Autor Wątek: Gran Turismo 5 Online  (Przeczytany 98369 razy)

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
Odp: Gran Turismo 5 Online
« Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 18, 2010, 20:51:24 pm »
Paweł napisałem wcześniej wyraźnie:

Nie mówię, że było to celowe z Twojej strony, bo nawet tak nie wyglądało. Po prostu potem Ty znalazłeś się w podobnej sytuacji i dostałem lekki strzał podczas przepychanki. To tyle.

Nie srajcie tak żarem, bo nie mówię nigdzie, że to było celowe. Po prostu jak Paweł wspomniał, że dostał od kogoś w przepychance, to od razu przypomniała mi się ta sytuacja z Młody kilka okrążeń wcześniej i napisałem, że oliwa zawsze sprawiedliwa. Zarówno Paweł jak i Młody padli ofiarą przypadkowych przepychanek na torze. To tyle panowie, ja tutaj nikogo o nic nie oskarżam. Baa nawet zgadzam się z tym, że Paweł jeździ kulturalnie walcząc przy tym ostro. Osobiście najbardziej cienię sobie wyścigi z Nightrunner'em, ponieważ wiele razy mimo zażartej walki z nim nie byłem uderzony czy zepchnięty. Night ma pojęcie jak zachować się na torze przy natłoku.

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 18, 2010, 22:34:09 pm »
dobra nie ma co ciągnąć tego tematu ;)

wróćmy do turnieju - zbliżają się święta więc trzeba by było jeszcze coś zagrać ;)

Proponuję dwa wyścigi:
- Laguna Seca, 15 okrążeń
- Tsukuba, 20 okrążeń

Reszta podobnie jak to było poprzednio:
- auta GT300
- limit mocy 340 koni
- waga minimum 1100kg
- opony wyścigowe twarde
- konieczny zjazd do pit-stopu
- nad punktacją bym się zastanowił czy by nie przyjąć czegoś na wzór obecnej punktacji F1 która bardziej promuje wygrane...

Termin do ustalenia - proponuję wtorek :) godzina standardowo 22:00, wcześniej od 21:00 parę wyścigów treningowych, przed wyścigami turniejowymi kilka minut time trial w celu ostatnich szlifów :)

Autko mogę jakieś ufundować :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 22:36:30 pm wysłana przez pawel_k »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: Grudnia 19, 2010, 08:46:24 am »
Wszystko pasi, tylko czy możemy zrobić limit 1050Kg? :)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 19, 2010, 09:16:06 am »

Wpis! Chociaż na takich torach Subarka 4x4 mogłaby sobie dobrze poradzić. Mimo wszystko proponowałbym 1000kg wagi i 340KM.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #284 dnia: Grudnia 19, 2010, 09:17:49 am »

Wpis! Chociaż na takich torach Subarka 4x4 mogłaby sobie dobrze poradzić. Mimo wszystko proponowałbym 1000kg wagi i 340KM.

Ja dałem 1050kg bo widziałem większość fur z standardów które tyle ważyły, ale w sumie jedno mi to czy jest 1000kg-1050kg. Od Pawła zależy co zaakceptuję.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #285 dnia: Grudnia 19, 2010, 09:18:24 am »
Może ktoś ma Lexusa IS200 Race Car, a on ma 1010kg wagi i 295KM.

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
  • TUSKU CHYTRUSKU TY je**ny ZŁODZIEJU!!!!
« Odpowiedź #286 dnia: Grudnia 19, 2010, 09:31:51 am »
Wpis moj lancer waży 1080Kg

nightrunner

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #287 dnia: Grudnia 19, 2010, 09:49:03 am »
Również jestem za 1050 kg  :)
A Hard Days Knight

