na początku swojego bytu x'a wielu ludzi pewnie nie było tego świadom, że dema będą zajmowały 1Gb itd. Microsoft liczył pewnie na to, żeby ludzie popełniali właśnie takie błędy, sugerując się niższą cena.
Niewiarygodne!
Aluminiowy kapelusz nie uwiera? No to niech i ja na chwilę założę:M$ podstępnie im wmawiał że dema będą 10KB i będzie je można ręcznie wpisać z gazety w BASICU jak za czasów ZX Spectrum.
A ci biedni ludzie nauczeni w poprzedniej generacji (PSP PS2 X360 itd) że posiadając konsolę z memorką mogą grać w dema dołączane do czasopism - teraz zostali niecnie oszukani!
A ściąganie dem z Internetu to był standard
na lata przed pojawieniem się X360 - taki szok że wersja Core może sobie co najwyżej dema gier arcade pościągać - wszystcy byli już do ściągania dem przyzwyczajeni a M$ zataił przed nimi że z Corre nie będzie tak różowo....
Chyba jednak zdejmę ten aluminiowy kapelusik - czacha się za bardzo grzeje - jeszcze mi się krzywda stanie.No to cześć.
chociaz gdybym byl posiadaczem tej wersji to byłoby mi szkoda ze nie pogram w GTA4 a przeciez zaplacilem tysiaka za konsole nowej generacji ;/
To zapłaciłbyś kilka stów więcej za dysk i już mógłbyś pograć w GTA4 ;].
Swoją drogą, wciąż nie mogę pojąć, po kiego grzyba MS w ogóle wydawał wersję Core na rynek. W czasach, kiedy struktura sieciowa w konsolach to podstawa, trailery zajmują po kilkaset mega, dema nawet po 1gb, a ściąganie gier arcade to standard, sprzedawanie czy też kupowanie konsoli pozbawionej dysku (a co za tym idzie, korzystania z większości dobrodziejstw Marketplace) jest bezsensem .
Colt,Zombie przestańcie rozsiewać FUD.
Po raz dziesiąty: Bezproblemowo będzie można grać w GTA4 na X'e bez dysku.I to pewnie (jak Rocstar pójdzie w ślady wielu gier multiplatformowych) będzie się wczytywać szybciej niż z Blu-ray'a.
"Swoją drogą, wciąż nie mogę pojąć, po kiego grzyba MS w ogóle wydawał wersję Core na rynek."
A) Dla tych ludzi kórzy nie chcą płacić za coś czego nie używają.
b) Nie mających internetu
c) Grających okazyjnie w jedną/dwie gry nie zainteresowanych resztą
d) Dla tych których nie stać (internetu też wtedy nie będą raczej mieć)
itd. itp.
Zresztą to jest strategia aby osiągnąć jak najszybciej masowego odbiorcę - konsola musi się zbliżyć do 100$.
Z taką wersją będzie nastąpi to szybciej.