Autor Wątek: Świadomośc, wiara, ewolucja itp.  (Przeczytany 226540 razy)

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
Odp: Świadomośc, wiara, ewolucja itp.
« Odpowiedź #800 dnia: Maja 14, 2014, 17:07:13 pm »
Za dużo razy naoglądałem się "Znachora" z Bińczyckim w tv, żeby założyć z góry winę w/w :lol: TV pierze mózg.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #801 dnia: Maja 14, 2014, 17:21:57 pm »
On winy nie ponosi za to.

Jak jakaś matka spyta na forum wizażu, jak zrobić by dziecko przestało płakać i ktoś jej odpowie "smaruj cebulą trzy razy dziennie i przestań je karmić, na 100% pomoże, mam dar od boga" to osoba, która udzieliła darmowej rady ma zostać skazana? Bo tutaj jest analogiczna sytuacja, tylko zrobili nagonkę na biednego znachora (pomijając to, że ludzie ufajacy znachorom, leczący się homeopatią, uważających, że na ziemi są ludzie co maja dar uzdrawiania innych, to tępa masa) zamiast wyśmiać głupotę rodziców. Jak jeszcze rodzice dostaną mniejszą karę od znachora, lub dostaną zawiasy, a on bezwzględne wiezienie to ja nie mam pytań, polska lud ciemnoty. Zresztą, z opowieści innych co się leczyli u tego znachora, to on powinien zostać ogłoszony świętym przez papieża - wyczyniał nie gorsze cuda od uzdrowienia tej babki z Kostaryki.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #802 dnia: Maja 14, 2014, 17:30:11 pm »
(pomijając to, że ludzie ufajacy znachorom, leczący się homeopatią, uważających, że na ziemi są ludzie co maja dar uzdrawiania innych, to tępa masa)
Odważne słowa biorąc pod uwagę fakt, że wielu ludzi może doszukiwać się pomocy w niekonwencjonalnych praktykach, bo stanowi to dla nich np. ostatnią deskę ratunku, gdzie lekarze wcześniej ich już skreślili.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #803 dnia: Maja 14, 2014, 17:36:06 pm »
np. ostatnią deskę ratunku,

Chyba wiadomo, że strach przed śmiercią odbiera rozum. Zresztą, jak już chorzy nie mają co robić to idą do znachorów - dzięki czemu te pasożyty (znachorzy) mogą zarabiać hajsy na biednych ludziach. No i też faktycznie moje słowa są trochę na wyrost - tępa masa to są np. Ci rodzice tej Madzi co zmarła. Osoby, które już wyczerpały naukowe możliwości leczenia i nie mają żadnej deski ratunku - no to cóż, ja bym nie dał zarobić znachorom, ale niektórzy wtedy zaczynają wierzyć w cuda (zresztą, pewnie stąd się wzięło powiedzonko "jak trwoga to do Boga/znachora"), więc oni po prostu są już ogłupieni przez chorobę i bezsilność z zaistniałej sytuacji.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #804 dnia: Maja 14, 2014, 17:47:09 pm »
Nawet z punktu widzenia działania na zasadzie uznanego przez medycynę placebo nie powinieneś z taką ignorancją i szkalowaniem odnosić się do poszukiwania przez ludzi pomocy wszędzie, gdzie to możliwe. Ponieważ znam dość osobisty przykład w odniesieniu do w/w kwestii więcej nie napiszę, bo mogłoby to tylko zaognić niepotrzebnie dyskusję, z prywatami włącznie.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #805 dnia: Maja 14, 2014, 18:20:30 pm »
Ja z placebo mogę się zgodzić, bo to fakt - ale to nic innego jak ludzka psychika, pewnie tak jak stres powoduje pogorszenie zdrowia, tak placebo jest tego przeciwieństwem. Sam też znam typka, który miał "wyrok" śmierci na raka płuc. Zaczął wpieprzać jakieś chińskie zielska i zamiast pół roku, żyje już 10 lat. No ale co to zmienia? Czy to potwierdza "skuteczność" homeopatii? Niewątpliwie homeopatią można leczyć, ale tylko na zasadzie siły sugestii - innych właściwości leczniczych nie ma. Dlatego dla mnie możliwość sprzedaży jakiś leków homeopatycznych za 50zł czy więcej jest nie do pomyślenia - powinno to być zakazane, bo koszt produkcji takiego leku to pewnie jakieś 50 groszy. Przy czym producent nie musiał wydawać miliardów dolarów na badania i testy kliniczne, a rejestracja leku jest prostsza, niż tych, które naprawdę działają.