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: Grudnia 19, 2010, 13:10:06 pm »
dla mnie mogą być te 1000kg wagi i 340KM, tylko boję się że nagle autka GT300 będą odstawać a przecież z myślą o tych autach robiliśmy mistrzostwa ;)

dlatego widzę dwie opcje - albo robimy coraz bardziej liberalne limity i dzielimy stawkę, albo nie godzimy się na kompromisy i zakładamy limity na poziomie aut GT300 z małym marginesem na wymianę oleju, powiedzmy niech zostanie te 320-330 koni i 1100 KG wagi :)

ogólnie obawiam się że będą za duże podziały - np. nagle okaże się że autko z LeMans Bobana będzie tak szybkie że bolidy GT300 będą traciły na okrążeniu 2-3 sekundy, albo ktoś odkryje jakieś totalnie przegięte auto z którym nikt nie będzie miał szans... chodzi po prostu o to że ostatnie mistrzostwa były niesamowicie wyrównane z uwagi na to że czołówka jechała praktycznie takimi samymi autami, dlatego ja nawet bym się skłaniał żeby dążyć do tego aby każdy miał jak najbardziej podobne auto... myślę że jesteśmy już na etapie że raczej każdy może sobie sprawić już auto GT300, a jak nie może to ma odblokowane wyścigi które w parę minut pozwolą dorobić potrzebną kasę...

ja sam kategorycznie nie zdecyduję - przemyślcie to co napisałem, jak będziecie chcieli coraz bardziej liberalne przepisy to nie będę tego blokował, ale ja sam jestem za ujednoliceniem stawki...

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #289 dnia: Grudnia 19, 2010, 14:12:52 pm »
Moja LM'ka S2000 robi czasy na poziomie Arty, a na prostych Arta bywa minimalnie szybsza. Mimo, że ta S2000 ma 1050kg wagi i 336KM, to nie jest tak szybka jak może się wydawać. Ma bardzo dziwny moment obrotowy (kręci się do 12-14tys) i to ma poważny wpływ na jej przyspieszanie. Zresztą w jednym z wyścigów online Grim jechał tą S2000 i zajął dopiero 6 lub 7 miejsce, a przecież jest bardzo szybkim zawodnikiem (chociażby jego popis w ostatnim turnieju).

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: Grudnia 19, 2010, 14:27:01 pm »
ja nie chcę się skupiać na każdym przypadku z osobna bo to nie ma sensu... to też nie chodzi tylko o to żeby wyeliminować kogoś z przegiętym samochodem (bo jestem w stanie uwierzyć że ta S2000 będzie na podobnym poziomie co GT300, chociaż też szczerze nie wiem czemu się przy niej tak upierasz jak masz autka GT300), ale też żeby pociągnąć stawkę która może nie zdaje sobie sprawy z tego że jeździ niezbyt dobrymi autami - chociażby nie wydaje mi się żebyś np. w Lancerze Tomasza miał jakiekolwiek szanse (chociaż nim nie jeździłem ale mam takie wrażenie), czy żeby stockowy RX-7 jednej osoby która jechała w turnieju (sorry nie pamiętam nick'u bo pierwszy raz koleś dołączył) mogła na dłuższą metę utrzymać stawkę za sobą (nie wiem na ile on szybko jechał ale ja go wyprzedzałem po zewnętrznej, ale mam wrażenie że jakby usiadł do auta GT300 to mógłby ostro namieszać bo radził sobie tą RX-7 na prawdę dobrze).

ja jak coś jestem gotowy pożyczyć jakieś autko komuś na turniej, chyba nawet piekielnie szybką ARTA, bo sam pewnie pojadę Toyotą MR-S...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2010, 14:34:29 pm wysłana przez pawel_k »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #291 dnia: Grudnia 19, 2010, 14:53:04 pm »
Przed chwilą porównałem Subarkę GT300 i S2000 LM na Tsukubie. Hondą zrobiłem niecałą sekundę lepszy czas. Subarku na 1100kg (albo 1150kg) wagi i 300KM, podczas gdy S2000 LM 1050kg i 336KM. Także w turnieju na Tsukubie i Laguna Seca (jak ja nie znoszę tego toru), mogę wystawić Subaru. Może nie wygram, ale coś Wam na pewno namieszam w szykach.

cybermysza

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
  • Niech moc jest z wami :D
« Odpowiedź #292 dnia: Grudnia 19, 2010, 16:26:37 pm »
Witam

Byłem ostatnio na zawodach ale miałem zwykłą subarkę heh do pierwszego zakrętu ok a póżniej klapa.
Na wtorek bym się pisał ale nie mam żadnego auta a raczej nikt mi nie użyczy takiego auta bo co dam w zamian hehe nic golf I czy buick :P żarcik jak bym ktoś o mnie pomyślał to niech się odezwie.

