Autor Wątek: Demon's Souls  (Przeczytany 238261 razy)

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
Odp: Demon's Souls
« Odpowiedź #840 dnia: Października 25, 2010, 18:01:48 pm »
Zna ktoś jakiś w miarę łatwy i sprawdzony sposób na zdobycie Pure Bladestone, bo mnie już kurwica z tym zaczyna brać. Mam już luck na 64 lvl, oraz śmigam z Large Sword of Searching. Próbuje na tym czerwonym szkielecie z dwoma katanami. Bawię się z tym już parę dni...

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #841 dnia: Października 25, 2010, 18:09:03 pm »
To jest cholerne do zdobycia. Najlepiej próbowac na tym szkielecie z dwoma katanami za sekretnym przejściem w 4-2, naturalnie w pure black tendency.

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #842 dnia: Listopada 04, 2010, 13:51:57 pm »
Wczoraj odebrałem grę i zaliczyłem pierwsze 4 godziny. Nie czytałem żadnych poradników, wiki, opisów i forum co i jak robić. Jestem zupełnie zielony - nawet nie wiem co oznaczają cyferki przy ikonkach, nie wiem gdzie iść, co robić, gdzie co zbierać, do czego używać jakich przedmiotów, w co pakować itp. Podchodzę zupełnie na waleta do tej gry. Nawet trailerów nie oglądałem.
Zaliczyłem 1-1, 1-2, 1-3, pokonałem więc Phalanxa (za pierwszym razem) i Tower Knight`a (za drugim), uwolniłem Ostravę i skoczyłem do Tower of Latria i tam jeszcze trochę pograłem. Przez tą swoją niewiedzę co i jak (ale, kurna - nie mam czasu na lekturę tego wszystkiego), pewnie spitolę mnóstwo rzeczy, zablokuję sobie questy itp. Dziwnie mi się gra z takim poczuciem.

Ale efekt jest taki, że na jutro wziąłem urlop i gram!

Wiadomość scalona: Listopada 05, 2010, 10:33:57 am
Armor Spider, Flamelurker, Dragon God i Penetrator oddali swoje dusze. Teraz jestem w 4-1 i niebieski smoczek pokazał mi, że pakowanie tylko i wyłącznie w magię to jednak nie był dobry pomysł - nie mam dostępu do łuków i kusz (za niska siła) i jestem skazany na Soul Arrow.
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2010, 10:33:57 am wysłana przez prart »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #843 dnia: Listopada 05, 2010, 11:52:08 am »
Do Lava Bow to jednak każdą postać powinno się rozwinąć...

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #844 dnia: Listopada 05, 2010, 13:59:04 pm »
Armor Spider, Flamelurker, Dragon God i Penetrator oddali swoje dusze. Teraz jestem w 4-1 i niebieski smoczek pokazał mi, że pakowanie tylko i wyłącznie w magię to jednak nie był dobry pomysł - nie mam dostępu do łuków i kusz (za niska siła) i jestem skazany na Soul Arrow.
Dupa z łukami, mnie się przydał tylko przy okazji farmienia jednego kamyczka/dusz.
Załatw sobie Soul Ray- lepszy od Soul Arrrow.
I Fire Storm-większość bossów (niezależnie od ilości + przy New Game) może paść już po pierwszym zaklęciu (może, ponieważ jest pewien element przypadkowości).

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #845 dnia: Listopada 05, 2010, 15:18:38 pm »
Dopiero co, przypadkowo zauważyłem w Nexusie gościa, od którego można kupować czary. Od razu kupiłem ten ognisty. Nie ma to jak grać na waleta, hehehehe.
Łuki jednak zlewam i nie będę już pakował w ich kierunku, za późno. Ze smokiem dałem sobie już radę samą magią.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #846 dnia: Listopada 05, 2010, 15:59:59 pm »
Dupa z łukami, mnie się przydał tylko przy okazji farmienia jednego kamyczka/dusz.
I Fire Storm-większość bossów (niezależnie od ilości + przy New Game) może paść już po pierwszym zaklęciu (może, ponieważ jest pewien element przypadkowości).

