ajnie się krytykuje jednego z najlepszych raperów w Polsce!? Wink Kolo razem z Paktom za 'Chwile Ulotne' mają ode mnie wielki szacunek.
Już jego głos przypomina dawne, cudowne czasy dla polskiej scen HH.
No ja przecież napisałem, że dawnymi czasy jarałem się Fokusem.
Tyle, że:
raz - gust mi się znacznie rozwinął i ewoluował od tamtej pory
dwa - Fokus się nie rozwinął. Kiedyś był czołówką, teraz Ostremu nawet butów nie może czyścić pod żadnym względem.
trzy - od gościa 28 letniego można oczekiwać większej elokwencji niż od 19 czy 20 latka, jakim był w PFK.
Po pierwsze to nie ta płyta, po drugie to extra tekst końcówki płyty Pokahontaz.
Ten tekst jakbyś zrozumiał ma pewną metaforę itd. Zresztą jak większość tekstów Fokusa czy innych "graczy" PFK. Polecam posłuchać z nowej płyty utwórów: "przetrwasz", "echo", "super saiyan" czy "spacer" który wykonuję z śliwką. Tak to jest jak spece wypowiadają się o muzyce, nie mówię już jaką opinie w Polsce ma techno(uogólniając)-bo tu mało osób w Polsce kojarzy ten termin z czymś ambitnym, a szkoda
Po pierwsze gdybyś dobrze przeczytał, zauważyłbyś że nigdzie nie napisałem, iż są to teksty z najnowszego albumu Fokusmoka.
Po drugie, to Recepturę mam nawet w domu oryginalną, wraz z końcówką.
Po trzecie, jeśli możesz, podaj mi "pewną metaforę itd.", której nie rozumiem w tekście
To dla koleżanek [mała!]
ja tutaj zostanę
i jesli cos powiesz, to masz prze***
na górze róże [mała] na dole fiołki
ssij pałę!