MrArt-PL

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #293 dnia: Grudnia 19, 2010, 16:58:58 pm »
Przed chwilą porównałem Subarkę GT300 i S2000 LM na Tsukubie. Hondą zrobiłem niecałą sekundę lepszy czas. Subarku na 1100kg (albo 1150kg) wagi i 300KM, podczas gdy S2000 LM 1050kg i 336KM. Także w turnieju na Tsukubie i Laguna Seca (jak ja nie znoszę tego toru), mogę wystawić Subaru. Może nie wygram, ale coś Wam na pewno namieszam w szykach.
Ja tez pojade Subarką bo narazie nic innego nie mam,zobaczymy jak ta delikatna róznica w czasie będzie miała odnesienie do jazdy online z żywymi przeciwnikami,bo BoBaN śmigał przecież czasówke(chyba?)a w wyscigu może to nie być odczuwalne.

grimkenshiro

• Towarzysz
« Odpowiedź #294 dnia: Grudnia 19, 2010, 17:05:05 pm »
wiadomo ze czasowka to co innego, no i wyscig bedzie troche trwal tak wiec miejsc na bledy i strate/nadrobienie czasu bedzie pelno :P

IMO 340 kucy i 1050 wagi moze byc, to sa roznice ktore spokojnie zaciera skill czy chocby specyfika auta, bo nawet w klasie GT300 sa spore roznice w prowadzeniu i osiaganych czasach :P

Choc zgadzam sie ze czym bardziej podobne autka tym lepiej :P

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #295 dnia: Grudnia 20, 2010, 00:16:46 am »
Panowie do ch*ja wafla albo ustalamy jakieś reguły, albo gramy sobie jak każdy chce. Przecież 100 razy było mówione, że do GT300 i GT500 używamy opon Wyścigowych TWARDYCH! Dzisiaj to się już mocno wkur**łem. Najpierw Lazurowe Wybrzeże i limit 450KM. Oki myślę sobie...Tomasz ma 440KM, więc nie miałem szans dogonić go swoim 313 konnym Subaru, ale i tak miałem tylko 5 skund straty po 4 okrążeniach. Kolejny tor Laguna Seca i tutaj moje podejrzenia co do opon zaczęły mnie niepokoić. Tomasz i Lethalrookie wyjeżdżali z zakrętów tak szybko, że nie mogłem nawet się do nich zbliżyć. Zapisałem więc powtórkę, żeby sprawdzić na czym jeździli. Na koniec Nurburgring GP/F i wszystko stało się jasne. Ja, Młody i Maximmus ledwo panowaliśmy na wyjściach nad autami żeby utrzymać tempo Tomka i Lethala, którzy mieli przyczepność muchy na kupie. Mimo to wynik wyścigu rozstrzygnął się na przedostatnim zakręcie między mną a Tomkiem. Oczywiści po sprawdzeniu powtórek okazało się, że miałem rację i panowie Tomasz oraz Lethal używali opon Wyścigowych Średnich, które swoją droga nie wiem z jakiej dupy zostały przez hosta dopuszczone. Gdybym wiedział, to też bym sobie takie założył. Młody wyraził swoje niezadowolenie w PM'kach do mnie. Jakim cudem udało mi się wygrać wyścig na Lagunie (w dodatku nienawidzę tego toru), sam do tej pory nie wiem.

Apeluję więc, żeby host za każdym razem ustawiał maksymalnie opony Wyścigowe Twarde. No chyba, że wcześniej wszyscy umówimy się na inne i walka będzie mogła zostać rozegrana na równych warunkach. Swoją drogą dziwię się po co ktoś to robi i zakłada takie opony skoro wie, że ma wtedy ogromną przewagę. Mnie by takie zwycięstwa nie satysfakcjonowały.

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #296 dnia: Grudnia 20, 2010, 08:56:46 am »
Co się dzieje Panowie pod moją online nieobecność - z przyjemnych rozgrywek robi się poważna spinka i jakieś kwasy między ścigantami?