Z magią przy NG+ (i kolejnych +) to bym jednak był ostrożny- imo lepszy efekt daje dobrze rozwinięta broń z S przy najwyższym współczynniku. W późniejszych przejściach ograniczałem się ogólnie jedynie do second chance i tej ochrony.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #847 dnia: Listopada 05, 2010, 16:24:27 pm »

Z magią przy NG+ (i kolejnych +) to bym jednak był ostrożny- imo lepszy efekt daje dobrze rozwinięta broń z S przy najwyższym współczynniku. W późniejszych przejściach ograniczałem się ogólnie jedynie do second chance i tej ochrony.
Nie wiem, ale grałem od prawie początku (trochę many brakowało i machanie mieczykiem ułatwiało sprawę) do końca pure magiem i gra nie była wcale tak trudna jak to fama w internecie niosła. Poza tym jak dla mnie machanie w kółko "mieczykiem" jest nudne i zawsze gram summonerami/magami :>

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #848 dnia: Listopada 07, 2010, 09:13:33 am »
Kurcze, dla mnie druga część tej gry to najbardziej wyczekiwany tytuł. Szkoda że brak konkretnych zapowiedzi.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #849 dnia: Listopada 07, 2010, 11:55:56 am »
Kurcze, dla mnie druga część tej gry to najbardziej wyczekiwany tytuł. Szkoda że brak konkretnych zapowiedzi.

Hmmmm?

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #850 dnia: Listopada 07, 2010, 14:50:56 pm »
No właśnie chodzi mi o grę osadzoną w tym samym uniwersum, opartą o te same zasady... Duchowy następca ok. ale pytanie czy nie zmienią go za bardzo

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #851 dnia: Listopada 07, 2010, 16:19:27 pm »
No właśnie chodzi mi o grę osadzoną w tym samym uniwersum, opartą o te same zasady... Duchowy następca ok. ale pytanie czy nie zmienią go za bardzo

Popatrz na trailer i tam wszystko widać jak na dłoni, że to DS 2.0. Te same ruchy, ten sam silnik, tylko kraina inna :P.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #852 dnia: Listopada 07, 2010, 18:45:20 pm »

Nie wiem, ale grałem od prawie początku (trochę many brakowało i machanie mieczykiem ułatwiało sprawę) do końca pure magiem i gra nie była wcale tak trudna jak to fama w internecie niosła. Poza tym jak dla mnie machanie w kółko "mieczykiem" jest nudne i zawsze gram summonerami/magami :>

Pierwsze trzy razy "zrobiłem" grę rycerzem w różnych kombinacjach broń/magia. Po 120 godzinach wymęczyłem 124 lvl. Kolejne trzy razy zagrałem (i gram) royality i stawiam tylko na magię/int (inne atrybuty rozwijam tylko jeśli potrzebuję, np. Str i dex do lava bow, etc.). Po 29 godzinach mam lvl 100. Duuuużo łatwiej grać magiem. Przy odpowiednio rozwiniętych atrybutach (u mnie int/mag po 46) i ekwipunku - insanity catalyst/talysman of beast, turban Old Monka/srebrna korona (czy co to tam jest), kris +5, lava bow, gloom armor, thieves ring, ring of magical sharpnes... Do przeciwników nie musimy się nawet zbliżać. Soul ray zabija 95% monsterów jednym strzałem. Bossowie w tej grze to betka i śmiech...

Chyba będę w to grał do czasu wyjścia kontynuacji!

Ps. Prarart, musimy w końcu zagrać!

