Gram w to już trochę i...
strzelanie trochę zwalone, brakuje zooma, przeciwnicy są ledwo widoczni jak stoją obok czegoś, cover system też szwankuje. Wkurza to że AI podczas gry w pokera ewidentnie "wie" jakie masz karty (szybko pasują jak ma się dobre). Sterowanie (zwłaszcza na koniu) jest dziwne, brakuje przerzutu kamery z ramienia na ramie pod R3 lub L3. Strasznie brakuje jakieś szybkiej zmiany broni (już kilka razy zginąłem tylko dlatego że zamiast wyjąć rewolwer miałem lasso....)
to co mi się podoba to fizyka koni, przedmiotów, dodatkowe zadania, no i przede wszystkim KLIMAT! Grafika też spoko, no ale mogła by być lepsza bo jak pisałem przeciwników to prawie nie widać jak stoją np koło domu czy wozu.
Wkurza też bezwładność postaci, owszem fajnie jest jak zeskakujesz z konia i siłą rozpędu idziesz jeszcze parę kroków, czy widzisz jak jacyś kolesie ciągną za sobą biedaka. Jednak przez to ciężko trafić w drzwi, coś podobnego było w GTA, tu jest trochę lepiej, ale nadal to występuje. Misje są dosyć ciekawe, choć często musimy trochę czasu spędzić na podróży koniem (jak na razie mnie to nie nudzi).
No i save'owanie, jeszcze nie ogarniam tego bo zebrałem sobie roślinki, zaatakowałem hideouta, niby po zdobyciu był save, ale potem mnie zabiła inna grupka. Wczytanie i nie mam tych roślinek.
Multi jeszcze nie sprawdzałem, ale i tak czuję że zdobycie..a przynajmniej próba zdobycia wszystkich trofeów będzie mordownią.