Autor Wątek: Nintendo Hate.  (Przeczytany 9507 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mausy

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Nintendo Hate.
« Odpowiedź #40 dnia: Września 22, 2008, 12:46:01 pm »
Dwie platformy to już multi. Wy - osoby wypowiadające się w podobnym tonie. Grzeczne wyrażanie swojej opinii nie ma raczej nic wspólnego z hasłami pokroju "SonyOnly", które są na bardzo niskim poziomie. Dlatego nie widzę potrzeby prowadzenia retoryki na poziomie wyższym od takich zagrywek.

1. Dobrze wiesz co miałem na mysli pisząc multi. To forum o rozrywkowym profilu a nie konferencja naukowa więc nie wymagaj ode mnie, żebym definiował każdy wyraz.
2. Jak już pisałem "mierz innych swoją miarą". Problem w tym, że na siłe doszukujesz się jakieśc ironii a jak już zreszta nadmieniłem pisałem całkiem poważnie, bez intencji dogryzania komuś.
3. Redaktorzy mają swoje jasno sprecyzowane gusta poglady i uprzedzenia, które otwarcie wyrażają na tym portalu i ogolny wizerunek portalu (jak zreszta pewnie wiesz nie tylko w mojej opini...) jest własie taki: SonyOnly. Tak to postrzegam i jedynie pisze o tym na forum (chyba od tego jest?) Nie widze w tym stwierdzeniu nic obrażliwego ani niskiego. Niby kogo w ten sposób obraziłem? Kogoś w ten sposób wyzwałem, oceniłem, poniżyłem? Jeśli tak to przepraszam, ale chyba jesteś "leciutko" przewrażliwiony...

waron

• Towarzysz
« Odpowiedź #41 dnia: Września 22, 2008, 12:51:57 pm »
A co z tego masz? :> Jakie gry nie od N posiadasz? Albo inaczej, jakie gry w ogole juz kupiles? :>
czy on ma ci wyraźniej napisać, że te gry go interesują i, że nie ma wii?

Zreszta pisanie o exclusive'ach w tym wypadku jest troche smieszne [SimCity, Sam & Max, Naruto, BiA, Sonic, House of the Dead, Overlord, Monster Hunter 3 - bedzie na ps3]
LOLOLOLOLOL
sim city creator - ekskluzywna gra dla wii,
Naruto: Clash of Ninja Revolution 2 - ekskluzywna bijatyka dla wii,
Overlord: Dark Legend - zupełnie nowa część serii, która jest ekskluzywna,
Sonic & The Black Knight - ekskluzywna dla wii gra action adventure,
House of the Dead: Overkill - nowa ekskluzywna część serii HotD dla wii,
Monster Hunter 3 - ekskluzywna gra dla wii,
Zadna z tych gier nie wyjdzie na innej platformie więc te swoje durne teksty zostaw dla siebie, bo ja też mogę napisać, że ps3 nie ma ekskluzywny ch gier, bo killzone 2, lbp, uncharted itd wyjdą na wii.
MySims, Spore Wars, Wario, Castlevania, Cursed Mountain, de Blob i reszta gier z casualowych jak napisales], zostaje ledwo moze z 10 tytulow, moze z 12 z tymi co juz wyszly i to nic specjalnie konkretnego poza 2-3 tytulami.
lol?
no tak najlepsza gra tej generacji nie jest konkretna co nie(smg)? żałosny jesteś ja też sobie mogę napisać 2 strony pierdół bez popierania swoich racji choćby jednym argumentem. zresztą pisząc, że na wii nie ma nic konkretnego sam skreśliłeś gry z ps3 tak wychwalane przez ciebie(w końcu to te same gatunki, a jeśli nawet najlepsze gry z tych właśnie gatunków nie są dla ciebie konkretne to znaczy, że na ps3 też nic ciekawego nie ma).