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #853 dnia: Listopada 08, 2010, 09:56:26 am »
To było pięć dni (bardzo intensywnie jak na moje warunki) spędzone z DS - gra skończona. Na liczniku 25 i pół godziny, końcowy level - 73.
Jak pisałem wcześniej - bez jakich kolwiek poradników i przewodników, wiki i tutoriali. Grę przeszedłem ze startowym uzbrojeniem i startowym strojem (Royality). Niczego nawet nie zupgradowałem, poszedłem z tym co dostałem (poza pierścieniami rzecz jasna - ten regenerujący MP i HP prawie cały czas założone). Do tej pory nie wiem, co oznaczają cyferki i lierki przy ikonkach a 99% zebranych przedmiotów nie użyłem ani razu. Grałem tak, bo chciałem sam wszystko odkrywać, na nowo, bez jakiejkolwiek wiedzy co gdzie i jak. Dzięki temu miałem spotęgowane wrażenia i nie mogłem się o gry oderwać ale miało to też minusy.
Pakowałem tylko w magię i jak się okazało, to był dobry wybór (problem miałem tylko z niebieskim smokiem, ale znalazłem sposób i na niego). Z bossów największe problemy sprawił mi Flamelurker i ten końcowy król w pierwszym świecie (tego rozwaliłem w samych gaciach, żeby zyskać na unikach). Tu taka uwaga - gra całkowice i kompletnie nie daje jakichkolwiek wskazówek co i jak robić. Przechodziłem ją po kolei: cała 1 z Tower Knightem włącznie, potem archdemon z 2 żeby zlikwidować tą mgłę za nim i dalej 1. Przypadkowo kolega Kun napisał, żebym nie zabijał tego kogoś tam na końcu, bo nie będę mógł rozwijać dalej postaci! Pewnie i tak bym nie dał rady z ówczesną postacią ale fakt faktem - żadnych podpowiedzi od gry. Nic, zero, null.

Teraz minusy tego waletowania - po pobieżnym zapoznaniu się z wiki widzę, że ominąłem mnóstwo rzeczy, głównie związanych z tendencjami świata i postaci. Nie spotkałem kilku NPCów. Nie dostałem od Ostravy klucza bo po pierwszym uwolnieniu już więcej go nie widziałem i zabiłem go (jak się teraz dowiaduję) jako fantoma w drodze do króla. Przez to nie walczyłem z jednym z bossów. Na oczy nie widziałem primaveral demona. I wiele innych. Zawartość gry w grze jest nieprawdopodobna i mimo wszytko nie żałuję, że tak do niej podszedłem - mam motywację, by grać dalej i odkryć te wszystkie rzeczy.

Podmumowując 1 - pomimo tego wszystkiego (zupełnie zielony w realiach dałem radę bez jakiejś zacinki), grę oceniam jak bardzo trudną. Głównie dlatego, że nie ma żadnej mapy, strzałki, listy questów, podpowiedzi, loga itp rzeczy - w tej generacji wręcz oczywistych. Dodatkowo przezajebista liczba zależności (kogoś zabijesz i nie możesz już pakować albo gdzieś się dostać) do ogarnięcia, aż łeb boli. I autosave - nie możesz sobie cofnąć, jak przypadkowo coś zużyjesz albo spieprzysz - ponosisz całe, często brutalne konsekwencje. Nie ma zmiłuj. Jeśli chodzi trudność spotykanych przeciwników, walki z nimi , to też nie jest łatwo ale nie jest to aż taki hardkor, jak cioty płaczą na forach. Na początku szok, ale po chwili, jak się ogarnie mechanikę idzie dobrze. Przykładowo, wczoraj zacząłem od zera (nie NG+), na próbę, żeby zobaczyć jak się będzie miało moje doświadczenie z grą w stosunku do moich początków. Pierwszy świat przeszedłem jak burza, bez jakichkolwiek problemów a przeciwnicy z bosami włacznie srali pod siebie.