Zresztą homeopatia to temat trochę z innej beczki od znachorów. Znachor to taki "święty" co ma moc uzdrawiania. Homeopatia to wierzenie, że jak coś się rozcieńczy miliard razy w wodzie, to woda "zapamięta" tę substancję :lol: No beka nie z tej ziemi - jeśli by tak było, to woda w kiblu = wszystkie leki homeopatyczne. Każdy wie, że woda krąży w przyrodzie (paruje, tworzy się chmurka, potem jest deszcz i tak w kółko), więc jeśli ktos wrzuciłby do kibla tabletke leku homeopatycznego to rozcieńczyłby tę substancję miliardy razy w całej wodzie na świecie - dzięki czemu, zgodnie z założeniami homeopatii, woda w kiblu byłaby "lekiem".

Chyba każdy widzi, że to komiczne - na nieszczęście ludzie jakby sami sobie zrobili taki lek, to w życiu by nie uwierzyli, że to działa i ich stan by się nie poprawił. Jednak jak wydadzą hajs 60zł w aptece, gdzie jeszcze nazywa się to badziewie "lekiem" to wierzą, że tak - to im na pewno pomoże i na drugi dzien już się lepiej czują. Tak samo jest z wiarą w te wszystkie cuda i dziwy. O ile wierzenie w moc jezusa, czy papieża to jest całkiem spoko - w sumie to nic nie kosztuje - tak już homeopatia/znachorstwo/karmienie się światłem to debilizm do kwadratu i powinno być karane. Wyciąganie hajsu z chorych/naiwnych.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #806 dnia: Maja 15, 2014, 13:11:59 pm »
Jak to w TV wczoraj widziałem, to też je**em na plecy. Jak można oskarżać tego znachora za spowodowanie śmierci xD Nie do pomyślenia co w tej TiVizorni puszczają :/

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #807 dnia: Maja 15, 2014, 13:25:26 pm »
a dla mnie to nie jest takie oczywiste. nie znam sprawy dokładnie, ale na prowadzenie działalności leczniczej trzeba chyba mieć jakieś zezwolenie, a tu się okazuje, że koleś nie pierwszy raz "leczył" ludzi z opłakanym skutkiem. przecież jest coś takiego jak nieumyślne spowodowanie śmierci i współudział.

użyję analogii do amber gold. ludzie "zainwestowali" na kosmiczny,  już na pierwszy rzut oka nierealny, procent. wtopili i są sobie winni, ale to wcale nie zwalnia marcina pe z zarzutu oszustwa. 

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #808 dnia: Maja 15, 2014, 13:32:00 pm »
użyję analogii do amber gold. ludzie "zainwestowali" na kosmiczny,  już na pierwszy rzut oka nierealny, procent. wtopili i są sobie winni, ale to wcale nie zwalnia marcina pe z zarzutu oszustwa. 

Tylko Marcin Plichta obiecywał procenty i zwrot pieniędzy. Nie oddał ich - czyli najzwyczajniej w świecie ludzi okradł. Nie było powiedziane, że jest ryzyko jak w funduszach inwestycyjnych itp. A tutaj znachor sobie gada - wyleczę Cię ale tylko jeśli będziesz bardzo w to wierzyć - no i co? Taka sama sytuacja jak z Bashaborą - wiadomo, że krętacz i oszust. Jednak w obecnie istniejącym prawie, ten człowiek absolutnie winny nie jest. Zresztą on nie leczył, tylko uzdrawiał. Nie przeprowadzał zabiegów medycznych, ani nie wypisywał leków - więc czemu miałby mieć jakieś pozwolenie? To była tylko wyłącznie jego dobra wola, że wykorzystując dar od Boga i Maryi leczył chorych.