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #297 dnia: Grudnia 20, 2010, 09:10:53 am »
Eee tam, żadne kwasy. Zwracam tylko uwagę, że jeśli chcemy bawić się razem online to trzymajmy się zasad. Sami wiecie jak duża jest różnica pomiędzy poszczególnymi rodzajami opon i jaką przewagę dają te lepsze. Jaki jest więc sens wspólnego ścigania się kiedy jedni jadą z mniejszą przyczepnością, a inni trzymają się drogi jak przylepieni? Chyba żaden, tym bardziej, że chłopaki z forum to konkretni wymiatacze i nie potrzebują takich ułatwień żeby ścigać się na poziomie.

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #298 dnia: Grudnia 20, 2010, 09:42:11 am »
No to ustalmy zasady raz a dobrze i się ich trzymajmy - twardo!
Bez zmian, bo błąd w grze; bez zmian, bo komuś brakuje x kg albo xx KM; bez zmian, bo ktoś nie ma czym jechać; bez zmian, bo ma nową zajebistą furę do sprawdzenia, bez zmian, bo what_ fucking_ever. Prędzej czy później każdy będzie miał odpowiedni samochód, a do tego czasu walka np. o 4 miejsce może być bardziej emocjonująca niż o pierwsze. Bo chyba o to Nam chodzi? W końcu to nie mistrzostwa Polski. Ja przykładowo za każdym razem jechałem z Wami samochodem z arcade, nawet wygrywałem i problemu nie widzę.

PS - gratulacje Grimm!
PS - Maxximus nadal napierdala jak w Destruction Derby?

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #299 dnia: Grudnia 20, 2010, 09:44:32 am »

Czasami. :P

cybermysza

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #300 dnia: Grudnia 20, 2010, 11:32:11 am »
No to ustalmy zasady raz a dobrze i się ich trzymajmy - twardo!
Bez zmian, bo błąd w grze; bez zmian, bo komuś brakuje x kg albo xx KM; bez zmian, bo ktoś nie ma czym jechać; bez zmian, bo ma nową zajebistą furę do sprawdzenia, bez zmian, bo what_ fucking_ever. Prędzej czy później każdy będzie miał odpowiedni samochód, a do tego czasu walka np. o 4 miejsce może być bardziej emocjonująca niż o pierwsze. Bo chyba o to Nam chodzi? W końcu to nie mistrzostwa Polski. Ja przykładowo za każdym razem jechałem z Wami samochodem z arcade, nawet wygrywałem i problemu nie widzę.

PS - gratulacje Grimm!

Ej Ej Ej bez zmian bez zmian rozumiem ale nie mam takiego auta a bym chciałę się z wami pościgać a z moim normalnym nie dam rady zlitujcie się nad biedną cybermysza heheh  :grin: użyczcie samochodu hehe chyba zę mnie nikt nie lubi żartuje.

Ej Ej Ej heheh bez zmian ale mo

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #301 dnia: Grudnia 20, 2010, 11:33:52 am »
mogę użyczyć ARTĘ ;) mocarny wóz, cała czołówka poprzedniego turnieju na nim jechała... ja pojadę RX-7 ReAmemia :)

cybermysza

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #302 dnia: Grudnia 20, 2010, 11:40:22 am »
mogę użyczyć ARTĘ ;) mocarny wóz, cała czołówka poprzedniego turnieju na nim jechała... ja pojadę RX-7 ReAmemia :)

Mogę odkupić jak byś chciał sprzedać ??? za kaske noramlnie bo nie mam czasu nie dam rady wyjeździć tych poziomów nie mam czasu pograć do piero w online a co do piero tak za dużo roboty.  :oops:

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #303 dnia: Grudnia 20, 2010, 11:43:23 am »
spoko pojeździsz i oddasz, nie wiem czy można sprzedać ;) autko jest typu standard, kupiłem je za jakieś 250k, ma 339 koni i chyba 1125kg wagi, ogólnie wymiata ;)

ps. moje orientacyjne tempo wyścigowe (nie najlepsze czasy) na torach na których jedziemy:
- Laguna Seca: niskie 1:29s (rekord mam coś 1:27:9, więc może uda się zejść z tempem wyścigowym do średnich lub wysokich 1:28)
- Tsukuba: niskie 57s (ale myślę że jak przejadę dzisiaj parę okrążeń to zejdę do średnich lub wysokich 56s)
jakby ktoś mógł podać swoje to będę wdzięczny :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 11:45:51 am wysłana przez pawel_k »

