Sam też nie do końca pomogę bo odkąd kupiłem nowego PC półtora roku temu, przestałem sie interesować, ja bym nie oszczędzał na płycie głównej i zasilaczu, ten drugi przez wielu jest lekceważony, ot kupują aby był, a jest to ważny, jak nie najważniejszy element komputera, szczególnie teraz, w dobie strasznie wymagających kart graficznych. Jak dobrze wybierzesz to i cichy zasilacz sobie sprawisz
Karty graficzne, hmm, sam miałęm HD4850, potem zmieniłem na Nvidie, ale ciągłe awarie, kartę oddałem i wróciłem do HD4850, miałem jeszcze kupić Geforce ale kasy brak. No i właśnie, karta kosztuje już bardzo mało na allegro, a dziś radzi sobie dalej z większością tytułów, jednego możesz być pewien, poziom konsol i tak zostanie przeskoczony dzięki tej karcie, zdecydowany lider swego czasu. Teraz możesz zainwestować w Nvidia GTX260, mocna karta a i wsparcie dla Nvidia PhysX. Niektóre gry wyglądają świetnie, taka Mafia 2 dostaje ładnego uroku. Procek cztery rdzenie, a ram minimum 4GB. Większość rzeczy wyłapiesz na profesjonalnych serwisach, masa testów, porad. No i lepiej kupić części i samemu złożyć, wychodzi po prostu taniej.