Autor Wątek: Darksiders Warmastered Edition  (Przeczytany 31595 razy)

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
Odp: Darksiders
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 29, 2012, 17:42:54 pm »
Ponoć giera na PSN jest za 29 zł teraz, ale nie mogę sprawdzić, by potwierdzić.
chyba 36...a dla pluszaków 29...też nie jestem pewien, ale wiem że tanie bo sam się zdziwiłem
29 zł dla wszystkich, bez podziałów.

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #121 dnia: Marca 29, 2012, 17:51:37 pm »
Może się podobać.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #122 dnia: Marca 29, 2012, 17:57:56 pm »
Ponoć giera na PSN jest za 29 zł teraz, ale nie mogę sprawdzić, by potwierdzić.
chyba 36...a dla pluszaków 29...też nie jestem pewien, ale wiem że tanie bo sam się zdziwiłem
29 zł dla wszystkich, bez podziałów.
Więc chyba sobie zapodam.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #123 dnia: Marca 29, 2012, 18:07:03 pm »
Ja już zapodałem, tym bardziej po spojrzeniu na reckę prarta z poprzedniej strony. Do tego zbieg okoliczności, bo tyle mi akurat funduszy na koncie zostało ;)
Przygotuj się na 10gb ściągania.
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2012, 18:10:02 pm wysłana przez Kert »

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #124 dnia: Marca 29, 2012, 18:10:32 pm »
Ja już zapodałem, tym bardziej po spojrzeniu na reckę prarta z poprzedniej strony. Do tego zbieg okoliczności, bo tyle mi kasiory akurat na koncie zostało ;)
Dwójka tuż tuż, więc tym bardziej chcę nadrobić tę zaległość. Tylko nie wiem kiedy zacznę grać, bo z czasem masakra... ;)

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #125 dnia: Marca 29, 2012, 18:11:10 pm »
Tak. Jego recenzje wręcz emanują swoistego rodzaju urokiem. Aż chce się kupić/grać, w dany tytuł (o ile kolega prart chwali). Mnie Darksiders nie podeszło. Za dużo kombinatorstwa (łatwego, ale irytującego), za mało akcji - a ta, jak już się pojawia jest wysokiej klasy (kamera, przeciwnicy, system, efektowność). Zatem tym bardziej szkoda.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #126 dnia: Marca 29, 2012, 18:11:51 pm »
Właśnie miałem pytać. Dzięki za info.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #127 dnia: Marca 31, 2012, 00:06:10 am »
Świetna ta gierka. Skorzystałem z PSS promocji i nie żałuję. Nie mogłem się oderwać, skończyłem grać gdzieś w okolicach połowy niegdysiejszego dema. Taki fajny klimacik i mechanika z poprzedniej generacji, rozbudowane lokacje (choć da się czasami wyczuć, że jesteśmy prowadzeni po sznurku), ciekawy design, dużo małych, pobocznych miejscówek, zbieractwa, łażenia i powracające uczucie "kiedy dostanę kosę do otwarcia tego przejścia, które minąłem godzinę temu?" Więcej prostej przygodówki i platformówki, niż slashera, co mnie osobiście bardzo odpowiada. Jest tylko jedno niebezpieczeństwo w tego typu grach, że jak wezmę się za nią za parę dni, to mogę nie pamiętać rozkładu zamkniętych przejść do miniętych, niedostępnych pomieszczeń. Grafika rzeczywiście prosta, bez przesady jednak (bardzo kojarzy mi się z Torchlight, ale tak to już jest z komiksowym stylem grafiki - WoW, Torchlight, Darksiders i Kingdoms of Amalur w jednym wizualnym worku), co ciekawe potrafiła mi przyciąć w kilku miejscach (może wina dysku). Świetny dubbing (chociaż teksty strasznie patetyczne - jakbym non stop oglądał trailer filmu), fabuła po prostu jest i popycha akcję do przodu, walka bardziej w stylu GoW, niż typowych slasherów (czyli można naparzać głównie jeden przycisk i feeria combosów czyni cuda na ekranie). Negatywy jak do tej pory, to już nieco nużące finishery i niewysoki poziom trudności (gram na normal), jeszcze żaden przeciwnik mnie nie ubił, a wszystkie zgony miałem na skutek nieudanych skoków. Fajnie, że na każdego większego bossa trzeba mieć jakiś sposób i dobrze, że nie ma pasków energii przeciwników, a o ich zmęczeniu świadczą rozwalające się zbroje (przypomina to nieco Maximo). Nieźle rozbudowana możliwość rozwoju bohatera.
Ot, miły i bezstresowy tytuł. Nic tylko brać po promocyjnej cenie.
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2012, 00:08:39 am wysłana przez Kert »

