W sumie masz rację. Pogubiłem się, ale "poj**ani z natury" tak mają, jak to stwierdziło wielu wybitnych naukowców na przestrzeni lat badań nad ludzkim mózgiem. Ciężko z tym walczyć.
Na koniec dodam, że po prostu tak mi wygodniej ze względów praktycznych, nosić zegarek na prawej. Nie mam w nich mnóstwa pokręteł, do których trzeba podchodzić z pęsetą a i tak nastawić go zawsze można po zdjęciu, np. przed snem.
Swoją drogą dopiero teraz zauważyłem, że SW pokazał model dla tych, którzy noszą zegarek na prawej ręce, a nie chcą mieć z nim przytoczonych wyżej problemów.
@svonston:
Parafrazując, można dodać:
"...aczkolwiek dziwnie jakoś tak pisać lewą ręką, ale co kto lubi"
Koniec tematu jak dla mnie.
@blachor:
Nie o to chodzi. Poczytaj moje wcześniejsze posty, a zorientujesz się iż dla mnie jako osoby leworęcznej, bezpieczniej i wygodniej jest nosić zegarek na prawej (mniej się niszczy, bo rzadziej używam tej ręki, przy ręcznym pisaniu mi nie przeszkadza, mogę zawsze spojrzeć na godzinę gdy używam w tym czasie dominującej, przy jedzeniu itp.). Nie jestem jakimś ortodoksem, nie kupuję rzeczy w sklepach dla leworęcznych, nie używam noży, klawiatur i ekierek dla "nas" przeznaczonych. Wygoda i troska o martwy przedmiot, ot co.
Koniec tematu jak dla mnie.