Naughty Dog maczalo paluchy w silniku Killzone3:
http://www.vg247.com/2010/05/22/report-naughty-dog-lends-a-hand-with-killzone-3s-engine/#more-96488
Nice
Byłoby świetnie gdyby zaimplementowali w KZ3 ogień z Uncharted 2, bo co jak co, ale w produkcji Noughty Dog wyglądał rewelacyjnie.. No i bardziej przypominał ten z rendera KZ2
Właściwie to ostatnio zastanawiałem się co jeszcze mogą dodać do Killzone'a na tej generacji, skoro już rok temu osiągnęli taki poziom graficzny..
Z rzeczy, które wg mnie należałoby poprawić to wygląd ognia i wybuchów. No i woda wyglądała trochę dziwnie.. może jeszcze AI towarzyszy broni.
No bo co oni mogą jeszcze, racjonalnie patrząc, usprawnić w tym silniku, skoro wszystko mają topowe?
Wiadomo, że dodali zniszczalne otoczenie, zajebisty śnieg (w to chyba nikt nie wątpi), 60fpsów, 3d... Tekstur raczej już lepszych nie uświadczymy(Przy KZ2 nie chciało im się ładować we wszystko detail map, to i tutaj raczej tego nie zrobią) pewnie będą też godrays..
Jedyne czego ta gra prawdopodobnie nie będzie miała to zmiana pogody w real timie... Choć bardzo chciałbym się mylić, bo skoro na Helghanie ciągle zmienia się pogoda, to byłoby super zobaczyć to "na żywo"...
Macie pomysły co możnaby jeszcze usprawnić lub dodać do tego silnika?
Bo wygląda na to, że ta gra będzie już szczytem możliwości PS3...
Tak się zastanawiając... Jeżeli przed targami E3 pojawiają się oficjalne informacje na temat takich gier jak LittleBigPlanet 2, czy też Killzone 3 (bardzo konkretne zresztą) to Sony musi mieć mnóstwo asów w rękawie, skoro nie zostawiają na targi tak mocarnych tytułów, które przecież spokojnie mogłyby być zapowiedziane dopiero wtedy.
Przypomina mi się akcja z Uncharted 2 w ubiegłym roku.. Też na miesiąc przed E3 dostaliśmy pierwsze screeny i informacje a i tak podczas prezentacji ta gra była chyba największym i najmilszym zaskoczeniem..
Byłoby super gdyby zaprezentowali w tym roku śniegowy level z Killzone 3, sterując kontrolerem Ps move, by ostatecznie udowodnić, że ten sprzęt nadaje się nie tylko do casualowych gierek