Podsumowując 2 - nie ważne, czy jesteś fanem RPG, platformówek, wyścigów, arcade, mordobić, kiełbasy z dżemem czy śliwek z likierem. Masz PS3 musisz mieć DS i ch**. Co więcej, DS TRZEBA SKOŃCZYĆ. Do gry podchodziłem jak do jeża, czaiłem się z zakupem dłuuuugo, bojąc się, że nie dam rady z braku czasu na lekturę i wgryzanie się w grę. Dopiero szopka z GT5 mnie popchnęła do zakupu. Dzięki wielkie Kaz za kolejną obsówę, dzięki temu poznałem DS i już nie czekam z wywalonym jęzorem na GT5. Gra ma oczywiście swoje wady, ale są śmieszne wobec całości.

Dobra, kończę bo się rozpisałem, ale jestem rozwalony DS, zauroczony i w ogóle. Zupełnie jak za dawnych lat - jak nie gram, to czytam o grze. No szajba.

PS - polecam w opcjach gry podbić jasność ma maxa. Odbiera to klimatu ale ułatwia grę - szkoda, że nie wpadłem na to przy pierwszym podejściu. Kilka upadków byłoby mniej.
PS2- mój ulubiony świat to 4, najgorszy to 5.

No już, już - konczę posta.

Wiadomość scalona: Listopada 08, 2010, 10:01:47 am
Zgadzam się - nie wystrzeliłem ani jednej strzały, nie wiem nawet jak wygląda celowanie łukiem w tej grze. No nic, trzeba grać dalej i sprawdzić  :grin:
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2010, 10:01:47 am wysłana przez prart »

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #854 dnia: Listopada 08, 2010, 10:32:14 am »
Świat 5. jest najgorszy pod względem architektury - kocham te malutkie kładki a za nimi 3 gości. Natomiast pod względem artystycznym jest bajeczny.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #855 dnia: Listopada 08, 2010, 12:01:14 pm »
5 to mój ulubiony razem z 3- klimat i genialna architektura , trzeba miec oczy dookoła głowy. Świetne rzeczy do zebrania (te poświęcone kamienie), a także wymarzone miejsce właśnie na łuk. No i najlepsza walka z bossem na końcu w całej grze imo :]

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #856 dnia: Listopada 08, 2010, 13:03:07 pm »
Wczoraj odkryłem, że mogę zabijać boss'ów jednym strzałem firestorm'a (zabiera ponad 9 tys. hp). Jak dotąd bawiłem się z każdym.

Prarart, na Flamelurker'a jest baaaardzo prosty sposób - załóż thieves ring, i gdy skończy się już animacja otwierająca walkę, obiegnij sobie stworka lewą lub prawą stroną, wbiegnij na schody za nim i wciśnij się za zwalone kamienie po prawej stronie. Teraz możesz atakować! Stworek na 99% zablokuje się na leżących z przodu kamieniach i nie będzie mógł nic zrobić by Ci zagrozić...

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #857 dnia: Listopada 08, 2010, 13:23:14 pm »
Niezłego madafaka sobie wyhodowałeś. Z tym Flamelurkerem - ile to ja się kurwami narzucałem przy nim, to moje a tu taki sposób.
Jaki jest najsilniejszy czar ofensywny? Nie chcę wchodzić (wydawać dusz) na półśrodki, a od razu zakupić debeściaka - firestorm właśnie?

Ludzie, którzy wymyślili cały ten system, drzewo zależności i przedmioty i ich właściwości oraz wykreowali ten świat są megałbami.

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #858 dnia: Listopada 15, 2010, 09:57:32 am »
FUCK! Straciłem wczoraj przez głupotę ponad 100 000 dusz (jakieś dwa levele). Bo się kur**, do Nexusa nie chciało wrócić.  :cry:

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #859 dnia: Listopada 15, 2010, 14:09:55 pm »
FUCK! Straciłem wczoraj przez głupotę ponad 100 000 dusz (jakieś dwa levele). Bo się kur**, do Nexusa nie chciało wrócić.  :cry:
Jest pewien myk na około 100k dusz w jakieś 3 min więc nic straconego.
>>>Potrzeba:
-czary: Soul Thirst (minimum 200 pntk many) oraz Soul Sucker,
-cuda Evacuate (szybciej),
-ekwipunek: Ring of Avarice, Silver Bracelets (to tylko dla pań)-zwiększają ilość otrzymanych dusz, Silver Coronet(chyba że nadwyżki many), Thief's Ring, ziółka do many, coś do pozbycia się Kosiarza po drodze (najlepiej łuk).
-forma ducha
-Pure Black w czwartym świecie.

