Do Uncharted 2 doskonale pasuje przysłowie, im dalej w las, tym lepiej
Po grałem troszkę, a mianowicie udało mi się dojść do 25 aktu ?! Akt, chyba tak to można nazwać, z tego co wyczytałem nie wiele zostało do końca.
Ok do rzeczy, moje spostrzeżenia na temat tego małego cudeńka
Grafika, to totalny nr 1 na rynku konsol, kapitalne oświetlenie, cieniowanie, tekstury, ilość detali i przepiękny "dizajn" . To co się dzieje na ekranie jest bajecznie piękne, nie idzie się na patrzeć, takich tekstur z takimi detalami do świat nie widział
Warunki pogodowe, pierwsza klasa, deszcz, śnieg, świecące słońce, po prostu masakra!!! Ale nie wszystko jest piękne i można się do czegoś przyczepić, po pierwsze, drzewa a raczej liście i kopuły na tle reszty wypadają słabo, do Crysis'a nawet nie ma co porównywać (hi Sylvan), nie ta liga ND musi nad tym jeszcze popracować. Jungla bardziej podobała mi się w jedynce, tu wygląda po prostu dobrze, bez uchów i achów, co do tekstur, warto też wspomnieć, że gdy spojrzymy na nie za ramienia Nathana są rozmazane. Ta sama sytuacja jest GEoW, mam tu na myśli pancerze głównych bohaterów, z bliska już nie są takie ładne. I tyle można się czepić ale po co ? skoro gra nadrabia mocno resztą
Ocena: 9+Dodam też, że gra nie wywołała u mnie opadu szczęki i nie krzyczałem na lewo i prawo OMG
, w tym roku wyszło naprawdę dużo ładnych gier, które mnie już na to przygotowały. Mowa o KZ2, RE5 i nowym Batmanie, widać że gry, z roku na rok wyglądają co raz lepiej, co mnie cholernie cieszy, U2 jest najładniejsza z najładniejszych, ale naprawdę nie czaję aż takiej ogromnej zgrzewy na grafikę w U2.
Muzyka, kocham ten motyw z pierwszego U1, dobrze że i tu można sobie go posłuchać, wszystko idealnie dopasowane, na tip top, dubbing bardzo fajnie się udał.
Ocena: 10Gameplay, niby ten sam choć nie do końca
SP jest wyreżyserowany kapitalnie, zero nudy, non stop dobrze prowadzona akcja, wszystko przemyślane, tu postrzelamy, tu pochodzimy , a tu się po wspinamy. Wkurza mnie tylko "cover system" który czasami nie wyrabia i Nathan przykleja mi się nie tam gdzie chciałem, no i dalej nie czaje czemu do tych typów tyle trzeba strzelać
Momentami sprawiają wrażenie nieśmiertelnych, podskakują sobie na granatach i przeżywają RPG
Plus że nie wyskakują za pleców tak jak w jedynce, i fajnie że zagadki są intuicyjne
Ocena: 9 Za całość mocne 9+, to już było, ale jak za każdym razem będą to tak robić, to ja chce więcej.