Nóż masz pod R2. Niestety muszą naprawić bug, bo czasami zamienia się ten przycisk rolami z trójkątem (zmiana pistoletu). W opcjach możesz zmienić sterowanie na alternate. które jest bardzo podobne do tego z BC1.
Co do zaznaczania przeciwnika selectem - moim zdaniem select to dobry przycisk do tego celu, bo zaznaczyć można również przeciwnika którego teoretycznie bardzo ciężko byłby zauważyć gołym okiem - jakby to był łatwiej dostępny przycisk to po prostu naciskałoby się go non stop skanując teren w poszukiwaniu ukrytych snajperów.
Ja najbardziej lubię grać inżynierem, a to ze względu na moją ulubioną broń (FN SCAR) i drilla (lubię używać czołgó) i szybki dostęp do celownika optycznego. Gra snajperem zrobiła się dużo bardziej skillowa niż w jedynce, bo dodali opad pocisku na dużych odległościach. Headshot snajperem nazywa się marksman headshot i chyba dostaje się za niego więcej punktów (50 bodajże, raz chyba nawet 100 dostałem ale strzał był na bardzo dużą odległość). W jedynce na większe odległości trzeba było brać tylko poprawkę kiedy cel się poruszał, bo pocisk leciał do celu prosto i nie opadał, ale leciał jakiś czas. A w dwójce nie dość że leci chwilkę, to jeszcze opada.
Dwie nocki zarwałem i dzisiaj efekty - 16 h przespane
Dobrze, że dopiero jutro do pracy.
Czego nie da się zniszczyć - na pewno nie da się zniszczyć niektórych budynków wykonanch z betonu - na przykład ostatni budynek (a raczej konstrukcja) w którym bronią się rosjanie. Nie da się zniszczyć kontenerów, nie wiem czy dźwig się da zniszczyć, bo nie próbowałem.
Mnie najbardziej martwi brak M4. W main menu chłopek ma M4 z bajerami, a tu nie ma. Mam nadzieję za to, że te puste pola w weapons and gadgets coś znaczą i nowe giwerki będą.