Siemka. Wyjaśnię Wam kilka rzeczy.
Jak wiecie jest możliwość dzielenia się kontem (zaznaczam kontem nie grą) na pięć różnych konsol. Przy każdym zarejestrowaniu swojego profilu na jakiejś innej konsoli, na PSNie przy pobieraniu jakiejś płatnej rzeczy dokonuje się tak zwana aktywacja (może być 5 aktywnych kont jednocześnie, na amerykańskim bodajże 6). Wtedy każdy może sobie ściągnąć każdą grę jaka była do tej pory kupiona. Jeżeli jedna osoba z tych pięciu zarejestruje tam kartę płatniczą to każda inna z pozostałych, posiadająca oczywiście dane (login, hasło) może robić zakupy bez potrzeby ponownej rejestracji karty u siebie. I NAJWAŻNIEJSZA rzecz, jeżeli macie już rozdane wszystkie konta, np. wśród znajomych (tak jak ja) i padnie wam konsola (tak jak mi), i jeżeli nie da się jej już naprawić (zgadnijcie) no to jest problem, bo konto da się deaktywować tylko z konsoli na której było aktywowane (opcja w manager accunt). Wiec gdy kupiłem sobie nową konsole, (a z PSNa na moim koncie robiłem zakupy ja jak i moi koledzy) to któryś z nich musiał deaktywować u siebie konto co oznaczało, że wszystkie jego gry przestaną działać (koło 43 pozycji, no a z kasą trzeba się jakoś rozliczyć i to nie małą) i wtedy jest ZONK, a jeżeli jeszcze w przyszłości któremuś z nas padnie konsola...
Dlatego proponuję wam aby przy pojedyńczych wymianach robić osobne konta na gry wtedy nie będzie problemu, a swoim kontem tak na stałe lepiej dzielić się nie więcej niż z 2 osobami. To taka mała rada:)
Pozdrawiam.