Autor Wątek: Resident Evil 4  (Przeczytany 192398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
Resident Evil 4
« Odpowiedź #360 dnia: Lutego 21, 2005, 17:52:10 pm »
Kaxi, takiś odważny, bo siedzisz w domu. Ale spoko, nie dam się sprowokować i nie napiszę, że jak Cię raz rozjechałem w SC2 to nie wiedziałeś jak się nazywasz. Blah, get back to RE4 bijacz :P

Dobra, co mnie zmiotło w Residencie - podczas walki z tym dużym baranem (goryl, trol-qrwa, czy inne bydle) jest tak, że gość atakuje wyrwanym sekundę wcześniej z ziemi drzewkiem. I trzeba w odpowiedniej chwili nacisnąć dwa wybrane przyciski żeby uciec przed ciosem (duck and cover hehe). Jak kolo miota tym drzewem to taki podmuch wali w ekran, że autentycznie zrywa kask :shock: Obraz normalnie się zagina, a kurz jaki się wzbija. Ja pierdziulę, jak sobie pomyślę jak ładna jest ta gra to odpadam :P

EDIT: Koxi, mówię Ci, że trzeba było najpierw grać w poprzednie części, to byś się przyzwyczaił i nie czepiał fabuły, która jest lipna, ale to nic nowego w RE :)

Blink

• ZMP-owiec
Resident Evil 4
« Odpowiedź #361 dnia: Lutego 21, 2005, 17:59:34 pm »
Mielu wiesz co to znaczy SPOILER :evil: i teraz wszyscy beda wiedzieli o tym podmychu :evil: wstydz sie

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
Resident Evil 4
« Odpowiedź #362 dnia: Lutego 21, 2005, 18:06:30 pm »
tam od razu lipna fabuła, mnie to osobiście wali, ja chce strzelać i zabijać AAAAAAAARGH :) Owszem, scenariusz w RE4 jest mocno przewidywalny i miejscami niedorzeczny, ale jakbym pomiędzy rozmazywaniem kolejnych łbów na ścianie miał w myślach dywagować nad jakimiś pokrętnymi akcjami, czy zwrotami fabuły, to dziękuje :roll: IMO wszystko jest jak nalezy.

Co mi się nie podoba? Liniowość i przenikanie obiektów. To wszystko, póki co (po 9,5 godzinach gry) Re 4 ma u mnie 9+. Zaiste wspaniała szpila :}-----

Marco

• Pionier
  • *
Resident Evil 4
« Odpowiedź #363 dnia: Lutego 22, 2005, 01:13:04 am »
1000 poczwar do zabicia :) nie doczekam sie chyba. Ile zgonów już zaliczyliście  :?:

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
Resident Evil 4
« Odpowiedź #364 dnia: Lutego 22, 2005, 09:22:39 am »
Uaa, no to i ja sie dopisze. Obled, po prostu obled jak to momentami wyglada! Walka z typem w palacym sie budynku to dzielo sztuki, efekty jakie temu towarzysza sa nie do opisania. Co do fabuly... mi tam sie podoba i nie mam nic do zarzucenia.

RE 4 To zdecydowanie jedna z najlepszych gier w historii.

Marco

• Pionier
  • *
Resident Evil 4
« Odpowiedź #365 dnia: Lutego 22, 2005, 18:08:34 pm »
Capcom zdementował plotke, jakoby konwersja Resident Evil 4 na PS2 miałaby być gorsza niż oryginał.

Moim zdaniem niemożliwe jest, żeby wersja na PS2 miała taką obłędną grafike jak na GCN (bez urazy).

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Resident Evil 4
« Odpowiedź #366 dnia: Lutego 22, 2005, 20:56:49 pm »
Cytat: "Marco"
Capcom zdementował plotke, jakoby konwersja Resident Evil 4 na PS2 miałaby być gorsza niż oryginał.

Moim zdaniem niemożliwe jest, żeby wersja na PS2 miała taką obłędną grafike jak na GCN (bez urazy).