Diuk

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Września 22, 2008, 13:25:15 pm »
Gry z Mario, Zeldą i ew. Metroid - imo tyle jeśli chodzi o "dobre" gry na łi. Poza tymi pozycjami znakomita większość to zwykłe crapy posiadające oprawę rodem z past genów - taka prawda, face it. Osobiście bardzo wysoko cenię sobie oprawę (zapewne nie tylko ja, nazwij mnie graphic whore) i gra musiałaby mieć naprawdę w kosmos gameplayu (oczywiście mowa o ui) by przyciągnąć mnie do ekranu pomimo takiej otoczki, ludzie w końcu mamy 2008 rok... Właśnie dlatego podałem czołowe tytuły ninny, dzięki którym trzyma się ta konsola, bo co by nie mówić - marian, czy zelda to istne majstersztyki jeśli chodzi o gp. Co do tej całej "innowacyjności" wii w postaci machania pilotem... to jak ktoś to kiedyś bardzo dobrze ujął, że "pomachać pilotem to sobie mogę od telewizora, przed oknem". Ludzie wolą uwalić się wygodnie z padem w łapie niż skakać przed ekranem jak obłąkani. Wii to jak dla mnie zwyczajnie słaba konsola, mało popularna w naszym kraju, nie posiadająca zbyt wielu dobrych gier, wrzucana w zupełnie inny target, no i przepraszam, ale za dzięsięć baniek gamecube'a plus...

Bez napinek plis
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2008, 13:32:05 pm wysłana przez Diuk »

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #43 dnia: Września 22, 2008, 14:13:29 pm »
czy on ma ci wyraźniej napisać, że te gry go interesują i, że nie ma wii?
Mylisz osoby, przeczytaj posty jeszcze raz.

sim city creator - ekskluzywna gra dla wii,
Naruto: Clash of Ninja Revolution 2 - ekskluzywna bijatyka dla wii,
Overlord: Dark Legend - zupełnie nowa część serii, która jest ekskluzywna,
Sonic & The Black Knight - ekskluzywna dla wii gra action adventure,
House of the Dead: Overkill - nowa ekskluzywna część serii HotD dla wii,
Monster Hunter 3 - ekskluzywna gra dla wii,
A czym sie roznia? I przeczytaj na gamefaqs zapowiedzi Monster Hunter 3 ..., to ze zmieniasz sterowanie i podtytul nie znaczy, ze gra jest inna. Co jest np innego w SimCity? To, ze masz postaci z MySims, albo to, ze mozesz latac sobie samolotem/helikopterem nad miastem? come on ...

że na wii nie ma nic konkretnego sam skreśliłeś gry z ps3 tak wychwalane przez ciebie
yyyy? Gdzie ja w tamtym poscie wychwalalem gry na PS3?

a jeśli nawet najlepsze gry z tych właśnie gatunków nie są dla ciebie konkretne to znaczy, że na ps3 też nic ciekawego nie ma
Jakie najlepsze gry z danych gatunkow? Czy Ty w ogole czytasz posty, ktore ktos pisze?

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Września 22, 2008, 14:15:28 pm »
2. Jak już pisałem "mierz innych swoją miarą". Problem w tym, że na siłe doszukujesz się jakieśc ironii a jak już zreszta nadmieniłem pisałem całkiem poważnie, bez intencji dogryzania komuś.
Wierz mi, że nie mierzę Cie swoją miarą. Właśnei odebrałem z poczty GBA:SP, bo lubię Nintendo i chciałem mieć SP w swojej kolekcji, więc Twoje przesłanki o jakichkolwiek uprzedzeniach etc. są nietrafione.

Nie doszukuję się ironii, aczkolwiek hasła typu SonyOnly, raczej nie mają z nią nic wspólnego. To raczej ordynarne naginanie prawdy, wszak choćby FAX - jak wszem i wobec wiadomo - jest fanboyem Xboxa, a o ile nie nastąpił jakiś przewrót, to Xbox wciąż jest produktem Microsoftu.