Jeśli znachor zostanie zamknięty tak samo wszyscy księża co modlą się za chorych powinni zostać zamknięci - bo wiadomo, że modlitwa nie leczy., ale może jacyś mądrzy ludzie przestaną brać leki, wierząc w siłę modlitwy? Idę o zakład, ze w Polsce dużo takich.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #809 dnia: Maja 15, 2014, 13:45:14 pm »
Master dobrze prawi. Nie chodzi o to, że ten cały znachor nie miał uprawnień do leczenia tylko po prostu gadał co gadał. A durni rodzice z jednym zwojem w mózgu, przecząc temu czego się nauczyli przez całe życie, że człowiek aby przeżyc musi jeść, zagłodzili dziecko. Myśleli że wyzdrowieje jakimś dziwnym prawem, no lol to jest śmieszne, żeby oskarżać o to znachora.

Byłbym oskarżony gdybym powiedział do ziomka : 'Stary jak skoczysz z 13 piętra to człowiekowi się pojawiają skrzydła i może latać.' i on by skoczył ? xD

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #810 dnia: Maja 15, 2014, 13:52:11 pm »
To księża obiecują wyleczenie, zabraniają chodzić do lekarzy i każą głodzić dzieci?  :o  Masterek pierdoli tak, że aż uszy więdną.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #811 dnia: Maja 15, 2014, 13:52:52 pm »
nie wiadomo czy jest tak samo. tutaj ten znachor na pewno obiecywał wyleczenie, ale nie wiesz co jeszcze mówił, może dawał 100% pewności, może odradzał lekarzy. może chciał zająć ich miejsce? to wyjaśni śledztwo i wyszstko powinno być zbadane. szczególnie, że takie zdarzenie z jego udziałem ma miejsce nie pierwszy raz.
prokuratura nie tknie palcem, za kilka miesięcy znowu jakiś zdesperowany rodzic trafi do tego kolesia, sprawa skończy się podobnie i będą głosy: "gdzie było państwo?", "dlaczego nikt z tym nic nie zrobił?","wina tuska!", "lewactwo!".

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #812 dnia: Maja 15, 2014, 13:54:07 pm »
Ewidentnie Masterowi chodzi o to, że kiedy ksiądz modli się za czyjeś ozdrowienie, a ten ktoś umiera. To ksiądz idzie do więzienia bo modlitwa gówno dała, jak terapia głodowa znachorka.
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2014, 14:05:07 pm wysłana przez pachu »

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #813 dnia: Maja 15, 2014, 14:07:35 pm »
no jak było tak, jak z księdzem modlącym się o ozdrowienia, to znachor nie ma się czego obawiać, bo siedzieć na bank nie pójdzie. gorzej dla nie niego, jak za uszami ma coś więcej.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #814 dnia: Maja 17, 2014, 14:17:04 pm »
http://www.fakt.pl/aresztowany-znachor-marek-h-zarobil-na-ludziach-miliony,artykuly,461805,1.html

W 10 lat 1,5 mln złotych? Całkiem dobry biznes, do którego nie trzeba mieć absolutnie żadnych zdolności, prócz daru wciskania ludziom kitu. Ciekawe ile taki Bashabora może zarabiać, który robi to na większą skalę.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #815 dnia: Maja 24, 2014, 01:30:47 am »
Zamówiłem sobie księgę mormonów :D Zobaczymy czy ciekawa lektura będzie :D

Za darmo można dostać jak się zamówi:
http://www.mormoni.pl/skontaktuj-sie-z-nami/formularz-zamowien.html

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #816 dnia: Maja 24, 2014, 01:41:20 am »
Na pewno jest szalenie interesująca ;)

A jak ktoś chce sobie poczytać, to tutaj jest druga część wpisu o Księdze Urantii (kiedyś dawałem linka do pierwszej części):
http://www.biblionetka.pl/art.aspx?id=886973

Ja Księgi Urantii nie czytałem, i nie zamierzam czytać. Tekst daje jednak pewne pojęcie, o czym jest ta chyba najważniejsza księga New Age.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #817 dnia: Maja 27, 2014, 22:23:52 pm »
Dzisiaj wpadło do mnie dwóch mormonów z książką. Jak poznałem już parunastu mormonów to czekam, aż w końcu jakiś się wyróżni na tle innych. Niestety póki co wszyscy są przeraźliwie mili i dobrzy dla wszystkich. Jak tak patrzę na różnych wyznawców religii, to jeśli świat miałby stać się lepszy to właśnie ta religia powinna być wiodącą, nie chrześcijaństwo czy buddyzm.

Księgę Mormona póki co tylko przejrzałem pobieżnie - na pierwszy rzut oka napisana w dokładnie takim samym stylu jak pismo święte i jakby wpakować to w okładkę biblii to pewnie wiele chrześcijan nie zorientowałoby się, że czytają "herezję".