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 10
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #128 dnia: Marca 31, 2012, 00:21:10 am »
Dzieki Kert za mini recke. Ogolnie uwazalem do tej pory, ze to jakis crap, ale ze sentymentalny ze mnie czlek, oraz malymi krokami nadchodzi druga czesc (ktora notabene zapowiada sie smakowiecie) na pewno postaram blizej zapoznac sie z tym tytulem.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #129 dnia: Marca 31, 2012, 00:28:58 am »
Heh, to na razie bardziej wrażenia po kilku godzinach gry, niż recka. Cieszy mnie fakt, że baaardzo dużo przede mną i z wrażeń prarta wynika, że gra daje dużo radochy. Co prawda nie wyciskam z niej wszystkich soków, ale staram się odwiedzać każde miejsce i zbierać wszystko w zasięgu wzroku.

Gra skończona, wyssałem z gameplayu wszystko co się da. Jakbym miał czas, to chętnie ruszyłbym od nowa. Ostatni boss, po dopakowaniu postaci na maxa (life shards + wrath shards + zbroja + umiejętności), był banalny - nawet specjalnie uników nie musiałem robić. I to w zasadzie jedyna wada tej gry. Serio. To nawet nie pauzuje pobierania w tle, także PS3 ściągała wczorajszą obszerną aktualizację PSStore, a ja w tym czasie grałem.
Na liczniku w statsach mam 33 godziny - takie gry w poprzedniej generacji były powszechne, w tej trochę mi ich brakuje.
Jest taki moment w grze, kiedy można swobodnie pochodzić i odwiedzić pominięte wcześniej sekcje w celu zebrania brakujących itemów, etc. (np. przed ostatnim bossem, jak w większości rpg)?
OK. Nie było pytania. Vulgrim zapewnia teleport.

Dzisiaj znowu wsiąknąłem i przed chwilą zrobiłem sobie przerwę, docierając do Ashlands - widząc rozmiar mapy chyba dam sobie spokój na dzisiaj :lol: Straszny złodziej czasu.
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2012, 16:27:53 pm wysłana przez Kert »

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #130 dnia: Marca 31, 2012, 20:25:32 pm »
Coś jest nie halo. Na Ashlands miałem grube dropy, klatkowanie obrazu i niestałą ramkę. Potem po uwaleniu końcowego robala, przy powrocie przez portal konsola się zawiesiła - mam tylko nadzieję, że nie będę musiał wszystkiego przechodzić jeszcze raz, bo walka była nudna. Podejrzewam, że po prostu sprzęt się przegrzał - grane z dysku cały dzień, więc pewnie ps3 należy się odpoczynek. Mieliście takie problemy?

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #131 dnia: Marca 31, 2012, 23:26:57 pm »
Framerate nie był stały, czy się wieszała nie pamiętam. Granie cały dzień nie ma nic rzeczy, zależy od gry.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 01, 2012, 11:28:53 am »
U mnie tylko PoP:SoT HD się zawieszało (i to nie raz), oraz po razie jakieś inne gry (jak na ponad 160 jakie mam to być może w pięciu to się zdarzyło, zatem niewielki %).
W Darksidersnigdy. 

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 01, 2012, 21:10:30 pm »
U mnie w takim razie musiał być jakiś problem po instalacji, bo kilka razy mi się zawiesiła (czasem na ładowaniu poziomu, raz przed ostatnią walką, ale najczęściej przy portalu Vulgrima).