cybermysza

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #304 dnia: Grudnia 20, 2010, 11:48:38 am »
spoko pojeździsz i oddasz, nie wiem czy można sprzedać ;) autko jest typu standard, kupiłem je za jakieś 250k, ma 339 koni i chyba 1125kg wagi, ogólnie wymiata ;)

ps. moje orientacyjne tempo wyścigowe (nie najlepsze czasy) na torach na których jedziemy:
- Laguna Seca: niskie 1:29s (rekord mam coś 1:27:9, więc może uda się zejść z tempem wyścigowym do średnich lub wysokich 1:28)
- Tsukuba: niskie 57s (ale myślę że jak przejadę dzisiaj parę okrążeń to zejdę do średnich lub wysokich 56s)
jakby ktoś mógł podać swoje to będę wdzięczny :)

339 koni to nie za dużo jaki host limit ustawia nie bedą krzyczeć bo zawsze jedna osoba krzyczy że coś  nie tak jest
no to możesz mi wysłać tylko nie wiem czy mam cie w znajomych to najwyżej mnie dodaj cybermysza i później mi wyślesz ja odbiore

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #305 dnia: Grudnia 20, 2010, 11:49:32 am »
limit jest 340 koni, nikt przy nim nie będzie krzyczeć ;)

Wiadomość scalona: [time]Grudzień 20, 2010, 12:52:02 pm[/time]
aha, zapomniałem: nagrodą za 1 miejsce będzie Honda Epson NSX - autko premium z GT500, ma zrobione wszystko co niestety będzie ją wykluczać z walki w klasie GT500 ale jest zajebisty :)

za drugie miejsce coś znajdę ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 11:52:19 am wysłana przez pawel_k »

cybermysza

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #306 dnia: Grudnia 20, 2010, 11:54:30 am »
limit jest 340 koni, nikt przy nim nie będzie krzyczeć ;)

Wiadomość scalona: [time]Grudzień 20, 2010, 12:52:02 pm[/time]
aha, zapomniałem: nagrodą za 1 miejsce będzie Honda Epson NSX - autko premium z GT500, ma zrobione wszystko co niestety będzie ją wykluczać z walki w klasie GT500 ale jest zajebisty :)

za drugie miejsce coś znajdę ;)

no to ok możesz mi wysłać jak byś chciał ok \
no bo ja nie mam co dać ci w zamian golf gti I heheh czy buick-a śmiech na sali

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #307 dnia: Grudnia 20, 2010, 12:15:37 pm »
Ja przyznaję się bez bicia że wczoraj miałem średnią ochotę na online więc generalnie tak sobie jeździłem, szczególnie jak dostałem od kogoś w tyłek na Le Mans i wypadłem z trasy-podarowałem sobie już ten wyścig, na Monako(głównie driftowałem). ;)

Co do opon, robimy tak do 300KM dajemy max. sportowe miękkie, powyżej tej granicy wyścigowe twarde, jestem też za tym by były wł. silne zniszczenia poza długimi trasami(Nurb, Le Mans) tu można dać lekkie.

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #308 dnia: Grudnia 20, 2010, 12:35:10 pm »

Co do opon, robimy tak do 300KM dajemy max. sportowe miękkie, powyżej tej granicy wyścigowe twarde, jestem też za tym by były wł. silne zniszczenia poza długimi trasami(Nurb, Le Mans) tu można dać lekkie.
ja jestem za tym żeby przyjąć coś takiego:
- do 300KM sportowe miękkie
- 300-500KM wyścigowe twarde
- powyżej 500KM wyścigowe średnie

zniszczenia:
- standardowo wysokie
- lekkie na długich trasach
- wyłączone w turnieju (tutaj zniszczenia spowodowane przypadkowym najechaniem przez przeciwnika mogą być wkurzające, więc jeździjmy na standardowo wysokich aby się przyzwyczajać do unikania kolizji ale w turnieju lepiej nie ryzykować)