Wielu katolików jak chce poprzeć autentyczność zapisów z biblii powołuje się na argument, że nikt by takiego czegoś nie był w stanie napisać z głowy i zawrzeć tyle prawd moralnych. Jak się daje przykłady książek, które mają równie zawiłą historię to nie przemawia to do nich, za to jakby im pokazać taką księgę mormona to może by im mina zrzedła, bo jednak jak sie chce to się da?  :roll:

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #818 dnia: Maja 27, 2014, 23:14:12 pm »
master, ja dostałem kiedyś książkę mormona od jednego kola, bardzo w porządku, swoją drogą, i tam są jawne bzdury na dzień dobry. o ile dobrze pamiętam, to na pierwszych stronach (dalej nie czytałem) jest, że potomkowie chrystusa zasiedlili ameryję na długo przed "indianami". wtf?

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #819 dnia: Maja 27, 2014, 23:53:55 pm »
Master przyznaj sie do judaizmu w końcu i przestań kombinować.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #820 dnia: Maja 28, 2014, 00:08:26 am »
i tam są jawne bzdury na dzień dobry. o ile dobrze pamiętam, to na pierwszych stronach (dalej nie czytałem) jest, że potomkowie chrystusa zasiedlili ameryję na długo przed "indianami". wtf?

Bzdury? Równie dobrze mogę powiedzieć, że w PŚ są bzdury. Na to samo wyjdzie. Oczywiście wiem, że potomkowie Chrystusa w USA długo przed Indianami (chociaż to tylko słyszałem, dokładnie nie czytałem) może wydawać się durne. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - czy gdyby Joseph Smith spisał swoją księgę w roku 60 n.e to czy również uważalibyśmy to za totalne bzdury, czy może różni naukowcy szukaliby brakującego ogniwa łączącego izraelitów z Indianami? W końcu Joseph Smith napisał księgę pod natchnieniem Boga, wiec nie może być w tej księdze kłamstw - w takim wypadku używa on takiego samego argumentu jak kościół w stosunku do autorów Biblii.

Jedyna różnica między autentycznością starego i nowego testamentu, a księgi mormonów jest data powstania.

Religia oparta na durnej księdze czy nie - ludzie, którzy do niej należą są tysiąckroć milsi i bardziej uprzejmi od typowego katolika. Do tego wiedza o swojej religii praktycznie wszystko, czytają pismo sami jak i w grupie. Do tego tam nikomu nic się nie "nakazuje" i nikogo nie potępia jak to robi kościół, a prorok jedynie daje wskazówki "jak żyć".

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #821 dnia: Lipca 20, 2014, 02:19:00 am »

:lol:

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #822 dnia: Lipca 20, 2014, 13:57:31 pm »
Świetny montaż :)

Master_666

• PIERESTROJKA

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #824 dnia: Sierpnia 01, 2014, 13:45:00 pm »
Według mnie to już jest idiotyzm, ciekawe czy tacy ludzie potrafią samodzielnie myśleć czy w głowie mają tylko dzwi oraz zbawienie(zresztą to tyczy się wszystkich religii).

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #825 dnia: Sierpnia 01, 2014, 14:54:55 pm »
Przynajmniej ta babka umarła nie będąc hipokrytą.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #826 dnia: Sierpnia 01, 2014, 15:32:12 pm »
Zapewne Bóg również to zauważył, świeć Panie na jej duszą. Zresztą chciała, nie ma problemu, zapewne właśnie dociera do bram niebos, przynajmniej nie rozsiewa tej patologii dalej. Tylko można sobie wyobrazić sytuację kiedy miałaby dziecko które potrzebowałoby transfuzji i zdecydowała za nieświadome dziecko wybierając śmierć bo religia nie pozwala, zapewne zyskałaby poklask wśród wyznawców swojej wiary. Mnie by ch** strzelił jakby mi wyskoczyła z tymi wszystkimi farmazonami dotyczącymi religii.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #827 dnia: Sierpnia 01, 2014, 23:34:13 pm »
Zapewne Bóg również to zauważył, świeć Panie na jej duszą. Zresztą chciała, nie ma problemu, zapewne właśnie dociera do bram niebos, przynajmniej nie rozsiewa tej patologii dalej. Tylko można sobie wyobrazić sytuację kiedy miałaby dziecko które potrzebowałoby transfuzji i zdecydowała za nieświadome dziecko wybierając śmierć bo religia nie pozwala, zapewne zyskałaby poklask wśród wyznawców swojej wiary. Mnie by ch** strzelił jakby mi wyskoczyła z tymi wszystkimi farmazonami dotyczącymi religii.
A co robi katoliczka w ciąży, która wie, że poród zabije albo ją albo dziecko? TEORETYCZNIE powinna wybrać dziecko :)

