Smok co prawda przelatuje przez most i zionie ogniem, ale co drugi raz. Wystarczy dobiec do połowy mostu i tam z boku są schody żeby się schować i reszte drogi idzie się pod mostem. Jak zejdziesz dwa piętra w dół to można opóścić drabinkę i jest się na początku zamku przy tym bonfire w wierzyczce
.
Co do Dark Knighta to ja go też nie zabiłem, ale udało mi się go utrzymać na dystans, ominąć trzymając garde i złapać pierścień a potem uciec.
Ja mam pytanie dotyczące tych gargolców na dachu. Za pierwszym razem gdy wezwałem rycerza smok mnie zabił ogniem, a potem ciągle ginąłem i nie mam już tego itemku do nadawania broni element Thunder. Jakieś pomysły gdzie to można zdobyć albo jak ubić dziada? Spokojnie daje mu radę dopóki nie pojawia się drugi, a potem spierdzielanie przed ogniem i dwoma podnieconymi gargulcami mi nie wychodzi i ginę
Tak jakoś przy okazji wróciłem się pogadać z słonecznym rycerzem i skapnąłem się, że drugie drzwi przy moście mogę już otworzyć co dało mi super skrót do bonfire w wieżyczce, nawet zdobyłem od złodziei na dole pełen komplet ciuszków, które były lepsze od mojej zbroi, ale jak wszedłem przez mgłę to prawie przed samym nosem jakiś wielki szaman z dwoma gigantycznymi tasakami mi łeb upierdzielił i nawet szans nie miałem.
Ale ponawaiam pytanie - jakieś rady na gargulce gdy skończyły sie itemki do elektryczności, a rycerz mi już nie pomaga
?