Rację prawisz, z malucha nie zrobisz mercedesa. Ciekawe jak Capcom będzie to tłumaczył? Niech zgadnę: "Mówiliśmy o fabule, nie o parametrach technicznych" :lol: Jak ktoś się na to złapie to LOL

Tarniak

• Gość
Resident Evil 4
« Odpowiedź #367 dnia: Lutego 22, 2005, 21:48:54 pm »
No tak, ale z drugiej strony zastanawiam się co obetną. Rozdziałka tekstur i obrazu spadnie... no i co jeszcze? Ja niestety nie wiem jak jest t krajobrazem i na jaki dystans widać bez dorysowywania... ALe mniemam, że widać duży. Ja obstawiam cholernie długie loadingi i gorsze tekstury. Mam nadzieje, że pojemność nośnika pozwoli zoptymalizować to i tamto. Dobra, pobożne życzenia :]

Kaxi

• ZMP-owiec
Resident Evil 4
« Odpowiedź #368 dnia: Lutego 23, 2005, 11:45:35 am »
Moim zdaniem w najlepszym razie wersja na PS2 będzie miała:

- o wiele dłuższe loadingi pomiędzy lokacjami
- trochę słabsze lub mniej różnorodne textury (kur**, w zamku niemal na kazdym kroku widac nowa texturkę :!: )
- gorszy efekt wody, szczególnie chodiz mi o ten w zamku, który w swietle pochodni odbija cale otoczenie (niemal na bank jets to pixel shader, ale ja nie jestem specjalista w tej dziedzinie)

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
Resident Evil 4
« Odpowiedź #369 dnia: Lutego 23, 2005, 11:51:03 am »
no ale bez przesady chłopaki, nie może być aż tak źle, zeby na pierwszy rzut oka człowiek zauważał różnicę. Capcom to na tyle uzdolnieni programiści, ze zapewne uda im się zamaskować niedobory mocy PS2 względem Gacka. mnie natomiast zastanawia jedno - czy wersja na PS2 sprzeda się lapiej od Gackowej. jak myślicie??

Ganon

• ZMP-owiec
Resident Evil 4
« Odpowiedź #370 dnia: Lutego 23, 2005, 12:14:43 pm »
Hmm...myślę, że nie. PS2 ma takie killery jak MGS3, GT4, DMC3, że najpierw kupia te gry. A na GC są potrzebne exclusivy. Dlatego rzucimy się na tą gre jak piranie.  8)
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Resident Evil 4
« Odpowiedź #371 dnia: Lutego 23, 2005, 19:36:22 pm »
moim zdaniem na pewno sprzeda się lepiej. Może i większy procent posiadaczy GC kupi RE4, no ale bez przesady. Przecież ilość posiadaczy PS2 i posiadaczy GC ... ;] Ja kupię wersję na GC, ale jeśli miałbym samą PS2 to nie kupował bym dla lepszej grafiki GC ... :P
edit:
tak właściwie to w końcu nie wiem czy RE4 na PS2 ukaze sie poza europa. Jesli nie, oczywiście zmieniam zdanie.

gruby

• Proletariusz
Resident Evil 4
« Odpowiedź #372 dnia: Lutego 23, 2005, 22:20:31 pm »
Cytat: "kun"
czy wersja na PS2 sprzeda się lapiej od Gackowej. jak myślicie??

NIe mam pojęcia. I nie sądzę, żebvy ktoś podał tutaj dobre argumenty. Świat gier video jest na tyle nieprzewidywalny że trudno cokolwiek powiedzieć. Niedawno japończycy typowali RE4 w 10 najbardziej oczekiwanych gier, a mimo fenomenalnych recenzji gra w KKW rozeszła się średniawo. ja tam kupię na gacka. I tyle wiem na pewno. :D
Wszystko o next-genach- www.gamepub.org
www.valhalla.pl - wkrótce
http://havana.mp3.wp.pl - już

jaunty

• Obywatel
  • **
Resident Evil 4
« Odpowiedź #373 dnia: Lutego 24, 2005, 14:51:37 pm »
Mam pytanie do tych co mają RE4 w ntsc. Jak sprawa stoi u was z obrazem, bo u mnie krawędzie nie są jakoś super wygładzone.

Marco

• Pionier
  • *
Resident Evil 4
« Odpowiedź #374 dnia: Lutego 25, 2005, 01:46:22 am »
Coś dla umilenia czasu oczekiwania:

http://www.crazy.jp/~wolfina/bio_g/bio.html

thirian

• Towarzysz
Resident Evil 4
« Odpowiedź #375 dnia: Lutego 25, 2005, 08:39:18 am »
Cytat: "kun"
no ale bez przesady chłopaki, nie może być aż tak źle, zeby na pierwszy rzut oka człowiek zauważał różnicę. Capcom to na tyle uzdolnieni programiści, ze zapewne uda im się zamaskować niedobory mocy PS2 względem Gacka. mnie natomiast zastanawia jedno - czy wersja na PS2 sprzeda się lapiej od Gackowej. jak myślicie??