POK

• MIR
« Odpowiedź #828 dnia: Sierpnia 07, 2014, 00:38:02 am »
Dowody jasnowidzenia
http://krzysztof-jackowski.info/dowody-jasnowidzenia/

Tutaj świeższe wiadomości:
http://krzysztof-jackowski.info/aktualnosci/

Do przestudiowania ;)

Jestem zawsze sceptyczny w takich sprawach, ale na siłę też nie chcę zaprzeczać. Dla mnie jasnowidzenie jest ciekawą zagadką, której nie potrafię jednoznacznie obalić. Teraz czytałem pewną książkę (krótka recenzja wkrótce) i przypadkiem natrafiłem na stronę naszego kochanego polskiego jasnowidza, który nieraz pojawia się na łamach forum. Zainteresowanych odsyłam zatem do własnoręcznej analizy zamieszczonych tam informacji.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #829 dnia: Sierpnia 07, 2014, 02:08:21 am »
Dla beki czasem odwiedzam fakt.pl i co chwila są tam jakieś brednie tego jackowskiego. Ostatnio zapowiedział, ze w poniedziałek rozpocznie się 3 wojna światowa. W poniedziałek jakoś trzy tygodnie temu. Jak wiadomo, pierdolił farmazony.

POK

• MIR
« Odpowiedź #830 dnia: Sierpnia 07, 2014, 09:53:14 am »
Jasnowidzenia nie da się łatwo sfalsyfikować, bo to nie jest nauka doświadczalna, którą można w dowolnym momencie powtarzać z takim samym rezultatem. Jackowski wielokrotnie podkreślał, że sam dokładnie nie wie, kiedy owo przeczucie jest rzeczywiście wizją, a kiedy jego własnym wymysłem. Czasem na wizję musi czekać kilka minut, czasem pojawia się ona dopiero po miesiącu, w najmniej oczekiwanym momencie. Sam twierdzi nawet, że czym większa jest jego wiedza w danej sprawie, tym większa jest możliwość pomyłki, ponieważ sam wtedy próbuje na sobie logicznie wymuszać możliwe rozwiązanie.

Też uważam, że jego gadanie o przyszłości jest żałosne. Robi co chwila jakąś przepowiednię, a tylko jedna na sto ma jakieś kategorie podobieństwa. Z kolei przy szukaniu zaginionych wykazuje się dziwną intuicją, której ciężko jednogłośnie zaprzeczyć argumentując oszustwo. Dlatego staram się nie zajmować definitywnego stanowiska w tym przypadku. Warto było by się sprawie bliżej przyjrzeć. Sama możliwość istnienia takiego czegoś jak jasnowidzenie jest szalenie ciekawa i na pewno zaburza trochę dzisiejsze rozumienie świata (co nie znaczy, że nie istnieje na to racjonalna odpowiedź).

+Centylion+

• J-23
  • Reputacja: 12
  • Nałogowo wpierdalam cebule.
« Odpowiedź #831 dnia: Sierpnia 07, 2014, 10:11:09 am »
Co to za pierdolenie, cały czas gada że coś się stanie, to się w końcu stanie, ale i tak nie to co on gadał tylko coś podobnego. Jakiś czas temu była taka sprawa że jasnowidz powiedział że zaginiona osoba nie żyje, a po latach się odnalazła. Albo że w 2012 była "burza" na słońcu i niewiele brakowało i by na ziemi elektryczność pierdolnęła. Czyli że prawie mieli racie co do apokalipsy. Prawie=pierdolenie.
W grach wideo najbardziej realistyczną rzeczą jest niewidzialna ściana.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #832 dnia: Sierpnia 07, 2014, 10:46:51 am »
Też nie wierzę w te głupoty.