Teleport do 4-3 Old Hero Archstone i mniej wiecej jak na tym filmiku:

Przy okazji można zdobyć Pure Bladestone (albo na odwrót :>)
<<<

Albo debilne ustawki PVP z wysysaniem bez zapisywania.
>>>
Ustawka na duela z drugim graczem, jeden wysysa z drugiego dusze, przy czym ten drugi nie podejmuje żadnych czynności skutkujących autosave'em, (tak samo da się klonować przedmioty które można upuszczać), gdy już sobie dostateczmie possamy, wyssany "na chama" opuszcza grę-PS Button>wyjdź z gry. Jako że wyssanemu nie zapisało gry, ma komplet dusz oraz przedmiotów sprzed akcji, nassanemu zapisało więc ma to co wyssał lub podniósł i tyle.
Jedyna realna metoda do nabicia 712lv. Nie sprawdzałem więc nie wiem czy to działa ale są w panteonie gracze z około 50h na liczniku oraz 712 lv/platyną (serwer eu) więc raczej niestety tak.
<<<
« Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2010, 13:49:54 pm wysłana przez Jurass »

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #860 dnia: Listopada 16, 2010, 07:55:23 am »
Poradźcie: najlepszy sposób na regenerację Magic Points to...

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #861 dnia: Listopada 16, 2010, 12:30:18 pm »
Przyprawy.
Z początku drogie, potem dysponujesz już większymi sumami dusz i możesz kupowac regularnie.

Też dobry jest ten circlet co ma royal na starcie, ale to raczej jeśli nie korzystasz z many dużo. Pierścień taki też jest chyba zresztą.

No i niektóre bronie (np. Rydlla, czy jak on się nazywał, do uwolnienia w 3 świecie)- skumuluj to, będziesz wymiatał jeśli chodzi o regenerację many.
« Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2010, 12:32:05 pm wysłana przez _Music »

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #862 dnia: Listopada 16, 2010, 12:41:13 pm »
Mam ten circlet i fragrant ring, ale cholernie wolno to rośnie.
Mam też ten phosphorescent pole i tu pytanie - czy przedmiot musi być aktywny, fizycznie trzymany w ręku przez postać z widoczną ikoną w okienku (lewy dolny róg ekranu) żeby oddziaływał, czy wystarczy, że jest tą drugą bronią?

Music, czy działanie tych przedmiotów na pewno się sumuje?

Ok, już nieaktualne - doczytałem co i jak z tą kumulacją ale nadal nie wiem co z tym trzymaniem broni w ręku.
« Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2010, 12:46:23 pm wysłana przez prart »

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #863 dnia: Listopada 16, 2010, 12:47:42 pm »
Mam ten circlet i fragrant ring, ale cholernie wolno to rośnie.
Mam też ten phosphorescent pole i tu pytanie - czy przedmiot musi być aktywny, fizycznie trzymany w ręku przez postać z widoczną ikoną w okienku (lewy dolny róg ekranu) żeby oddziaływał, czy wystarczy, że jest tą drugą bronią?

Music, czy działanie tych przedmiotów na pewno się sumuje?

Ok, już nieaktualne - doczytałem co i jak z tą kumulacją ale nadal nie wiem co z tym trzymaniem broni w ręku.
Wystarczy, że będzie wyekwipowana jako secondary - nie musi być aktualnie w użyciu...

