Niby na ile macie sobie ustawić ff w G27 jak nie na 100% - przecież ma moc "tylko" 42W

A tak na poważnie to przecież DFP ze swoimi marnymi 18W daje nieźle popalić na szutrach w GT5. Jak ją testowałem to wpadała w takie wibracje, że biegi na drążku same się zmieniały

I nie spinać się tak, wiadomo, że najlepsza kierownica to Thrustmaster, później Fanatec, Logitech.
Mi nie chodzi o czasy jakie można uzyskać na kierownicy, ale realizm a ten jest w G27 do poprawki.
To co podałem wyżej to zestawienie mocy ff w kierownicach, nie siły...
Moc podaje się w watach, siłę w niutonometrach.
Thrustmaster T500RS ma silniczek ff o mocy 65W(wykorzystany w 100%),sile 150mNm (dostępnej od początku) wolnoobrotowy 3000obr/min o średnicy 52mm.
Fanatec stosuje siniczek ff o mocy 80W (wykorzystywany w 75%), sile 47-421mNm (zależnej od obrotów), wysokoobrotowy 16000 obr/min
Logitech ma silniczki no name w dodatku made in China, parametry niedostępne.
Czyli silniczek w T500 ma dostępne stałe 150mNm. Fanatec zaczyna od 47mNm (czyli 3x mniejsza siła początkowa) i nigdy nie osiągnie tych 421mNm gdyż musiałby się wkręcić na 16000 obr. Moc mają podobną.
To że Fanatec woniej obraca się podczas kalibracji od Thrustmastera nie świadczy o tym, że jest wolniejsza. W menu ustawień ma do wyboru 3 szybkości. Ja używam 2. Na 3 jest dla mnie za szybka przez co mniej realistycznie się zachowuje.