Nie widze w tym stwierdzeniu nic obrażliwego ani niskiego. Niby kogo w ten sposób obraziłem? Kogoś w ten sposób wyzwałem, oceniłem, poniżyłem? Jeśli tak to przepraszam, ale chyba jesteś "leciutko" przewrażliwiony...

Nie, nie jestem przewrażliwiony, tymbardziej na punkcie strony GO, która od zawsze była serwisem amatorskim. Nie widzę przeszkód by przelać tę waszą energię na kilobajty tekstów, które mogłyby spokojnie ukazać się w serwisie, który, nie ukrywajmy, ma braki kadrowe. Tekst typu SonyOnly jest na poziomie dzieci wypowiadających się na stronie głównej, wybacz. Wnioskuję po Twoich postach, że jesteś człowiekiem na poziomie, dlatego dziwi mnie stosowanie takich sloganów, charakterystycznych dla krzykaczy z komentarzy na stronie głównej.

gidek

• Towarzysz
  • Reputacja: 7
  • Zielony gracz z niebieskim sercem :D
« Odpowiedź #45 dnia: Września 22, 2008, 14:38:10 pm »
KKRT

Cursed Mountain ma być action-horror więc nie wiem jak grę możesz zaliczyć do Casuali :)

A co do gier które miałem/grałem/wymieniłem/kupiłem to: Resident Evil: Umbrella Chronicles, Medal of Honor: Heroes 2, Excite Truck, Batallion Wars 2, Driver: Parallel Lines, Sonic And The Secret Rings, Kororinpa: Marble Mania, The Godfather: Blackhand Edition, Bully: Scolarship Edition, Rayman Ravings Rabbits 2, Mario Kart Wii, SSBB, Super Mario Galaxy, No More Heroes, Trauma Center: Second Opinion, Boom Blox, Super Paper Mario, Legend Of Zelda: Twilight Princess, Okami, Wario Ware: Smooth Moves (do niektórych wracam, a niektóre masteruję i nie nie jestem typem casula, który siedzi sobie 2 godzinki dziennie, bo czasami gram około 10)  + kilkanaście gierek na GC w które nie miałem okazji zagrać, bo nie posiadałem tej konsolki. Tak wiem, że niektóry gry były także na inne konsole ale tu przynajmniej mogę w nie zagrać a teraz jestem w trakcie Call of Duty 3 a później zamierzam przejść Metroid Prime 3 (ale dopiero jak przejdę jedynkę i dwójkę z GC) i zakupić SW:TFU (tak wiem, że grafika na Wii jest ble itd. ale sterowanie ratuje tą grę) + Resident Evil 4, który już przeszedłem na PC ale sterowanie i grafika jest bardzo dobra (testowałem u kumpla) : d

Ps: Jeżeli mieliście Wii to nie wiem jak Wy graliście, że mówicie takie rzeczy, że trzeba skakać/tańczyć/biegać z wiilotem, bo jakoś ja siedzę sobie normalnie w fotelu i gram a jedyne co muszę robić to ruszać rękami co według mnie nadaje większego klimatu w grach (w MOH:H2 przy strzelaniu z shotguna ruchy takie jakbyś musiał przeładować go).

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #46 dnia: Września 22, 2008, 14:43:53 pm »
red steel to idealny przykład gier, które ukazują się na ps360 - gry nieco powyżej średniej, ale bez żadnych rewelacji. jednak to red steel otrzymał oceny na poziomie 6.5-7/10, a nie gry z ps360 właśnie z powodu braku hype'u.

Że co? Red Steel był właśnie najbardziej hypowanym fps'em na Wii, a to, że wyszła z tego gra co najwyżej przeciętna i takie też oceny dostawała to nie wina platformy, na którą wyszła. Lair też był wielce hypowany; ba, wyszedł na PS3!, i co? Czy to coś pomogło przy ocenach? Nie, gra była słaba, więc dostawała też słabe oceny. Twoja teoria spiskowa właśnie legła w gruzach.