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #864 dnia: Listopada 16, 2010, 13:15:32 pm »
To świetna wiadomość i duże ułatwienie. Jak patrzę na moje pierwsze przejście "na waleta" to widzę o ile sobie utrudniłem całość. Gram postacią nastawioną wyłącznie na magię (kosztem czego jestem niemal na jednego strzała dla każdego - nauczyłem się robić uniki). W efekcie wciąż brakuje mi many.

Zrobię wszędzie PBWT, ubiję każdego Primaveral Demona, uzbieram Colorless Demon Soul i dopakuje na maxa Phosphorescent Pole. Będzie jako druga broń, tylko do regenu. Jako pierwsza dopakowany na maxa Kris (na ile starczy Colorless Demon Soul jednego playthrough) dla zwiększania mocy czarów.
W drugiej łapie Insanity Catalyst (również dla zwiększenia mocy czarów) i dodatkowo dopakowany Adjudicator's Shield (dla regenu HP).
Na głowę turban Old Monka (wciąż nie kumam jak go zdobyć) dla kolejnego dopakowania siły czarów.
Do tego Ring Of Magical Sharpness (znów boost czarów) + Fragrant Ring (regen many).
I ruszam na PvP.

O kurna, właśnie sobie uświadomiłem, że mam jeszcze jakieś dwa miesiące grania  :o.

A potem od nowa, postacią nastawioną na broń białą i zbroje i pół roku z głowy, hehehehe.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #865 dnia: Listopada 16, 2010, 13:56:31 pm »
Na głowę turban Old Monka (wciąż nie kumam jak go zdobyć) dla kolejnego dopakowania siły czarów.

W trzecim świecie zostawiasz wiadomość przy użyciu któregokolwiek z kamieni i możesz zostać przywołany jako szef Old Monk. Jeśli zabijesz gracza (hosta) dla którego jesteś szefem (lub zginie po drodze),masz szanse otrzymać  owy turban.

Tu masz opisane dokładniej <<KLIK>>

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #866 dnia: Listopada 16, 2010, 14:19:37 pm »
Dziękuję Jurass, wszystko jasne.
Zrobię to po uzyskaniu od Monumentala Friends Ring, bo wygrana obniża Character Tendency.

Wiadomość scalona: Listopada 16, 2010, 14:37:29 pm
Przy okazji - wczoraj znalazłem buga.
Kowal w 2-1 zamiast wziąć jeden kamień po Flamelurkerze (po rozmowie, co odblokowuje większe możliwości upgradu sprzętu), bierze wszystkie jakie mamy przy sobie (w moim przypadku dwa). Wersja EU.
« Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2010, 14:37:29 pm wysłana przez prart »

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #867 dnia: Listopada 16, 2010, 14:42:36 pm »
Poradźcie: najlepszy sposób na regenerację Magic Points to...

Zrób sobie dwie bronie 'crescent' +4 i +5 (muszą mieć inne wartości regen, inaczej będzie działała tylko jedna). Dla magika najlepiej katany (lekkie są i mają dobry damage). Ja teraz tez gram sobie czarodziejką, ale nie używam żadnych przedmiotów do regeneracji mp (zbyt długo to trwa, lepiej skoczyć gdzieś, ubić kilka monsterów i kupić 99 fresh spice'ów!).

Ps. Dzięki zaprezentowanemu przez Jurassa sposobowi na farmienie dusz można (game ++, kobieta, silver bracelets, ring of avarice, soul thirst) zdobyć za jednym podejściem ok. 184k. dusz (za pierwszym Bp są jeszcze dwa, każdy po ponad 41k dusz!).
« Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2010, 14:44:12 pm wysłana przez kun »

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #868 dnia: Listopada 16, 2010, 14:49:56 pm »
Ps. Dzięki zaprezentowanemu przez Jurassa sposobowi na farmienie dusz można (game ++, kobieta, silver bracelets, ring of avarice, soul thirst) zdobyć za jednym podejściem ok. 184k. dusz (za pierwszym Bp są jeszcze dwa, każdy po ponad 41k dusz!).
Niezłe żniwa!  :grin:

