Nie przepadam, wolę inne kapele, które wrzucają 8-bitowe zagrywki. Natomiast są dla mistrzami za trasę po całym świecie (wszystkie kontynenty). Grali w Polsce w tym roku m.in w Katowicach. Polecam ich koncerty jeśli ktoś chcę poderwać jakąś młodego emo-chłopca z myspace'a. To nie podjazd, taki mają target w Polsce.
Jako, że nie wiadomo czy przyjdzie mi tu jeszcze pisać po nowym roku, pokrótce podsumuję najciekawsze dla mnie płyty 2008 roku.
W kategorii longplayów, niekwestionowany zwycięzca to Deal With It z Leeds, którzy nasłuchali się Cro-Magsów i pozamiatali swoim ensamblem konkretnie. Takie tam crossovery. W kategorii EP - zdecydowanie Balance (no chyba, że Keep It Clear wyjdzie do końca roku), biją na głowę inne eurohc bandy typu True Colors, choć Ci bardziej kopiują Floorpunch aniżeli Youth Of Today. Najlepsze MCD to oczywiście The Black Tapes - Black City, czyli ABC jak w Polsce grać garażową muzykę na światowym poziomie. W kategorii demo póki co Identity z Wrocławia, ale leci do mnie kasetka Government Flu z Wawy więc jeszcze nie wyrokuję. O wszystkich kapelach pisałem już wcześniej, dlatego nie widzę sensu rozpisywania się na ich temat.