gra bardziej grzeje niż jakieś KZ2  :D
: Luty 27, 2009, 00:48:27 am
http://www.rockstargames.com/chinatownwars/view/video:hacking_sniper

Nowy trailer z GTA:CW  8-)

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 16, 2009, 01:30:47 am »
Mam i gram :o

Graficzka - bardzo ładna, bardziej kolorowa niż w GTA 1 a jednocześnie nie taka mroczna i świecąca jak w GTA 2. Feel bardzo komiksowy.

Dźwięk - stacje radiowe są ^^

Ogólnie na razie dużo jest mini-gier, szczególnie przy kradzieży samochodu (majstrujemy ze śrubokrętem :D), możemy kupować i sprzedawać dragi i nieźle zarobić. Zmienił się też sposób unikania pościgu, teraz musisz wyeliminować z gry odpowiednią ilość samochodów policji aby twój poziom Wanted się obniżył.

theHuLk

• Proletariusz
  • PSN: Calrsberg
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 16, 2009, 11:52:06 am »
kumpel jutro do mnie wpada to oblukam co i jak bo sie ostro napalilem  :cool:

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 16, 2009, 17:39:15 pm »
Spore zaskoczenie wzbudził we mnie fakt, gdy odkryłem że całe miasto od początku gry jest otwarte. To nie w stylu GTA. Ale ogólnie gra jest fenomenalna. Mini-gier jest zatrzęsienie, praktycznie wszystko w tej grze do czegoś służy i nie zostało pominięte przez twórców. Pod względem rozbudowania GTA IV zostaje daleko w tyle za Chinatown Wars.

Tango

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 16, 2009, 18:51:23 pm »
Gra jest niesamowita, takie przywiazanie do detali, ze w szoku jestem :shock: Podpalal ktos paleniem gumy zabitych ludzi? Maskara :cool: Mini-gry swietne. Nie wiem jak R* sie udalo to zrobic ale poklony :mad: Gra bije na glowe GTA i GTA2 , pierwszy kontakt z gra wpadamy samochodem to wody i mini gierka rozwalanie szyby w bryce i wyplyniecie na powierzchnie. Odpalanie bryk tez swietne. Gra mi daje duzo wiecej frajdy niz wersje na psp, ktore zaczelem i odlozylem gdyz bylo prawie to samo co na ps2:/

Pogram wiecej postaram sie cos skrobnac. R* znowu sie udalo  :mad:

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 18, 2009, 00:47:20 am »

theHuLk

• Proletariusz
  • PSN: Calrsberg
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 18, 2009, 02:12:56 am »