Mnie gra tak się spodobała, że już ją skończyłem. Ostatni boss pomimo ciekawego klimatu walki, po wyczuciu schematu jest banalny. Zakończenie też nienajgorsze i z przytupem. Ciekawostka - jeśli dalej pójdą tym torem (po tym co zaprezentowano w nadchodzącym Darksiders 2), to może jeszcze doczekamy się dwóch tytułów od Vigil Games ;)

Poziom normal to w ogóle śmiech na sali, bo nie zginąłem ani razu z rąk przeciwników (gra zlicza tylko takie zgony do statystyki), do tego im bliżej końca, tym War jest większym wymiataczem i jest nie do zatrzymania. Co prawda brakuje mi kilku upgrade'ów, artefaktów i skilli, jednak i tak dopakowałem War'a (m.in. w Abyssall Armor), że po prostu czuć tę moc. Nie mam na razie zajawki na powrotne bieganie po świecie gry, aby znaleźć tych kilka skrzyń.
Świetna przygoda, byłem zachwycony faktem, że rozdział na wieży to w większości zagadki i kombinacja z otoczeniem. Doceniłem jeszcze bardziej stronę audio, bo zacząłem grać na niezłych słuchawkach. Barwa głosu Samaela powoduje w pierwszej chwili gęsią skórkę ;)

Szybko podsumowując, w tej grze jest wszystkiego po trochę - nie znajdziemy tu żadnej mega nowości, lecz montaż tego miksu jest iście wyborny. Dobry tytuł, a jak ktoś czuje opory, bo słaba i prosta grafika (z czym do końca się nie zgodzę, bo ma swoje "momenty", szczególnie w niektórych małych i zamkniętych miejscówkach - pod warunkiem, że jest w ruchu, bo jak zrobić screenshota to wychodzi niezła kupa :lol:), to wiele traci. Bawiłem się świetnie, choć rzeczywiście dużo w Darksiders łażenia (jest nawet licznik mil w menu :) )
Kto nie grał, a teraz ma okazję z racji niższej ceny na PSS, to mocno polecam.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2012, 21:14:35 pm wysłana przez Kert »

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 01, 2012, 21:15:58 pm »
Kto nie grał, a teraz ma okazję z racji niższej ceny na PSS, to mocno polecam.
Już mam zainstalowaną na dysku. Martwią mnie trochę Twoje doniesienia o zwiechach. Może wersja z PSN jest w jakiś sposób felerna?

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 01, 2012, 21:37:41 pm »
Cholera wie. Użytkownicy, którzy wcześniej napisali nie mieli żadnych problemów, ja zaliczyłem kilka zwiech i jest taki obszar w grze, że grafa strasznie chrupie i łapie zadyszkę (tam też postać poruszając się "środkiem transportu" zablokowała się w ścianie). Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Jak zwiększałem czułość gałek w menu, to potem tak czy siak wracało do pierwotnego ustawienia.
Generalnie jednak nie ma się czym przejmować, to są skrajności, może to cena za patent jak w produkcjach Naughty Dog, gdzie nie ma żadnego typowego ładowania poziomów, a nawet jak jest loading, to niewyczuwalny.

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 04, 2012, 11:40:37 am »
Właśnie miałem pisać o tej promocji. Za taką cenę to wręcz należy kupić tę grę.

@Kert
z wersją płytową nie miałem najmniejszych problemów. Jakiegoś większego przycinania nie kojarzę, ani razu się nie zawiesiła, żadnych bugów nie uświadczyłem. Pewnie konsola nie daje rady ze streamingiem danych wyłącznie z dysku twardego.

@Sylvan
Dzięki za miłe słowa, w końcu nie jestem grafomanem i nie piszę tych "recenzji" dla siebie.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 05, 2012, 12:39:30 pm »
 ;)

Ja, podobnie jak prart, nie uświadczyłem w żadnym momencie by gra choć raz dostała zadyszki, a o chrupaniu sporego kalibru to mowy nie ma.
Jeśli chodzi o zawieszanie się pozycji, to już wspomniałem - na dwadzieścia godzin spędzonych z Darksiders, zero tego typu problemów. 