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: Grudnia 20, 2010, 12:42:05 pm »

ja jestem za tym żeby przyjąć coś takiego:
- do 300KM sportowe miękkie
- 300-500KM wyścigowe twarde
- powyżej 500KM wyścigowe średnie

zniszczenia:
- standardowo wysokie
- lekkie na długich trasach
- wyłączone w turnieju (tutaj zniszczenia spowodowane przypadkowym najechaniem przez przeciwnika mogą być wkurzające, więc jeździjmy na standardowo wysokich aby się przyzwyczajać do unikania kolizji ale w turnieju lepiej nie ryzykować)

Mi to pasuję. :)

cybermysza

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #310 dnia: Grudnia 20, 2010, 12:59:21 pm »
To dodaj mnie dziś ja cie dodam i wyślij mi dziś to auto bo bym wieczorem sobie pojeździł i poćwiczył i przyzwyczaił się do auta na jutrzejsze zawody. Był bym wdzieczny. PAWEŁKU

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #311 dnia: Grudnia 20, 2010, 13:23:15 pm »
napisz jaki masz PSN_ID :)

MrArt-PL

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #312 dnia: Grudnia 20, 2010, 14:17:14 pm »
napisz jaki masz PSN_ID :)
On ma normalnie CYBERMYSZA

lethalrookie

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: Grudnia 20, 2010, 14:25:16 pm »
Czesc wszystkim!
Na wstepie chcialem sie przywitac, bo sie jeszcze nie znamy, przynajmniej nie z wszystkimi.
Co do wspolnego scigania to moje zdanie jest takie, ze kazdy powinien miec takie samo lub maksymalnie zblizone auto. Roznice mozna bylo zauwazyc w piatek gdzie Amusy robily ponad 3 sek szyciej okrazenie od innych (Art, Dawid, ja). Wiadomo, kazdym autem jezdzi sie inaczej, kazdy ma inne upodobania ale albo robimy festiwal "kto ma najszybsze auto" albo scigamy sie porownojac umiejetnosci. Co do ustawien: tutaj mam mieszane uczucia bo sam preferuje uszkodzenia ciezkie, jednak po kilku rozegranych wyscigach widac, ze niektorzy wala na przyslowiowa "pale" i za nic maja sobie innych graczy. Ja propouje takie ustawienia:
-uszkodzenia lekkie
-kary ciezkie
-pozycja startowa z falstartem
Uszkodzenia z czasem podniesie sie na ciezkie jak w miare opoanujemy bezkolizyjna jazde.

Odnosnie stylu jazdy... kazdy jezdzi jak umie i jak lubi ale kilka uwag ogolnych z mojej strony: jak pojazd za toba jedzie szybciej to robisz mu miejsce w miare mozliwosci nawet kosztem swojej lini jazdy . Jak nikt nie odpusci to beda kolizje (no i sa). Jak pojazd przed toba hamuje to ty takze, chyba ze bedziesz w stanie wyprzedzic go bezkolizyjnie. Jak jade i widze ze mam szybsze tempo to niei wyprzedzam na sile na zakretach czy waskich odcinkach bo bedzie kontakt i ktos poleci... Proste zasady nie gramy o zlote gacie tylko dla przyjemnosci.

Co do wczorajszego dnia:
Oczywiści po sprawdzeniu powtórek okazało się, że miałem rację i panowie Tomasz oraz Lethal używali opon Wyścigowych Średnich, które swoją droga nie wiem z jakiej dupy zostały przez hosta dopuszczone. Gdybym wiedział, to też bym sobie takie założył. Młody wyraził swoje niezadowolenie w PM'kach do mnie. Jakim cudem udało mi się wygrać wyścig na Lagunie (w dodatku nienawidzę tego toru), sam do tej pory nie wiem.

Skoro host dopuscil takie opony to znaczy ze zmienil regulamin. Byles tak samo w grze jak i ja, wystarczylo sprawdzic jakie opony sa dostepne, pretensje prosze kierowac tylko do siebie. Nikt nie krzyczal ze jezdzimy tylko na wyscigowych twardych. Z tego co widzialem to na srednich jechalem ja,Tomek i Dawid, tylko wy dwaj nie zmieniliscie opon....
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 14:27:09 pm wysłana przez lethalrookie »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #314 dnia: Grudnia 20, 2010, 14:28:42 pm »
Ponieważ od zawsze gramy na Wyścigowych Twardych, co może potwierdzić Dawid i dziwi mnie, że on sam używał Średnich.

lethalrookie

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #315 dnia: Grudnia 20, 2010, 14:32:40 pm »
Ponieważ od zawsze gramy na Wyścigowych Twardych, co może potwierdzić Dawid i dziwi mnie, że on sam używał Średnich.

