Ograłem właśnie demo no i dostałem w sumie to, o czym wyczytałem wcześniej.
Tematycznie odważnie, fakt, ale jako nie mogę pozbyc się wrażenia że po odarciu z tych ładnych szat, sama mechanika jest niesamowicie biedna po prostu. Wstawki zrobione świetnie, przyznaję, także unik pod prawą gałką sprawdza się świetnie. Ogólnie sterowanie jest jednym wielkim plusem.
Niestety, jest to po prostu kalka GoW, ze wszystkimi jego minusami- tak więc system walki nie wydaje się skillowy (w gow'ie taki nie był, nie wiem, może tutaj po zakupie połowy ciosów coś się zmienia), debilne qte w każdym możliwym miejscu (nawet by pobrac zdrowie z fontanny), którego szczerze nie znoszę, nawet wykończenia są chamsko pod r2 gdy przeciwnik ledwo zipie. Ciekawe czy później również gierka zamienia się platformówkę.
Ujeżdżanie bestii, walka z chmarą beznadziejnie wyglądających zombie- ble, ble, ble- słabo.
No i sam początek- śmierc śmierci (jeeeez....) jest powalająca, ogląda się to jak komedię.
W sumie nie jestem zainteresowany (dobrze że teraz tak dema wychodzą), gow nie trawię, tego najwyraźniej również.