Dla mnie konferencja Nintendo zmiażdzyła. ch** z GT5, którego nie widzieliśmy. Jest data premiery, będziemy się jarać drugiego listopada.
Co do Big N... Golden Sun, Kirby i Donkey - masakra. Czekam właśnie na takie pozycje. Mam nadzieje, że będą też niedługo nowe Mariany, uwielbiam tą serię. Obawiam się jedynie, że jak pójdą w stronę grafiki, jak Sony, to bateria będzie wytrzymawać żenujące 2-3 godziny. Dla mnie to jest nie do pomyślenia, żeby konsola przenośna nie wytrzymywała przynajmniej 6-7 godzin. Prawdę mówiąc, jeżeli zredukują znacząco czas pracy konsoli, to mam w zadzie tą piękna i niesamowitą grafikę, wolę prosta, zwyczajna, taką, jaka jest teraz na DSie. Liczę na naprawdę dobry line-up, ale w sumie to nie ma się o co bać - DS dostał wszystko, co można chcieć. Na stówkę będą dobre gry muzyczne, platformówki, RPGi, zręcznościówki, logiczne. Sram malinami dosłownie. Zastanawiam się, czy nie wziąć na premierę konsoli. Wziąłem Lite'a i byłem wniebowzięty.
Wii i Zelda - wiadomo, że ma problemy, praktycznie każda gra na Wii ma laga dziwnego i nie kontroluje się tego pada jakoś mega. Co najlepsze - praktycznie to nie przeszkadza. Miałem, grałem i takie jest moje zdanie. Choć uważam, że będzie to lepiej wyglądało, niż na E3.
Rozjebała mnie myszka Mickey i Kirby - śmiechowe, lajtowe gry. Do mnie takie produkcje trafiają. Mam gdzieś wagi i inne głupoty, ale tego typu proste platformówki to chyba mój ulubiony typ gier. Nakręciłem się na Wii. Znowu.
Konfa Nintendo zajebista. Mega syty lineup. Kilka razy się zaskoczyłem po prezentacjach gier na Wii i DSa a tego się nie spodziewałem. Golden Sun, kirby i donkey od retro studio miotą. Szoł mieli nawet ciekawy ale bez rewelacji.
+1
3DS...Oglądałem konferencje z kumplem i zaczęli gadać o 3DS. Nie pokazali jeszcze żadnego screena ale za to przypuszczenia i obietnice co do hardwareu i możliwości się spełniły. "Łał, spoko dawać filmiki kur**." Pokazali Kid Icarusa i szczerze mówiąc się zawiodłem.
Mi tam centralnie leży hardware konsoli. Byle było "magicznie i kolorowo", to będę cieszył japę. Nie zależy mi na elo procesorkach i kartach, obecny poziom jest OK. Poprawią go, będzie te całe naciągane 3D - moim zdaniem
bajka. Ciekawe, jak w ogóle wypadnie całutkie 3D, bo szczerze mówiąc to zostałem profesjonalnie nakręcony na tą technologie. Ciągle ta papka, że 3D telewizja, 3D gry, wszystko 3D. Przekonamy się niebawem, jak to się sprawdza w przenośnej konsoli i o co ten cały szum.