"Zamaskować niedobory mocy PS2..." - w jaki sposób mają to zrobić? Wrzucić mgłę a'la Silent Hill? Jest takie przysłowie, które niestety NIE sprawdza się do konsol "dobry koń i w błocku pociągnie"  :D
Loadingi będą dłuższe na pewno, będzie problem z płynną animacją przy większej zadymie (tu daje sobie odciąć palec u nogi). A czy się lepiej sprzeda? Raczej tak...

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
Resident Evil 4
« Odpowiedź #376 dnia: Marca 21, 2005, 20:18:47 pm »
Massssssssssssssssssssssssakra ,gram juz kilka godzin i jest mocarnie poczatek taki sobie,ale jak tylko doszedlem do wioski tu juz hardcore :lol:
 ci ludzie z dynamitem do male przegiecie  :evil:  ige dalej grac. narrrra...

Capcom

• Pionier
  • *
Resident Evil 4
« Odpowiedź #377 dnia: Marca 21, 2005, 23:04:58 pm »
Nieliniowość czy różnice pomiędzy wersjami PAL/NTSC ? :

http://forum.resitez.pl/viewtopic.php?t=1689

Moje wrażenia z gry:

http://forum.resitez.pl/viewtopic.php?t=1672

Perełka  :wink: .
[size=14]www.revideos.net - A new future of RE videos... - teraz nowa odsłona serwisu - Zapraszamy[/b][/color][/size]

Ganon

• ZMP-owiec
Resident Evil 4
« Odpowiedź #378 dnia: Marca 24, 2005, 14:42:55 pm »
Bylem fanem RE od czasu kiedy sprawilem sobie REmake'a, a pozniej RE0. Musze przyznac, ze pierwsza czesc, zrobila cos, czego nie udalo sie zadnej innej grze - przestraszyc. Atmosfera zaszczucia, nie pokoju, bales sie wchodzic do jakiegos pomieszczenia, bo wiedziales, ze ten jeden magazynek do pistoletu, ktory masz, moze nie wystarczyc na to, co Cie czeka za drzwiami.
  Podsumowujac, RE stalo sie jedna z moich ulubionych serii. A na RE4 czekalem nawet bardziej niz na wszystkie czesci, lecz przeczuwalem, ze moze stracic "Residentowy" klimat. W koncu brak tu zombiakow, hunterow, statycznej kamery, czy specyficznego sterowania. Ale teraz mam juz "czworke" i moge powiedziec, ze tamte gry, to przy tym nie grywalne miernoty(moze troche sie zagalopowalem, ale jestem pod wrazeniem czwartej czesci). Grafika - nie widzialem takieho przepychu, wszystko piekne, dopracowane, animacja-palce lizac, tekstury naprawde ladne. Nawet ganadosi, wiesniaki, sa wykonani z takim, moznaby rzec, pietyzmem. Ich ruchy, miny, okrzyki, reakcje na strzaly Leona, mistrzostwo swiata. Sam glowny bohater, zajebista kurtka, fachowy gun. Co do gunow. Jest ich calkiem sporo, w przeciwienistwie do Re0 czy REmake'u. MAmy po 3 rodzaje pistoletow, karabinek, Magnumy, shotguny, snajpery, wyrzutnie rakiet, czy wreszcie urzadzenie sluzace do podkladania min. Wymienilem tyle rodzajow broni, a trzeba wspomniec o rozwalce, jaka jest na ekranie naszych telewizorow. Ahhh...fantastycznie sie w to gra...przyjemnosc plynaca z rozwalania wieskow, jest przeogromna, ogladanie ich dopracowanych reakcji, na strzaly w poszczegolne czesci ciala. Jeszcze tylko powiem, ze jest duzo rodzajow przeciwnikow, nie tylko pospolici ganadosi, ale mnisi, siostrzyczki z pilami mechanicznymi, pan z pila, odmiana mieszkancow wioski z mackami wyrastajacymi z glowy...i jeszcze troche ich jest :DDD
W grze, imo, jest duzo wspanialych momentow, jak chocby walka z Del Lago, czy obrona tej chatki z Luisem, albo pedzaca ciezarowka z wiochmenami...hehe...najlepsza gra na GC imho...MP2 sie nie umywa...wracam do grania ^^
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

Alundra

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
Resident Evil 4
« Odpowiedź #379 dnia: Kwietnia 26, 2005, 10:09:08 am »
Resident Evil 5 tylko na PlayStation 3?
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=19269&PT=2

Duch

• Towarzysz
Resident Evil 4
« Odpowiedź #380 dnia: Kwietnia 28, 2005, 18:34:41 pm »
Niestety tylko na PS3 co zostało potwierdzone przez Capcom

Shadowek

• Kapitan Żbik
Resident Evil 4
« Odpowiedź #381 dnia: Kwietnia 29, 2005, 07:36:58 am »
Ale się nie mogę teraz doczekać e3 expo =D

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Resident Evil 4
« Odpowiedź #382 dnia: Kwietnia 29, 2005, 16:44:19 pm »
Ludzie, mam problem.
Jestem w ściekach, chapter 4-1 i nie wiem jak pokonać tego Las Plagasa :/
Co trzeba zrobić aby on poległ?