A co do tego, że gry na PS360 to stare gry sprzed 10lat zapakowane tylko w nowe opakowanie... o grach z Wii można powiedzieć, że to te same stare gry sprzed 10 lat z nowym sterowaniem (które nie zawsze się tak dobrze sprawdza).
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

mausy

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Września 22, 2008, 21:27:04 pm »
Wierz mi, że nie mierzę Cie swoją miarą. Właśnei odebrałem z poczty GBA:SP, bo lubię Nintendo i chciałem mieć SP w swojej kolekcji, więc Twoje przesłanki o jakichkolwiek uprzedzeniach etc. są nietrafione.

może niefortunnie się wyraziłem, nie chodziło mi o to na czym grasz, bo sznuje odmienne gusta, ale raczej o to, że wrzuciłeś mnie do worka "krzykaczy"

Nie doszukuję się ironii, aczkolwiek hasła typu SonyOnly, raczej nie mają z nią nic wspólnego. To raczej ordynarne naginanie prawdy, wszak choćby FAX - jak wszem i wobec wiadomo - jest fanboyem Xboxa, a o ile nie nastąpił jakiś przewrót, to Xbox wciąż jest produktem Microsoftu.

Nie chodzi tu konkretnie o Sony (wszak to temat Nintendo Hate), ani jednynie o Faxa, slogan "SonyOnly" Użyłem jedynie w celu ilustracji tego jak odbieram ten serwis, nie można więc powiedzieć, że jest to naginanie faktów, skoro wyrażam jedynie swoją opinie/odczucie a nie sądy o faktach

Tekst typu SonyOnly jest na poziomie dzieci wypowiadających się na stronie głównej, wybacz. Wnioskuję po Twoich postach, że jesteś człowiekiem na poziomie, dlatego dziwi mnie stosowanie takich sloganów, charakterystycznych dla krzykaczy z komentarzy na stronie głównej.

Dobrze skoro to było na poziomie "dzieci wypowiadających się na stronie głównej", to powiedz mi w takim razie na jakim poziomie są newsy Faxa dotyczące gier na Wii. Chyba nie powiesz mi, że to jest szczyt erudycji ;)

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #48 dnia: Września 22, 2008, 22:20:44 pm »
Cursed Mountain ma być action-horror więc nie wiem jak grę możesz zaliczyć do Casuali
Przeczytaj posta jeszcze raz, nigdzie nie napisalem, ze to gra dla casuali, ba wiem, ze to horror, choc klimatycznie srednio mi sie podoba [chociaz ta akcja niby na antarktydzie, gdzie patrzysz w dol w przepasc stojac na jakiejs lodowej skalce byla fajna]

A co do gier które miałem/grałem/wymieniłem/kupiłem to: Resident Evil: Umbrella Chronicles, Medal of Honor: Heroes 2, Excite Truck, Batallion Wars 2, Driver: Parallel Lines, Sonic And The Secret Rings, Kororinpa: Marble Mania, The Godfather: Blackhand Edition, Bully: Scolarship Edition, Rayman Ravings Rabbits 2, Mario Kart Wii, SSBB, Super Mario Galaxy, No More Heroes, Trauma Center: Second Opinion, Boom Blox, Super Paper Mario, Legend Of Zelda: Twilight Princess, Okami, Wario Ware: Smooth Moves (do niektórych wracam, a niektóre masteruję i nie nie jestem typem casula, który siedzi sobie 2 godzinki dziennie, bo czasami gram około 10)  + kilkanaście gierek na GC w które nie miałem okazji zagrać, bo nie posiadałem tej konsolki. Tak wiem, że niektóry gry były także na inne konsole ale tu przynajmniej mogę w nie zagrać a teraz jestem w trakcie Call of Duty 3 a później zamierzam przejść Metroid Prime 3 (ale dopiero jak przejdę jedynkę i dwójkę z GC) i zakupić SW:TFU (tak wiem, że grafika na Wii jest ble itd. ale sterowanie ratuje tą grę) + Resident Evil 4, który już przeszedłem na PC ale sterowanie i grafika jest bardzo dobra (testowałem u kumpla) : d
Widzisz, wezmy ten spis gier wywalajac wszystkie gry od N oraz te dla casuali:

MoH'a - no tu juz nawet fajnie, ponoc bardzo dobra gra, choc dla mnie MoH'a sie na AA skonczylo, niestety [w ktore zreszta gralem 3 lata po sieci]
RE: UC - w to akurat nawet bym pogral choc znudzily mnie troche wszystkie shootery na szynach, wolalbym bardziej pograc w RE0 albo RE:Remake [lub RE2: Remake,ktory zapowiedziano, to wielki przyszly exclusive Wii]
The Godfather - PC,PS2 i wszystko inne
Bully - PS2, X0
Okami - PS2
CoD 3 - PC, duze konsole
RE 4 - PC, PS2, GC
No More Heroes - zdecydowanie in plus
SW:TFU - duze konsole, choc akurat wersja na Wii jest fajna, poniewaz ma multi [nie, sterowanie jej nie ratuje]
Excite Truck - ponoc swietne, ale szybko sie nudzi, no ale na plus
Driver - wyszedl na wszystkie past-geny
Sonic And The Secret Rings - gierka na 7, ale ja srednio lubie Sonic, gralem troche w niego w czasach mega drive'a, ale te 3D w ogole mi nie podchodza [gralem w obydwie Adventure na DC]

No i widzisz, wlasnie o to mi chodzi. Jesli nie jestes fanem gier od wewnetrznych studiow Nintendo to o wiele lepsza opcja jest kupno innej konsoli [PS2, PS3, X0 badz DS], poniewaz gier dla 'Ciebie' jest tam wiecej i czesto sa lepiej wykonane [nie mowie tylko o grafice, ale tez sa np DLC lub swietny tryb multi].
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2008, 22:58:03 pm wysłana przez KKRT »

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Września 22, 2008, 22:31:52 pm »
Dobrze skoro to było na poziomie "dzieci wypowiadających się na stronie głównej", to powiedz mi w takim razie na jakim poziomie są newsy Faxa dotyczące gier na Wii. Chyba nie powiesz mi, że to jest szczyt erudycji Wink
Nie są, nawet nie mam zamiaru forsować tu tego, że są sczytem wysublimowania. Ale czy mają?
Nie chodzi tu konkretnie o Sony (wszak to temat Nintendo Hate), ani jednynie o Faxa, slogan "SonyOnly" Użyłem jedynie w celu ilustracji tego jak odbieram ten serwis, nie można więc powiedzieć, że jest to naginanie faktów, skoro wyrażam jedynie swoją opinie/odczucie a nie sądy o faktach
Fakt, choć zupełnie bezpodstawnie z w/w przeze mnie powodów. Ale idąc Twoim tokiem myślenia, ja również wyrażam swoją opinię/odczucie nt. zawartości merytorycznej, logicznej i ładunku emocjonalnego w haśle "SonyOnly". ;)

gidek

• Towarzysz
  • Reputacja: 7
  • Zielony gracz z niebieskim sercem :D
« Odpowiedź #50 dnia: Września 22, 2008, 23:21:39 pm »
KKRT
źle przeczytałem co do tych casulowych, bo myślałem, ze piszesz "i reszta gier casualowych" w tej liście z cursed mountain :)

Właśnie gry, które wymieniłeś są także na inne konsole ale jako, że w nie nie grałem to o wiele bardziej mi się podoba przejść je z takim sterowaniem jak ma Wii (np. Godfatherowi nie dawałem szansy na PC a na Wii ogromnie mnie wciagnelo :) ) Każdy gra w to co lubi, po prostu czasami denerwuje stwierdzenie, że Wii jest be i tylko dla dzieci, staruchów i casuali ; ] Ważne żeby osoba, która kupi tą konsolę cieszyła się z tego a nie słuchała się opinii innych ;f