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 05, 2012, 13:57:01 pm »
Czyli zostały 2 warianty - problemy z dyskiem lub instalką. Bardzo mnie to dziwi, bo zawsze miałem wrażenie, że gry z dysku chulają o wiele lepiej, niż z płyty.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 05, 2012, 23:32:05 pm »
Ja tam wolę pudełkowe wersje. Choćbym miał nie grać/nie skończyć gry, to i tak lepiej niech ona sobie tam leżakuje na półce niż istniała sobie na dysku.
Z drugiej strony, jak ktoś ma kupić Shift2/Darksiders i wydać za obie ponad dwa Kazimierze, a może mieć je za (teoretycznie) mniej niż trzydzieści zł....

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 06, 2012, 08:34:59 am »
Czyli zostały 2 warianty - problemy z dyskiem lub instalką. Bardzo mnie to dziwi, bo zawsze miałem wrażenie, że gry z dysku chulają o wiele lepiej, niż z płyty.
Może być tak, że gra została napisana i zoptymalizowana stricte pod równoległe ładowanie danych blu rej+twardziel i nie dało rady zapewnić płynnego ładowania tylko z twardziela bez przepisania gry od nowa. Co oczywiście nie mogło mieć miejsca w tym PSN wydaniu.
Jeśli na necie nie znalazłeś przypadków podobnych do Twojego, po odinstaluj grę, zrób rebuild database* z menu serwisowego (czyli defragmentację), zainstaluj grę i ponownie rebuild database.

*stracisz wszystkie wiadomości i swoje ustawienia folderów (albumy).

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 06, 2012, 09:16:58 am »
Dzięki za info. Jak odinstaluję grę, to będę musiał jeszcze raz ją ściągać z PSN, czy od razu gdzieś siedzi na dysku? Podejrzewam, że to drugie, więc za dużo zachodu by mnie to kosztowało, do tego w świetle podanych przez Ciebie czynności do wykonania, małe zwiechy aż tak bardzo mi nie przeszkadzają ;)

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 06, 2012, 09:20:30 am »
Jeszcze raz trzeba ściągnąć.
Ta defragmentacja to raczej i tak by nie pomogła, chyba że masz totalnie popierdolone na dysku (uszkodzone pliki widoczne w XMB itp).

LukeSpidey

• J-23
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #143 dnia: Października 15, 2012, 08:08:20 am »
Gra skończona. Nie patrzyłem dokładnie na końcu, ale wydaje mi się, że przeszedłem ją w trochę ponad 17 godz., a od czasu do czasu lizałem ściany. Sama gierka spoko, jednak z czasem robi się monotonna. Gdybym jeszcze raz musiał przebiec po wszystkich lokacjach to pewnie bym nie zobaczył finału historii, bo pod koniec już trochę nużyła. W sumie czas gry sztucznie wydłużony przez zwiedzanie tych samych lokacji co nie jest złe, bo fabularnie to fajnie pomyślane jednak wiadomo, że gracz musi dostawać cały czas coś nowego, aby się nie znudzić. Walki z bossami ciekawe i na każdego trzeba inną taktykę, lecz w sumie dwóch ostatnich to były pryszcze. W ogóle jak już się dopakuje postać to praktycznie każdy przeciwnik robi się na 5-6 strzałów maks. Zakończenie fajne i na pewno zagram w sequel (na razie cena jest zaporowa). Sama mechanika rozgrywki przyjemna - wiadomo God of War to to nie jest, niemniej jednak ma swój urok i walczyło się bardzo fajnie. Zagadki też na dużo plus zasługują - niektóre faktycznie wymagają pogłówkowania. Grę sobie dawkowałem na mas 2,5h każdego dnia i ten system mi odpowiadał. Tytuł zdecydowanie do obadania, jeśli ktoś się waha lub jeszcze nie spróbował.

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #144 dnia: Października 22, 2012, 20:14:32 pm »
Da się w tej grze jakoś przyśpieszyć obracanie kamery, czy to że jest ona w cholerę mułowata to norma? Ustawiłem ją na maksa, a nie widzę żadnej różnicy względem minimalnej czułości...