Kaxi

• ZMP-owiec
Resident Evil 4
« Odpowiedź #383 dnia: Kwietnia 29, 2005, 23:25:39 pm »
Przewracać cylindry z ciekłym azotem i uciekać. Chodiz o to żeby przetrwać, aż przyjedzie winda. Którą tzreba wcześniej otworzyć ofkoz.

jaunty

• Obywatel
  • **
Resident Evil 4
« Odpowiedź #384 dnia: Kwietnia 30, 2005, 03:06:17 am »
Jeśli uda ci się go rozwalić (azot + przypakowane magnum, albo rakietą)zostawi fragment korony.

Ganon

• ZMP-owiec
Resident Evil 4
« Odpowiedź #385 dnia: Maja 01, 2005, 22:28:15 pm »
Teraz juz na powaznie, ostro, robie przymiarki na "zrobienie" Mercenaries. Wszystkie postacie, te sprawy...
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

jaunty

• Obywatel
  • **
Resident Evil 4
« Odpowiedź #386 dnia: Maja 01, 2005, 23:05:45 pm »
Ja już zrobiłem, teraz próbuję skasować ponad 100.000 punktów na każdej mapie i każdą postacią, dobijam maxymalnie do 90.000.
Przy okazji http://www.fileshack.com/file.x?fid=6849 film prezentujący chyba wszystkie możliwe śmierci Leona. O niektórych nawet nie wiedziałem (np. można być zechlanym przez tą mende z jeziora jeszcze przed wejściem do łódki, albo zostać zastrzelonym przez Luisa). Trzeba sie zalogować, ale mają szybkie serwery. I skoro o fileshacku mowa to tu jeszcze film dla miłośników Conkera http://www.fileshack.com/file.x?fid=6814

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
Resident Evil 4
« Odpowiedź #387 dnia: Czerwca 05, 2005, 20:48:50 pm »
Kady wie ,ze Leon moze wiesniaka kopnac ,ale nie kazdy wie ,ze mozna wiesniakowi suplesa zrobic :lol:
A Wesker to maszyna do zabijania :twisted:

Mercenaries podawajcie swoje wyniki

Pif Paf

• Towarzysz
Resident Evil 4
« Odpowiedź #388 dnia: Lipca 10, 2005, 20:50:16 pm »
ta gra jest przecudna! ostatnia  gra ktora podobala mi sie tak bardzo, i w ktora gralo sie tak przyjemnie jak w nowego residenta byla Zelda:Ocarina Of Time,

po przejsciu tej gry patrze juz calkiem inaczej na kazda inna gre, nic sie z tym nie moze rownac

koniec i bomba
a kto nie gral ten trąba! ; p
Myślisz film, mówisz POMPKA
www.pompka.neostrada.pl

PSG

• Pionier
  • *
Resident Evil 4
« Odpowiedź #389 dnia: Lipca 11, 2005, 13:39:57 pm »
Że gra bedzie wymiatac to ja wiedzialem  ale ze az tak bardzo to tego sie nie spodziwalem . Przerywniki sa dosc ciekawe ( szczególnie z Ada w roli Głownej) ( Najlepszy jest kiedy Ada z Leonem plynie sobie lódeczką i wyciąga do gory te noge ahh ( chcialbym zeby moja kobieta takie miala) ) ( slodka jest nie ma co)  . Pozatym . Mercenaries . Nie wiem jak wy  ale Wesker Jest bosko ubrany i jeszcze jak ma w lapach snajpere . Koniec . Wysiadam . Jeszcze Hunk jest dobry  ( tego jego granaty ( cóż za widok )) Osobiscie nie podoba mi sie Jack Krauser ( chyba dobrze  napisalem )  ten jego łuk to jakis taki przezytek ( to jest moja opinia ( nie obrazac mi sie tu )) Fajnie wyglada Ada Wong w tym starym ubraniu z RE2 .