POK

• MIR
« Odpowiedź #833 dnia: Sierpnia 07, 2014, 10:54:59 am »
Nie wymagajcie od metod nienaukowych naukowej ścisłości. Trochę tych spraw kryminalnych jednak Jackowski w jakiś sposób pomógł rozwiązać i chyba nadal coś mu tam wychodzi.

Ja nie wiem, czy mam wierzyć, czy nie wierzyć. Rozsądek mówi nie, natomiast wiadomości, z którymi się zetknąłem mówią tak. Nie znam opisywanych spraw na tyle dokładnie, aby rozsądzić ten dylemat.

+Centylion+

• J-23
  • Reputacja: 12
  • Nałogowo wpierdalam cebule.
« Odpowiedź #834 dnia: Sierpnia 07, 2014, 11:01:37 am »
Może po prostu ma żyłkę detektywistyczną, albo niewinne osoby siedzą. Co to ma wspólnego z jasnowidzeniem? Sam sobie koleś wkręca że ma jakieś wizje, a po prostu dedukuje.
W grach wideo najbardziej realistyczną rzeczą jest niewidzialna ściana.

POK

• MIR
« Odpowiedź #835 dnia: Sierpnia 07, 2014, 11:08:29 am »
Trudno stwierdzić jak jest. Niektóre przypadki bardzo trudno podpiąć pod zwykłą dedukcję. Dopiero po przeczytaniu jego książki "Zmarli mówią" przekonałem się, że coś w tym jasnowidzeniu faktycznie może być. Wcześniej byłem skrajnie sceptyczny do takich rewelacji.

Jak wrócę z roboty to może poszukam jakiegoś info o innych jasnowidzach. Jak trafię na coś ciekawego, to na pewno dam znać ;)

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #836 dnia: Sierpnia 07, 2014, 12:17:39 pm »
Nie wiem jak w ogóle można myśleć, że Jackowski ma jakikolwiek "dar" jasnowidzenia, jak 1000 jego przepowiedni to pieprzenie farmazonów, 1 na 1000 trochę będzie podobna do tego co sie wydarzyło w rzec zywistości i wtedy jackowski ogłasza się wielkim magiem i pieprzy "a nie mówiłem frajerzy! przepowiedziałem przyszłość!". Do tego z tymi osobami zaginionymi - dostaje praktycznie komplet dowodów i poszlak, które zostały już odkrytę, może po prostu tak jak Centylion napisał, dobrze łączy fakty i dzięki temu znajdował te osoby. Do tego wole nie wiedzieć ile osób zaginionych do niego trafiło, a gówno znalazł, bo o takich to nie pisze. Pieprzenie typu "raz wizja jest spoko, raz ch**owa i mglista" to tylko utwierdza w przekonaniu, że kłamie. Taka furtka słowna na wszelki wypadek, żeby nie było, że oszust jakby 99,999% jego wizji się nie sprawdziły. To co w książce pisze może nie być zupełnie oparte na faktach, tylko wypisane bzdury, aby sie sprzedało i ludzie uwierzyli w te brednie.

Trochę mnie dziwi Pok, ze w jakiegoś jasnowidza jesteś wstanie uwierzyć, a po przeczytaniu starego i nowego testamentu, uważasz, że to co tam jest to bajki :(

Może kiedyś przejadę sie do Człuchowa z ubraniami i zdjęciami mojej siostry i powiem temu ziomkowi, że zaginęła jednak policja nie chce wszcząć śledztwa, bo jest pełnoletnia i zobaczymy co tam wymyśli :lol: A ona oczywiście będzie czekać w samochodzie. Chociaż boję się z takimi "mocami" zadzierać!

svonston

• Gość
« Odpowiedź #837 dnia: Sierpnia 07, 2014, 12:29:29 pm »
W sumie to mógłbyś taki eksperyment przeprowadzić. Jestem ciekaw efektów. :D

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #838 dnia: Sierpnia 07, 2014, 12:55:29 pm »
Polecam stronę:

http://www.wrozbyonline.pl/

Ta np. jest dobra :lol:
--mail przesłanie anielskie  10 zł.
http://www.wrozbyonline.pl/ekspert/336/Henrietta

Takei same pierdoły jak ten cały Jasnowski, co bierze 200zł za wizytę z wróżeniem z dupy.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #839 dnia: Sierpnia 07, 2014, 13:03:12 pm »
wróżeniem z dupy.
( ͡º ͜ʖ͡º)