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
« Odpowiedź #51 dnia: Września 23, 2008, 09:55:07 am »
Jak tak piszę o Wii, to nikt nie czyta  :-x Klikacie tylko w kontrowersyjne news'y, więc sami się zastanówcie, czego chcecie  :?

http://www.gameonly.pl/newsy/14642
http://www.gameonly.pl/newsy/14398
http://www.gameonly.pl/newsy/14339
http://www.gameonly.pl/newsy/14252
http://www.gameonly.pl/newsy/14197

Aż napiszę coś o Wii dzisiaj. Bójcie się  :-P

waron

• Towarzysz
« Odpowiedź #52 dnia: Września 23, 2008, 11:01:16 am »
w przypadku wii i ds'a poleciłbym zrobić po prostu nieco szerszy news dotyczący najważniejszych informacji z każdego tygodnia - wilk będzie syty i owca cała.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Września 23, 2008, 15:52:49 pm »
w przypadku wii i ds'a poleciłbym zrobić po prostu nieco szerszy news dotyczący najważniejszych informacji z każdego tygodnia - wilk będzie syty i owca cała.
Tak - nie ma to jak przeczytać news z tygodniowym opóźnieniem. GO nie ma żadnego problemu z nintendo, a co najwyżej z "fanami" tej firmy.

mausy

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Września 23, 2008, 20:39:23 pm »
Nie są, nawet nie mam zamiaru forsować tu tego, że są sczytem wysublimowania. Ale czy mają?

Nie, ale mogłyby chociaz trzymać MINIMUM jakiegoś poziomu, widać że facet się do tego nie nadaje więc IMO powienien dać sobie całkiem spokój

Fakt, choć zupełnie bezpodstawnie z w/w przeze mnie powodów. Ale idąc Twoim tokiem myślenia, ja również wyrażam swoją opinię/odczucie nt. zawartości merytorycznej, logicznej i ładunku emocjonalnego w haśle "SonyOnly". ;)

Jak najbardziej podstawnie, zresztą szereg podobnych opini nie jest przypadkiem (jeszcze raz przypominam nie chodzi tylko o Sony) i powinien dawać do myślenia.
A to Twoja opinia jest całkowicie bezpodstawna, bo "SonyOnly" użyłem jedynie jako przykład/ilustracje/propozycje. Jest to logicznie i merytorycznie powiązane z moją propozycja zaprzestania pisania newsów o nintendo, (którą podrzymuje) może niezbyt trafną bo pomijającą Micro, ale to nie był punkt główny mojej wypowiedzi więc nie wiem czemuś się tak tego uczepił...
A co do ładunku emocjonalnego to wogóle go tam nie było, potraktowałem sprawe praktycznie, bo IMO takie rozwiązanie byłoby najlepsze. Więc kolejny raz powtarzam: pudło! Chyba, że lepiej niż ja wiesz co siedzi w mojej głowie. Ja bym jednak skłaniał sie ku wersji że lata atywności na forum GO i czytanie różnych fanboyskich krzykaczy nieco wypaczyły Twoją wrażliwość ;)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Września 23, 2008, 20:43:24 pm »
Ja bym jednak skłaniał sie ku wersji że lata atywności na forum GO i czytanie różnych fanboyskich krzykaczy nieco wypaczyły Twoją wrażliwość
Ok, racja ;). W każdym razie, rozumiem o co Ci chodzi, ale przypomina mi to po prostu sezonowe mody na XboxOnly, SonyOnly i NintendoOnly jeszcze z dawnych czasów, współpracy ze Światem Nintendo itd. Może dlatego jestem na takie "nazwy" wyczulony.