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #145 dnia: Października 22, 2012, 22:34:50 pm »
Też miałem z tym problem. Edycja z PSN? Przy ustawianiu czułości galek nie odczuwalem różnicy, a paski ustawień resetowaly się za każdym razem.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #146 dnia: Listopada 01, 2012, 00:06:03 am »
Panowie, jak przeoczyłem wrath sharda w edenie to jest jakaś opcja że jest jeden za dużo i to skompletuje czy już nie ma bata ?

ubol

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #147 dnia: Listopada 01, 2012, 00:57:27 am »
Wydaje mi się, że do Edenu da się wrócić. Przejdź przez portal niedaleko tego całego anioła śmierci, czy jak mu tam było.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #148 dnia: Listopada 01, 2012, 01:17:55 am »
Fakt da radę, teraz się zacznie szukanie niby wszystko przeszukałem z podglądem na skrzynie i dalej mi brakuję artefaktów i wrath shardów kurde ;/

ubol

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #149 dnia: Listopada 01, 2012, 08:42:29 am »
Chyba dwa wrath shardy znalazłem w portalach, jak przemieszczałem się miedzy lokacjami. Cały jeden pasek wrath dostaje się też za zebranie Overlord Artifact u Volgina.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #150 dnia: Listopada 01, 2012, 17:10:56 pm »
Już skończyłem zebrałem wszystko, teraz zostało mi tylko przejść raz jeszcze na apocaliptic i mam pytanie czy jak zaczne z abysall armor to wpadnie mi trofik czy to jakoś go blokuje ?

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #151 dnia: Listopada 01, 2012, 17:25:44 pm »
Dobra już wiem, że nie.

Swoją drogą gra jest świetna aczkolwiek przy obecnych standardach się później trochę dłuży, ale przeszedłem ją bez problemu, na liczniku 20 h. Historia mi się spodobala, chciałbym zagrać w 2 no i nie mogę się doczekać historii jeszcze pozostałych dwóch :D War jako badass daje radę, lubię grać takimi bohatermi, jest wtedy moc ;) Za bardzo nie chce mi się przechodzić tego drugi raz bo gra pomimo frajdy jest raczej na jeden raz jak wszystko zbierzesz no, ale chce zrobić platyne.

ubol

• Sekretarz wojewódzki
« Odpowiedź #152 dnia: Listopada 01, 2012, 22:01:57 pm »
Trzeba bylo od razu grac na najwyzszym poziomie, gra do trudnych nie nalezy.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #153 dnia: Listopada 01, 2012, 22:08:18 pm »
Już skończyłem zebrałem wszystko
Można spokojnie się wracać po świecie i szukać znajdziek? Pytam, bo jak będę grał to od razu uderzę na najwyższy poziom.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #154 dnia: Listopada 01, 2012, 22:10:23 pm »
Tak można także nic nie stoi na przeszkodzie żeby pod sam koniec gry szukać wszystkie, zresztą dopiero wtedy masz wszystkie skille które pozwalają na dotarcie do ukrytych miejsc i jeszcze jedną fajną rzecz która bardzo ułatwia szukanie ;)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #155 dnia: Listopada 01, 2012, 22:13:35 pm »
Dzięki za info ;] Czyli tak na dobrą sprawę platynę można je**ąć za pierwszym przejściem?

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #156 dnia: Listopada 01, 2012, 22:17:44 pm »
No dokładnie ale jak chcesz za pierwszym przejściem to potrzebujesz kilku uwag bo są 3 momenty gdzie możesz przegapić trofiki, ale to zależy od Ciebie czy chcesz je znać :D Ja się garnąłem najpierw na normal bo nie przeczytałem poradnika odnośnie trofików ale spoko za drugim razem idzie szybko i spokojnie ;)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #157 dnia: Listopada 01, 2012, 22:21:51 pm »
nie przeczytałem poradnika odnośnie trofików
Ja teraz zawsze tak gram w nowe tytuły. Zero zaglądania do Trophy List.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #158 dnia: Listopada 01, 2012, 22:22:58 pm »
też tak mam, pierwsze podjeście dla gry, kolejne dla trofeów ;)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #159 dnia: Listopada 22, 2012, 00:18:12 am »
Pograłem chwilę i muszę przyznać, że gra bardzo fajnie wygląda. Lekko się odprężę przy tym tytule.