Rozumiem, niestety gram z wami od piatku i nie znam waszych zasad. Wystarczylo tylko powiedziec "lethal tylko twarde" i juz :]. A nie koniecznie flejmowac na forum

Wiadomość scalona: [time]Grudzień 20, 2010, 15:49:08 pm[/time]
dobra nie ma co ciągnąć tego tematu ;)

wróćmy do turnieju - zbliżają się święta więc trzeba by było jeszcze coś zagrać ;)

Proponuję dwa wyścigi:
- Laguna Seca, 15 okrążeń
- Tsukuba, 20 okrążeń

Reszta podobnie jak to było poprzednio:
- auta GT300
- limit mocy 340 koni
- waga minimum 1100kg
- opony wyścigowe twarde
- konieczny zjazd do pit-stopu
- nad punktacją bym się zastanowił czy by nie przyjąć czegoś na wzór obecnej punktacji F1 która bardziej promuje wygrane...

Termin do ustalenia - proponuję wtorek :) godzina standardowo 22:00, wcześniej od 21:00 parę wyścigów treningowych, przed wyścigami turniejowymi kilka minut time trial w celu ostatnich szlifów :)

Autko mogę jakieś ufundować :)

A ja chcialbym dorzucic pare groszy od siebie. Dobrze by bylo zorganizowac dluzsza probe czasowa i ustawic opcje"najszybsze z przodu", czyli pojechac czasowki. Jest to dosc istotne. Ostatnio w piatek wyscig zostal wznowiony i kolejnosc na polach startowych byla ustalona wg dolaczenia do proby czasowej a nie czasu jaki ktos uzyskal na danym torze.

Zapomnialem jeszcze o pit-stopie. Ja proponuje darowac sobie pit-stpy na tak krotkich trasach (15 okrazen). Osoby, ktore uzyskaja przewage raczej jej nie straca mimo zjazdow do pitu a po zjedzie z kolei opony musza sie na nowo nagrzac. Moze zjazdy do pitu zarezerwujemy na dluzsze wyscigi ? - taka moja sugestia
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 15:29:57 pm wysłana przez lethalrookie »

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:01:56 pm »
100% popieram :)

cybermysza

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #317 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:14:02 pm »
Również popieram
Jazda ogólnie dla przyjemności wiem że nerwy po niosą ale wszystko jest w miarę do oponowania
a te kary to mi pasują wszystkie ustawienia bo gram wieczorem że by się zrelaksować a nie byś za wszelką cenę najlepszym.

Pawel_k ja mam noramlnie cybermysza 

MrArt-PL

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #318 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:27:14 pm »
Również popieram
Jazda ogólnie dla przyjemności wiem że nerwy po niosą ale wszystko jest w miarę do oponowania
a te kary to mi pasują wszystkie ustawienia bo gram wieczorem że by się zrelaksować a nie byś za wszelką cenę najlepszym.

No to CYBERMYSZA problem kasy i samochodów w twoim garażu został własnie rozwiązany... (update) :lol:

cybermysza

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #319 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:33:32 pm »
Również popieram

No to CYBERMYSZA problem kasy i samochodów w twoim garażu został własnie rozwiązany... (update) :lol:

Gdy bym miał wiecej czasu i chęci to bym doszedł do tej kasy i samochodów ale że jestem zbyt leniwy i the chicken się denerwuje jak smok jak gram dlatego tak cieniutko mi idzie ale poliphony;p o mnie pomyślało heh

Wiadomość scalona: Grudnia 20, 2010, 16:14:23 pm
DO NOT DO THIS !!! I just copied my save data from my main account onto my friends account on the same ps and it copied but when you load the game it says you can not use someone elses saved file a new one will be created for you and you lose EVERYTHING !!

Czyli dupa niie da rady skopiować sobie save
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 16:14:23 pm wysłana przez cybermysza »