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #869 dnia: Listopada 16, 2010, 15:36:47 pm »
Ja teraz tez gram sobie czarodziejką, ale nie używam żadnych przedmiotów do regeneracji mp (zbyt długo to trwa, lepiej skoczyć gdzieś, ubić kilka monsterów i kupić 99 fresh spice'ów!).
Dokładnie. Przekupka w 3-1 tania i bliska.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #870 dnia: Listopada 17, 2010, 17:58:54 pm »
Demon's Souls speed run [0:54:54]

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #871 dnia: Listopada 17, 2010, 20:26:45 pm »
Niezłe!

Tak abstrachując - nie wiem komu chciało się dobijać wszystkie statsy na 99. Mam jedną z postaci na 190lvl, każdy kolejny SL, to ponad 300k dusz! Pomyśleć co dzieje się na lvl 400 i wyższych?!

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #872 dnia: Listopada 17, 2010, 20:30:58 pm »
Niezłe!

Tak abstrachując - nie wiem komu chciało się dobijać wszystkie statsy na 99. Mam jedną z postaci na 190lvl, każdy kolejny SL, to ponad 300k dusz! Pomyśleć co dzieje się na lvl 400 i wyższych?!

Na którym NG jesteś?
Ja zrobiłem 2 postaci w okolicy 140 lvl i dałem sobie spokój...

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #873 dnia: Listopada 17, 2010, 21:30:48 pm »
Mam dwie postacie (124 i 190 lvl) na Game ++ oraz jednego begginnera (ale za to pokonałem nim Dorana na lvl 1 hehe) na 36 lvl. Ta gra jest jak narkotyk!

Ps. Co ciekawe, nadal nie mam wszystkich dzbanków.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #874 dnia: Listopada 17, 2010, 21:37:09 pm »
Niezłe!

<<KLIK>>

lv.400 <> 1.823.126
« Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2010, 21:40:10 pm wysłana przez Jurass »

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 537
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #875 dnia: Listopada 17, 2010, 22:28:37 pm »
Mam dwie postacie (124 i 190 lvl) na Game ++ oraz jednego begginnera (ale za to pokonałem nim Dorana na lvl 1 hehe) na 36 lvl. Ta gra jest jak narkotyk!

Ps. Co ciekawe, nadal nie mam wszystkich dzbanków.
Wstyd się przyznać, ale mam grę od końca czerwca i jeszcze nie znalazłem czasu, by ją ukończyć...

iko

• Gość
« Odpowiedź #876 dnia: Listopada 17, 2010, 22:32:44 pm »

Czyli nie jest taka dobra, jak wyrąbany w kosmos Dead Space. ;]

mam grę od końca czerwca i jeszcze nie znalazłem czasu, by ją ukończyć...
To o czymś świadczy. ;)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 537
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #877 dnia: Listopada 17, 2010, 22:47:00 pm »
To o czymś świadczy. ;)
O tym, że człowiek poszedł do pracy i ma o wiele mniej czasu na grę ;] A w moim przypadku granie 'z doskoku' w DS mija się z celem, ponieważ potrzebuję i chcę się wkręcić.

Wiadomość scalona: Listopada 17, 2010, 22:48:05 pm
wyrąbany w kosmos Dead Space
Wpis. Uwielbiam tę grę. Jakbyś chciał pogadać o jej smaczkach, sekretach itp. to z chęcią ;]

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #878 dnia: Listopada 18, 2010, 09:09:40 am »
Ufff.. Dobiłem do 202 lvl i mam dość.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #879 dnia: Listopada 18, 2010, 15:38:28 pm »

Czyli nie jest taka dobra, jak wyrąbany w kosmos Dead Space. ;]

To o czymś świadczy. ;)

Odejdź w kosmos.