Dzwiek w grze czasami doprowadzał mnie to szalu . idz pan w .....  i nie wracaj.  Grafa poezja .   dostrzec grafike mozna najlepiej (wedlug mnie) kiedy pod koniec Mike ci pomaga ( Fest trzepie z tego Helikoptera )
Bossowie (jednym słowem)  Śmieszni , ale .......   choć    Krauser jak boss ..... no to bylo piekne

Kiepskie Momenty : kiedy sie jest w takich trzech klatkach i cie taki boss atakuje ale krol skorpion z filmu ( Mumia Powraca ). Z poczatku nie zajazylem o co chodzi ,,,,,, pech          Chyba jedyny
DIABLO 2 :  3 LATA NA NECIE    CZAS SOBIE ZROBIC PRZERWE

selene

• Gość
Resident Evil 4
« Odpowiedź #390 dnia: Sierpnia 16, 2005, 12:00:09 pm »
Dopiero teraz mialam okazje zagrac w RE4...  :shock: geez, jakie to jest piekne!  :D  Piekne, wciagajace i idealnie dopracowane. Staralam sie znalezc jakies minusy, ale... nie ma XP No, chyba ze sie przyczepie do dlugosci gry... bo faktycznie dwie noce na przejscie to nie za dlugo... ale to juz takie moje czepianie sie. Gra jest super  :twisted:

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Resident Evil 4
« Odpowiedź #391 dnia: Sierpnia 16, 2005, 12:19:02 pm »
Cytat: "selene"
Dopiero teraz mialam okazje zagrac w RE4...  :shock: geez, jakie to jest piekne!  :D  Piekne, wciagajace i idealnie dopracowane. Staralam sie znalezc jakies minusy, ale... nie ma XP No, chyba ze sie przyczepie do dlugosci gry... bo faktycznie dwie noce na przejscie to nie za dlugo... ale to juz takie moje czepianie sie. Gra jest super  :twisted:

a ile godzin dokładnie zajelo ci ukonczenie?

selene

• Gość
Resident Evil 4
« Odpowiedź #392 dnia: Sierpnia 16, 2005, 12:59:56 pm »
Cytat: "siudym"

Na Reanimation 4 Ultima zorganizowala stoisko konsolowe i w nocy byly sesje w RE4. Razem z paroma znajomymi (gralismy na zmiane) przeszlismy gre w dwie noce, ale jaki to byl dokladnie czas, to Ci nie powiem... w kazdym razie gralismy tak mniej wiecej od 22 do rana  :twisted:  :wink:

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Resident Evil 4
« Odpowiedź #393 dnia: Sierpnia 16, 2005, 13:03:04 pm »
Cytat: "siudym"

Na Reanimation 4 Ultima zorganizowala stoisko konsolowe i w nocy byly sesje w RE4. Razem z paroma znajomymi (gralismy na zmiane) przeszlismy gre w dwie noce, ale jaki to byl dokladnie czas, to Ci nie powiem... w kazdym razie gralismy tak mniej wiecej od 22 do rana  :twisted:  :wink:

:D  :D   :o  nieźle!

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Resident Evil 4
« Odpowiedź #394 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:14:58 am »
Umm, za jakieś parę tygodni będę, prawdopodobnie, szczęśliwym posiadaczem jednej z kopii gry RE4 :). Co mnie zmusiło do zakupu? Świetna grafika [interaktywny film], fabuła, klimat [lubię krwiożerczość 'poplątaną' ze strachem :D].

Wolny

• Towarzysz
Resident Evil 4
« Odpowiedź #395 dnia: Sierpnia 31, 2005, 00:18:30 am »
na ilu płytkach jest RE4?

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Resident Evil 4
« Odpowiedź #396 dnia: Sierpnia 31, 2005, 00:25:10 am »
Cytat: "Wolny"
na ilu płytkach jest RE4?

z tego co wiem to na 2....

_Music

• Łajka
Resident Evil 4
« Odpowiedź #397 dnia: Sierpnia 31, 2005, 00:42:01 am »
Na 2. Podobny numer zresztą jak w remake'u RE1- na drugiej płytce sama końcówka praktycznie...

snake2000

• Towarzysz
Resident Evil 4
« Odpowiedź #398 dnia: Sierpnia 31, 2005, 00:47:09 am »
RE0,także ma 2 kompakty ale tam każda płytka ma po około pół gry.

Pif Paf

• Towarzysz
Resident Evil 4
« Odpowiedź #399 dnia: Sierpnia 31, 2005, 09:37:28 am »
Cytat: "_Music"
Na 2. Podobny numer zresztą jak w remake'u RE1- na drugiej płytce sama końcówka praktycznie...

ja bym powiedzial raczej, ze to wyszlo pol na pol w RE4
Myślisz film, mówisz POMPKA
www.pompka.neostrada.pl