Ej, ej - mi tam grafika nie przeszkadza, bo przynajmniej mam większe szanse, że gra mi jakoś porządnie ruszy na laptopie . Nie mówiąc już o tym, że ostatnio odkopuje różne stare gry, które z różnych powodów ominąłem (obecnie na celowniku Discworld Noir ).
Sylvan Wielki, jeżeli masz ten numer CDA, to weź przytocz jakieś co ciekawsze cytaty z recenzji. Bo takie suche plusy i minusy + ocena nie oddają w pełni zdania recenzenta .
Odpłacisz się + mniemam za tytaniczną pracę Music.
"Pierwsze wrażenie jest takie sobie, przywodzi na myśl tytuły sprzed paru lat, a nie grę AD 2009. Czasy gdy RPG mogły wyglądać gorzej niż inne gatunki, dawno odeszły w niepamięć".
"Walka jest mocno taktyczna. To nie Mass Effecm, w którym dużą rolę odgrywa zręczność (....) Główkować możemy na dwa sposoby. Pierwszy związany jest z aktywną pauzą (....) drugi opiera się na A.I. Każda postać dysponuje pewną ilością soltów taktycznych (ich liczba zależy od poziomu doświadczenia), za pomocą, których można szczegółowo ustalić zachowanie podczas walki. (....) Dzięki temu można zautomatyzować, leczenie, buferowanie , czy atak. Np rzuć ognistą kulę , gdy przeciwników jest trzech, czy dobij najsłabszego przeciwnika. (....) Jak dla mnie, mistrzostwo świata."
"(....) już na standardowym poziomie jest dosyć wymagająco (chodzi o stopień trudności - przyp. SW) "
"To nie jest next genowa RPG (....) natomiast grywalność w starym dobrym stylu"
"Dragon Age używa autorskiego systemu walki, ma własny zestaw umiejętności (....) wszytkiego trzeba uczyć się od zera. Z jednej strony , to fajne, wyzwania są miłe i w ogóle, problem, że w połowie gry stwierdzimy, że nasze pomysły do genialnych nie nalezą, to .... kicha. W MMO można resetować talenty i wybrać je ponownie, tutaj tej opcji nie ma."
"Fabuła, to jeden z lepszych elementów DA. (...)po 26 godz. grania ukończyłem zaledwie 34% gry"
"Zadania dodatkowe są bardziej sensowne , niż w ME. Jest ich znacznie tez więcej"
"Mamy do czynienia z jednym z najlepszych RPGów ostatnich lat. Niezbyt przyjaznym dla początkujących , ale bardzo satysfakconującym"
Castor Krieg
Przecież DA:O wygląda zwyczajnie brzydko, nie czarujmy się. Co do recki CDA:
1. Pismo jest do kitu, a istnieje tylko z powodu pełnych wersji gier
pe niby lepsze? Tu (CDA) przynajmniej nie ma "och, ależ secretsów i te urocze majteczki, pom, pom". Poza tym .... nakład siedemset tysięcy robi wrażenie.
Ja przykładowo kupuje owo pismo, a płytek DVD na ogół nawet nie sprawdzam. Stąd argument to dla mnie żaden.
Co do recenzji i ocen.... Dla mnie liczy się moje zdanie, a nie jakiegoś obcego faceta. Więc czy to w CDA, czy innym IGN dali 8+, 4/10 , czy maksymalną notę .... cóż , ich sprawa.
Mnie DA przekonało już dawno do zakupu. A ocenię sobie, jak ją przejdę.