Cytat: Kert w Lutego 27, 2013, 16:49:07 pmLupi, po ile te filmy latały/sztuka?25 ziko, Prometeusza kupiłem za 19. Na płytkach ofc wersja kinowa, reżyserska, a w książeczce kilka stron na temat procesu powstawania filmów, ciekawostki i notki o aktorach.
Lupi, po ile te filmy latały/sztuka?
a się grzeję trochę na ten komplet, ale wychodzi 2x drożej:
Cytat: Kert w Lutego 27, 2013, 17:39:24 pma się grzeję trochę na ten komplet, ale wychodzi 2x drożej:Za dużo Prometeusza w Alienie, jak dla mnie.
Lupiego może i wygląda lepiej na półce, ale Kerta na telewizorze. Kto dzisiaj ogląda filmy na DVD?
Cytat: Iras w Lutego 27, 2013, 18:01:45 pmLupiego może i wygląda lepiej na półce, ale Kerta na telewizorze. Kto dzisiaj ogląda filmy na DVD? Akurat starsze filmy wolę w jakości DVD. Efekty specjalne jednak mocno się zestarzały i oglądanie tego w Full HD potrafi kłuć w oczy dosyć mocno.
W tym przypadku nie aż tak bardzo. Starzeje się CGI. Alien, z tego co pamiętam nie miał w ogóle CGI, Aliens mało co, w trójce dość razi, bo "piesek" w wielu scenach był właśnie zrobiony w cgi.
Cytat: Kert w Lutego 27, 2013, 18:19:12 pmW tym przypadku nie aż tak bardzo. Starzeje się CGI. Alien, z tego co pamiętam nie miał w ogóle CGI, Aliens mało co, w trójce dość razi, bo "piesek" w wielu scenach był właśnie zrobiony w cgi.Czy ja wiem? Sceny z DropShipem w Aliens już na DVD dają po oczach. Natomiast, gumowe stroje i animatronika też może stracić na wysokiej rozdzielczości. Dostrzegamy wtedy więcej szczegółów i czar pryska, nagle widzimy, że jest to wysoki murzyn w stroju obcego
Wieczorem zaczynam grać w GTA.
Od razu żele, żeby się dupeczkom z plakatu przypodobać. Props.
Cytat: Mrocz w Lutego 28, 2013, 11:41:01 amCytat: Kert w Lutego 27, 2013, 18:19:12 pmW tym przypadku nie aż tak bardzo. Starzeje się CGI. Alien, z tego co pamiętam nie miał w ogóle CGI, Aliens mało co, w trójce dość razi, bo "piesek" w wielu scenach był właśnie zrobiony w cgi.Czy ja wiem? Sceny z DropShipem w Aliens już na DVD dają po oczach. Natomiast, gumowe stroje i animatronika też może stracić na wysokiej rozdzielczości. Dostrzegamy wtedy więcej szczegółów i czar pryska, nagle widzimy, że jest to wysoki murzyn w stroju obcego Albo stają się widoczne takie kwiatki - xeno-piesek z Alien3:
Mam nadzieję, że podołam.
Co się stało, że tak tanio? Z pół miesiąca temu nikt poniżej 250 zł nie zszedł.